Életeket menthet meg a teszt, ha idôben kiderûl!!!

Téma címkék:
2015.01.13. 09:13

Sziasztok, mint tudjàtok én terhességem alatt tudtam meg hogyHVC van.

Nem tudom otthon ez hogy mûkôdik, itt kûlfôldôn minden vàrandôs anyànak csinàllnak tesztet. HIV HVC HVB tesztet.

Nekem is igy derûlt ki, szerencsére még idôben.

Irtàtok hogy volt a tv- ben egy mûsor a HVC rôl. Nem sikerûlt megnéznem beàllt a gépem.

Csak annyit akarok mondani hogy ez a teszt még ha csak a vàrzndos anyàknàl is de segitene még idôben kezelni a betegséget.

A dokimmal beszélgettem errôl , s mondta hogy itt franciàban sok a kelet- europai HVC beteg.

Fôleg akik vert kaptak a 80as években, mint én is .

Rengetegen megfertôzôdtek, s nem is tudnak rola , s ez a teszt sokat segitene mindenkinek, hogy még idôben kiderûljôn s kezelni lehessen. A teszt életeket menthet meg!

klmaan
#19908 klmaan hozzászólása: 2015.01.13. 14:02

Kedves Petitevirág!
Köszi, hogy jelentkeztél!
Az nem teljesen derült ki nekem, hogy meggyógyultál-e, de talán igen!
Persze, hogy kell a szűrés, önmagában azonban kevés! Kelkenek a megfelelő gyógyszerek, ami viszont sok pénzbe kerül.
Szerintem egy megoldás hozna nagy áttörést, ha kidolgozódna egy átfogó, minél szélesebb kört érintő szűrőprogram, s a későbbiekben könnyebb lenne már! Na! Ez ami nem mostanában valósul meg-sajnos, pedig nagyon sokan tartják ezt kulcskérdésnek, s tesznek is érte.
Pl. a VIMOR és Orvosai, s mint tudjuk a Sz. László Kórház. Magasabb szinten kellene ezt a kérdést megoldani!!! S akkor mi lenne, ha a jelenleg kb. 3000 kezelésre váróból lesz 30000 beteg? Tudod! A háborúhoz is egy dolog kell: pénz 3X!!! Ez kell a gyógyításhoz is.
Jönnek az új készítmények, de a keret, amit erre lehet költeni nem lesz több.
Egy mondatodra reagálnék még! Kelet Európából érkezett beteg! Tudtommal, Magyarországon lényegesebben kevesebb, arányában, mint pl. Romániában! Szeretik “nyugaton” az összemosást, Bukarest vagy Budapest nekik “holt” mindegy, mi meg tudjuk, hogy mekkora különbség! A másik észrevételem, hogy a a 80-as években pont úgy kaphatta meg a “nyugati”, mint a “keleti”!
’92-től szűrik a vért HCV-re, s Magyarország azonnal csatlakozott. Itt vagyok én az egyik példa, akit már ’93 márciusában kiszűrtek
egy véradás alkalmával. Akkor terveztük 5. gyermekünk jövetelét, ami meg is történt ’94 márciusában-hála Istennek! Szép, egészséges fiatalember, aki 18 éves korától véradó. Meggyőződèsem, hogy a ’90-es évek elején a “nyugati” orvosok pont annyit tudtak, vagy nem tudtak a HCV hosszútávú baj okozàsáról, mint az itthoniak. A magyar orvosok is ott vannak a nemzetközi konferenciákon, s az eddigi gyógyszerek is mind megérkeztek. Úgy van ez, s valószínű marad is még, hogy másként látszik a távolság nyugatról-keletre, mint fordítva!
Azt a nagy tüntetést, amikor disznómájat hajigáltak a gyógyszercég képviselői elé nem itthon rendeztük, hanem amarikaiak csinálták az 1000dollár/tabletta miatt. Ezek szerint a nagy/gazdag “nyugat” sem tud mindenkinek adni az új, interferon mentes készítményből “szére-szóra”!
Visszatérve az eredeti témáhot! Kell a szűrés, kell a kezelés, de Magyarország semmiben nincs lemaradva! A VIMOR bent van a nemzetközi betegszervezetben, s ott szavunk van, mert elismerésre okot adó a tevékenységünk.
Várjuk mi is, mint minden más ország HCV-s betegei az új gyógyszereket, s a konszolidációt az árak terén! Reméljük, hogy a 2015-s év ez ügyben áttörèst hoz!!
Üdv, s minden jót kívánok Neked szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#19914 petitevirag hozzászólása: 2015.01.13. 22:43

Igen, sajnos ez igy van, sokszor keverik Budapestet Bukaresttel. Tapasztalatbol mondom. Teljes mértékben egyett értek veled, a gyogyszerek dràgàk pénz nélkûl nem megy.
Remélem a kôzeljôvô meghozza majd a tesztek lehetôségét, mert sajnos sokan vannak akik nem is tudjàk hogy betegek.
Kôszônôm kérdésed , én még nagyon az elején jàrok F0 às vagyok, 8honapja derûlt ki, hogy HVC van .
Jelenleg még nem kapok kezelést.
Még ugymond ” ûj vagyok ” itt , s probàllom felkésziteni magam, hogy mi vàr ràm.
Ez a forum sokat segit, mivel nyiltan beszélhetûnk a betegségrôl.
Virusmentes boldog 2015 ôs évet kivànok mindanyiotoknak! :))
Petitevirag

klmaan
#19917 klmaan hozzászólása: 2015.01.14. 01:29

Szia!
Ha F/0 Vagy, akkor talán meguszod a májgyulladást, s talán még a kezelést is! Ha esetleg, romlana később a helyzeted, bizzál abban, hogy akkor már a leghatékonyabb, mellékhatások nélküli gyógyszer lesz a “divat”, s egy-kettőre gyógyult leszel!
Minden jót Neked!
Üdv.Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close