Hepa c

Téma címkék:
2015.08.08. 21:01

Sziasztok üdv mindenkinek.Az egész 2007 ben kezdödött nálam rosszul voltam hánytam stb gondoltam elmegyek egy szürésre a házi orvosomhoz aki eléggé konzervativ volt és majdnem hogy nem ismerte a hepatitis c t. Akkor gyerünk az illetékes ánts ingyen szürtek egy hét mulva hivtam öket pozitiv hepa c.A szivinfarktus kergetett pedig egész életemben rettegtem az ilyesmi betegségektöl mint az aids meg hepa.Erre tessék.Valahol mindig éreztem hogy ez lessz velem. Én ugy érzem hogy ezt megérzi az ember .Ezután lombay dr urhoz kerültem a miskolci hepatologiára.További vizsgálatok következtek.2007 HCV PCR NEGATIV KEZELÉST NEM IGÉNYEL máj ultrahangos vizsgálata negativ.2015 FIBROSCAN VIZSGÁLAT SULYOS FOKU STEATOSIS S 3 ZSIRMÁJ.FIBROZIS F0 ÉS F 1 HATÁRÉRTÉK KÖZÖTT.AZOTA IS MINDENNAPOS TÜNETEIM VANNAK AMIK A MÁJBETEGSÉG TIPIKUS JELEI.KEVÉS SZÉKELÉS SZÉDÜLÉS GYENGESÉG DEPRESZIO IDEGRENDSZERI PROBLÉMÁK NEM KICSI HASIFÁJDALMAK HÁT MELLKAS STB ELESETSÉG ÉRZÉSE.TEHETETLENNEK ÉRZEM MAGAM EZ ÜGYBEN DE ÉLNI SZERETNÉK MÉG VAN 3 KISGYERMEK AKIT NEVELNEM KELL.33 ÉVES VAGYOK NEM SZERETNÉM ELHANYAGOLNI EZT AZ EGÉSZET DIÉTÁZOM KEMÉNYEN NEM DOHÁNYZOM NEM ALKOHOLIZÁLOK SZEDEM A MÁRIATÖVIST IS UGY AHOGY TUDOK DOLGOZNI IS.MARADOK TISZTELETTEL. HARASZI

nora51
#24726 nora51 hozzászólása: 2017.03.18. 02:33

Kedves Haraszika! Neked zsírmájad van, 3-mas fokú, ezt írtad. A hepatitis C nem fenyeget téged, ez is kiderült. Rengeteg oka lehet a májadnak a panaszra, értem ezalatt, hogy rengeteg májbetegség, epe-betegség létezik, ami oka lehet a panaszaidnak.Azon az oldalon van a hasnyálmirigy is. Csináltass egy vérképet! Ki van zárva, hogy ha tényleg valami baj van a jobb oldaladon, annak ne legyen nyoma a vérképen! Látatlanban egy orvos se tud neked mit mondani, csak vérkép, vizsgálat útján.
Ha nincs semmi rossz a leletedben, akkor valami pszichés dolog lehet esetleg. Stressz. Túlhajtod magad, szorongsz az anyagiak miatt, stb. De mielőtt erre gyanakodnánk, könyörgöm, csináltass egy vérképet!
Remélem, a helikobacterből kigyógyultál már!!!!!
Várom a vérképedet!!!
Addig is ne idegeskedj!
Üdv: nora51

soosendre1
#21377 soosendre1 hozzászólása: 2015.08.10. 17:58

Kedves hariszika! Köszönöm a bizalmadat.Keress fel a háziorvosod, vagy belgyógyászod. Valószinüleg sok a savad, quamatel mini erre jó. A sok gyógyszer, főleg az antideprenszánsok ártanak a májadnak, a Valeriana/ macskagyökér tartalmú gyógyszereket tilos szednünk ez a GGT-t felviszi.Mozogj sokat a friss levegőn,a gyerekeknek is jót tesz.Ki kéne zárni a liszt érzékenységet is.Alergiát sok táplálék okozhat.Nagyon okosabb nem lettél, de ennyire telik tőlem. Légy vidám, és kiegyensúlyozott, és főleg bizakodva tekints a jövődre,-elköszönök- endrebandi

#21381 haraszika hozzászólása: 2015.08.10. 19:03

Nagyon szépen köszönöm a tanácsodat megfogadom.Mihamarabb.

nora51
#21372 nora51 hozzászólása: 2015.08.09. 23:34

Kedves Haraszika!
A te tüneteid nem vallanak hepatitis c-re. Először is 2007-ben negatív lett a HCV-PCR. Valószínűleg spontán gyógyultál egy fertőzésből, van ilyen. Annak a nyoma a nagyon kis enyhe fibrózis, F0 és F1 között. Persze jó lenne közben azért tudni, hogy MOST is negatív vagy-e. ?????????????????
A 3-mas fokú steatózis , májzsírosodás a nagyobb baja a te májadnak. Nem tudom, mennyi a súlyod, de ha túlsúlyos vagy, bizony normális súlyúra kell lefogynod fokozatosan, és akkor a májzsírosodás is alábbhagy. (Rendszeres alkoholizálás is okozhatja.) Ha se nem iszol, se nem vagy túlsúlyos, akkor ki kell deríttetni az okát, mert a steatózis ugyanúgy májkárosító, mint a fibrózis.(kötőszövetes átépülés krónikus májgyulladástól, vagy rendszeres alkoholizálástól).
A te tüneteid nekem azt súgják, hogy pl. gyomorfekélyed van (Helikobacterrel fűszerezve), vagy esetleg az epéd szórakozik. Vagy tényleg a szatyor gyógyszer mellékhatása, valóban.Kikészült a gyomrod!!!
A hepatitis c-nek nincs igazán tünete, ezért rengetegen nem tudják, hogy évtizedek óta fertőzöttek.Csendes gyilkosnak nevezik emiatt ezt az alattomos dögöt.
(Én is önkéntes véradás kor tudtam meg magamról, noha akkor már 18 éve fertőzött voltam, bizonyára a szülés utáni vérátömlesztéstől.)
Rosszul lettél, hánytál régen, mostanában depresszió, székrekedés, hasfájdalmak,gyomorsavval kísérve, enni kell hogy ne fájjon, ez nem a hepatitis c-től van!!! Sürgősen beszéld ezt meg orvosoddal.
Ki kell deríteni, hogy jelenleg van-e benned hepa C vírus. Ha van is, ezek a tünetek nem attól vannak.
Ha valaki iszonyú keményet, erőlködve székel, azt is kezelni kell. Egy evőkanál étolaj reggel éhgyomorra, beolajozza a bélést, és könnyebben kijön, aminek jönni kell. (Ezt orvostól hallottam!)
Lehet, hogy ez is most gyógyszeres mellékhatás. Beszéld meg a dokival, milyen hashajtó módszert ajánl, mert rengeteg van. (Pl: Hunyadi János keserűvíz, reggeli előtt fél órával, egy fél percig mikrózva, hogy meleg legyen.)
Vagy reggel éhgyomorra szilva. Ha ezek nem elegek, doki mondja meg, milyen hashajtót szedj be.
Ne ess pánikba, hanem tisztázd panaszaid okát, lehetőleg itthon, Magyarországon.
Életemben nem voltak ilyen tüneteim hepa C-től. Semmi tünetem nincs, pedig F3 vagyok, 36 éve fertőzött. (3 sikertelen kezelés után). Állítólag van, aki fáradékonyságot észlel, én azt se.
Kívánom, hogy mihamarabb orvosolják kínzó problémáidat!
Szeretettel:
nora51

#21380 haraszika hozzászólása: 2015.08.10. 18:51

Köszönöm szépen neked is és mindenkinek a segitséget és gyugtatást.

#21370 haraszika hozzászólása: 2015.08.09. 21:37

Még el nem felejtem itt olvastam egy riportott Dr Makara Mihály urral amiben az uj gyogyszerrel kapcsolatosan kérdezgetrték stb.A lényeg hogy ide haza nem a legjobb a helyzet anyagilag sem és sok más téren sem.De a lényeg hogy a uj gyogyszere még várnunk kell picit.De makara ur emlitette hogy már a fejlettebb Országogkban mint németország már elérhetők az ujj gyogyszerek.Na most az a helyzett ált elő két éve kint doolgozom németbe mint hegesztö.Most lenne egy német cég aki átvenne álományba.A tanácsotokat kérném hogy mit tegyek várjak vagy neki vágjak a nagy németországnak.Vagy inkább Austria.

#21378 Dragav hozzászólása: 2015.08.10. 18:24

Szia

En 34 éves vagyok 17 éve fertőzött 2-es kezeles alatt állok 12 hete 4heti PCR RNS:NEGATÍV lett ,de még 36 hétig szurom magam és küzdök.
17 év alatt semmi tünetem nem volt most is csak a gyogyszerektől van az is enyhe ,szóval a te tüneteidnek semmi köze a HEPÁHOZ.
Meg merem kockáztatni hogy a hegesztéshez sem hisz én is hegesztő vagyok 15 éve külföldön dolgozom jelenleg is Ausztriában itteni biztositással ezer éve,de én csak is kizárólag magyar orvoshoz járok én bennük bízom…….na azt akartam kihozni hogy hepásan 15 év hegesztés AVI,ELEKTRODA,MAG,tehát vannak bőven mindenféle gázok és füst ..sem vagyok még F1-es sem a májam még így is jó állapotban van.
Kezelésben ne is gondolkodj amig nem nézik meg most frissen a HCV PCR-det ha pozitiv akkor is elösször 2-es kezelést kapsz mint mindenki.
A zsirmájt elhízás,gyógyszerek,alkohol okozza ,vagy hosszútávú mérgezés pl vegyszer éveken át belélegezve.
Eléggé elszomorító az orvosod hozzáállása.

#21379 haraszika hozzászólása: 2015.08.10. 18:46

Nagyon köszönöm hogy megosztottad velem a te történetedet is mint kollega feldobtad a napomat ma volt röntgenezés itt az ömv ben és ilyenkor tudod mindenki mutogat mindenkire.Végül is ma az osztrák letiltott a hegesztésről de nem érdekel.Köszönöm neked.Ma joooooooo napom van a tüneteim már mulnak.Valoszinü hogy sok gyogyszert szedtem fel egyszerre.És mihamarabb köveem a tanácsaidat.Köszike.

#21382 Dragav hozzászólása: 2015.08.10. 19:12

Mutogatni felesleges a hegesztési szám megmondja hogy ki hegesztette :) az OMV amugy is egy patkány hely én messzire kerülöm.

#21391 haraszika hozzászólása: 2015.08.11. 18:44

Szia hát ma bizony ugy is volt.

museto
#21368 museto hozzászólása: 2015.08.09. 20:28

Kedves Harasztika! Az alábbi linkből sok mindent megtudhatsz a zsírmáj problematikájáról. Sosendre1 nagyon jó dolgokat írt és én mint gyógyult HCV-s bizton állíthatom neked, hogy a labor értékek, a vírus PCR nemkülönben a FibroScan teljes bizonyosságot ad májad állapota felől. Mindenképp kell egy jó hepatológus akivel van lehetőséged konzultálni.

http://www.medicalonline.hu/gyogyitas/cikk/napjaink_jarvanya__a_nem_alkoholos_zsirmajbetegseg

Ha a cikk áttanulmányozása után további kérdéseid is lennének, itt nyugodtan felteheted, jó esetben segítőkész hepatológusok is segítenek a válaszadásban. Mielőbbi gyógyulást kívánok Museto

#21371 haraszika hozzászólása: 2015.08.09. 21:38

Nagyon köszönöm musetto.És örülök hogy rátok találtam.

soosendre1
#21366 soosendre1 hozzászólása: 2015.08.09. 17:18

Nem akarom elbagatelizalni a betegséged.Ha majd döntés lesz a kezelésédrol,nagyon jó hir új 98% felettiek a gyógyulások száma.Fel fogod nevelni a picinyeid ne félj.Csak kerlek,ne betegitsd magad meg jobban.Én 23 éve HCV-s vagyok,túl négy kezelésen még hordozom “hűséges virusaim”. Nem gondolok a betegségekkel. 63. éves vagyok,de még sokáig élni akarok.Remélem ez Jó biztatás neked-endrebandi

soosendre1
#21365 soosendre1 hozzászólása: 2015.08.09. 16:45

Ujra irok neked kedves Ha…..Szoval 3.1 Legalon/140mg.Alkohol 0! En csináltatnék újra egy verkepet a Hepatologussal/ GGT. GOT. GPT. Stb.Figyelemmel a pajzsmirigy hormonra is.Időszakos ellenőrző vizsgalatok.Kívánok jó egészségére neked-endrebandi

#21367 haraszika hozzászólása: 2015.08.09. 18:57

Előszőr is köszönöm a gyors választ tőled tisztelt endrebandi.És köszönöm a biztatást is.Ami tölem tellik mindent megteszek hidd el nekem.Dolgozok rendesen probálok nem gondolni rá de mindig fáj a gyomrom stb. De megfogadom a tanácsodat.A friss vérképem az kitünü egyébként.De egy kérdésem lenne feléd ha nem gond.Kb egy honapja haza tértem szabadságra németországbol és össze zuhantam egy hét alatt.Kezdödött a mandula gyulladással utána a derék becsipödéssel.Az ügyeletes orvos ki irt nekem egy szatyor gyogyszer.Ja és mivel kemény a székletem mert emésztési problémáim is vannak már szétrepedt a seggem is már boccs.És a kérdésem az lenne mivel ezt a sok gyogyszert szedtem nem lehet hogy az utobbi két hétben ez okozza a tüneteimet hascsikarás hasfájás ami a mellkesba és a tüdö irányába sugárzik gyomorsavval kisérve.Ezen a héten már enyhült a fájdalom de mindig enni vagy inni kell hogy ne fájjon.Elöre is köszönöm maradok tisztelettel.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close