15 éve kullancsot találtam a karomon.

Téma címkék:
2015.05.09. 14:30

Lyme történetem röviden

15 éve kullancsot találtam a karomon.

Bepirosodott, nem törődtem vele, mondván velem nem történhet baj.

- Másfél két hónap múlva, a reggeli felkelésnél elkezdett forogni körülöttem a világ, aztán már nappal is szédültem. Egyre kínosabban éreztem mag. Fülészet, CT, sehol nem találtak eltérést. Aztán „szerencsére” tüdőgyulladásom lett Doxicyklint kaptam rá, és érdekes módon elmúltak a rosszulléteim is. (Ma már úgy gondolom, hogy a tüdőgyulladást is a lyme „kukacnak” köszönhetem.)

Másfél, két év múlva újabb kullancs, piros folttal. Elmentem az Istenhegyi klinikára. Vért vettek. Aztán megjött az eredmény: Lyme fertőzés, de nem a mostani kullancstól, hanem egy előzőtől. Esztó doktornőhöz kerültem. Az anamnézist segítő kérdőív kitöltésekor jöttem rá, hogy az én szimptómáim egyezőek nagyrészt a kérdőívre adható válaszokkal.

Vagy nem volt időm foglalkozni a problémával, vagy szégyelltem.

Indokolatlan hidegrázás, pánik hangulat, vizelet csöpögés, egyenetlen szívverés, fáradékonyság, levertség, levesnél kézremegés……. . Maripen extrát kaptam a lymra, és egy lelkiismeretes doktornő helyrehozta az aritmiámat.

- – Eltelt egy – két év, a balatoni nyári kertészkedéskor, már megint a piros folt fekete középpel. Elrohantam dokihoz, alaposan megvizsgált két méter távolságból és megnyugtatott, hogy csak elvakartam egy egyszerű csípést. Jobb volt homokba dugni a fejem, nem mentem további dokikhoz.

Pár hónap elteltével soponi nyaralásból jöttünk haza vonattal. Szikrázó napfény és a szemem előtt fekete valamik kezdtek el úszkálni – azt hittem szempilla festék – de mikor vaku szerű villogás is elkezdődött a szememben, a vonatról egyenesen a szemorvoshoz rohantam el a Fehérvári úti rendelőbe. Pupilla tágítás, szemfenék vizsgálat, nagy a baj retina leválás előszele. Nem lehet kullancstól??? Azt hitték megbuggyantam. Vitaminok, erősítők, várjunk, de bizony mellé jöttek a lyme fertőzésre jellemző egyéb jelek.

Elrohantam Esztóhoz, tömény antibiotikum kúra. Kopogjam le, és adjak hálát a Jóistennek, helyrejött a szemem .

Aztán jött a következő tavaszi kertészkedés. Mintha piros foltom lenne, de már nem hittem magamnak. Az unokákkal bicóztunk, kosaraztunk, és egyszer csak elkezdett fájni a bal lábam, de úgy hogy időnként lépni sem tudtam. Nyár végére totál béna lettem, a szívem meg hármat vert, egyet kihagyott, vagy fordítva. Elrohantam a szívdokimhoz, felszisszent, mikor látta, hogy bicegek. Elintézte az azonnali ultrahang vizsgálatot a kollégájánál. Megállapították, hogy ez bizony Baker ciszta, azonnal le kell szívni. Halkan megkérdeztem, hogy nem a lyme kórtól van. Néztek rám ……… Megköszöntem a felajánlásukat és a háziorvosnál felírattam a doxicyklint. Kopogjam le és köszönjem meg az égieknek, de leszívás nélkül helyrejöttem.

- – Boldogan telt el a nyár. Kosarazhattam, sőt a gyerekeimtől kapott motociklivel még túrázhattam is. Menyemtől kaptam sprayt kullancs ellen. Az októberi kert rendberakásnál megint, mintha….. piros folt. Beírtam a naptáramba, de elfeledkeztem róla. Karácsony előtt a családba megérkezett az influenza járvány. Én még hozzáteszem, hogy a járvány bepisilős, éjjel nappal köhögős változata. Február végén már elegem lett magamból. Elmentem a szívdoki ismerősömhöz. Azonnal átküldött röntgenre. Szív és tüdő ödéma. Doxicyklint szedjek. Szépen helyre jöttem. Most kéne CT-re menni, de félek, hideg ráz, köhögök……

ÉS A TÖBBI.

#20677 ancsa123 hozzászólása: 2015.05.11. 06:48

szerintem vedd komolyabban a dolgokat..a sziv problémáidnak úgy látom nem is mentél utána rendesen ebbe simán belehalhattál volna tuti gáz van a sziveddel szóval lyme ide vagy oda annak is nézess utána…

#20676 csermaksanyi hozzászólása: 2015.05.10. 15:24

Te aztán jól megdolgoztattad az egészségügyet…és minden betegségedet vissza tudtad vezetni a kullancsra. Hihetetlen. Én megéltem 71 évet, nagy kertem van, kirándulni járok, de még egyetlen kullancscsípésem sem volt. Te mindet elhappoltad. Ráadásul mindig megcsíptek, de te mindig megfeledkeztél róla. Még jó, hogy nem kaptál valami komoly betegséget.

EN-ek
#20668 EN-ek hozzászólása: 2015.05.10. 10:05

Bmeg ennyi kulacs nincs isa Virágon, amit te BEgyüjtöttél pusztán hobby szinten…:D sajn módon a orv. hozéállás részével max. 1t értek! tényleg szarnaka bátegre, mintHA n is az lennea dóguk, h kuruzsojjanak vmit a pénzükért!:@ T. kiv. (LEHET h nekem is aza baja?? sokminden szar +csipett má szintúgy a év100dok alatt!!!):

tegnap éjjel pl. schunnyogot IS találtama szobába! s mégcsak máj eleje van!!!!! – FELháborító!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close