egy új HCV-s

Téma címkék:
2015.09.07. 09:42

Sziasztok!

41 éves férfi vagyok.A történetem nem bonyolult, gyerekkoromban volt egy hasi műtétem, illetve újszülöttként kaptam egy injekciót aminek a helyét sebészileg ki kellett vágni, mert fertőzött volt, hogy mivel az sosem fog már kiderülni :-( Nem kábítószereztem soha és nincs tetoválásom sem. A vérképemben (visszakerestem 2008-as az utolsó), csak egy pici eltérés van a totál bilirubin szint pár értékkel magasabb a határ értéknél.A májenzimek mind határértéken belül vannak. 2010-óta hepatológus is kontrollálja a májam igaz akkor egy véletlen baleset miatt derült ki, hogy van 2 db hemangióma a májamon.

2015-ben a Hepatitis világnapján kíváncsiságból csináltattam egy tesztet és sajnos a C anti-testek pozitívan jöttek vissza. A nejem szerencsére negatív, a doktor úr pedig egyenlőre nem javasolja a gyermekeim vizsgálatát, mondjuk ezt még a kontroll vérvizsgálat előtt mondta.

A kontroll vérvizsgálat pozitív lett,a vírus számlálás eredménye pedig most jött meg, sajnos vannak vírusaim, a darab számot még nem tudom de most a jelenlegi helyzetben nem is nagyon érdekel. Szerdán megyek fibroscan vizsgálatra. Kíváncsian várom majd annak az eredményét mennyire zabálták már szét a májam :-) Egyenlőre ennyi, majd még jelentkezem.

#22389 Waters hozzászólása: 2015.12.29. 14:46

Sziasztok,

a vírus számlálás óta eltelt 3 hónap és még semmi hír a kezelésről. Érdemes érdeklődni a hepatologián, hogy hogy áll az ügyem vagy?
Más, nagy dillemában vagyok. A munkahelyemen felfedjem e titkomat? Most lesz az éves orvosi vizsgálat és nem tudom,hogy reagálnának erre a hírre. Félek,hogy nem túl pozitívan vagy akár az állásom is veszélybe kerül! Van erről tapasztalatotok? Válaszotok előre is köszönöm.
Mindenkinek vírusmentes sikerekben gazdag boldog újévet kívánok!

#21595 katih hozzászólása: 2015.09.09. 23:25

Szia Waters!

Minden úgy van ahogy a többiek leírták. A vírusszámra azt szokták mondani az orvosok, hogy a betegség szempontjából mindegy mennyi, mert a kevés is tud nagy kárt tenni (lásd Museto) és a több millió is tud lassan károsítani. Igazából a kezelés sikeressége, hatékonysága szempontjából nézik a kettes kezelésnél. Innen látják, hogy reagálnak-e gyogyókra, érdemes-e folytatni a kezelést.
Nem tudom, hogy miért nem javasolják a gyerekek szűrését, egy vérvétellel kiderül az eredmény. nem lesz tőle bajuk. De valójában szinte 0 az esélye, hogy elkapták volna.

katih

museto
#21592 museto hozzászólása: 2015.09.09. 22:25

Szervusz kedves Waters! Hát vírusokkal el vagy látva rendesen, ennek ellenére a májad elég jól tartja magát. Persze az F2 már azt jelenti, hogy van egy súlyosnak még nem mondható, de már meglevő májkárosodásod, ami csak fokozódik, ha továbbra is zavartalanul garázdálkodhatnak Benned a vírusok. Valószínű első körben a kettes kezelést fogod kapni, itt az interferon injekció hatása a szervezetedre lesz érdekes. Minden esetre azon légy, hogy mielőbb kezdődjék a kúra, mert ez a gyógyulás kulcsa. Üdv, Museto

#21590 Waters hozzászólása: 2015.09.09. 16:17

Köszönöm a biztatást és a sok kedvességet amit tőletek kaphat itt az ember. Kérdésem, hogy az engedélyeztetés mennyi ideig szokot tartani általában? Kicsit a vírus számaim el szomorítanak de csak meg lehet majd őket regulázni. Egyenlőre ennyi várok mert most már ha elkezdtem végig csinálom veletek!

#21591 Dragav hozzászólása: 2015.09.09. 22:05

En a kervenytol szamitva ket honap mulva mar indult a kettes kezelesem most tartok a 14. hetnel a 48-bol.
Mindenkeppen megkapod es hamar megadjak.
Ha reagal a virus a kezelesre akkor mindenkeppen megdoglenek mindegy mennyien vannak az nem mindegy hogy mivel tobb van lehet hogy 72 hetes lesz a kezeles,de mindenkeppen 48 het minimum 400 000 feletti virusszamnal,ha csak nem stoppoljak ,de azt csak akkor ha nem hasznal.

soosendre1
#21587 soosendre1 hozzászólása: 2015.09.09. 08:04

Kedves Waters!nora51 mindig kedvesen és okosan ír.Úgy hogy én is csak bátorítani tudlak.Ne félj nem lesz nagy bajod!Én is üdvözöllek köztünk -endrebandi

nora51
#21577 nora51 hozzászólása: 2015.09.08. 00:07

A Fibroscan értéket írd majd meg ide! Van egy érzésem, hogy ha a májenzimeid tök normálisak, akkor a májad még egész jó állapotban van. Itt öntsd ki nyugodtan a szívedet, (májadat!) és értő társakra találsz. Sajnos elég sok tapasztalatunk van, de legalább kiokosodtunk és tudunk praktikus tanácsot adni.
Szerintem jó lesz az a Fibroscan-lelet. (A legjobb a F0, de jó a F1 is, és a F2-nek is sokan örülnének. A F3 és a F4 már nem öröm, de rengeteg gyógyult van már köztük is.
Én F3 vagyok, és várok az interferonmentes gyogyira, mert már 3 kezelésem volt,de nem hozott eredményt. Túl hűségesek a vírusaim, hogy a ménkű csapjon beléjük.
Légy pozitív, de HCV negatív!
Üdv: nora51

#21589 Waters hozzászólása: 2015.09.09. 15:12

Sziasztok,
Meg volt a Fibroscan, illetve megkaptam a leletem is. Vannak bennem is dögök rendesen 3480000 lett a virus számlálás a Fibro pedigközepes mértékű fibrózis F2. Most várok mikor hívnak, hogy kezdhetem a kezelést. Hát kalandra fel :-)

#21576 Dragav hozzászólása: 2015.09.07. 19:36

Szia Waters

En kb 16 eve lehetek fertozott ,valoszinu tetovalas utjan kaptam el ,egymas utan tetovalt boldog boldogtalan hazikeszitesu geppel tucsere nuku.
2002-ota tudom hogy HCV pizitiv vagyok csak az utolso 3 evem alatt voltak neha emelkedett majenzimeim,elotte csak a bilirubinom volt enyhen magasabb maskor meg normalis akkor azt mondtak hogy enyhe Gilbert korban “szenvedek”bilirubin lebontas zavara.
Aztan 2002 ben adtam vert es jott is a levelke hogy keressem fel a legkozelebbi Hepatologiat.
HCV PCR pozitiv ,virusszam kimutathatosag ertek alatt ( akkor meg nem voltak ilyen erzekeny vizsgalatok)
eEz 2013 -ig igy ment semmi aztan 2013kozepen virusszam 75 ezer minden mas normalis majbiopszia semmi gyulladas kezeles halasztva.
Most 5 honapja enyhe emelkedes majenzimek virusszam 725 ezer fibroscan 4.7 az meg F1 sem szoval 16 ev alatt lehetseges ez is meg sajnos a masik veglet is a majzsugor.
Kezeles megkezdese 2 -es kezees 4. heten mar negativ voltam ket hete voltam a 12. heti szamlalason 2 het mulva tudom meg remelem meg negativ :) Fibroscan 3.8 Kpa mint egy ujszulotte.
41 eves vagy nem vagy elkesve sok eselyed van a gyogyulasra foleg ha a majad nem karosodott annyira.
Nem kell elkeseredni mert mar van szinte 100% os gyogyulasi esely egy uj kezelessel ,de persze elobb a kettesen kell atesni .
Valakit megvisel a kezeles a 2-es valaki meg meg sem erzi ez is vegletekig mehet.
Nekem az elso szuri kiutott nem birtam ki kellni az agybol a masodik mar csak faradt voltam utana mint ha elvagtak volna nem erzek semmi mellekhatast foleg most mar a 14. het utan semmi mellekhatast nem erzek.
Nagyon szerencses vagyok te is lehetsz ugyan ugy az bizakodj ebben ,remelem ez erot ad es inkabb erre fogsz gondolni nem csak a rosszra mert igen is meg lehet gyogyulni .

anamary
#21574 anamary hozzászólása: 2015.09.07. 19:03

Kedves Waters! Üdvözöllek a sorstársak között! Azt hiszem sok megértést és figyelmet fogsz kapni.
Sajnos vagyunk páran akik a sorstársaktól nagyon sok erőt bátorítást kaptunk.Ha bármilyen kérdésed lenne tedd fel bátran biztos kapsz ráválaszt! Látod milyen jó ötlet volt elmenni a szúrésre,amit sokan nem vesznek komolyan! Ne aggódj mindenben megpróbálunk segíteni Neked! Üdvözlettel:anamary

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close