Viread

Téma címkék:
2015.06.30. 18:07

Harmadik hete, hogy megkezdődött a kúrám. Nem tudom, más, hogy van vele de az állandó hasmenés az eléggé kellemetlen, na meg persze a munkahelyen nem a legjobb, hogy wc-re kell futkosni…:-(. A másik amit észrevettem, a jobb vesetájékon erős fájdalom (a jobb vesémben volt 2 kő), s úgy érzem magam egész nap mint akit széttapostak, még a bőröm is fáj. Reggelente vacogok, pedig nincs is lázam….nem tudom, nem kellemes ez az egész…

#21230 csupaszabo hozzászólása: 2015.07.15. 18:07

Kedves mindenki. Súlyos állapotú párom kevés májműködését is teljesen leállította a gyógyszeres vírusirtás. …… Májkóma.

#21231 bazuka hozzászólása: 2015.07.15. 20:05

Üdvözöllek!
Mit szedett a párod? A tenofovirról még ilyen nem derült ki, bár a laktátacidózis amit okozhat szintén lehet halálos. Azt olvastam a lamivudinnak voltak ilyen hatásai, ha hirtelen abbahagyták a kúrát. Hepatitis B fertőzött a párod?

#21192 bazuka hozzászólása: 2015.07.01. 15:42

Üdvözlök, mindenkit!
Igen, voltam már itt, én krónikus Hepatitis B fertőzött vagyok.Közel 4 hónapot kellett várnom a biopsziám eredményére, s most vágtunk bele a kezelésbe. Minthogy a GPT szintem “normális”, így protokoll szerint, NA kezelés jön szóba. A HAI-m az 5-ös lett, szerencsére fibrózis nincs még.
A táppénz…hát azt amíg tehetem inkább elkerülöm, januárban volt visszérműtétem, s hát azért az 1 hónapért is mit kellett hallgatnom, pedig a felét inkább szabiban vettem ki. S, amúgy meg 6 hét kellett volna, hogy gyógyulgassak…Nos, ez voltaképp nem lényeges. Csak szerettem volna tudni, másoknál milyen hatással járt a viread kúra. Ahol lakom van egy sorstársam, rá még rosszabb hatással van. Pedig ugye sokkal “szelídebb” kezelés mint az INF, akkor az ugye milyen….Sajnos láttam édesanyámon..őt HepaC ölte meg….

klmaan
#21191 klmaan hozzászólása: 2015.07.01. 12:00

Kedves Vierad, Új Sorstárs!
Hát?! Ez együtt jár/hat a kezeléssel! Az is előfordulhat, hogy egyik-napról a másikra átváltasz székrekedésre, és azzal szenvedsz. Ezért nehéz előre beszélni a mellékhatásokról, mert teljesen egyén-függő. Ha kívánságműsor lehetne ez, akkor én a hasmenés rohamot választanám, mert az a temérdek hashajtó, amit én a kezelés 2. felétől és 7 éve már megettem, egy vagon/vagyon már, pedig a folyamatos hasmenés miatt az 5. héten kórházba kerültem, aztán egyszer csak megszűnt, de úgy néz, hogy örökre a természetes “űgymenet”-sajnos! A vese gondodat mindenképpen jelezzed! A “széttapostak” érzés is a kezeléssel jár/hat: levertség, fáradság, gyengeség, akár koncentráció gyengeség, stb.! Ha ez folytatódik, és erősödik, akkor menjél táppénzre, ( nagyon sokan, inkább többen csinálták ezt a kezelést végig táppénzen!), vagy kérjed a befejezést! Ma már nem kell belehalni az INF kezelésbe, amikor itt van a “mentes”! Szerencsére Nektek újaknak már ez egy hatalmas lehetőség, és remény!! Ne hagyjátok magatokat tönkretenni egy életre az INF-al!!!
Üdv neked, légy résen a saját érdekedben, a saját egészségedért!! Ha szeretnél, szívesen beszélgetek veled magánban is!
Lehet, hogy lemaradtam valamiről. Írtál már eddig is magadról ide a VSZ-re? Ha nem, akkor megtennéd, hogy írsz egy kis bemutatkozó pár sort történetként magadról? Lehet a fentit kiegészíteni! A saját írásodat mindig és utólag is tudod “szerkeszteni”!
Szeretettel: Klári-klmáan (dolgozznet@gmail.com)

7agi7
#21188 7agi7 hozzászólása: 2015.07.01. 08:24

Szegény! A hasmenést kevesen ússzuk meg, a vesetájéki panaszt (és minden egyéb panaszt) mondd el az orvosodnak!
Sok erőt neked! Üdv, Ági

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close