Friss vérkép

Téma címkék:
2015.08.10. 17:28

Sziasztok 2 napja kaptam meg a friss vérképemet

WBC 3.9-ről felment 4.2 -re RBC is 4.1-ről 4.3 -ra a HGB az tovább esik 140 -től számít normálisnak nekem egy hónapja volt 137 most 120.

Az MCV is feljebb kúszott 81-ről 86-ra szóval az alsó normális értékekhez egyre közelebb vannak egyedül a hemoglobinom esik azt kéne valahogy megfékezni.

Tudtok esetleg tanacsolni valami zöldséget vagy táplálkozást ami a vörösvérsejtjeimet legalabb szinten tartaná hogy ne essen tovább?

GOT: 15 GPT: 14 GGT: 16 ezek az értékek mesések

A összesbilirubin 30-rol lement 17-re a konjugalt is lement 12-ről 6 ra

A vese értékei normálisak.

Van valainek tapasztalata étrendel kapcsolatba ami szaporittaná a vörösvérsejtjeimet?

Köszönöm a segítséget és tapasztalataitokat

#21467 Dragav hozzászólása: 2015.08.25. 13:26

Sziasztok ma voltam vervetelen ,pont ott volt a fibroscan is igy megneztuk a majamat 3.8 Kpas
Elotte is 4.7 volt

:)

nora51
#21450 nora51 hozzászólása: 2015.08.23. 11:44

Naggggggggyon szorítunk neked, Dragav! Azért olyan súlyosan nem vagy te még vérszegény, leszel még jobban is, ahogy a tapasztalataink mutatják…..De ne izgasd magad, keménykötésű fickó vagy te, fog ez neked menni!
Kihagytam a kékszőlőt, amit héjjal és maggal együtt kell elcsócsálni a vérszegényeknek (veresbor helyett…) Mert minden része nagyon hasznos.Hamarosan szőlőszezon! Csakis kékszőlő! Mennél setétebb, antul jobb!
Igen, az interferonmentesre várakozom. Az már Hawaii az előzőkhöz képest…Betegtársaim közül már két ember gyógyult meg az interferonmentestől, nemrég telt le a 12 hetes kezelésük. Mellékhatásokról nem tudtak beszámolni! Csak arról, hogy vírusmentesek lettek!
Minden jót , és ne idegeskedj, mert megy ez neked!!!!!Jól haladsz!!!!!
nora51

#21451 Dragav hozzászólása: 2015.08.23. 18:37

Ez nagyon jo hir hogy meggyogyultak az interferon mentestol,mellekhatasok nelkul,bar csak az orszagnak tobb penze lenne es mindenkinek mar alapbol ez jarna hipp hopp meggyogyulna mindenki meg 2002-ben mikor a semmelweis egyetemen voltam majbiopszian ez az interferon mentes kezeles meg csal alom sem volt.
Drukkolok hogy minnel hamarabb sorkeruljon rad :)

nora51
#21456 nora51 hozzászólása: 2015.08.23. 23:11

Köszi a drukkolást, de én csak F3 vagyok, így nem szorulok rá annyira, mint egy F4-es beteg, akinek sürgősebb. De azért állítólag abban reménykedhetem, hogy 2016 végéig sorrakerülök.
Na én meg neked drukkolok, hogy végig negatív maradj. De hogy már az elején negatív lettél, ettől ki vagyok ájulva! Ez marhajó!!!!!!! Csak csináld végig türelemmel, mert ilyenkor még a májban lehetnek dögök, amit a vérből már nem tudnak kimutatni. Ezért nem szabad abbahagyni, (sokan azt hiszik, hogyha negatív lett az ember, akkor már minek folytatni) hanem szigorúan és fegyelmezetten végig kell csinálni. Mint mondám, fog ez neked menni!
Ha lesz eredmény, ide várjuk, hogy megírd!
Üdv: nora51

#21449 Dragav hozzászólása: 2015.08.23. 08:44

Köszönöm a biztatásokat,azt fogom enni amit kivánok most azért jobb az átvágyam hogy vége a nagy melegeknek…igazából nem sok mindent érzek abból hogy vérszegény vagyok …

Izgulok hogy vírusmentes maradjak..már három hónap lement Kedden megyek 25.-én az orvoshos a 12. heti vérvételre ,vírusszámlálás az eredményt egy hónap múlva tudom meg mikor megyek 16. heti vérvételre.

Míg a 4. heti vérvétel ,vírusszámlálás eredményét nem nagyon vártam úgy voltam vele lesz ami lesz,most viszont a 12. heti vírusszámlálás eredményét nagyon várom és izgulok hogy újra negatív legyen!

Nora51 az kezelés amire vársz az gondolom már az interferon mentes :) olyan kiváncsi vagyok az eredményekre 95% -ot mondanak ezzel az aránnyal meg lehetne szüntetni a HEPA C mint betegséget …de jó lenne tudni már valamit eredményekről a doktornőmnél 2 betegen kezdték el ezt az új kezelést.

Kedves Museto köszönöm a biztatást :)

museto
#21431 museto hozzászólása: 2015.08.20. 23:53

Szervusz kedves Dragav! Én a kezeléseim két éve alatt többször is lerontottam a vérképemet és amikor a hepászommal beszéltem a jobbítás lehetöségéről az általam preferált piros gyümölcsök hallatán csak mosolygott. Egye csak ha ízlik, de ne várjon csodát tőlük. A kezelés során alkalmazott gyógyszerek kifejezetten rontják a térképet, ezzel is rontva a vírusaink életterét. Persze fontos az egészséges táplálkozás de sajnos a hagyományos kettes és hármas terápiákba mindannyian kicsit “belehaltunk” a szent cél érdekében. Ami segít a türelem és a kitartás. Szorítok érted, küzdj. Museto

nora51
#21428 nora51 hozzászólása: 2015.08.20. 18:51

Már bocsi, hogy senki sem válaszol erre a kérdésedre, de ennek az oka az, hogy nincs igazán tapasztalatunk vörösvértest-szaporítás ügyben. Az én vírusaim már három interferonos kezelésnek ellenálltak idáig, a negyedikre várok, gondolhatod, hogy tapasztaltam már egyet s mást. Ezek csodálatos eredmények hál’Istennek, amiket itt közölsz!!!!!! Én a harmadik kezelésemnél (intf+ rib+telaprevir) 73-ig láttam lesüllyedni a hemoglobinomat, s vele együtt sok mindent…pedig az alábbiakat ettem-ittam kezelés közben:
fürjtojás dögivel, gránátalmalé, céklalé, resztelt máj, májas, főtt marhahús, brokkoli, szögekkel kivert alma, (persze szögek nélkül fogyasztottam, mikor már jó vasízű volt), de amíg a szerek a szervezetemben voltak, nem bírtam feljebb tornászni az értékeimet…Csak akkor, mikor közben a ribavirint 3 hónapra megvonták, na akkor felment a HGB 86-ra. (se folsavat, se vért, semmit nem kaptam).
Mindig hiába ettem bármit…Hála Istennek te már negatív vagy, és az értékeid igen jók! Reméljük, kb. így is marad, vérképromlás bekövetkezhet, de ettől nem kell megijedni. (A ribavirint kettőskezelésben nem vonják meg.) Olyan jól állsz, hogy nagyon nagy valószínűséggel negatív leszel a végén is.
Azt mondják, nem olyan nagy baj némi vérszegénység, a vashiánytól biztosabban pusztulnak a dögök!!!
Ettől még eheted a fent leírt kajákat, hátha neked használnak. De mindenesetre beszéld ezt meg hepatológusoddal!!!!!!!!!
További sikeres kezelődést kívánok neked szeretettel:
nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close