Kettős kezelés után

Téma címkék:
2015.09.03. 08:54

Üdvözlök mindenkit !

Egy kis tájékoztatást szeretnék kérni tőletek !

Én végig csináltam a 72 hetes kettős kezelést és azt hittem hogy a kontroll vérvételen nézik a vírust is hogy nem jön-e vissza ,de azt mondták hogy csak fél év múlva nézik ,most a májenzimet ellenőrzik .

Nekem 16 éven keresztül volt hogy emelkedett – volt hogy normális volt (ha diétáztam).

A kezelés alatt is nem sokkal emelkedett volt a got 51-re előtte 4 héttel meg 17 volt,(a gpt az 29 előtte 4 héttel 12 volt )

Mikor emelkedik akkor érzem hogy olyan fúra álmosság van rajtam , és napok óta érzem .

Azért aggódom egy kicsit .

Az lenne a kérdésem hogy észreveszik a vér eredményről ha valami bibi van ?

További szép napot kívánok mindenkinek Lujza

Lujza
#21558 Lujza hozzászólása: 2015.09.04. 11:07

Kedves Museto !
Köszönöm a hozzászólásodat !
Örülök hogy szépen jön helyre a májad.
Hosszú ezek a várakozások ,elsőnek a vírusszámlálás az 8 hónapba telt utána az engedély.
Csak eredményes legyen .
Szorítok a lányodnak hogy könnyen meg legyen a picur,de gondolom ha nem fordul meg akkor császármetszéssel segítik a világra ?
Szia Dragav !
Nekem nehezen sikerült negatív lenni 24.-ik vírusszámlálás lett negatív.
Kicsit le voltam törve mikor mondta az orvosom a 4.és a 12.heti vírusszámláláskor még volt ,de mikor mentem a 24.heti eredményért akkor nagy kő eset le a szívemről hogy negatív lett .
Mikor mondta hogy beleegyezem-e a 72 hetes kezelésbe egyből igent mondtam .
Én csak 3 ével vagyok öregebb mint te és van két gyerköcöm akiket szeretnék egészségesen felnevelni.
Ez szexuális úton nem terjed ,ha nem sérti meg egymást a pár hogy vérezzenek.
Mi a férjemmel (18 év alatt)óvszerrel sose védekeztünk és ö hála istenek nem kapta el és rendszeres véradó.
A gyerekek se kapták el az ö vérüket is megnézettem.
A fogorvosnál hogy hogy fertőtlenítettek az már rejtély.
Engem személy szerint az illetékes fogorvosom nem is kezel míg nem viszek neki egy olyan papírt amin a gyógyulásom van.
A maszek fogorvosok is elküldtek ,elég lenézően bántak velem.
Volt olyan orvosok is akik meg is magyarázták hogy használjunk óvszert.
Tudod reménykedem hogy sikerülni fog,de azért belegondolok hogy lehet hogy nem.
Én olyan típus voltam hogy nagyon beleéltem a dolgokba magam és zokul eset a pofára esés.
További szép napot .
Üdv.Lujza

#21562 Dragav hozzászólása: 2015.09.04. 17:55

Felelmetes milyen butak az emberek meg az orvosok is.En fogorvosnak nem mondom meg semmi koze hozza vegezze biztonsagosan a munkajat mindenki akar AIDS-es is lehet ,nekik mindig vigyazni kell pont.
Egyszoval en leszarom ,csak a csaladom tudja a nagyon szuk csaladom,mert az emberek rosszindulatuak es pletykasak ,nem szabad bizni kivulalloban senkinek semmi koze hozza.
Az orvosok meg huzzanak kesztyut ez szabaly.

#21563 Dragav hozzászólása: 2015.09.04. 17:57

Az aszisztens nover meselte hogy 20 ev alatt mar tobbszor megszurta magat veletlen HVC-es betegnel hasznalt tuvel es nem kapta el ,valoszinu hogy azert tobb mennyisegu ver is kell hozza es annak is a veraramba kell jutnia.

#21565 Dragav hozzászólása: 2015.09.04. 18:08

Nagyon nehez ezzel azert nem foglalkozni meg is az ember egeszsegerol van szo es jovojerol.

Szerencsere en eleg tultevos tipus vagyok nekem a mult nem sokaig marad meg,hamar tovabb lepek.

Azert ha ujra pozitiv lennek az mar nagyon megviselne,mikor kiderult 21 eves voltam ,az elso kerdesem az volt meddig lehet elni vele azt mondtak akar 30 vagy 40 evet is ooohhh onnantol mar nem is nagyon erdekelt a dolog foleg hogy vagy 10 evig kimutathatosag ertek alatt voltak a dogok majenzimek meg normalisak utobbi 3 evemben kezdtek egy kicsit haszontalankodni es most mar igy idosebben mar azert maskeppen latom a dolgokat mas fontos mint 20 evesen ugye.

Lujza
#21566 Lujza hozzászólása: 2015.09.04. 19:25

Én születésemkor kaptam vért és húsz évesen mentem a dokihoz hogy fáradékony vagyok ,viszketek és sokat fáj a fejem.
Már akkor emelkedettek voltak a májenzimek.
De mint én fiatalon úgy voltam vele ha valami baj van csak szól az orvos így csak kontroll vérvételekre mentem ( a háziorvoshoz).
2013-ban véradáskor derült ki hogy beteg vagyok.
Én mint lelkiismeretes szóltam a fogorvosnak , pechemre.
Sokat jártam a fogorvoshoz és az a szomorú hogy lehet hogy miattam más ember is beteg lett.
Nekem a férjemen kívül senki nem tudja ,mert nagyon rossz indulatuak az emberek sajnos :( .
Mikor megtudtam nagyon mérges voltam ,de most már belenyugodtam és tudom hogy meg fogok gyógyulni .
Mindenkinek kellemes hétvégét Lujza

#21554 Dragav hozzászólása: 2015.09.03. 20:40

Szeretnek megnyugodni persze sokszor hallottam mar ,de megnyugtatna a szemelyes tapasztalat .

Tenyleg kizarhato a sexualis uton valo fertozes?

Ugye jo par evem volt mig nem tudtam rola es hat elso kerdeseim kozott volt hogy mi van ha megfertoztem valakit???

A doktorno akkor azt mondta az eselye nagyon csekely na ez azota is zavar .
Most mar azt mondjak hogy kizart.
Velemyenyetek tapasztalat?

nora51
#21570 nora51 hozzászólása: 2015.09.07. 00:18

Dragav, a hepaC testváladékokkal nem terjed, csak vérrel. Ha vad sex van és mikrosérülések keletkeznek, esetleg átmehet, de ez nem jellemző. (Vagy menstr. vérrel fertőzheti a nő a férfit, ha a férfin sérülés van.) Ezen ne parázzál, mert sokkal előbb lehet hepaC-t beszerezni egy fogorvosi székben, vagy vérátömlesztéssel, vagy tetkó-szalonban, vagy piercingesnél, vagy mások inj.tűjével, borotvájával, körömollójával, avagy akupunktúrás tűvel, ha nem volt rendesen fertőtlenítve.
Én egy csomó embert fertőztem meg, -mint önkéntes véradó-, a hepás véremmel, mielőtt felfedezték , ill.szűrni kezdték a hepaC-t. 79-ben kaptam vérátömlesztést, és 92-től szűrik, addig rengeteg embert megfertőzhetett a vérem…Tán a betegtársaim között is vannak “áldozataim”. Gondolhatod, mit érzek.
Szóval no para, koncentrálj a gyógyulásra, ne lovald bele magad olyan gondolatokba, amik szorongást,aggodalmat, félelmet, rossz érzést váltanak ki belőled.
Légy pozitív, de HCV-negatív!
Üdv:
nora51

Koszi feldobtad a napomat

#21575 Dragav hozzászólása: 2015.09.07. 19:21

Koszi feldobtad a napomat :)

#21552 Dragav hozzászólása: 2015.09.03. 20:36

Szia

Hat att tudom erezni min mesz keresztul ha az ember egyszer negativ lesz,jobban fel hogy visszater a virus mint elotte a kezelesbe hogy sikerul e.

Hisz ha mar elerted a gyogyulast 0 virust hatalmas csapas ha visszater …nekem is van mikor eszembe jut ,nekem meg jo 3 het mire megtudom a 24. heti virusszamlalas eredmenyet.
En mar a 4. heten negativ lettem,sajnos van mikor eszembe jut ez a tul konnyen ment,baj lesz hozza allas nagyon felti az ember a negativ eredmenyet :)

Aztan azt mondom magamnak hogy mit aggodok 34 eves vagyok a majam kozel 16 ev HCV fertozes utan 3.8 Kpa elotte elotte is 4.7 Kpa volt a majenzimeim mind 20 alatt vannak …..szoval ha visszaternek a rohadekok akkor majd irtjuk oket massal es ki tudja par ev mulva sokkal tobb ember jogosult lesz az uj kezelesre az meg majd 100%-os gyogyulas.

Szoval kitartas azt nezd mit nyertel eddig es ne azt hogy mit veszithetsz probald ugy nezni hogy volt masfel eved mig szenvedtek a dogok es regeneralodtal az mar csak hab a tortan hogy negativ lettel :)

Persze ez a konnyelmuseg nem all meg ha valaki mar F3 vagy F4 stadiumban van ott kevesebb az ido sajnos es drukkolni kell .

#21555 Dragav hozzászólása: 2015.09.03. 20:57

24. De jo lenne ,miket irok a 12. heti virusszamlalas eredmenyet de elore rohantam :)

museto
#21550 museto hozzászólása: 2015.09.03. 14:51

Szia Lujza! Én a kettős kezelés 44. hetében lettem lestoppolva vírus replikáció miatt, majd a 3as kezelés meghozta a kívánt negatív státuszt, ez év januárjában ért véget a megpróbáltatások sora. A kettes kezelésem befejeztekor a kezelés folyamán fokozatosan csökkenő májenzim értékek hirtelen megugrottak, de a hármas kezelés első hónapjaiban szépen lecsökkentek a referencia értéken belülre. Az én értékeim nagyságrendekkel rosszabbak voltak a Tiédnél és most is (vírusmentesen) a referencia értékek felső határa közelében mozognak. Igaz, én 50,4 kPa FibroScan értékkel indultam ami az F4-es kategóriában is előkelő “helyezés” és még most is (egy éves vírusmentes állapotban) 17,5-ön vagyok, ami még mindig az F4-be tartozik, de ez már erősen javuló tendenciát mutat. Jelenleg már csak 2 havonta járok vérvizsgálatra, de ez azért is fontos, mert – ahogy azt Te is jól sejted – a vérkép sok mindent elárul állapotunktól. A májam már regenerálódik, de kellemetlen utóhatásként összeszedtem egy sokízületi gyulladást, mellyel jelenleg is küzdök.
Sajna holnap én sem tudok elmenni a klubba, mert bár itt vagyunk a közelben Bián, de lányom a 3. babájával várandós, ráadásul faros fekvésű a kis lurkó és mi hozzuk-visszük a két nagyobbat iskolába, óvodába, meg felügyeljük a kismamát, mert mindig valami előcsurran. Tegnap váretlan gyengeség és fejfájás gyötörte, ami mára el múlt. Szegény férje meg látástól mikulásig dolgozik, így mi vagyunk a baby meg mami csőszök. NA, kitartást Lujza, meg fogysz gyógyulni! Üdv, Museto

#21553 Dragav hozzászólása: 2015.09.03. 20:37

Szia museto

Vegig negativ voltal azt egyszer csak visszatertek a dogok a 2-es kezeles alatt?Hanyadik heten lettel :nem detektalhato?

museto
#21559 museto hozzászólása: 2015.09.04. 12:42

Hali Dragav! Az úgy volt, hogy a 44. hét előtti hónapban nagyon megugrottak a májenzim értékeim és az orvosom rendkívüli vírus PCR vizsgálatra küldött vérmintát. Ebből derült ki, hogy a kezdeti érték tízszeresére szaporodtak a vírusaim. Ez úgy lehetséges, hogy a vizsgálatok ugye a VÉRBEN levő vírusok számára terjednek ki, de sajna a “tisztának” mért vér ellenére a szervezet nyirokrendszerében, a belső szervek rejtett zúgjaiban néhány rafkós vírus képes megbújni és kivárva a kedvező alkalmat némi módosulással új fajta HCV vírust hoz létre saját magából, ami immúnissá válik az adott kezelés szereire és vidáman szaporodni kezd. Ezt nevezik vírus mutációnak és azért kell sürgősen abbahagyni ilyen esetben a kezelést, hogy megakadályozzuk a mutáns vírusok szaporodását, ugyanis ami az előző vírusok számára halálos ellenség volt, addig a mutánsok számára mindez táplálékként hat. Óvatos megközelítésben a 3-s kezeltek sem érezhetik magukat teljes biztonságban, mert már itt is fordult elő vírus mutáció, és túl kevés idő telt el ez első szériás gyógyulások óta ahhoz,hogy egyértelmű sikerről beszélhessünk. Talán a legújabb szerek már teljes biztonságot fognak adni, de ez majd még később fog csak kiderülni. Addig viszont mindenki úgy harcoljon a vírusok ellen, ahogy lehetőséget kap. Üdv, Museto

#21564 Dragav hozzászólása: 2015.09.04. 17:59

Sajnalom :( ez eleg ijeszto hogy van ilyen..most momentan ettol rettegek :) ha eszembe jut szoval nem egyszeru :)

Bar mondta az orvosom hogy aki a 4. heten mar negativ annak 90% eselye van hogy az is marad,de az ordog vagy is a dogok nem alszanak.

#21547 katih hozzászólása: 2015.09.03. 12:09

Szia Lujza!

Valóban a vírust csak utána fél évvel nézik.
Az emelkedett májfunkció a gyulladásra utal. De szerintem, ha ez van akkor se fognak előbb vírust nézni. Anno a lányomnak végig normál májfunkciói voltak és mégis dolgozott benne a HCV.
Nekem a kezelés előtt magas volt, de a 72 hét alatt (nekem is eddig tartott a kezelés) normalizálódott, és az is maradt végig, annak ellenére, hogy a dögök visszatértek. Én végül a hármastól gyógyultam meg.
Most tényleg az az időszak jön amikor izgulni kell, hogy minden rendben legyen. és ha elfogadsz egy jótanácsot, akkor időnként emlékezteted magad arra, hogy fél év múlva derül csak ki, hogy mi újság a gyógyulás terén. Én annyira jól voltam, hogy eszembe se jutott, hogy nem sikerült a dolgo, és így sokkal jobban kiütött a rossz hír. Bocs nem károgni akarok, bízom benne, hogy Neked minden OK!
Nem jössz el holnap a klubba?
üdv

katih

Lujza
#21548 Lujza hozzászólása: 2015.09.03. 13:03

Kedves Katih !
Köszönöm hogy írtál !
Nekem minden nap eszembe jut hogy vajon mi lesz az eredmény .
Reménykedek benne hogy sikerülni fog ,csak rossz érzésem van :(
Szerettem volna elmenni a klubba csak sajnos messze lakom és elég nehéz megoldani ,pedig egyszer szeretnék eljutni.
Gratulálok neked a gyógyuláshoz .
A májad milyen állapódban van?
Üdv.Lujza

#21567 katih hozzászólása: 2015.09.05. 20:50

Köszönöm. A kezelés elején F3 F4 határán voltam. Azóta nem volt fibrom. Az orvosom azt mondja, hagyni kell időt a májnak a regenerálódásra. Majd januárban (a kezelés után 1,5 évvel) fog csinálni.
A következő klub október 16án lesz. Hátha sikerül eljönnöd.

katih

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close