Újabb tünetek

Téma címkék:
2015.03.02. 17:51

Kedves tapasztalt Barátok!

A telás hármas 18. hetében járok, pár napja újabb tünetek búsítanak. Illetve nem tudom eldönteni, hogy tünet-e, vagy benyaltam valamit. Fáj a torkom, és szinte folyamatosan köhögök. Ez normális?

Másik kérdés: a hajam kötegekben hullik, a fejem tetején már látszik a bőr. Azt olvastam, hogy hajhullásra lehet számítani, de nem kopaszodunk meg. Vagy mégis? Jó esetben 30 hét van még hátra, elképzelni nem tudom, hogy marad hajam, ha így haladok.

Köszönöm a válaszokat,

Ági

nora51
#20428 nora51 hozzászólása: 2015.04.02. 01:14

Hogy érzed magad, kedves Ági? Nagyon rég írtál magadról! Remélem, jobban érzed magad, mint mikor még a telát is szedned kellett.
Kívánom, hogy a 24.heti PCR-ed negatív legyen! Szép Húsvéti Ünnepeket kívánok neked és minden gyógytársamnak:
nora51

7agi7
#20429 7agi7 hozzászólása: 2015.04.02. 13:10

Aranyos vagy Nóra – nem dicsekszem. Nézi hosszan a dokim a laboreredményt, látom, nem tetszik neki. Mi a rossz? – kérdem. Minden – mondja. A fehérvérsejt – csökkenésem nem akar megállni (1,7), kókadozom, mint az őszi légy. A kedvem se nagyon fényes, néha sírdogálok. Sokszor érzem, hogy mindenki ellenem van. Ami tudom, hogy nem igaz, szuper családom van. Igaz, ők is belefáradtak már egy kicsit az ügybe. Itt-ott kicsit unokázom, az jobb kedvre derít.
Igen, közeledik a 24. hét (ápr. 15.), nagyon várom az eredményt. Kibírok mindent a cél érdekében.
Mindenkinek meghitt ünnepeket kívánok! Ági

museto
#20430 museto hozzászólása: 2015.04.02. 13:30

Szervusz Ági! Én a Boceprevil 48 hetét “harcoltam” végig, és 3 hónapja már a “tisztuás” útjára léptem. Az itteniek szerint a Tela jobban lepadlózza a kezelteket, többen vannak, akik a stoppszabály miatt abbahagyták a kezelést. Aki viszont végig tudta csinálni, annak a gyógyulása szinte 100%-os, míg a Bocisok között van néhány “visszaeső” is. Mindenesetre ameddig bírod, tűrd a kezelést, de ha úgy érzed, túlzottan igénybe veszi szervezetedet (és mentálisan, pszichésen Téged is), akkor inkább nyugodt szívvel fogadd el a stopszabályt. A vérkép folyamatos vizsgálata és elemzése esetünkben szinte életbevágó, nekem volt olyan időszakom is, amikor hetente kellett vizsgálni a véremet, főleg az alacsony trombocita szám miatt. Igen, a család tűrőképességét alaposan igénybe vesszük, nekem a legnagyobb fájdalmat az unokákkal való türelmetlenség okozta így visszatekintve a közelmúltra. Tudod, ez úgy van, valamit, valamiért. Na, kitartást, lesz ez rosszabb is, de majd csak egyszer vége lesz! Üdv, Museto

7agi7
#20431 7agi7 hozzászólása: 2015.04.02. 13:50

Szia Museto! Én eddig hetente jártam vérvételre, folyamatosan kontroll alatt vagyok. A stopszabályt elfogadom, ha visszatér a vírus, de elszánt vagyok, magamtól nem fogom azt mondani, hogy hagyjuk abba. Most tényleg minden rossz, ha egy szál haj az arcomhoz ér, attól is idegrohamot kapok.A gyomrom is tropa (UH időpontom van!), a Reparont se szórakozásból használom… Hősök vagytok mind, akik végigcsináltátok, én most el se tudom képzelni, hogy lehet még rosszabb. Üdv, Ági

nora51
#20434 nora51 hozzászólása: 2015.04.02. 23:04

Szerintem a telás 12 hét a legborzalmasabb. Utána én már ahoz képest kissé megkönnyebbülve és mérsékeltebben kókadoztam, sírdogáltam, kopaszodtam, ínyvéreztem, viszkettem, émelyegtem, szédelegtem, stb.stb.stb. Ági, nagyon veled érzek!!!!!!!!!!!!! Nem hiszem, hogy rosszabb lesz, inkább azt nehéz elviselni, hogy mikor lesz már vége. De én ezt nem tudhatom, hisz minden kezelésem 24 hetesen stopolva lett, így nem csináltam végig egyet sem. Mit jár a szám? De ugyanúgy gondolkoztam, mint te Ági, és még sokan: végigcsinálom, a kutyamindenit a rohadt vírusának. Stopszabályra nem is gondoltam, az úgysem az én szándékomtól függ… Te se foglalkozz ezzel. Gondolj arra: ez most nem te vagy, hanem egy lepusztított zombi. De újra ragyogni fogsz, ha túl leszel rajta! Most nem hiszed el! De így lesz! Tudom!
Kívánok sok türelmet és elszántságot, jobb vérképet és hangulatot. De hát a sírdogálás is “normális”, meg az idegroham is. Ha nagyon depi lennél, vagy agresszív, arról számolj be orvosodnak! Ez komoly dolog, nem szabad szőnyeg alá söpörni.
Pihenj, aludj sokat, igyál sok folyadékot, és mondd meg családodnak, hogy nora51 üzeni: vissza fognak téged kapni! Hajastul!!!! És remélhetőleg vírusmentesen!!!
Szeretettel kívánok minden pocsékság ellenére szép, nyugodt, kellemes húsvétot:
nora51

lez53
#20280 lez53 hozzászólása: 2015.03.03. 18:18

Kedves Ági! Én egy kettes stop miatt lettem telás, amit 2014 május végén kezdtem el!
A száraz köhögés nálam is jelen van pedig az incivót már nem szedem szeptember óta, de most a rebetol is okoz köhögést amikor lefekszem, sajnos gyakran ez akadályoz a pihenésben. Úgy vettem
észre, hogy a gyógyszer bevétele után 2-3 órával jelentkezik de 1-2 óra múlva csillapodik.
Sajnos nincs rá tanácsom, mit lehetne tenni ezzel kapcsolatban.
Haj ritkulás nálam is van, de nem veszélyes.Remélem, a 2 hónap múlva lejáró kezelés után rendbe jön.A torokfájás is előfordult nálam is, a mandulám megdagadt kicsit, de ez sem volt rendszeres!
Neked kitartást gyógyulást kívánok!
Üdvözlettel. lez53

7agi7
#20273 7agi7 hozzászólása: 2015.03.03. 12:08

Köszi a tanácsokat, utánanézek az ajánlott szereknek. Csak az a baj, hogy cukorbeteg is vagyok, így nagyon körültekintőnek kell lennem.
Szép napot mindenkinek! Ági

#20274 katih hozzászólása: 2015.03.03. 12:22

Szia Ági!

Mi itt mind leírjuk a saját tapasztalatainkat, DE!!!! a 3as kezelésnél még a gyógyhatású szereket is csak az orvos mondhatja meg, hogy mi lehet és mi nem. Azért, mert – ezt több előadáson is hangsúlyozták orvosaink – azok amik ugyanazon az enzimcsatornán bomlanak le mint a gyógyszerek vagy toxikussá válhatnak, vagy semlegesíthetik a gyógyszer hatását. Szerintem egyikre sincs szükségünk. Cukorbetegség esetén meg pláne vigyázz! Szóval az orvosod mondja meg, hogy mi szedjél, persze megkérdezheted a mi tapasztalataink alapján ajánlottakat is, de mondjon rá igent! (pl. ezért tilos a grapefruit a 3as kezelés alatt)
katih

7agi7
#20275 7agi7 hozzászólása: 2015.03.03. 13:10

Oké, köszi!

#20267 katih hozzászólása: 2015.03.03. 07:37

Szia Ági!

Nekem is nagyon erős száraz köhögésem volt, kb ebben az időszakban 2-3 hónapig. Én bocis voltam. A kezelőorvosom meghallgatott, mondta nincs semmi gond a tüdőmmel, ez mellékhatás. Kaptam tőle synecode tablettát. Valamit segített, de nem sokat. Azzal, mindenféle negro és egyéb köhögés elleni cukorka majdnem folyamatos szopogatásával és állandó apró-minimális épp nedvesítő hatású víz kortyolgatásával tudtam átvészelni ezt az időszakot. Az éjszakák voltak a legrosszabbak.

A hajam nekem is erősen kihullott, de egy idő után stagnált a rohamos kopaszodás, csak nagyon vékony, törékeny maradt. Nekem a fodrászom úgy ellensúlyozta, hogy nagyon rövidre vágta (bár nekem eleve nem volt hosszú), és világosabb árnyalatúra festette, hogy a fejbőröm ne legyen annyira feltűnő.
A kezelés vége után elkezd erősödni és nőni.
Kitartást!
katih

#20271 Gordes hozzászólása: 2015.03.03. 11:12

Sziasztok!
Én kettesen vagyok, de a köhögés elég erősen jelentkezett nálam is. Főleg esténként.
Én Echinacea-t szedek reggel este. Azóta sokkal kevésbé köhögök.

Üdv,
Gordes

museto
#20272 museto hozzászólása: 2015.03.03. 11:55

Sziasztok!
Én két hónapja fejeztem be (eddig sikeresen) a Bocis hármas kezelést, végig kísért a krákogás, köhögés. Egyik itteni gyógytárs javasolta az “isla cassis” nevű pasztillákat, mely izlandi moha kivonat szopogatós tabletta formájában. Nekem nagyon bejött, sőt a család szinte minden tagja előszeretettel alkalmazza ilyen tünetek esetén, nagyon merem ajánlani, próbáld csak ki! Sok sikert, Museto

andist
#20266 andist hozzászólása: 2015.03.03. 07:09

Kedves Ági !
Nekem kétszer volt interferonos kezelésem. Először egy kettes, majd néhány év után egy hármas. Én is telás voltam. Azt mondta a kezelőorvosom aszisztense a második kezelés végén. Nézze, “most 15 évet öregítettünk önön. A kezelés abbahagyásával pedig visszafiatalodik.” Hát, igaza volt.

Mind két kezelésnél voltak erős száraz köhögési rohamaim. Szinte már a hányás határáig. Az egyik ilyen akkor volt, amikor éppen egy tüdőosztályon voltam beteglátogatóban és az egyik doki már nem bírta hallgatni a köhögésemet és csinált egy röntgent. Semmi eredmény. Később tudtam meg hogy ez az interferon mellékhatása lehetett.

Hát kitartást kívánok. Vígasztaljon a tudat, hogy lehetne rosszabb is, de minden nappal közelebb jutsz a végéhez.
István

nora51
#20262 nora51 hozzászólása: 2015.03.02. 23:06

Ha napi többszöri gargarizálás (sós víz, Glykosept,Phlogosol, Hyperol) hatására se múlik el a torokfájás, akkor nagy valószínűséggel baktérium okozta. Köhögésre muszáj valamit szedni,, mert az nagyon makacs és zavaró tud lenni. Fel kell hívnod kezelőorvosodat és meg kell kérdezned, mit szedhetsz köhögésre? Akármit nem lehet, tudod, mert összeegyeztethető kell legyen a hármaskezeléssel! Saját szakálladra SEMMIT!
Nekem nem kínzó száraz köhögésem volt, de elviselhető, és inkább nem szedtem rá semmit. (csak mellékhatás volt). Mindenképp konzultálj orvosoddal! Sajnos a bekteriális fertőzések ellen védtelenek vagyunk, interferon dacára!
Az én fejbőröm is világított, kétségbeejtően néztem ki. Még a párnám is tele volt reggelre hajjal (meg alvadt vérrel, ami az ínyemből származott, folyamatosan.) Ezért vettem aztán parókát. De ha erre nem akarsz 30 ezret szánni, kösd be fejed kendővel, húzz baseball-sapkát, vagy valami őrült kis sapkát, ill. kalapot, mintha divatból csinálnád.
Nem lehet ellensúlyozni a hajhullást, sajnos. Nekem az előző kettőskezeléseimnél is nagyon hullott a hajam (mikor már a kollégák azt kérdezték: téged kemóznak, hogy így nézel ki?) és összesúgtak a hátam mögött…ekkor vettem hajtápláló kapszulát, hajnövesztő szeszt, anyám tyúkját, de SEMMI nem használt! Megmondta a hepászom, hogy amíg ezek az ütős szerek bennem vannak, addig hullani fog a hajam. De nem lettem tök kopasz, csak elképesztően gyér.
Tudom, rémes. Torkodat,köhögésedet jobb lenne a hepatológusodnak jelenteni! Az igaz, hogy a szurit követik az influenza-szerű tünetek, de ha már egy ideje fáj a torkod és zavaróan köhögsz, az félő, hogy esetleg valami benyalt baci.
Veled érzek!
nora51

7agi7
#20263 7agi7 hozzászólása: 2015.03.03. 06:04

Kedves Nóra! Köszi a tanácsokat! Ma kipróbálom a gargarizálást, Éjjel az is eszembe jutott, hogy amikor gyerekek voltunk és köhögtünk, Anyukám zsírral kente be a torkunkat, mellkasunkat, és bebugyolált benünket. Szóval elkezdem kúrálni magam.
Puszi, Ági

museto
#20261 museto hozzászólása: 2015.03.02. 22:25

Szervusz Ági!
Az influenza szerű tünetek normál esetben minden szuri után jelentkezhetnek. Megkopaszodni ugyan nem fogsz, de a hajhullás megint csak jellemző, kissé baba hajad lesz, de ne aggódj, majd kinő a kezelés után. Kitartás!!! Museto

7agi7
#20265 7agi7 hozzászólása: 2015.03.03. 06:53

Kedves Museto!
Az előző, kettős kezelésnél is hullott a hajam, de mivel lestoppoltak, idáig nem jutottam el. Ahogy Nóra is írja, reggelre fekete a párnám a sok hajtól. Ez van.
Köszi a választ, Ági

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close