Emlőrák 30 évesen

Téma címkék:
2015.01.21. 13:40

Kedves Fórumozók!

2012-ben operáltak emlődaganattal. Aztán kemó, sugár. Mindezek után végül hormonterápia is :( Zitazónium és Zoladex…Nagyon utálom, sok a mellékhatása és eléggé megnehezíti a mindennapjaimat….az onkológusom szerint öt évig kellene de én nem akarom addig….már felvettem 30 szurit de a másik 30-at már nem nagyon szeretném…. Azt gondolom a gyógyulás bennünk van és nem a zitazóniumban!!! Nekem egyre több gondom van vele, de sajnos hiába panaszkodom senkit nem érdekel….Szeretnék véleményeket kérni ezzel kapcsolatban: azoktól akik végig csinálták, vagy akik elkezdték nem csinálták végig vagy azoktól is akik esetleg el sem kezdték ezt a szörnyűséget….

Előre is köszönök minden véleményt, tanácsot. :)

Minden sors társnak nagyon jó egészséget és hosszú boldog életet kívánok!

#23712 tompipi hozzászólása: 2016.08.11. 19:35

Szia! Làtom régi a bejegyzés, de talàn még követed, vagy màs aki hasonló problémàval küzdd. Szóval nekem most kellene elkezdenem a hormonteràpiàt, de kétségeim vannak. Erősen gondolkodok hogy nem fogok bele. Van itt olyan aki visszautasította?

#20639 varoszoba2015 hozzászólása: 2015.05.06. 13:13

Neked is azt javasolnám, amit az előbb írtam “Bizakodó”-nak. Nézz bele a következő lapba:
http://www.mellrakforum.hu/, és meglátod, hogy érdemes oda is regisztrálnod, nagyjából korosztályodbeli sorstársak segítik ott egymást empatikusan a tapasztalataikkal-tudásukkal. Nem maradnak válasz nélkül a kérdéseid.
Amúgy engem meglep, hogy ilyen alacsony szintű hormonfüggésre is 5 év hormontalanítást alkalmaznak. De ezek szerint arra is az a protokoll.
Engem is 2012-ben operáltak, 80-90%-osan volt hormonérzékeny a daganat, és én vagyok az a ritka madár, aki egy hormongátló tablettát se vett be, de az én esetem érdektelen a számodra, mert jóval vénebb vagyok nálad, azaz másféle (menopauzális) gyógyszereket kellett volna szednem, nagyon másféle mellékhatásokkal (pl. a csontállomány leépülése), És egyéb mindenféle személyes megfontolásokból sem csinálom, tehát nem vagyok számodra követendő példa, csakis a kortársaiddal érdemes beszélgetned róla. Sajnos az orvosokkal tényleg nem lehet, eleinte én is próbáltam volna.
Én kemót-sugarat sem kaptam épp az erős hormonfüggés miatt (fiatalok akkor is kapnak). 2 éve 4 hónapja volt a mellműtétem, 2 éve 2 hónapja szedték ki a nyirokcsomókat, azóta nincs kiújulás, de bármikor lehet, holnap, 1-2-3-5-10 év múlva, vagy soha.
Szóval az én példám nem példa. Én “anomália” vagyok. Kérdezd a korodbéli sorstársaidat, akiket hozzád hasonlóan kezelnek, és hozzád hasonlóan kínlódnak a hormonmegvonástól.
A lehető legjobbakat

#20647 Zita81 hozzászólása: 2015.05.06. 20:06

Szia!

Köszönöm szépen a tanácsot! :) Sikeres gyógyulást és hosszú, boldog életet kívánok! Azt gondolom a gyógyulás bennünk van!!

#20551 Bizakodo hozzászólása: 2015.04.22. 22:11

Szia!
Jellemeznéd a daganatodat?

#20557 Zita81 hozzászólása: 2015.04.23. 19:48

Szia

Carcinoma ductale invasivum mammae. 10% progeszteron és 20% ösztrogén érzékeny. 22×18 mm. High-grade, dominálóan szolíd DCIS komponensel. Vasculáris invázió nem igazolható. Az eltávolitott emlőrészletben terhességi hyperplasiát mutatólobulusok láthatók, valamint periductalis és intralouralis kötőszövet szaporulattal, hialinosissal változó mértékű ductusgátulattal jellemezhető masthopatiás területek is megfigyelhetők. Malignitásra utaló jelek nincsenek. Ennyi nagyjából :)

Bármilyen hasznos tanácsnak örülök ;)

Előre is köszi :)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close