HCV-ről a TV-ben!

Téma címkék:
2015.01.11. 12:29

Kedves Sorstársak!

Ma du. a HÍR TV-ben, a 16 ó 30 perckor kezdődő GYÓGYHÍR Magazinban a HCV-ről és a Sz. László kórház szűrőprogramjáról lesz szó.

Üdv és szép napot kivànok Nektek!! Klári

#19986 matek1 hozzászólása: 2015.01.23. 20:04

Eddig még csak olvasója voltam ennek az oldalnak, mivel én is HCV vírussal fertőzött vagyok.Nagyon érdekelt ez az oldal, fontos, értékes információkat tudtam meg.Vigaszt jelentett és -optimizmusra okot adó- gyógyultakról is hírt halhattam.2011-ben derült ki a betegségem, és csak annyit a háziorvosom betegséggel kapcsolatos” tapasztaltságáról”, hogy azonnal az interneten nézte meg hogy ekkor mi is a teendő.Szerencsésnek érzem mégis magam, mivel Makara dr Úr betege lehetek, Ő egy csodálatos ORVOS.Elkezdtem a 2-tes kezelést, amit le kellett állítani, és a 3-as kezelés is STOP lett a 10 hét után.Bízom a gyógyulásban, hisz nincs más út.A betegséghez való mások hozzáállásáról pedig annyit, félnek tőlem! A családom, férjem, gyermekeim nem,-ők többszöri kérésemre-, tesztet is csináltattak és senkinek semmi baja, nem fertőződtek meg.(40 éves házasok vagyunk, és három okos felnőtt gyermekem van,és szerencsére egészségesek.)Most várakozom a következő gyógyszeres kezelésre, és reménykedem lesz rá pénz.Mindenkinek mielőbbi gyógyulást kívánok.

klmaan
#20004 klmaan hozzászólása: 2015.01.25. 01:16

Üdv Neked Matek1!
Örülök, hogy “felfedted” magadat, s leírtad történetedet. Akkor már tudod, hogy milyen a Közösségünk, mire számíthatsz, ha köztünk maradsz. Azért Neked is leírom, ha átszerkeszted ezt a hozzászólásodat TÖRTÉNETTÉ, akkor lesz egy saját oldalad, s akkor a létező összes tag megkapja az értesítést, s jobban tudnak kapcsolódni, hozzászólni.Így csak az a pár ember értesült Rólad, aki itt hozzászólt.
Valószínű, hogy hallottál a VIMOR-ról is, de azért megemlítem itt is. Mindig olvashatók itt a VSZ-en is a VIMOR programok. Ha tag Vagy, akkor jó, ha még nem, akkor már most hívlak szeretettel közénk.
Gratulálok a szép Családodhoz, és a hosszú házasságodhoz. További boldog és szép éveket kívánok Neked/Nektek, és mielőbbi teljes gyógyulást!!
Ha gondolod, szívesen válaszolok magánban is, akár telefonon is.
Klmáan jelige alatt megtalálod az életemet. Valószínű, hasonló korúak vagyunk, s én is választhattam volna a matek jeligét.
Minden jót kívánva Neked, üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

nora51
#19907 nora51 hozzászólása: 2015.01.12. 23:42

Tyű te Klári, ezt a börtönnel fenyegetést írd már itt meg, mert tudnunk kell, mi volt ez, és mire számíthatunk! Most tegyünk félre minden diszkréciót, mert azért ez elég súlyos ahhoz, hogy itt mi is megtudjuk, mi történt. Miért fenyegettek meg? Te jó ég, kérlek, írd meg! Nekünk, sorstársaknak ezt tudnunk kell! Meg vagyok döbbenve!

nora51
#19899 nora51 hozzászólása: 2015.01.12. 10:07

Nekem az volt a benyomásom, hogy itt a HIV-vírussal lett összemosva a HCV.

klmaan
#19900 klmaan hozzászólása: 2015.01.12. 10:58

Nórám!
Igen!! Azért van bajom/gondom nekem is, mert nem volt korrekt a tájékoztatás. Ha rendesen elmagyarázza-1 bővített mondattal-akkor pl. a a hozzám hasonlóan fertőződött is bátrabban megy el, vagy gondolhat arra, hogy lehet neki is ilyen “drága, kis” viruskája! Ahogy ismerjük a számokat, elég messze van a felfedezettek száma az elképzelttől. Ahhoz, hogy ez közelítsen, kellenek a szűrések, de nagyon kell a megfelelő, hiteles tájékoztatás.Tv-ben akkor tetszett, amikor beteg is volt ott. Pl. Te Nóra! Pontosabban: amikor olyanok nyilatkoztak, orvosok/betegek, akik nagyon benne vannak a HCV-s élet sűrűjében: W. Klára drnő, Makara dr úr. Egyszer a Zacher dr beszélt butaságot/hasonlót a TV-ben rólunk. Másnap hívtam
a kórházat, hogy “felvilágosítom”, de nem volt bent. Megtudta-e azóta, hogy “simán” az EÜ-ben is megkaphattuk?!
Huuuuu!
Szép, békés napot Nektek!!
Üdv. Klári

nora51
#19901 nora51 hozzászólása: 2015.01.12. 13:20

Hát igen………Hát igen…
Viszont nekem új, hogy júliusig állandóan van ilyen szűrés (HCV is) a Lászlóban, erről eddig nem hallottam.

museto
#19902 museto hozzászólása: 2015.01.12. 14:15

Azt azért látjuk, hogy melyik média szelet szerkesztette a riportot, Museto

museto
#19895 museto hozzászólása: 2015.01.11. 18:54

Sziasztok!
Aki nem látta volna élőben, az alábbi linkre kattintva újra megnézheti. A témát 8.18-tól kezdik tárgyalni, de a sűrűje 11.05-13.45-ig látható. Üdv, Museto
http://mno.hu/gyogyhir
A megnyíló panelen az alábbi című videót kell megnyitni:
Gyógyhír – Laktózintolerancia
2015-01-11 16:55:00 ismétlés 23:14

#19896 katih hozzászólása: 2015.01.11. 22:09

Kösz Museto! Megnéztem!
Én sokkal inkább tartom azt félrevezetőnek, hogy a felvezetés után több, mint 10 percig a HIVről van szó és a HCV részben csak egy villanás szól arról, hogy szexuális úton alig terjed. Ez sokkal inkább vezet tévhitekhez szerintem.

klmaan
#19897 klmaan hozzászólása: 2015.01.11. 23:12

Szia Kati!
Elolvasva soraidat, érezhetném úgy, hogy vitatkozunk. Pont erről írtam, vagy szerettem volna, csak más irányból közelítve. Azért írtam, hogy akkor legalább…..!
Sok kérdés és feladat van még, ami megoldásra vár.
Gondoljodjunk közösen!
Na! Jó éjt!
Üdv. Klári

#19898 katih hozzászólása: 2015.01.11. 23:19

Nem vitatkozunk, csak máshová tettük a súlypontot. :) Egy hajóban evezünk.

üdv

katih

anamary
#19893 anamary hozzászólása: 2015.01.11. 17:34

Szia Klárikám!
Megnéztem a műsort és tetszik benne,hogy kiemelten foglalkoznak a szűrővizsgálatok fontosságával.
Az már kevésbé tetszik,hogy egyre többen akadnak fent a szűrön.
Tudom hogy minél hamarabb derül ki a vírus,annál nagyobb az esély a gyógyulásra.
Kívánok neked mielőbbi gyógyulást,és jobb közérzetet!
Szeretettel ölel: anamary

klmaan
#19894 klmaan hozzászólása: 2015.01.11. 18:08

Szia Anamary!
Amit írsz, abban teljesen igazad van, ezt én is meg akartam jegyezni!
KELL A SZŰRÉS!!!!
DE!!! Amig legább egy mondat erejéig nem tesz a nyilatkozó orvos különbséget fertőzöttség megszerzései között, addig nem leszek nyugodt. Az orvosnak, amikor gyógyít, legyen mindegy, hogyan fertőződött meg a betege, de az emberek az infókat ilyen hírekből/adásokból szerzik, s mivel “emberek” úgy is reagálnak. Nekem már az a “gyanús” még eü. dolgozótól is, ha “képben” van.
Hozzam ide a saját Lányom fúrcsa kérdéseit?
Nem ragozom tovább, s elnézést, ha megzavartam valakit, de nagyon friss a fogászati élményem. Ezt még nem zártam le, mert nem lehet ilyent szó nélkül hagyni!
Majd beszámolok a folytatásról.
Minden jót Neked és Mindenkinek!!
Üdv szeretettel. Klári

klmaan
#19892 klmaan hozzászólása: 2015.01.11. 17:32

Sziasztok!
Megnéztem.
Fel vagyok háborodva!!!
Ha hozzáteszi azt a mondatot, pl. “a Mo-on ismert, kb. 3000 HCV fertőzött nagyobb része vagy vért kapott ’92 előtt, vagy más eü. beavatkozással fertőződött meg, mert soha nem tetováltatott, nem drogos, nem élt szexuális életet mással, csak a házastársával.”
Azt is elmondhatta volna, hogy a háziorvosoknak azonnal el kellene küldeni mindenkit, ha emelkedett májenzim értékekkel találkozik, s nincs más magyarázat.
Persze, hogy terjed a fertőzés, ha évtizedekig nem tudja a beteg, hogy beteg, amikor a házidr-ok egy részének még mindig odáig terjed a tudása, hogy májenzim emelkedés=italozás!
Lehet, hogy figyelemfelkeltő ez az adás a “rizikó” csop. tagjainak, de nekünk, védteleneknek inkább káros. Merem ezt azon élményem után írni, amikor pár hete börtönnel fenyegetett meg a SOTE Fogászati Klinikán egy középkorú drnő, min. 10 ember előtt, köztük hallgatók és kezelést kapók is hallották. Előtte itthon a fülészeten a fülzúgásom miatt voltam. Na! Azt a tébolyodott viselkedést, amit művelt a ifj. rezidens, amikor a gépen meglàtta, hogy HCV-és vagyok, most nem részletezem. Bp-re járok azóta a Klinikára. Ezen élmények után ne gondoljak arra, hogy itt nemcsak a HCV-től való félelem mozgatja a gondolkodást, hanem a tőlem is való félelem, mint elitélendő valakitől is? Aki ismer tudja, hogy nincs “üldözési mániám”, de tapasztaltam/hallottam a 1/4 évszázad alatt egyet, s mást.
Szép napot/hetet/évet Nektek!!!
Mielőbbi gyógyulást Mindenkinek!!!!
Van még feladat!
Üdv szeretettel: Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close