HCV

2015.01.06. 15:13

Kedves Sorstársak!

Új vagyok közöttetek és kezdem a rövid történetemmel. 40 éve eü dolgozó vagyok.Anno a kezdet kezdetén nem volt 1x használatos tű,fecskendő.Munkámhoz a vérvétel,az injekció beadás,kötözés is tartozott.3-éve vérvételem volt-egekben voltak a májfunkciós értékek,és (ismerős-nem legálisan Hepa c-re is megcsinálta a vizsgálatot-) POZITÍV Tovább:hepatológus,UH Májbiopszia-2 komponensű kezelés.1 év2n át .Vírus szám negatív de a féléves kontroll ismét pozitív(nem tudnak a vírusok nélkülem élni)Bár én tudnék. (a kezelés különösképpen nem viselt meg-aránylag könnyen vettem az akadályt.Jelenleg a 3 komponensű kezelés engedélyezése van folyamatban–de ahogy hallottam a melléktünetek is meg háromszorózódnak.(igaz?) Aki már itt tart attól kérdezem .Érdemes Belevágni?

Panaszom nincs-elvagyok itt-ott 60 évesen de ha elkezdem a kezelést majd lesz panasz bőven.

Vagy ezt is ki lehet bírni?

Írjatok,adjatok infót-mert eü ide -vagy oda most én vagyok a szenvedő alany-,most akasztják a hóhért.

Kösz az esetleges válaszokat-és jelzem ezután hozzátok is tartozom:

Üdv minden sorstársnak:Picúr

#19913 heller52 hozzászólása: 2015.01.13. 21:31

Szia Picur !!!!
már én is túl vagyok 3 sikertelen kezelésen, amit lehetett már végigcsináltam, de nem adom fel, ha minden igaz, akkor most indul hónapokon belül egy legújabb kezelés. 62 éves vagyok, de tartom magam. Én is az Eü, áldozata lettem, abban dolgoztam, nem műtöttek, nem kaptam vért stb. csak HCV vírust. A kezelést azt ajánlom kezd el, talán sok sortárs mellett neked is szerencséd lesz. üdv. heller52

lez53
#19867 lez53 hozzászólása: 2015.01.08. 17:42

Kedves Picúr!
Sajnos ez a vírus nem válogat, hidd el itt nem sokunk tudja mikor és hol fertőződött meg!
Én sem tudom, annyi bizonyos, hogy 5 éves koromban 1958-ban kórházba kerültem 3 hétre
vesebetegség gyanúval, mert besárgultam, akkor ez nyomtalanul elmúlt, emlékszem amikor sorozáson vettem részt 1971-ben még nem volt egyszer használatos injekciós tű, 600 embert oltottak be akkor!
Azóta számtalan fogászati beavatkozás egyéb fertőződési lehetőség volt az életemben,az, hogy hcv-s
vagyok 2002-ben derült ki.Átestem egy sikertelen 2-es kezelésen 2013 dec- 2014 márc között, a virusszámom 9 millió 200 ezerről 750 ezerre esett csak, így abba kellett hagynom, szerencsére megkaphattam a 3-as kezelést ami pegintron, incivo, rebetol kombináció és még májusig tart!
Sokszor okoz problémát, de ki lehet bírni,tavaly nyáron 7 hét táppénz volt az incivo miatt, de most is nehezen bírom a munkát, mert fizikai vagyok. Szóval nem egyszerű az élet, de most van egy új gyógyszer, ami reménykeltő, nem kell hozzá interferon és mellékhatások nélkül gyógyít, de az ára borzasztó drága! Én már reménykedek, hogy 0-ás maradok, most decemberben volt a harmadik 0-ás eredmény!Neked is gyógyulást kívánok. Szeretettel lez53

ungarjohanna
#19857 ungarjohanna hozzászólása: 2015.01.07. 16:20

Kedves Picúr!
Már a várólistán vagy a 3-as kezelésre? Ha a 2-es nem nagyon viselt meg talán ez sem fog annyira,de akár milyen lesz végig kell csinálni.
üdv Johanna

bolondos60
#19855 bolondos60 hozzászólása: 2015.01.07. 06:12

Kedves Picur!
Olyan furcsa, hogy én úgy érzem, nincs jogom már hozzászólni, hiszen meggyógyultam. De IGEN, feltétlen vágj bele és kitartás. Annyit tudok, hogy ez a dög akár évekig is, nem okoz panaszt, de ki tudja mit hoz a holnap. Érdemes megpróbálni, ha lehetőséged van.
További kitartást és gyógyulást.
Üdv

nora51
#19854 nora51 hozzászólása: 2015.01.07. 00:16

Kedves Picur!
Igen, érdemes belevágni, mert nincs más választás!!!!!!!! A leányálomtól ölég messze van a hármaskezelés, de mindenképp bele kell vágni. Ha kikeresed a Szorongás című történetet, elolvashatod Minimanó írását, aki hamarosan belevág. Nézd meg, miket írtunk neki. Szó szerint ugyanazokat a dolgokat ajánlom figyelmedbe. Gondosan olvasd el. És ne keseredj el, mert itt vagyunk, akik már nagyon sok tapasztalatot szereztünk, és ki a szösz értene meg téged nálunk jobban? Várjuk jelentkezésedet ,a történeted alatt, Itt szabad panaszkodni is, mert együtt minden könnyebb!
Szeretettel:
nora51

anamary
#19842 anamary hozzászólása: 2015.01.06. 20:02

Szia picur!
Üdvözöllek köreinkben! Hasonlóan az előttem szólókhoz én sem tudok mást mondani bele kell vágnod a kezelésbe! Én is 73-tól dolgoztam az egészségügyben és hasonlóan jártam,mint Te! Nálam 2007- ben diagnosztizálták a vírus jelenlétét,azóta túlestem a kezeléseken.Kazincbarcika közelében élek földrajzilag nem nagy a távolság köztünk.Ha úgy gondolod szívesen beszélgetnék veled telefonon is!
Elérhetőségemet megtalálod a nevem alatt,az adatlapomon.Lehet hogy szóban több ,mindent meg tudnánk beszélni és válaszolnék több kérdésedre is.
Bármikor szívesen várom hívásodat! Szeretettel:anamary

#19841 KatiNemeth hozzászólása: 2015.01.06. 19:57

Szia Picur!
Kérdezted ,hogy belevágj -e a kezelésbe. IGEN.Ha engedélyezik feltétlen kezd el a kezelést és ne halogasd,mert a májad látja kárát.Észre sem veszed ,és leromlik úgy hogy utána nehezebb helyre állítani. Magamról annyit, 2014 májusában fejeztem be a hármas kezelést sikeres eredménnyel.Nehéz volt ,sok mellékhatással ,de ki lehet birni. A kezelő orvos nagyon figyel ,ha szükséges berendel hetente,mert a vérképet egy kicsit(nem kicsit) megcibálja a kezelés.Nekem a kezelés félidejénél sikerült egy nőgyógyászati műtéten átesni.(Függetlenül a kezeléstől.).Mikor vége lett a sok vírus írtásnak és már kezdtem helyre jönni, befigyelt egy csuklótörés.Aztán jött a fogsor csere.DE milyen sokat kibír az ember lánya.
Visszatekintve az elmúlt évre.HM Hm Hm.Megérte!
Üdv.KatiNemeth

klmaan
#19838 klmaan hozzászólása: 2015.01.06. 18:31

Szia Picur-Lepone!
Újból köszöntelek/köszöntünk nagy szeretettel a Klubban!!! Mivel már olvastad az előző “láncban” a sok előnyét létezésünkek, így nem is szaporítom a szót. Bizom benne, hogy hamarosan személyesen is találkozunk majd a VIMOR rendezvényein! (Museto infói!)
Az szomorú valóság, hogy miközben segítetted sok-sok embert a gyógyulásában, Te megbetegedtél. Nyugdijas Vagy? Csak azt nem értem, hogy nem derült ez ki Nálad előbb? Fibroscan értéked mennyi?
Kártérítést/életjáradékot kapsz? Üzemi balesetből származó előnyt legalább “élvezel”/kapsz?
Neked, s Minden Sorstársnak üdv!!!
Szeretettel. Klári (dolgozznet@gmailcom)

museto
#19837 museto hozzászólása: 2015.01.06. 17:48

Szia Picur!
No, megleltem a történetedet, Magamról csak annyit, hogy én pont a mai nappal fejeztem be a 3-as kezelést Victrelis nevű Boceprevir hatóanyagú szerrel. Kezelésem 48 hetét szinte hasonló mellékhatásokat éltem meg, mint az előző 2-es alatt, de a 44. hétben leállított tortúrát. Tapasztalatom szerint a Boceprevir kíméletesebb, de hosszabb ideig tartó mellékhatásokat hozott, de nem voltak nagyon kirívó és elviselhetetlen eseteim. A hepászom nagyon figyelt rám, a kritikus időszakokban heti kontroll és vérkép elemzés volt, ennek függvényeként határozott a gyógyszerek adagolási mennyiségén, vagy küldött adott esetben UH, vagy nyelőcső vizsgálatra, de még a bőr irritációk miatt bőr specialistához is. Ha a 3-as kezelést szükségesnek tartják számodra, annak bizonyára oka van, hisz ok nélkül nem “varrnak” az ember nyakába egy 16-18 millás kezelést. Én is viszonylag alacsony (közel fél milkós) vírusszámmal indultam, de olyan virológiai aktivitással viseltettek a “dögeim” hogy a májam jó részét szétrágták olyannyira, hogy a FibroScan jelenleg 35-ös kPa értéket mutatott. Ez előrehaladott fibrózisos állapotot jelent, ami mellett nem javasolt a kezelés késleltetése, mert a mi korunkban (61 éves vagyok) már egy esetleges transzplantációnak is nagyobb a kockázata. Lényeg a lényeg, én erősen javaslom a kezelés megkezdését, ugyanis ha nincs panaszod, az még semmit nem jelent, hisz a máj, ha még annyira károsodott is, NEM FÁJ és ez erősíti azt a képzetet, hogy minden rendben van. Egy fenét, a látszat csal, ne késlekedj, a vírusok csendben, halkan, folyamatosan rágják a májad, vállald be a kezelést, már többen is túl vagyunk rajta, kibírtuk. Üdv, Museto

#19840 KatiNemeth hozzászólása: 2015.01.06. 19:39

Kedves Musetó!
Milyen véletlen,hogy pont ma ültem átnézni a az email-t. Rátaláltam a hozzászólásodra.szívből gratulálok ,hogy sikerült a kezelést végig “játszani”.Bízom a sikeres eredményedben.Tudom, nagyon nehéz a kezelés ,de megéri ,hogy újabb esélyt adjunk a májunknak.
Boldog új évet kívánok erőben és egészségben neked és a családodnak.
üdv:Katinemeth

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close