Végre egy kellemes “mellékhatás”.

Téma címkék:
2015.06.04. 20:45

Mit ne mondjak, ezt nem hittem volna! Ha hiszitek, ha nem, létezik – számomra igencsak meglepő módon – kellemes mellékhatás is igaz kezelésem záróakkordjaként. Ugye korábban taglaltam, hogy az Interferon azért szervezetemben hagyott egy kis “emléket”, nevezetesen izom és ízületi érzékenységet, mely kisebb-nagyobb mértékben ugyan, de folyamatos vendég főleg a váll és térd ízületek tájékán. A dolgot orvosolandó a reumatológus felírt nekem egy 15×5 egységes folyamatos kúrát, mely gyógytornából, gyógymasszásból, iszap pakolásból, Tangentron (víz alatti masszázs) és úszás egységekből áll. A lényeg most jön, ugye mindegyik “kínzó gyakorlat”-hoz kiscsoportos alakzatokba rendeződtünk, melyek véletlenszerűen jöttek létre, és az első néhány alkalom után már örömmel köszöntöttük egymást és pl. a gyógytornász (hozzánk képest…) kislányt cinkos összekacsintásokkal ugrattuk, Ő vette a lapot, de azért hálából jól megdolgoztatott bennünket. A másik fontos platform vizes medence, amit többnyire a gyakorlatok végeztével látogattunk, és itt születnek a sztorik kis csoportokba verődve. A vicces az az egészben, hogy a medencét közelítve ki botra támaszkodva, ki kerekes székben ülve igyekszik mihamarabb vízbe kerülni, ott viszont ezek a “világi” nyűgök megszűnnek, korra és nemre való tekintet nélkül mindenki önfeledten lubickol és ÉL. Persze van néhány delikvens, aki eleinte a külsőségek (több soros aranylánc, vastag karkötő minden ujjon legalább egy gyűrű) garmadával akarja magára felhívni a figyelmet, de aztán napról-napra kevesebb csiribirivel felszerelkezve merült alá a habokba, sőt előbb-utóbb még csoportot is talált magának. Szóval száz szónak is egy a vége, a fizikai gyógyulás mellett – úgy látom – egy jó adag lelki épüléssel is járhat egy ilyen kúra, közös együttlét. Egyébként a fürdő személyzete is nagyon értő módon áll a kezeltekhez, kíméletes, de határozott módon végzi a kezeléseket, az időpontok beosztását is a lehető legrugalmasabban kezelik.

Ezt a történetet azért írtam, hogy leírjam a saját tapasztalataimat egy ilyen típusú gyógykezeléssel kapcsolatban, bár még nem vagyok a végén, de az eddigi tapasztalataim alapján mindenkinek tudom ajánlani, ha lehetősége adódik rá. Persze lehetnek ellenkező tapasztalatok is, no azok is megjeleníthetőek e helyütt. Az biztos, hogy ha nem is csodaszer egy ilyen kezelés sorozat, de legalább -még ha átmenetileg is – de elviselhetővé teszi a kellemetlen fájdalmakat. Üdv, Museto

#21028 keva hozzászólása: 2015.06.05. 06:17

Szia Kedves Museto!

Nagyon örülök, hogy regenerálódsz, épülsz, és pancsolva gógyulsz. Az életszemléleted nem változott, és ez a legjobb!!!
Én is regenerálódom, még nem híztam vissza a leadott kilókat( nem hiányzik), van amikor nem bírok annyit mint régen, de lehet, hogy a kor előrehaladtával ez egyébként is így lenne. Majd augusztus végén lesz végeredményem, addig megpróbálom kiélvezni az unokákat.
Üdvözlettel:

Keva

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close