Ezt is túléltem

Téma címkék:
2015.07.05. 21:10

Üdvözlet mindenkinek !

Szeretném megosztani a történetem, hátha ezzel erőt adok azoknak akik szintén hepatitis c-vel fertőződtek.

42 éves férfi vagyok, fogalmam sincs, hogy fertőződtem meg, nem drogozok, komolyabb műtétem bő 20 éve volt, nos vagy a műtét során, mert akár ennyi ideig is lehet tünetmentes a betegség, vagy fogorvosnál.

2013 Októberében borzalmas gyomorfájásokkal szállítottak kórházba, ott elvégeztek mindenféle vizsgálatot, de semmit nem találtak, viszont emelkedett GOT és GDT értéket igen.

Elküldtek gyomortükrözésre, ott egy kis refluxot diagnosztizáltak, de nem komoly, és ezzel párhuzamosan a szent László kórházba is kaptam időpontot.

2014. 7 hóban megkaptam az engedélyt a kezelésre, de sajnos a doktornőm, akkor szabadságon volt, és egy másik doktornőhöz kellett menni, aki azt mondta nem vállal, mert azóta rosszabbak a vírusszámaim, várjam meg a doktornőmet, míg visszajön.

Közbe a kezelésem engedélyét visszavonták, a doktornőm (Dr Sandil Anita, itt jegyzem meg, nagyon kedves és lelkiismeretes doktornő), ismételten megkérvényezte .

2015 03. 17. -én elkezdődött a kezelés, megkaptam az első szurit Pegintron 120 mikrogramm heti egy, valamint rabetol kapszulát kell szednem, reggel 2 este 3.

A kezelés elkezdésénél a vírusszámom 5.200.000 volt, ami nagyon sok.

2015.05.12.-én volt ismét vírusszámlálás, akkor 23 volt a vírusszámom, legutóbb 06.23.-án voltam a doktornőnél, a májfunkcióm teljesen jó, s a vírusszámlálásnál negatív lett az eredményem, természetesen a kezelés folytatódik, mert a kezdetekben magas volt ugye a vírusszámom.

Az első 3 hétben az injekció megviselt,a beadás után kb 3-4 órával érkezett a 40 fokos láz, hidegrázás, borzalmas izomfájdalmak, szerencsére ez kb fél napig tartott.

Mostanság a szuri után egy nappal, enyhe megfázásos tüneteim vannak, elviselhető, és más mellékhatást nem tapasztaltam.

Végszóként, fejben dől el minden, én meg akarok gyógyulni, és meg is fogok.

Pozitívan kell hozzáállni az már fél siker, és ezt mindenki tartsa szem előtt .

Kérdésekre szívesen válaszolok.

Zsolt

#21215 Dragav hozzászólása: 2015.07.11. 09:22

Szia

Ez a vírusszám csökkenésed hatalmas eredmény ,mindent bele menni fog nekem 28 -án derül ki hogy sikeres e kellő mértékben a kezelés 2 logaritmust kell hogy csökkennyenek a dögök nekem nem sok van 75 ezer ,de a kevés is tud nagy bajt okozni és a sok virus is tud csak “aludni”-

nekem 2002-ben derült ki hogy HCV fertőzött vagyok egy véradáson amit valoszinű tetoválás útján fertőződtem meg, ami azt jelenti hogy úgy már 20 éve. Sokáig kimutathatóság alatti értékeket mutattak vírusszámlálásnál,normális májenzimek és gond nélkül éltem egész mostanáig mikor már 75 ezerre növekedtek a dögök ,így legalább kaphatok kezelést, már lassan 2 hónapja csinálom.
Nekem hál isten az első szuri kiütött, de azóta már a 6. szurit szurom és semmi mellékhatást nem érzek.
Fibroscan vizsgálatom F1 -sem éri el elvileg szinte épp a májam ugy hogy van időm jó esélyekkel indulok 34 évesen.
Kérdeztem a doktornőmet az Interferon mentes kezelésben már ketten vannak nálunk, nem soká végeznek, kíváncsi vagyok a sikerükre.
Mindent bele, meg kell gyógyulni és neked jó esélyeid vannak.

#21209 katih hozzászólása: 2015.07.09. 20:09

Szia Zsolt!

igen, nagyon sokat számít ennél a kezelésnél is a fej, az akarat! Csak íg tovább!!! Ha menet közben bármi kérdésed merül fel, bátran kérdezz tőlünk! ha beleolvastál a történeteinkbe, akkor láthatod, hogy itt mindeféle esetre fogsz találni tanácsadót. De ha nem kell tanács, csak jó, hogy olyanokkal beszélhetsz akik tényleg tudják miről van szó, akkor is itt vagyunk.
Ha netán élőben szeretnél találkozni többünkkel, akkor a Vírusos Májbetegek Országos Egyesületében ezt is megteheted. (VIMOR). Van klubunk is és vannak tájékoztató előadások is, ahol sok hasznosat tudunk meg.
Ha érdekel, írj ide, vagy a vimorklub@gmail.com -ra.

Szóval további viszonylag zökkenőmentes és SIKERES harcot kívánok!

katih (egy 72 hetes 2es kezelés visszaeséssel és egy sikeres 3as kezelés GYÓGYULTja)

lez53
#21204 lez53 hozzászólása: 2015.07.08. 20:20

Kedves Zsolt sorstársunk!

Sokunk nem tudja, mikor lett hcv-s, de fel a fejjel! Csüggedni nem szabad! A kezelés nem egyszerű,
de hit kell és vasakarat.
Én kezdésnek 2013-ban peginterferon-ribavirint kaptam, de sajnos 4 hónap után abba kellett hagynom,
mert még mindig 750 ezer vírusom volt.
Rá 2 hónapra kaptam egy peginter- rebetol-incivo finomságot, hát ez se volt kényelmes, jelen pillanatban egy július 21-es
első lezáró kontrollra várok, amit remélem, o-ásra hozok, lesz még egy idén ősszel és eljön az igazság pillanata.

Sok sikert kívánok neked a kezelésben és egy nagy gyógyulást!

Üdvözöl lez53

#21202 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2015.07.07. 15:42

Szia Zsolt!
2007-2008-ban hasonló kezdetekkel és azonos gyógyszerrel kaptam kezelést. A megfázásszerű tünetek és a folyamatos köhögés a kezelés 52 hetében végig kísért, de vírusmentes lettem. Sajnos a vírusok kiirtásával a májam nem kezdett el regenerálódni (5 év alatt erős F3 ról F3-F4 határára romlott). Kezelésem alatt végig dolgoztam, a szurit péntek este lefekvés előtt adtam be így a nehezét átaludtam és a hétfői munkakezdésre viszonylag elfogadható állapotba kerültem. Lényeg, hogy akarj meggyógyulni!
Üdv: a gyógyult

museto
#21201 museto hozzászólása: 2015.07.06. 21:59

Kedves Zsolt! Én nem vagyok olyan régi bútordarab a csapatban, mint Anamary, de két és fél éve szembesültem fertőzöttségemmel és tekintettel a nagyon magas FibroScan értékemre (50,4 kPa) és igen rossz májenzim értékeimre rövid időn belül elkezdődhettem a Pegintron-Ribavirin kúrát. A dolgok szépen mentek a 44. hétig, akkor egy vírusrobbanás jött létre, mely miatt lestoppoltak. Súlyos állapotomra tekintettel hamarosan megkaptam a 3-as kezelés Boceprevires változatát, mely gyors vírusszám csökkenést eredményezett és a 72. heti ellenőrzés sem mutatott ki vírusokat. Én egy nagyon alacsony vírusszámmal indultam, de ezek a “kevesek” igen magas virológiai aktivitással bírtak, ezért rendesen szétrágták a májamat. Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy nem mindig nagy baj a magas vírusszám, ha “lusták” és nincs nagy gusztusuk a májadra, akkor viszonylag ép májjal megúszhatod a dolgot. Ettől függetlenül azért én is nagyon javaslom egy FibroScan vizsgálat elvégzését. Mivel Te egy fiatal, erős szervezettel bírsz, valószínű kevésbé fognak megviselni a mellékhatások, de azért mindig jelezd kezelő orvosod felé, ha valami kellemetlenséget tapasztalsz. Persze velünk is megoszthatod tapasztalataidat, mert mi aztán ahányan vagyunk, annyi féle nyavalyán estünk át, főleg “tapasztaltabb” korosztály, mert mi már alapban rendelkezünk egyéb nyavalyákkal is. Az jó, ha a fejben eldőlt a dolog, mármint hogy meg akarsz gyógyulni, de már több gyógytárs is ennek ellenére járt úgy, hogy egyéb paraméterek nem megfelelősége miatt le kellet stoppolni. Még egy dolgot szeretnék figyelmedbe ajánlani, ne higgy semmi féle varázsszernek amivel esetleg “jó szándékú” ismerősök szeretnének segíteni rajtad. A mi vírusainkat csak ezek a kemény kombinált szerek képesek kiirtani, sőt, ha ennek ellenére mégis valamit szeretnél szedni, azt mindenképp beszéld meg kezelő orvosoddal. Kitartást és türelmet kívánok Neked a kezeléshez, maradj velünk továbbra is és szeretettel várunk a VIMOR-ban is! Üdv, Museto

anamary
#21200 anamary hozzászólása: 2015.07.06. 13:24

Kedves Zsolt42!t
Olvastam a történetedet és üdvözöllek itt a csapatban.
Úgy tűnik te egész könnyen viseled a kezelést,még türhetőek a mellékhatások is.nálad.
Örülök,hogy már itt az elején negatív lett a vírusszámod.
Tudod többen vagyunk akiknél még az úgynevezett 3-as kezelés sem hozott sikert.
Most a legújabb un.interferon nélküli kezeléseket próbálják.
Nem tudom mikor voltál Fibroscan vizsgálaton és milyen lett az eredményed?
Tudod én már 2007-től (persze időkihagyásokkal) kaptam a kezeléseket(.1-2-3-as)
Tehát én sem adtam fel és pozitívan állok a gyógyuláshoz,de sajnos a türelmem fogytán van!
Most nem is írok tovább.Sok sikert kitartást kívánok a sikeres gyógyulásodhoz!
Szeretettel üdvözöl:anamary
Ui:Nem tudom tudsz e róla de negyed évente szokott lenni VIMOR összejövetel Pesten.
Ha netalán érdekel a dolog jelezd bátran!
Az elérhetőségem megtalálod az adatlapomon Csak rákattintassz a nevemre és kiadja a gép…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close