Kezelés elindult

Téma címkék:
2015.06.02. 13:48

Sziasztok

Üdvözlök mindenkit

34 éves fiatalember vagyok 2002-óta tudom hogy HCV fertőzött vagyok valószínű tetoválás útján kaptam el.

Közel 17 éve fertőzött lehetek egy véradás által kerültem képbe jött a levélke és behívás hogy hát ez van.

Ajka Fertőző osztály vérvétel HVC-PCR pozitiv ,de virusszám : kimutathatósági érték alatti,májfunkciók rendben.Ez ment 2013 ig amikor egy kicsit megugrott a GOT értékem 135 ,többi normális megint virusszámlálás eredmény :0 ,vérkép visszaállt,májbiopszia minden rendben ,

2 hónapja viszont felment a GOT :111-re, többi normális, mit ad isten a virusszámom 75 000-lett, Fibroscan vizsgálat 5 Kpa alatti. Nagyon nagy szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem károsodott a májam közel két évtized alatt, kérelem 2-es kezelésre 1 honap várás és engedélyezték.

Tegnap szúrtam először. Azt hittem meg se fog kottyanni, de estére mintha influenzás lettem volna hirtelen. Reggel szúrtam, éjjelre már minden tünet elmúlt. Most a szuri után vagyok kb 35 órája és egy órája megint jött a bőrérzékenység levertség, de bevettem egy algopirint és egy csapásra megszűntek a tünetek.
Remélem nem így lesz egy évig, mert az erős lesz, főleg,  hogy dolgozom mellette.
Azt mondja az orvosom nagyon jó eséllyel indulok.
Ha nem jön be a 2-es, már nincsen 3-as hanem az új kezelést kell megkérni, ami 3 hónap hosszú és interferon mentes és tünet mentes.

Persze nekem sokat kéne rá várnom mert jó állapotban vagyok, F4-sek előnyben, amit megértek.

Azt mondta az orvosom, semmit nem szabad szednem amíg tart a kezelés, sem C vitamin stb készítmények, gyógyfüvek, mert nincsenek bevizsgálva, hogy ártanának e maga az interferon ribavirin hatékonyságán.

Ti szedtetek valami vitamint mellette?

soosendre1
#21015 soosendre1 hozzászólása: 2015.06.04. 09:19

Kedves Dragav! Sajnos a kettes kezelés is elég húzós, én hármat végig küzdöttem vele, majd egy hármast- na ez aztán nem semmi volt. Most várom az újat én is. Az eredményeid jók, májad szinte semmit nem károsodott. A vírus számod is kicsi. Nekem volt 34 millió/ egys.Kitartást és türelmet kívánok, meg persze azt, hogy vírusmentes légy a kezelés végén. A Legalon kapsz.3 -szor egy/ nap szedned kellene konzultálj erről Hepatológusoddal erről.Algopirin akkor ha az Influenza szerű tünetek meg kis hőemelkedésed van, de csak ekkor- üdvözöllek-endrebandi.

#21023 Dragav hozzászólása: 2015.06.04. 18:19

Most például teljesen jól érzem magam ,de közeledik a második szuri ,meglátjuk rosszabb vagy elviselhetőbb lesz e.
A Legalont megemlitem arra emlékszem hogy a Silegon-ra azt mondta felesleges van annak a pénznek máshol is helye.

#21001 Dragav hozzászólása: 2015.06.03. 18:56

Köszönöm mindenkinek a biztatást.
Ami még nehezíti a dolgomat az a szénanátha pollenallergia még ez az egy hónapot kell kibirnom Május ,Június szerencsére csak két hónap ,de bőven elég sokat kivesz belőlem és persze hol máshol mint a munkahelyemen jön ki a legjobban :)

Ha a kettes kezeléstől nem is gyogyulok meg akkor is adok a dögöknek egy kis nyugtalanságot meg tizedelést és úgy fogom fel hogy elég jó állapotban vagyok ahoz ,hogy kivárjam az új kezelést előbb utóbb mindenképpen meggyogyulok.

Emlékszem 2003 -ban mikor májbiopszián voltam Budapesten a Semmelweisz egyetemen ,már akkor voltak F4-esek szegényeknek csak álom volt hogy egyszer lesz egy új kezelés :(
Nem akarok butaságot irni de úgy emlékszem talán az elsők voltak még ott akik kapták a 2-es kezelést 3 napig bent kellett feküdniük és óránként mérték a lázukat sima Interferon és talán még a gyógyszer sem ribavirin volt hanem valami más :(
Még fibroscan sem volt csak májbiopszia hát az is jó hogy nem kell szenvedi a biopsziától ,hanem fájdalom mentesen meg tudják mondani a szomorú vagy jó hírt.
Úgy érzem jó időben vagyunk 15 vagy 20 éve még egy F4-esnek sajnos nagyon rossz kilátásai voltak.

Igazából a fáradság az hullámokban jön rám 4 óra hossza mint ha minden rendben lenne utána egy óra hossza levertség,de ahogy távolodik a szuri egyre jobb,de ez azt is jelenti hogy közeledik a következő,nem baj had pusztuljon a férgese :)

bolondos60
#20995 bolondos60 hozzászólása: 2015.06.03. 11:34

Kedves “Dragav”!
Üdvözöllek de én már a gyógyultak közül. Én is a 2-est kaptam, a 4. hetes már 0 vírus volt és csak fél évig tartott, tehát csak 24 szuri. Már gyógyult vagyok.
Egy javaslat, mert én is dolgoztam folyamatosan végig. Ha meg tudod oldani, lefekvés előtt szúrd be olyan 2 órával és akkor a rosszabbakat átalszod.
Sok sikert és mielőbbi gyógyulást.

7agi7
#20994 7agi7 hozzászólása: 2015.06.03. 08:10

Kedves “Dragav”!
Köszöntünk ebben a jó kis társaságban. Ha már jól kiismerted magad ezen az oldalon, megtalálod a történeteinket. Nem keserítünk el, de – ahogy máshol már fogalmaztam -, ez nem egy babazsúr. Nem láblógatás a tengerben. Sőt, ahogy múlnak a hetek és egyre jobban telítődik a szervezetünk a hatóanyaggal, egyre erősödnek a mellékhatások. De ezek nem egyformák, és te fiatal vagy, ami sokat számít. Egy cél lebegjen előtted, hogy meg akarsz gyógyulni! És ez bizony áldozatot kíván tőlünk. Nagyon fontos, hogy pontosan tartsd be az orvosod utasításait, konzultálj vele sokszor. Ami a legfontosabb: Semmit nem szedhetsz az ő tudta nélkül. Evvel nagy kárt is okozhatsz! És főleg: a kóklereknek be ne dőlj! Ezeknek egy céljuk van: a bőrünk alól is kihúzni a pénzt – a szereik pedig hatástalanok.
Sok sikert és kitartást kívánunk, és kérünk, legyél itt aktívan közöttünk, számolj be magadról, itt mindenkit érdekel a másik. Szeretettel, Ági

#20993 Dorina hozzászólása: 2015.06.03. 07:36

Annyit még elfelejtettem odaírni, hogy én Máriatövis kapszulát szedek/ szedtem. Ezt egyeztettem is a doktornőmmel.

#20992 Dorina hozzászólása: 2015.06.02. 22:13

Szia kedves új sorstárs!

Az én történetemet megtalálod a nevem alatt. Én 29 éves vagyok 2 éve diagnosztizált HepaC-s.
A 2-es kezelést igen hamar elkezdhettem, de sajnos nem tartott sokáig, mert a STOP szabály értelmében a 12. heti vírusszámlálás eredményei alapján a 16. szuri után abba kellett hagynom. Ennek 17 nap múlva lesz 1 éve. Azóta várakozom…eddig a 3as kezelésre, de mivel annak annyi, így most a legújabbra! Az eredményeim eddig jók voltak (csütörtökön megyek 1 év után vérvételre) de szeretnék már múltidőben beszélni a dologról…
Amúgy én jól bírtam a kezelést szerencsére, bár eredménye nem lett sajnos :(
Az első szuritól szenvedtem, de aztán semmi extra. Egy időben nagyon köhögtem, arra sópipát használtam. És ami volt még, hogy fáradékonyabb voltam és néha izomfájdalom gyötört. Plussz fogytam 8kg-ot.
Én is a pénteki szúrást javaslom!
Kitartást!
Írj majd mindenképp, hogy mi van veled :)

A többieknek sok puszi! Sajnos szombaton nem fogok tudni menni. Utazom, bulizom :)

Dorina :)

#21002 Dragav hozzászólása: 2015.06.03. 19:01

Köszönöm

Úgy csinálom hogy hétfőn szúrtam akkor most vasárnap aztán következő héten szombaton utána pénteken és azt tartom,persze orvosi javaslatra.

Gratula a gyógyuláshoz nagyon szép eredmény :)

museto
#20991 museto hozzászólása: 2015.06.02. 21:26

Szervusz kedves 34 éves sorstársunk! Nagyon jó a belépőd, hisz egy olyan dolog miatt sikerült szert tenned ezekre a mocsadék vírusokra, melyről eddig csak írtunk, mint lehetséges fertőzési lehetőség, de “élőben” még nem találkoztunk ilyen sztorival (legalábbis én nem). Lényeg az, hogy megkezdted a vírus Irtást, ráadásul egy még egy kevésbé lepusztult májjal, ami nagy segítség a kezelés folyamán. A protokoll szerint mindenki a kettes kombival kezd, és ha az nem sikerülne véletlenül, akkor jönne az új szerekkel történő kezelés. Én egy sikertelen kettes kezelésen és egy befejezett hagyományos 3-as kezelésen vagyok túl, hát nem volt egy sétagalopp. Ráadásul a munkahelyemet is elvesztettem, de tekintettel egyéb nyavalyáimra is, meg hogy a nyugdíj korhatáron belül vagyok 5 évvel, leszázalékoltak. De ez az én bajom, Te viszont fiatal vagy, erős szervezettel, biztosan könnyebben veszed az akadályokat, mint mi vettük “tapasztalt” versenyzők. Katih tanácsával én is egyetértek, jobb és praktikusabb a hétvégi szúrás, mint a hétközbeni. Még egy praktikus dolgot javaslok, lécci találj ki magadnak valami nicknevet (én pl. Museto névre hallgatok), és ha ezzel szignózod történetedet, hozzászólásaidat, akkor tudjuk kit tisztelhetünk a beíró személyében. Hát kitartást és sikeres kezelést kívánok Neked és nagyon szívesen látunk személyesen is (Nicknevet kitűzve) Katih által jelzett rendezvényeken. Üdv, Museto

#20989 katih hozzászólása: 2015.06.02. 20:29

Szia!
Hát nem akarlak biztatni… De azért az fontos, hogy mindenkire másként hat a kezelés. Én is végigdolgoztam a 72 hetes 2es és a 48 hetes 3as kezelésemet, de nem volt könnyű.
Javaslom, hogy az orvosod “vezényletével” (hetente 1 nap csúszás lehet, de ahogy ő mondja) tedd át a szúrást péntek du-ra. Így egyrész mivel du van, mire a vacak rész jön átalszod, másrészt a legnehezebb az utána jövő 1-2 nap hétvégére esik. Így hétfőtől egész tűrhetően fog menni a meló. Fontos, hogy ha jól vagy is ne erőltesd meg magad, mert megbosszulja magát.
Hozzászedni valóban ne nagyon szedj semmit, de sok gyümölccsel, zöldséggel pótolhatod a vitaminokat. Ha bármi gondod, bajod kérdéses van írj ide bátran, biztos többen is elhalmozunk tanácsokkal.
Ha pedig több információt szeretnél, illetve személyesen is találkoznál betegtársakkal, akkor gyere el a VIMOR rendezvényeire. A következő most szombaton lesz. Itt előadás lesz az új kezelésekről. De Klub is van, az pedig június 19én pénteken lesz. Ha többet szeretnél tudni róla, vagy értesítést szeretnél a rendezvényekről írj a vimorklub@gmail.com e mail címre.

üdv

katih

#21003 Dragav hozzászólása: 2015.06.03. 19:07

Szia Katih

Az orvosom azt mondta hogy laállították a 3-as kezelést egyrészt naluk csak 50%-os gyogyulást hozott és nagyon nehéz mellékhatásokat így már nincs 3-as kezelés.
Az új kezelés havi 5 millio ft a TB-nek és most finanszírozási gondok vannak pl a vérvétel eredményemre már egy hónapja várnak és még nem jött.
Reméljük rendeződik.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close