Kérdés

Téma címkék:
2015.04.22. 20:06

43 éves vagyok, 2014 februárjában műtöttek melldaganattal, kemoterápiát és sugárkezelést kaptam.Sajnos a kemoterápiának maradtak szövődményei, melyek megkeserítik mindennapjaim. Jelenleg állandóan fáradt vagyok.
A betegségem jellemzői:grad Hormonra nem érzékeny, nincs áttét a nyirokrendszerbe (6+1 nyirokcsomót távolítottak el) agresszív daganatos sejtek voltak a daganatban, HER2 negatív, nincs áttét az érrendszerben sem.

Nem szedek hormon tablettákat,a menstruációs ciklusom visszaállt a normális működésre.

A kérdésem:Gondot okozhat-e a jövőben a petefészek jelenlegi működése?

Azt tanácsolták,hogy valamilyen módszerrel (gyógyszeresen, sugárkezeléssel, operálással) szüntessem meg a menzeszem.Valóban ez a protokoll az én esetemben?

Kérem, írjanak minél előbb.

Köszönöm.

#20643 varoszoba2015 hozzászólása: 2015.05.06. 14:16

Ki tanácsolt olyat, hogy állítsd le a petefészek-működést? Ugye nem orvos? Csakis a hormonérzékeny daganatoknál alkalmazzák az ösztrogén hormonok kiiktatását, ami nem a te eseted. Neked nem ajánlja a protokoll, mert felesleges. És ne is hiányold, nem fáklyásmenet. Ennyit hirtelenjében dióhéjban.
Egyebekben meg azt tanácsolnám, hogy regisztrálj a következő lapra:
http://www.mellrakforum.hu/
Az nem egy passzív fórum, hanem működő sorstársi közösség, óriási emberi és “szakmai” segítséget nyújthat, számos kételyedre kaphatsz értő-érző választ. Nézz bele, meglátod magad is, hogy jó helyen járnál ott.
Minden jót!

Utóirat: láthatod “zita81″-nél is, bizonyára ezért kérdeztél rá, hogy már minimális hormonérzékenységnél is határozottan leállítják a hormontermelést, hiába vonakodik a beteg. Mert nagyobbnak ítélik a remélhető hasznot, mint amekkora az óhatatlan mellékhatás. Azaz ha a legcsekélyebb esély is volna rá, hogy rajtad is segíthetne a hormongátlás, azonmód elkezdetnék veled. De mivel a daganatod totálisan hormonfüggetlen, neked garantáltan csakis árthatna az eljárás, mindenféle haszon nélkül. Ezen ne is tipródj.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close