Ganglion ciszta a jobb csuklómon!

Téma címkék:
2015.05.28. 20:23

Sziasztok nekem a jobb csuklóm felső részén van a ganglion de mar kb 2éve. Túl vagyok a pihentetésen es minden féle kezelésen. Verseny szeruen kosarlabdazom vagyis ebben az utobbi 2 évben eléggé hanyagolva volt. Eggyáltalán nem tudok rátámaszkodni és ha hajlítom akkor az inhüvelyem is fáj!!

Ki mit tanácsol mit csinaljak ???? ( műteni semmiképpen nem szeretném, mert túl nagy kockázat )

Roviden ennyi

#21646 totkrista hozzászólása: 2015.09.24. 11:09

Sziasztok!
Tud valaki infót adni arról, hogy hol/ki csinál ganglion leszívást? A sebészeten csak a műtétet erőltetik.
Köszönöm!

#22120 Hopihe hozzászólása: 2015.11.23. 13:37

Sziasztok! 3 éve volt ganglion a jobb csuklómba,az ütőér alatt.Nem tudtam megfogni semmit normálisan,mert rángatózott a kézfejem és fájt is.Én magam kértem a műtétet a kézsebészeten,mert nagyon zavart hisz jobb kezes vagyok.Ez egy rutin műtét,bár be voltam rezelve,ahogy mindenki más ilyenkor.Sajnos ezt műtéttel tudják eltávolítani,de ez csak egy kis műtét.A kezemet jobban féltettem.Csak arra tudtam gondolni,hogy mi van akkor ha nem vállalom.Roncsolódik a kezem,vagy nem?Az dumóm elég mélyen volt.Nem bántam meg ezt a csepp műtétet,azóta is tökéletes a jobb kezem.Most a bal csuklóm kezdett zsibbadni az ujjam hegyéig,és néha csípő fájdalmat érzek.Ha ez is ganglion lesz,könnyebben fogom kérni a műtétet,mert tudom mit fognak csinálni,és nem kell napokig bent feküdnöm.

#21042 Lujzi hozzászólása: 2015.06.09. 10:30

Nekem a lábfejemen lett egy csontkemény púp, nem fájt, de nagyon megijedtem. Az ortopéd orvos mondta, h ez ganglion, azelőtt nem is hallottam ilyesmiről. Az orvos nem adott semmilyen utasítást, azt mondta, h ha nagyon zavar, le tudják operálni, gondolkodjak rajta, az esetek nagyon kis %-ában felszívódik. Hazajöttem, kigugliztam, és eljutottam erre az oldalra. Elolvastam a hozzászólásokat. Többen írtak a nagy svédcseppes borogatásról. Volt, akinek használt, volt, akinek nem. Gondoltam, egy próbát megér, és akkor elhatároztam, h ha sikeres lesz, akkor regisztrálok, és megírom a többi sorstársnak. Szóval vattára csepegtettem a svédcseppet, és a ganglionra raktam, rá egy kis db folpackot, hogy ne szivárogjon át a fáslira, amivel betekertem. Ezt csináltam kb 3 napig. Úgy alakult, h nappalra, meg éjszakára is be tudtam borogatni a lábamat. Kb 3 nap mulva úgy láttam, mintha a ganglion nagyobb lenne. Nem púposabb, hanem vízszintesen kiterjedtebb, és a közepén egy kb 1/2 cm átmérőjű barnás pötty lett. Na, ettől mégjobban megijedtem, mint eredetileg a gangliontól, és gyorsan abbahagytam a borogatást. Ennek kb egy hónapja. Azóta figyelem a gangliont, és egyre kisebb, és egyre kevésbé kemény. Ránézésre már nem is látszik semmilyen púp. Még ki tudom tapintani, de már nagyon pici, és egyáltalán nem kemény.
Nem tudom, h magától szívódott-e föl, vagy a svédcsepptől, de azt tudom mondani, h egy próbát tényleg megėrt! Ha esetleg újra lenne ganglionom, be fogom borogatni! Jó, hogy van ez az oldal!

EN-ek
#20921 EN-ek hozzászólása: 2015.05.29. 17:23

Hát a zé ez n 1 szívtranszplantáció…:D

mazonáltal ÉN isa hagyományos gym-ok híve Vuk, elöször tehát:

sok monoton munka/sport felejtős, pihentetés, LÓbalzsam & 1éb reuma-csodakrémek, + Bvit komplex bizonyára + n ártanak… mivel ÉN pl. a sok gép elléstől év100dok óta, nekem is xokott fájni a jobb kacsóm néha:) pl. épp most is:( – elég szar télleg! még rongyot se tud rázni a mber!!:@

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close