Hepatitis C korszeru es hatekony kezelese

Téma címkék:
2015.03.10. 05:34

Akit valoban komolyan erdekelne, hogy 2015 ben a hepatitis c vitrusfertozottseg ellen mar milyen 90-95% feletti gyogyulasi arannyal kecsegteto kozvetlenul a virusra hato , kulonosebb mellekhatasok nelkuli, 1-3 honapos antiviralis kezelesek erhetok el annak szivesen kuldok bovebb informaciokat.

57 eves vagyok. Szemely szerint tavaly en is atestem egy majtranszplantacion a hcv miatt. Talan ma mar elmondhatom, hogy ugy tunik a majammal nincs kulonosebb gondom.

#25615 Kalapos hozzászólása: 2017.11.08. 19:42

Üdvözlet!

Elvileg mostanában kerültem fel a várólistára.
Hogy lehet a regiszterben megnézni hogyan is állok? Semmilyen kérvényszámom nincs, amivel betudnék lépni.

nora51
#20382 nora51 hozzászólása: 2015.03.26. 23:03

Kedves társaim! Akit érdekelnek az új interferonmentes kezelések,azoknak ajánlom figyelmébe Makara doktor úr előadását!
Üdv: nora51

Előadás a Hepatitisz C kezelés újabb lehetőségeiről
ovem.hu

Dr. Makara Mihály előadást tart, 2015. április 2.-án 17 órától a Szent László Kórház Dísztermében, melynek témája az ígéretes újgenerációs gyógyszeres kezelés.

A részvétel ingyenes, minden érdeklődőt és hozzátartozót szeretettel várunk, a részvételi szándékot az ovem.info@gmail.com email címen kell jelezni.

A pontos cím: 1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7. Díszterem (19/B épület)

nora51
#20341 nora51 hozzászólása: 2015.03.12. 22:43

Kedves Hepatitis C! Valami csinosabb nicknevet is választhatnál! Hogy szólítsunk?
Szeretném, ha a transzplantációs tapasztalataidról írnál itt nekünk. Érdekelne, hogy téged netán kezeltek-e már interferonmentessel? Egyáltalán vírusmentes vagy?
Mi azt hallottuk az orvosi előadáson a VIMOR egyesületben, (Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete) hogy F4-eseknek 24 hétig tart az INFmentes kezelés. Valószínű az F3-masoknak is, kPa-tól, vírusszámtól stb.függően. F2 és attól lefelé elég a 12 hét, azonban az INFmentes gyógyszereket prioritási index szerint fogják kiosztani. Kb. 1000-en leszünk rajta a hamarosan megjelenő Hepreg2-n, ami az INFmentes gyógyszerekre várók várólistája.(sofosbuvir, daclatasvir, stb.,csak a hatóanyagot írom)) Az INFmentes kezelések állítólag idén nyáron kezdődnek Magyarországon, állami finanszírozással.
A transzplantációs tapasztalataid azért érdekelnének minket, mert ezen a fórumon még senki nem számolt be erről! Vannak köztünk, akik arra várnak. Minden jót, jó egészséget neked, és gratulálok az új májadhoz!!!!!!!
Üdvözöl: nora51

benedek52
#20339 benedek52 hozzászólása: 2015.03.12. 20:49

Kedves sorstársaim!Örülök,hogy rátaláltam erre a honlapra!”C” pozitivitásom 14 éve ismert.Másfél interferon kezelést kaptam,eredmény nélkül.Most én is az interferon-mentes kezelésre várok és reménykedek a hatásosságában.Üdv.:Bence.

nora51
#20340 nora51 hozzászólása: 2015.03.12. 22:26

Kedves Bence! Üdv a fedélzeten! Én régebben már emlegettem neked ezt a fórumot! Örülök, hogy rászántad magad! Ha most jobbra nézel, feljebb, ott látod zöld alapon ezt: Írja le történetét, vagy kérdezzen! Ha erre kattintasz, megírhatod a bemutatkozó történetedet, és akkor neked is lesz egy külön oldalad. Mások történeténél pedig hozzászólhatunk az ő témájukhoz. Mindenki hozzászólhat mindenki témájához. Remélem, jól vagy. Szeretettel:
nora51 vagyis Nóra, régi barátod

lez53
#20338 lez53 hozzászólása: 2015.03.12. 19:16

Kedves Hepatitis C!
Itt a fórumon mindenkit érdekel a betegségünkkel kapcsolatos minden információ!
Sokan vannak itt nagyon tájékozottak a fertőzés gyógyítási lehetőségeivel kapcsolatban.
Én is sokat olvasok cikkeket, egyéb információkat, mivel közepesen értek és olvasok angolul,
ezért még ilyen oldalakon is próbálok tájékozódni, azt is látom, hogy le vagyunk maradva, de a kutatások méregdrágák és így itthon kevés a lehetőség. 2014 decemberében Németországban már engedélyezték
a peginterferon nélküli 3 hónapos kettős gyógyszeres kezelést,ami szinte mellékhatás nélküli, de sajnos mivel 26 millió forint ezért mérlegelni kell, hogy több beteget régebbi kezeléssel vagy kevesebbet az újjal gyógyítsanak.
Én egy háromas telás kezelés utolsó 2 hónapját gyűröm, idáig háromszor voltam nullás, most
április végén veszik le a kezelést lezáró negyedik számláláshoz szükséges vért, majd 6 hónapnyi gyógyszermentesség után ismét. Nos ha akkor nem lesz vírusom, gyógyultnak számítanak!

Üdvözlettel. lez53

#20334 Hepatitis C hozzászólása: 2015.03.11. 19:54

Mint azt tudjuk az interferon alapu kezeles csak jo allapotban levo maj eseten kezdemenyezheto. Gyenge, sokszor mar teljesen lerobbant szerv nem birja ki ezt a kezelest es nem maradt mas hatra mint a transzplantacio remenye. Az ujabb proteaz ill. polimeraz inhibitor kombinaciok (DAA), melyek ma is allando fejlesztes alatt allnak mar eredmenyesen kepesek a hepatitis C virust elpusztitani a meg egeszseges majsejtek elpusztitasa nelkul. Es meg szamtalan elonnyel rendelkeznek.
Azert mert Magyarorszagon meg nem hozzsaferhetoek az nem azt jelenti, hogy nem leteznek es nem elerhetoek. Tobbfele ut is van, tessek utana menni. En nem vagyok orvos! Beszelni kell szakorvosokkal a kulfoldon elerheto kezelesekrol, a legujabb gyogyszerekrol es tajekozodni kell mas forrasokbol is.
A helyzet az, hogy mire Magyarorszagon egy keszitmeny hivatalosan bevezetnenek addigra a kutatasok, fejlesztesek ill. a hozzaferheto gyogyszerek nyugaton mar sokkal elorebb tart. Ne feledjuk, 2016ra a hcv vakcinaval mar realisan kalkulalnak a nagy gyogyszerfejlesztok. Vagy egyszeruen el kell fogadni kedves sorstarsak, hogy Magyarorszag noha regen gyogyszerkutato nagyhatalom volt, mara pedig erosen koveto statuszba kerult. Mindenkinek jobbulast kivanok!

museto
#20335 museto hozzászólása: 2015.03.11. 21:16

Kedves Hepatitis C! Ha szánsz rá időt és visszaolvasod a VSZ ezen szegletében született bejegyzéseket, talán megváltozik véleményed tájékozottságunkat illetően. Ahányan vagyunk, annyiféle irányban kutakodtunk, szemelvényeket gyűjtöttünk különböző általános és szakmai irodalmakból, sőt néhány gyógytársunk külföldi szaklapokból is csemegézett és fordított néhány anyagot. Van egy VIMOR nevű betegszervezetünk, sőt egy klubunk is, amikben neves hazai orvosok, és a tárggyal kapcsolatos szaktekintélyek tartanak előadásokat, melyek után lehetőségünk van kérdések megfogalmazására is az előadók felé. Ami az új módszerek bevezetését illeti, korábban voltak gondok a hármas kezelés indításával, viszont a legújabb terápiák szinte egy-időben jutnak el MO.-ra is az EU engedélyezési eljárások lezárását követően. Persze a finanszírozási része a dolognak itt is fájó pont, csakúgy mint a világ bármely részén, de az EMMI lehetőségeihez és az ország teherviselő képességéhez képest az arra sürgősen rászorultak az érvényes HEPREG nyilvántartás alapján időben megkapják a legújabb kezelési terápiát is. És ami nagyon fontos, itt nem számít a kezelendő beteg anyagi helyzete, az OEP (TB) 100%-ban átvállalja a terápia költségeit, ezt saját tapasztalatommal is alá tudom támasztani egy kettes és egy hármas kezelés átélése után. Az eredményességről pedig annyit, hogy ha megnézed Hetvenes gyógytársunk története alatt a HCV kezeltek eredményeit, akkor igen szép eredményesség olvasható ki a hármas kezeltek terminológiai eredményei tekintetében. Üdv: Museto

#20332 hokuszpok1 hozzászólása: 2015.03.11. 17:53

Üdv Mindenkinek!
Ma voltam Debrecenben a hepatológián,és az új kezelésre azt a tájékoztatást kaptam én is,hogy közel ezer beteg vár rá. Azon vannak a hepatológusok,hogy minél többen hozzá férjünk.Az ára is igen borsos ,és mint előttem irtátok még várni kell.
Tudom ez kevés infó,de én is várom a soromat.
Ismeretlen!
Ne vedd zokon a kritikámat,de ha tényleg komoly infód van légy szi tedd közzé.Tudod akik itt vannak már megjárták a kezelés minden poklát,és szeretnénk többet tudni.
Nem különböző ilyen-olyan infókat,meg e-mail címes megoldásokat várunk,hanem tényekkel igazolt gyógyulásra várunk.
Bocs hogy a többiek nevében mertem irni.
Annak viszontörülök hogy Te már túl vagy rajta és jól vagy!!
Hókuszpók

#20331 katih hozzászólása: 2015.03.11. 15:28

Szia Kedves Ismeretlen!

Annak alapján amit írsz, csak arra tudok gondolni, hogy a már itthon is folyamatban lévő új interferonmentes kezelésekről írsz. Orvosaink tájékoztatása alapján ezeknek a gyógyszereknek a Magyarországi engedélyezése, az új kezelési protokoll és az új várólista kialakítása folyamatban van. A törekvés az, hogy mindenki ezeket kaphassa de a gyógyszerek ára miatt a realitása annak van, hogy azok kaphatják meg elsősorban, akik már a többit nem kaphatják, vagy azért mert nem bírják, vagy mert az állapotuk olyan súlyos, hogy nem várhatnak.
Ha másról van szó, kíváncsian várom én is, hogy miről van szó.

üdv

katih

bolondos60
#20330 bolondos60 hozzászólása: 2015.03.11. 12:38

Szia!
És én is kíváncsi vagyok, pedig már kutya bajom. De a tudás és annak átadása, segíthet másoknak.
Puszi

varoszoba
#20328 varoszoba hozzászólása: 2015.03.11. 09:30

Kedves “Hepatitis C” név alatt regisztráló Olvasónk!
Mint láthatod, többen is kíváncsiak rád. Kérjük, oszd meg az olvasókkal – első sorban a Hepatitis közösséggel – a saját történetedet és sorsod alakulását. Az általad javasolt antivirális kezelésről is szívesen olvasnánk, miről van szó pontosan.
Köszönjük!
Üdvözlettel: a Várószoba csapata

ungarjohanna
#20323 ungarjohanna hozzászólása: 2015.03.10. 13:05

Kedves Ismeretlen!
Komolyan érdekel,hogy tudnék megszabadulni a HCV fertőzőttségemtől 1-3 hónap alatt. Volt egy sikertelen 2-es kezelésem,most várok új kezelésre.
Üdv Johanna

anamary
#20320 anamary hozzászólása: 2015.03.10. 10:57

Kedves sorstárs!
Örömmel olvasom sikereresen átestél a transzplantáción!
Én még előtte álok,szívesen felvenném veled a kapcsolatot!
Ha úgy gondolod csörgess meg és visszahívlak!
Sok sikert kívánok neked!
Üdv:anamary 06/30-746-1914

museto
#20318 museto hozzászólása: 2015.03.10. 08:56

Hali kedves Anonimus! Írnál esetleg pár szót itt magadról, betegségedről és – ha olyan – a jelenlegi kezelési protokolloktól eltérő általad propagált gyógymódról? Gondolom, a HCV miatt volt májtranszplantációd, akkor előtte kellett kapnod – hivatalos protokoll szerinti – antivirális kezelést. Vagy esetleg nem magyarországi illetőségű vagy? Üdv, Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close