Új hír a kezelésekről

Téma címkék:
2015.09.15. 20:16

Sziasztok a múlt héten volt a Hepatitis C konszenzuskonferenciája, amelyen az OEP képviselője is részt vett.

Bejelentésre került, hogy folytatódnak ez egyedi méltányossági kérelmek elbírálásai, és novembertől beindul a rendes OEP támogatás is, amelynek keretében idén még 400 jövőre pedig 1000 kezelés indulhat el!

Ez összességében nagyobb szám a méltányossággal kezeltekkel együtt, mint ami eredetileg tervben volt!

katih

klmaan
#24311 klmaan hozzászólása: 2016.12.24. 16:37

Áldott Karácsonyt, egészségesebb 2017-es évet kívánok minden kedves Sorstársnak!!!
Üdv: Klári

#24310 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.12.24. 15:30

Boldog és Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok !
hókuszpók

klmaan
#23920 klmaan hozzászólása: 2016.10.11. 21:41

Szia Panzer!
Nem értelek! Nekem nincs gondom a munkavállalással! Az a gondom, hogy 3 éven belül vagyok a nyugdíjkorhatárhoz, és ez a törvény szerint azt jelenti, hogy már véglegesíteni kellett volna. Minden ismerősömet véglegesítettek, akik 5 éven belül mennének öregségi nyugdíjba. A másik gondom pedig az, hogy nem nézte meg a leleteimet, és úgy írt a leletekkel ellentétes véleményt. Pl. nagyon részletes rtg, CT leletet hazudtolt meg.Mit látsz te ebben “helyesen járt el”-t?
Na! Ezt azt hiszem, nem itt fogjuk megoldani-sajnos!
Üdv: Klári

museto
#23921 museto hozzászólása: 2016.10.11. 22:44

Sajnos nekem is van tapasztalatom ezzel kapcsolatban Klári. Az első fokon a felülvizsgáló orvos meztelenre vetkőztetett, az asztalra felfektetve csavargatta kezemet lábamat, a paírjaim nem hozták izgalomba, a konklúzió szerint jól táplált férfi voltam. Akkor amikor sebes orral, láztól remegve, szívritmus zavartól hideg verítékkel kiverve horpadt mellel, beesett hassal alig 70 kilósan álltam előtte. El is mentem másodfokra, ahol egy értő orvos elé kerültem, aki – látszott – hogy “felkészült” belőlem, nem kínzott feleslegesen, célra törő kérdésekkel egészítette ki a leletekből kiolvasható információkat. Még jó, hogy minden dokumentumot vittem magammal, mert olyanokat is vizsgált, amire én nem is gondoltam. Szóval nehéz dió véleményem szerit is ez a rehab eljárás. Üdv Museto

#23902 bazuka hozzászólása: 2016.10.09. 18:35

Most nézem a leírásban, hogy a HBe antigénre van immunválasz…vagyis rendkívül kicsi az esély, hogy másokat megfertőzzön a “szokásos” körülmények között. Nem tudom a core antigénre is volt már immunválasz AntiHBc…

klmaan
#23904 klmaan hozzászólása: 2016.10.09. 22:37

Üdv Mindenkinek!!
Kapom az értesítést a VSZ-től, hogy új hozzászólás érkezett az “Új hír a kezelésekről” témában. Kíváncsian nyitom ki, hetek óta, főleg tegnap óta, ( tegnap VIMOR összejövetel volt, s nagyon komoly kérdések és vélemények, javaslatok hangzottak el az ÚJ KEZELÉSSEL KAPCSOLATBAN!), hogy mit is írnak, az új, INF mentes kezelésről itt a Sorstársak? Aztán, szó van itt mindenről, csak éppen arról nem, ami a “történet” címe, vagyis arról nem, amiért ez az oldal létrejött.
Nagyon kérlek benneteket kedves Sorstársak, és a más bajjal küzdőket, hogy a “történet” címével nem egyező, a nem arra válaszokat írjátok külön “történetbe”, ez lenne mindenki érdeke, különösen a más támában hozzászólóé, jelen esetben a HBV-s hozzászólóé! Aki jelenleg nem vár az “új kezelésre”, valószínű, hogy nem nyitja ki, s lehet, hogy köztünk élő HBV-ek pont nem olvassák, mert ők nem várnak HCV-s “új kezelésre”. Remélem, érthetően sikeredett megfogalmaznom, hogy ezzel jót akarok, és azt, hogy eljussanak a hozzászólások, azokhoz főleg, akinek szánva van, vagy akit esetleg ez a téma is érdekel.
Hála, sokan vagyunk a Hepatitis közösségben, ezért fontos valami rendszert/rendet tartani saját magunknak téve ezzel jót, hogy valóban eljussanak az infók, és kérdések azokhoz, akinek szánjuk!
Persze, én is ezt megírhatnám történetben, de úgy látom, hogy ezen az oldalon folyik most a társalgás.
Köszönet mindenkinek, aki figyel erre a szempontra is!
Üdv! Klári

museto
#23911 museto hozzászólása: 2016.10.10. 20:26

Igen, ebbe a hibába már többször beleestünk Klári, szeretünk időnként valaki története alatt összegyűlni, mert valami oknál fogva felmerül a csapatban egy gondolatsor, és e köré sokunknak van kedve oda tenni magát. Arról nem is beszélve, hogy a téma taglalása közben elő-elő bukkan néhány ritkán látott gyógytársunk is, aki – örömünkre – életjelt adva magáról esetleg felvetve saját eredményeit, vagy aktuális gondját megosztva bízik társaságunk segítő támogatásában. Persze ez ugye nem egyeztethető össze a javasolt rendszerrel, de hát betegségünk megpróbáltatásaink sora sem rendszerszerű, amikor valamelyikünk bajba kerül nem nézi, hogy hol és kitől kér segítséget, csak nyújtja kezét, segítséget remélve. Én például a velem történő kifejezetten engem érintő eseményt, változást, mindig a saját történetem alá írom, de ha itt találok valami kapaszkodót kereső kezet, akkor a válaszra koncentrálok. Te is nagyon jól látod, hogy sokan vagyunk, sokféle gonddal, van aki még az előző – hagyományos – kezelések nyűgjeit viselik (pl.én is) van aki vagy meggyógyulva vagy a küzdelmet szinte feladva ritkítja itteni látogatásait, és vannak szép számmal, akikkel együtt drukkolunk az új kezelés mielőbbi megkezdéséért. Nagyon remélem, mindenki aki várja mielőbb megkapja a hatékony új kezelések valamelyikét!!! Üdv, Museto

klmaan
#23912 klmaan hozzászólása: 2016.10.10. 21:54

Szia Museto!
Sziasztok Sorstársak!

Én aztán ezt a kérésemet/javaslatomat megszerkesztettem “történet”-nek is! Persze, jó elcseverészni, csak előfordulhat, hogy pont arra nem kapunk választ, amire várunk. Mint, pl, a HBV-ek jobban jönnének elő, ha úgy kezdődne a “történet” címe, hogy HBV-vel kapcsolatban…..Én is megírtam itt valaki leszázalékolásos hozzászólására az én válaszomat, hozzátéve az utolsó ezzel kapcsolatos élményemet kérdéssel, és senki nem válaszolt. Gondolom, pont azért, mert nem a leszázalékolásra van kihegyezve a Sorstárs, aki ezt az oldalt kinyitja. Na! Emiatt, most abból is csinálok egy történetet, mert kellene a segítség, véleménye másoknak.

Akkor már ideírom, mert ez a hírem aztán valóban idevaló: megkaptam az INF-mentest. 25-én kell mennem a rendelésre. Kicsit izgi, meg furi is ez az egész, mert most teljesen kiderült nekem, hogy milyen sok múlik azon, hogy rendesen ki legyen töltve a kérvény, és én is tisztába legyek azzal, hogy miért jár pont, s hová-mit lehet/kell írni! Én megnéztem a kérvényt, sőt, én mondtam meg, hogy hová kell írni az autoimmun bajaimat. Nagyon-nagyon sajnálom azokat a Sorstársakat, akik nincsenek tisztába ezzel, és komoly, F/4-27-es Kpa-val még listán sincs valaki, pl! Remélem, hogy lesz eredménye a szombati VIMOR-nak, és a betegek képviselői komoly eredményt fognak elérni a tárgyaláson, az egyezkedésen a többi illetékessel!! Hajrá delegáció!!! Hajrá gyógyulásra várók!!!

Mindenkinek minden jót!!! Üdv: Klári

#23913 katih hozzászólása: 2016.10.10. 22:17

Hát ez SZUPER HÍR! HAJRÁ!

klmaan
#23914 klmaan hozzászólása: 2016.10.10. 22:31

KÖSZI KATI!

nora51
#23915 nora51 hozzászólása: 2016.10.11. 00:41

Szűzanyám, hát csoda történt! Gratula néked Klári, ez aztán hír! Tyű az angyalát, kezdem azt hinni, hogy végre történik itt valami.Na menj szépen a gyogyidért, aztán légyszí időnként számolj be egy saját történetet kezdve, had lássuk, milyen érzés infmentest szedni. Mielőbbi gyógyulást neked, szeretettel:
nora51

klmaan
#23922 klmaan hozzászólása: 2016.10.11. 23:04

Nórám! Köszi, s természetesen beszámolok mindenről.
Jobban örültem volna, s ezt teljes szívből mondom, ha egyszerre vagyunk benne abba a 100-120 főben!
Most még inkább javaslom minden várakozónak, hogy NE HAGYJÁTOK MAGATOKAT!!!!
Ja! Már megtudtam, mert izgalmamban tegnap elfelejtettem megkérdezni, hogy mennyi a prioritási indexem. 66!
Na! Én semmi mást nem csináltam, csak kérdeztem, meg megjegyeztem, amit tudok, pl. hová kell írni egyes bajokat, mert ugyebár, megtanultuk. Mondjuk, attól még nem számítottam ilyen fordulatra, s eléggé meg is lepődtem, és szinte hihetetlen is ez az egész. Én évente 1x-2x jelentem meg, nem gyakran “koptattam a rendelő küszöbét”!
Ezután, remélem még ritkábban kell majd!
Hajrá nektek is VÁRAKOZÓK!!!!!! Csak ügyesen!!!
Üdv: Klári

#23901 bazuka hozzászólása: 2016.10.09. 18:32

Üdv!
Sajnos a HBV az un. retrovirus, s bizony beépül a DNS-ünkbe…brr..mint valami zs kategóriás világ vége film…. De, ez tény, csak akkor tekinthető gyógyultnak, ha a HBsAg válaszként, megjelenik az AntiHBs…de ez eléggé ritka…kigyógyulni nem lehet belőle teljesen..tünetmentes hordozó az már jó állapot!

#23860 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.10.04. 19:34

Üdv Mindenkinek!
Újra itt vagyok.Röviden az elmúlt időről.
Rehabilitálttá nyilvánitottak B1 fokozattal,és kemény 25000 ft/hó- jövedelemmel.Ha sikerül,hamarosan tudok menni helybe van egy rehabos munkahely.Ez a leszázalékolással kapcsolatba.
Most jön amiben a segitségeteket kérném,ha van ezzel kapcsolatba valami tapasztalatotok,vayg infótok.
Az Inf mentes kezelés után voltam fibroscen vizsgálaton,és a 15,7 helyett 13,7 lett.EZ NAGYON JÓ!!!
A fekete leves a kövaetkezö.
Nekem a beszedett virusaim az induláskor igy néztek ki.
HCV, 1a,és 1,b genotipus Inf mentes kezelés után 0,majd 6 -hó mulva kérdéses??
HBV, 20 IU alatt,HbeAG neg. anzóti HBe pozitiy, tünetmentes HBsAG hordozó ez 2012.-ben.
Most viszont az orvosom,kérte ismét a HBV DNS meghatározást,mert a sikeres HCV után előfordulhat,hogy a B újra éledhet.
No ez vert falhoz ismét.
Van valami tanácsotok? Most itt a sok kérdés megit?
-fertőzhetem-e a családom,környezetemet?
-Elmerjek menni dolgozni? vagy fertőző vagyok?
-Mi vár rám megint,hiszen a C kettős kezelésnél az interferonos kezelés megvolt
Igaz az orvosom mindenbe felvilágositott ,de meg kell várni a vérvétel eredményét.tegnap vették le,
Mégis ha megosztanátok a B -vel kapcsolatos tapasztalatokat megköszönném.
További szép napot Mindenkinek. Hókuszpók

nora51
#23894 nora51 hozzászólása: 2016.10.08. 00:06

Kedves Hókuszpók, nagyszerű hír, hogy a C dögjeid kimúltak, nagy gratula neked!!!
Ez a 25ezer/hó …..ez döbbenetes….Erre már nincsenek is szavaim…

Ne ess kétségbe, amíg még ki se derült, mi van a B vírusokkal. Lehet hogy nem élednek újra.
Bizony a B vírus mindenféle testnedvvel fertőz, míg a C csak vérrel. Már most marha jó lenne, ha családod tagjai beoltatnák magukat B vírus ellen!!!!!!!És akkor nem kell paráznod.
Nyugodtan menj el dolgozni, ha van lehetőséged! Nem vagy köteles beszámolni a B-ről senkinek, pláne, ha lehet, hogy nem is éledt újra. Addig felesleges idegeskedned. Ha netán tényleg újraéledt, akkor majd a doki megmondja, mi a következő lépés.
A B-ről olvashatsz a kezelési protokolloknál a vimor. hu oldalán!
Fő, hogy ne edd magad feleslegesen előre.
Úgy tudom, Musetonak is volt B-je, a C előtt, de ezzel kapcs. majd ő ír. Légyszí Museto koma, nyugtasd meg Hókuszpókot!
Szeretettel: nora51

museto
#23898 museto hozzászólása: 2016.10.08. 22:41

No figyuzzatok csak! Nekem valóban volt B vírusom is, de hogy mikor, és mennyi ideig, erről fogalmam sincs. Úgy tudom, hogy az Elisa Teszt első körben a vírus ellenanyagot mutatja ki a vérben, és ennek ismeretében kutatnak tovább. Ha igaz, akkor az ellenanyagok egy életen át megmaradnak a szervezetben, de pozitivitást csak a ténylegesen meglevő vírusok eredményeznek. Mivel az én májam a viszonylag kis számú C vírus ellenére is nagyon lepusztult volt, gyanítom, hogy a “rágcsálásba” annak idején a B-sek is rendesen besegítettek. Ezt azonban ennyi idő távlatában már nem lehet pontosan megállapítani, de megmondom őszintén, már nem is érdekel, hisz mind a két típusú dögtől – hál’Istennek meg a jó orvosaimnak – , megszabadultam. A vírus újra éledésben még szerencsére nem volt részem, de nem is vágyom rá, ha maradt is bennem néhány kóbor-kába vírus, remélem oly mélyen elbújtak testem valamely rejtett szegletébe, hogy ki sem találnak onnan. Bár az egyik VIMOR előadáson elhangzott, hogy a “nem detektálható” kifejezés nem azt jelenti, hogy egy fia vírus sincs bennünk, de annyira elenyésző a számuk, hogy a jelenlegi vizsgálati módszerekkel már nem kimutathatóak. Arról én nem hallottam, hogy a sikeres C-s kezelés után a B-k képesek ujjá éledni, de ha már így beletettétek a bogarat a fülembe, a januári vizsgálat alkalmával rákérdezek a dologra a doktornőmnél. Én egyébként teljesen jól vagyok, szerintem abszolút vírusmentes állapotban leledzem, aminek látható jele az alig tartható súlygyarapodásom. Azért ezeket a B vírusokat jó lenne tisztázni, hogy vannak-e vagy nincsenek…. Üdv, Museto

#23900 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.10.09. 12:36

Kedves Nóra!
Köszönöm a biztatást,az eszemmel tudom,de a kisördög csak motoszkál a fejembe ,hogy mi van ha mégis.Mi van ha azért nem sikerült az első 2 kezelés,mert a B is jelen van?-A C majd ha februárba is nem detektálható akkor lesz 100%-os.
A 25 ezerről,csak annyit hogy hiába van 36 év munkaviszonyom, csak az tavalyi év jövedelmét vették figyelembe,az pedig már közmunka volt 52-ezerért.
Kedves Museto!
Kívánom Neked hogy -soha ne is legyen se B,se C virusod.Legyen gyógyulásod végleges!
Üdv Hókuszpók

#24299 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.12.16. 19:31

Üdv Mindenkinek!
Egy eredményem megérkezett a HBV, DNS 20 IU alatt.
A HCV-re februárba kerül sor.

#23775 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.08.24. 18:32

ÜDV Mindenkinek!!!
Ma bevettem az utolsó bogyókat!
Vége a 3 hónapos inf mentes kezelésnek.
Mostmár várom a 6 hónap leteltét,ami jövö február lesz.
Közben rehabilitálhatónak minősitettek a bizottság előtt 3 évre.Még az összeget nem tudom amit kapok.Csak a határozatot kaptam még meg.

További szépnapot Mindenkinek!!

museto
#23783 museto hozzászólása: 2016.08.29. 20:17

Kedves Hókuszpók!
Nohát, ezt is végig csináltad! Most már valóban csak várni kell, az biztos, hogy a férgek kilehelték lelküket, Te meg nyertél egy új életet. Most már csak vigyázni kell, hogy szervezeted felszabadult és megújuló energiáit tudd kordába tartani, mert most éhes leszel folyamatosan. Ez nem baj, csak amit megeszel, az az utolsó morzsáig hasznosulni fog, ezért sajna csökkenteni kell az adagokat, mert menthetetlenül meg fogsz hízni. Én elkeseredetten küzdök a kilókkal, naponta méredzkedem mégis, ha csak ránézek egy csokipapírra, máris felment fél kiló. Ezt a rehabilitálhatósági dolgot nem értem, én valami olyasmit kaptam, hogy rehabilitálható de nem foglalkoztatható. Lényeg az, hogy az új nyugdíjtörvény szerint 5 éven belül vagyok, ezért már nem vergődnek már velem. Most már csak bő egy évem van a tényleges nyugdíjkorhatár eléréséig és most jutottam el fizikailag szellemileg korábbi teljesítményeim kétharmadáig. Hogy ez mit jelent, nálam, erről lehetne egy külön történetet írni, de gondolom másnak is vannak tapasztalatai ezzel kapcsolatban. (Jut eszembe Katih, erről, mármint hogy ki miképp és mennyi idő alatt tért vissza “való világba” lehetne egy tapasztalat cserét indítani a klubban!) Egy szónak is száz a vége, nagy gratula Hókuszpók, innentől már minden könnyebb lesz! Üdv, Museto

#23784 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.08.29. 20:57

Köszönöm Musetó a jókívánságot,és jó tanácsot a plusz kilókkal kapcsolatba.Még nem érzek étvágynövekedést. Remélem elmarad. Nekem még 9 évet kellene dolgoznom, ha lenne hol, és olyan amit el tudok látni.
De figyelemmel fogom kísérni a közösséget. Nagyon szorítok Mindenkinek, hogy mielőbb véglegesen megszabaduljon a kéretlen vendégektől.
Üdv: hókuszpók

panzer
#23866 panzer hozzászólása: 2016.10.05. 18:35

Kedves museto,klmaan és sorstársaim! Én 1,5 éve a németországi munkám mellett elindítottam a leszázalékolásomat.Egy hónap alatt megjött a határozat ( közben vizsgálatok ). Semmilyen 1 évi táppénzt nem kellett kivárnom, sőt, mégcsak 1 napig sem voltam táppénzen !
A verdikt a következő:
“Egészségi állapotának mértéke 40 %”
“Állapota alapján a (z) C2 minősítési kategóriába tartozó.”
“Rehabilitálhatóság: Egészségi állapota alapján foglalkozási rehabilitációt igényel, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt. ”
“Felülvizsgálata: Felülvizsgálat ideje: 2017.06.hó”
Azonban az orvos azt mondta, hogy miután 2017.-ben betöltöm a 60.-ik életévemet, ezért a nyugdíjba menésemhez képest ( 65 év ) 5 éven belülre kerülök, így ha addig nem változik meg a rendelet akkor már nem hívnak be. Kábé 150 000 / hó értékben dolgozhatok a rokinyugdíjam mellett.

museto
#23868 museto hozzászólása: 2016.10.05. 20:44

Szevasz drága (remélem már nem) rosszmájú gyógytársam. A C2-t nem adják ám akárkinek, nekem pl. a B2-ért is keményen kellett “küzdenem”. Valószínű, a rossz májad mellett még lehet valami “nyíkod”, feltételezem. A nyugdíj korhatár előtti 5 éves “amnesztia” ül, ez rám is érvényes volt. Ennek a rokkant nyugdíj melletti dolgozásnak azért nézz utána, nehogy “túltold a biciklit”- hogy a klasszikusokat idézzem -….. Egyébként nekem ki kellett várnom az 1 éves táppénzt, igaz én csak MO.-n dolgoztam, viszont betegállományom 6, hónapjában javasolta a havi felülvizsgálatot végző főorvos, hogy indítsuk megy a rehabilitációs eljárást, melynek a vége lett a rokkant nyugdíjazás. Ha van szándékod, erőd és lehetőséged dolgozni, hát uccu neki, de azért ne csapj nagyon a lovak közé, mert – ismétlem – a C2 nem tréfa dolog, valami sötét árny azért lehet a háttérben, amiről vagy tudsz, vagy nem akarsz tudni. Nem akarlak ijesztgetni, de épp ma két éve, hogy itt hagyott minket egy kedves barátom, aki mindig mérgelődött, hogy az orvosok állandóan piszkálják a ketyegő miatt, bár Ő semi gondot nem érez. Aztán egy szép őszi napon fűnyírás közben végérvényesen eltolta a fűnyírót…. Tudod, ember tervez, Isten végez….még velünk is! Üdv, Museto

klmaan
#23870 klmaan hozzászólása: 2016.10.05. 23:15

Szia Panzer!
Üdv Sorstársak!
Na! Végre olvasunk Rólad! Akkor ez megoldódott neked! Érdekes, ezt az “5 éven belül” dolgot én is így tudtam, aztán nekem nem adták meg azok után, hogy én már a régi rendszerben is 2009-ben véglegesítve lettem.2 év múlva vissza akarnak hívni. Mikor ezt kifogásoltam, és fellebbeztem, azt mondta a felülvizsgáló orvosszakértő, hogy az 5 éven belüli véglegesítés adható, de nem kötelező, a kötelező akkor, ha 3 éven belül van a nyugdíj! Ekkor én megnyugodva jöttem el a bizottságból, mert javában belül vagyok a 3 évnek. A határozaton mégis az áll, hogy “felülvizsgálata 2 év múlva esedékes.” Na! Ehhez mit szóltok?? Ez a 3. fok volt, így még fellebbezni sem lehet. A sok blablában az is ott van, hogy minden szabályosan történt az eljárás alatt, így el lettem utasítva.Azért nem akarom hagyni, mert ez mindenképpen törvényellenes! Arról nem is beszélve, hogy ellenkezőket írtak le a szövegben, mint ami a leleten volt, vagy csak a lelet 1. oldalát másolta le, amikor az utolsó vizsgálatom lelete a 3. oldalon található. Annyira nem érdekelte az orvost, hogy még észre sem vette, nem is kért pótlást, tehát el sem olvasta, pedig azon egy újabb autoimmun baj lett leírva. A tapasztalatom az, hogy a C2-be mindenki belefér, de onnét feljebb nem engednek. Persze, mert ott van az alanyi jogon kapható közgyógy. Így aztán C2-ben van a nagy munkanélkülis időben rokkantságba menekülők egy része, akik esetleg évekig járadékon voltak, de most belépve a bűvös 5 éven belülibe, lettek C2-ek, meg a valódi betegek is,, mint Panzer, meg én.El vagyok keseredve, mert nagyon elegem van a leletgyűjtésből, ahelyett, hogy a gyógyításommal tudnék foglalkozni. Arra már nem maradt időm, meg energiám! Ja! Ez az egész tortúra 1,5 évig tartott! Azért ilyen sokáig, mert az 1. fokon véglegesítettek, mint 5 évebn belülit, de nem találkoztam orvossal. Az adategyeztetés után elküldtek, hogy “végeztünk”! Persze, nekem a 8 év alatt lett még bajom, meg leletem, de ők azt hitték-gondolom, hogy bemondják a C2-t, meg a véglegest, s én ugrálok örömömben. Megfellebbeztem, s így ment az idő, mert hol adtak %-ot, de elvették a véglegest, aztán fordítva! Talán az időjárás szerint intézték, értékeltek, nem tudom, de elég érdekes-az biztos! Ha van ötletetek, hogy kinek írjak, kinek mutassam meg a dossziémat, hol kaphatnék valami igazságot, írjátok meg!!!
Panzer!Ha te ezzel az értékeléssel jóban vagy, akkor az jó! Örülök, hogy tudsz dolgozni mellette, de azért “módjával”!
Minden jót neked. és a Többieknek is! Üdv: Klári

Ötlet: ügyvédet fogadj. Tudod, azt, aki nekem megnyerte a pert. Ha ez nem tetszik, akkor fordulj a betegjogi képviselődhöz, akihez tartozol.Ki van írva a kórházban a neve és elérhetősége.
Az ügyed mindenképpen jogi orvoslást kíván!

nora51
#23874 nora51 hozzászólása: 2016.10.06. 00:55

Ötlet: ügyvédet fogadj. Tudod, azt, aki nekem megnyerte a pert. Ha ez nem tetszik, akkor fordulj a betegjogi képviselődhöz, akihez tartozol.Ki van írva a kórházban a neve és elérhetősége.
Az ügyed mindenképpen jogi orvoslást kíván!

panzer
#23916 panzer hozzászólása: 2016.10.11. 02:19

Kedves klmaan ! Neked akkor jót mondtak és szabályosan jártak el, de ez már nem hatályos, mert mind a rehabilitációs ellátás melletti munkavégzés ,mind a rokkantsági ellátás melletti munkavégzés szabályai,elnevezései és az egész rendszere megváltozott !
Link:
http://officina.hu/belfoeld/127-munkavegzes-rehabilitacios-rokkantsagi-ellatas-melletti-munka
A rokkantsági ellátás összege és a mértéke.
Link: http://officina.hu/belfoeld/124-rokkantsagi-ellatas
A rehabilitációs ellátás összege
Link: http://officina.hu/belfoeld/126-rehabilitacios-ellatas

klmaan
#23411 klmaan hozzászólása: 2016.06.11. 02:35

Szia!
Szerintem, vagy eddigi tudásom szerint csak 1 évi táppénz után lehet elkezdeni a leszázalékolást. én így csináltam. Még be sem fogadták addig a kérvényemet, amíg nem töltöttem be az 1 évet. 2012-ben sok minden változott ezen a téren, így előfordulhat, hogy most már nem kell várni 1 évet, de nem hinném! nagyon megszigorították az ügymenetet-én aztán tudom! Tavaly februárban jött a behívó az ellenőrzésre, és még nem végeztem. Június van! Végig jártam az összes lépcsőt, de még nincs vége. Ha kell a minisztériumban, a Tv-be, az OEP-be, az ombudsmanhoz, és nem tudom még kihez is elmegyek.
Jó éjt Mindenkinek!
Szeretettel: Klári

museto
#23412 museto hozzászólása: 2016.06.11. 06:06

Sziasztok! Esetemben 2014 szeptemberében, táppénzem 6.hónapjában indítatta el a felülvizsgáló orvos a háziorvossal a kérelem benyújtását. Mondván, hogy mire lejár a táppénz, ne maradjak ellátatlanul. Októberben bizottság elé idéztek, néhány hét múlva kézhez kaptam a határozatot amit megfellebbeztem, decemberben újabb felülvizsgálat következett és 2015 májusában kaptam meg a végleges határozatot. Így is 2 hónapig voltam ellátatlan. Lényeg az, hogy ha van elég indok a leszázalékolásra, akkor azt mielőbb el kell kezdeni higgadtan, határozottan, nagy együttműködéssel! Üdv Museto

museto
#23405 museto hozzászólása: 2016.06.09. 20:48

Kedves Hókuszpók! Hát nem vagy rózsás helyzetben, de ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára. Sajnos “túl fiatal” vagy, így még nem élhetsz az 5 éven belüli nyugdíjkorhatár adta lehetőséggel a rehabilitációs eljárás során, de ahogy leírtad állapotodat, azért vannak gondjaid rendesen, és ahogy soraidat olvasom, lelkileg is eléggé megviselnek a dolgok. Én mégis csak a betegállomány felé venném az irányt, már csak azért is, mert nekem is ez volt a járható út. Itt néhány dologra hívnám fel a figyelmedet. Ha tartós beteg állományba kerülsz, havonta kell a háziorvosi rendelőbe tartandó főorvosi felülvizsgálatra menni, ahol a felülvizsgálatot végző főorvos rendszeresen követi egészségi állapotod változásait. Erről előzetesen tájékoztatja a háziorvosod, majd amikor sorra kerülsz, a főorvos Téged is kifaggat állapotodról. Kéznél kell lenni minden aktuális leletednek, lehetőleg rendszerezve és -nagyon fontos- légy felkészülve saját Magadból. Légy tisztában betegségeiddel, mellékhatásaiddal, az elmondottakat ambuláns lapokkal, leletekkel is tudd igazolni, ez nagyon fontos. Ha sikerül jó kontaktusba kerülni orvosaiddal, van esélyed, hogy kedvezően alakuljon sorsod mielőbbi gyógyulásod érdekében. Őrizd meg higgadtságodat, de ahol kell légy határozott, hogy lássák rajtad a szándékot a mielőbbi gyógyulásra, de legyenek tisztában vele, hogy ehhez biztosítani kell a megfelelő körülményeket is. Hát nem lesz egyszerű, de ezt is végig kell csinálni, ehez kívánok kitartást! Üdv, Museto

#23406 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.06.10. 16:59

Üdv Museto!
Hát tényleg nem rózsás a helyzetem,de lesz ez még jobb is.
A táppénz nálam nem igazán jó.Közmunkás vagyok ,és itt mindig csak időszakos.Most már.1-től kezdtem igy rövid az idő.Ezért gondolkodott a házi orvos a leszázalékolásban.De nagyon köszönöm a tanácsodat.Üdv.Hókuszpók

klmaan
#23402 klmaan hozzászólása: 2016.06.08. 22:23

Sziasztok!

Itt ez a link! ez a kezelési protokollokat, a prioritási indexet, és sok más “okosat” tartalmaz!
A hepreg elején olvasható.
Jó böngészést!

https://hepreg.hu/custom/hepreg/doc/hepatitis_C_magyar_konszenzusajanlas.pdf

Üdv! Klári

#23371 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.06.03. 12:30

Üdv Mindenkinek!
Igértem, hogy jelentkezem,amint elkezdődik az INF mentes.Nos junius 1-el indult.Riba 5 szem,és harvoni 1 szem. Eddig még nyugi van,talán ma annyi mellékhatást észleltem,hogy fázom kinn a napon is.
Megszeretném kérdezni Tőletek,hogy a hasi ultra hangon,most észlelték “8 mm nagyságú echo szegény folt látható” van-e hasonló lelete valakinek.Ezzel kapcsolatban a következő jelentkezésnél lesz újabb vérvétel.Nem is merek rá gondolni,mi lehet ez.Nagyon bizom benne hogy nem tumor.A reumás tüneteim és az ultra hang lelet ellenére is mindenképpen végig gyűröm ezt a 3 hónapot.Még megpróbálom a lezázalékolást,már az első kezelésnél javasolta a házi orvosom,de akkor 39%-ra vettek.Azóta romlott az állapotom F1-ről F4-re,meg jelent az izületi probléma is.Ezzel kapcsolatban is szivesen várom a tapasztalataitokat.
További szép napot Mindenkinek! Hókuszpók

museto
#23375 museto hozzászólása: 2016.06.03. 21:47

Szervusz fedves Hókuszpók! Végre hallunk felőled, nem is akármilyen hírt! Az jó ugyan, hogy elkezdted a kezelést, az viszont nem, hogy a mellékhatások is elkezdtek gyötörni. Az izületeim nekem is megsínylették a kezelést, de lassan, de biztosan stabilizálódik a helyzetem. Rendszeresen járok reumatológushoz, kapom a fizikoterápiás kezeléseket, így ha nem figyelek rá, nem is érzek fájdalmat…. A leszázalékolás kemény dió mostanság, nagyon fel kell készülni papírilag, leletileg, mert még így is lehet olyan eredmény, hogy rehabilitációs kezelést követően rehabos munkát írhatnak elő számodra, vagy mehetsz közmunka után kuncsorogni a helyi elöljárósághoz. Nekem szerencsém volt, mert már 5 éven belül voltam a nyugdíj korhatárhoz, így már nem köteleztek semmire. Nem is vették volna sok hasznomat, viszont családon belül elnézik esetlenkedéseimet és vannak dolgok, amikben hasznomat veszik. Az állapot romlások bizony nagyon szembetűnő, már ami a májadat illeti, ez már nem vicc, komolyan rágnak a dögök, vigyázz magadra. Én viszont pont fordítva vagyok, májacskám regenerálódik rendesen, igaz, még mindig F4es vagyok, de a felső polcról már lejjebb kerültem (50 kPa-ról 17-re). Ebben nagy segítségemre van a Legalon az ő máriatövis hatóanyagával, nemkülönben a Pannonhalmi Májvédő tea rendszeres fogyasztása. Ezt ajánlom Neked is, az én hepászom is bíztatott a fogyasztására. Na kitartás, szorítok érted, meglásd, sikerülni fog! Üdv, Museto

nora51
#23376 nora51 hozzászólása: 2016.06.04. 02:25

Kedves Hókuszpók, nem lehet, hogy van neked egy aranyos kis epeköved? Vagy veseköved? Én nekem ez jutott most eszembe a foltodról.
Ha ribancvirint is szedsz napi 5-öt, akkor biza befigyel az elvérszegényesedés…Viszont annyira tuti, hogy vírusmentes leszel, hogy magad is majd csodálkozol. A Harvoni egy áldott csodaszer Panzer kolléga szerint, ő már fáinul meggyógyult tőle, és nem győzi dicsérni!
Légy elszánt és kitartó, annak tudatában, hogy ez hatni fog. És csak 3 hónap! Addig százalékoltasd le magad, amíg még F4 vagy.
Gyógyulj meg! A dokidat kérdezd ki arról a foltról.
Szeretettel kívánok csupa rosszat a vírusaidnak:
nora51

#23377 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.06.04. 16:54

Kedves nora51 és museto!
Köszönöm a sok biztatatást. KI FOGOK TARTANI!!! Ez a 3 hónap semmi a másfél évhez képest.
Nora 51 a vesém,epém rendbe van a lépem minimális eltéréssel nagyobb az ultra hang szerint.Majd 13 .-án kell egy vérvételre elmennem,,mert AFP,és CEA-19 vizsgálatot emlegetett a doki hogy azt is nézzük meg. Mikor haza jöttem akkor néztem meg hogy az mit jelent.De megfogok mindent kérdezni részletesen.Ezért parázok,hogy ne legyen nagyobb baj,mint ami most van.
Tudom ,hogy szaros a leszázalékolás,de most lenne a legjobb megoldás.Jelenleg közmunkás vagyok,mert boltba dolgoztam,meg élelmezésvezető végzettségem lenne.Sajna a pikkelysömör a kezemen van,és sehol nem vesznek fel,ha meglátják.
További szép napot Mindenkinek. Hókuszpók

nora51
#23378 nora51 hozzászólása: 2016.06.04. 23:21

Az a rettenetes ambivalencia, van itt, hogy ha leszázalékoltatod magad, minél több bajodnak kell ahhoz lenni. Ennek ellenére én mégiscsak azt kívánom, hogy ennél súlyosabb bajod már ne legyen…Akkor meg kérdés, hogy leszázalékolnak-e. Már nem is tudom, mit kívánjak nelked…
Mégiscsak azt, hogy ennél több bajod ne legyen, és gyógyulj meg a jó kis Harvonitól.
nora51

#23391 Mariat hozzászólása: 2016.06.07. 19:22

Kedves Hókuszpók!

Örülök, hogy neked is elkezdődött. Kb. egyszerre leszünk gyógyultak, ha igaz. Hátha sikeres lesz végre neked is.
Hogyan indulsz el a leszázalékolásban? Nekem azt mondták, hogy az F4 az kb. 50 %. Olyan 30000 Ft körül van. Az nagyon kevés.

Mariat

#23399 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.06.08. 21:08

Kedves Mariat!
Ha jól számoltam jövö februárban kell a fél éves vérvételnek lennie ami mindent eldönt.
Ha házi orvosom inditja el a leszázalékolást.Egyszer már az elején voltam,akkor 39% lett a májprobléma 25 % a pikkelysömör 14%. Akkor még F1 volt,meg azóta izületi gondom is lett.
Tudom hogy kevés a 30000 ft,de itt csak közmunka van és az csak időszakos.Boltba dolgoztam elötte de a pikkelyömör csúnya a kzemen és sehová nem kellek.meg nem is tudnák már fizikailag sem talpon lenni 8-10 óraát.Már utánna néztam lehet a rehabosnak is dolgozni mellete ha van hol.Itt működik egy ilyen cég ,jó lenne ha sikerülne.
Mariat neked jelentkeztek-e mellék hatások?
Nekem izomláz szerű érzés,meg fázom,még a napon is.
De ennél rosszabb ne legyen. Üdv hókuszpók

#23400 Mariat hozzászólása: 2016.06.08. 21:44

Kedves Hókuszpók!
Igen, februárban nézik meg újra.
A 39 %-ot mire kaptad? Nekem azt mondta a hepatológus, hogy max. 50 %-ot kaphatok a májamra. Én cukorbeteg vagyok, laktózérzékeny és magas-vérnyomásos, na meg, ki tudja, mi lesz, augusztus végére. Most azt hiszem, éppen ízületi gyulladásom készül a kezemben, az ujjaim alatti rész nagyon fáj.
Igen, naponta 1-2 újabb mellékhatásom van. Már 14-nél tartok. A legrosszabb a viszketés, és az álmatlanság. Igen, én is fázom elég gyakran. Nappal pihennem kell, mert éjszaka nem tudok.
Neked nem lehetne a piacon, vagy zöldségboltban zöldséget-gyümölcsöt árusítani kesztyűben? Itt mifelénk sokan kesztyűben árulnak.
A háziorvos azonnal elindítja a leszázalékolásodat, vagy tartósan táppénzen kell lenned?
Neked mikor volt kártérítési pered?
Marcsi

#23404 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.06.09. 13:26

Szia Mariat!
májprobléma 25 % a pikkelysömör 14%,összesen 39 % a leszázalékoló bizottság megitélése volt. Mivel 40%-tól jár pénz igy nem kaptam semmit.
Sajnos itt nincs igény zöldség árúsra. Sőt semmi meló ilyen 54 évesnek mint én.
Még nem volt kártérítési perem,mivel nem kaptam vért,műtve nem voltam.
Szülés,fogászat, ami eddig volt.Igy nincs indok a kártérítésre.Soha nem éltem léha életet,és mégis megkaptam a vírust.
Most még nem vagyok táppénzen,de lassan oda jutok,mert fáradt vagyok állandóan.
Majd 14-én kell a reumatológiára mennem,és utána kell a leletekkel menni a házi orvoshoz.akkor inditja el ,ha addig nem jön más közbe. hókuszpók

#23345 Mariat hozzászólása: 2016.05.26. 15:55

Olyan volt-e közületek, aki az új interferonmentes kezelést kapta, és visszaesett? Nekem június 2-án indul a kezelésem, 12 vagy 24 hétig tart.

Nem gondoltam volna, hogy aki egyszer negatív lesz, az egyszer csak visszaesik. Hát ebbe még belegondolni is rossz!

#23346 katih hozzászólása: 2016.05.26. 16:47

Ha a kezelés vége után fél évvel is negatív a kontrollod, akkor számítasz gyógyultnak.

#23246 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.05.06. 15:17

Üdv Mindenkinek!
Ma kaptam a hívást junius 1-én indul a inf mentes kezelésem.Vártam nagyon,most parázok nagyon!
Remélem a többi sorstársam is mielőbb kezdhet.
Fogok jelentkezni a terápia alatt ,hogy mi az eredmény,mellékhatás ..stb
További szép napot Mindenkinek! Hókuszpók

nora51
#23250 nora51 hozzászólása: 2016.05.06. 19:53

Hajrá, Hókuszpók! Ez nagyon klassz hír! Csak tudnám, miért parázol????????? Ez az infmentes kezelés már leányálom az interferonosokhoz képest!!!! No para! Eddig még mindenki mosolyogva csinálta végig, és az eredménytől táncot járt! Így hát ne parázzál tök feleslegesen, hanem adj hálát a Jóistennek, hogy megkapod a kezelést. Azt megköszönnénk, ha jelentkeznél a terápia alatt, mert a teljes kilátástalanságban (sokan még a várólistán se vagyunk, pedig a kérvényünk vagy másfél éve bent van, leleteink pedig az adatbázisban pókhálósodnak) örömünkre szolgálna, ha legalább virtuálisan részesei lehetnénk az infmentes kezelés folyamatának, és veled együtt drukkolhatnánk.
Le a dögökkel! Örülj, örülj! Meg fogsz tőlük szabadulni!!!
Szeretettel:
nora51

#23251 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.05.07. 12:06

Kedves Nóra!
Eléggé összetett amiért parázok.Az utolsó beszélgetésen a kezelő orvosommal arról volt szó hogy valószinű hogy nem csak a harvonit,de a ribát is szednem kell.Na ez az amitől parázok,mert a 3-asnál nagyon lerongyolt.Még hogy szép legyen a pikkelysömöröm is fokozódott a riba alatt,meg egyéb bőr problémák a kiütés,viszketés.3 hete pedig az összes izületem berobbant.Ezt a pikkelysömörrel függ össze.Eddig azon imádkoztam hogy csak amig a dögöktől megszabadulok addig ne kelljen reumatológiára mennem..De kell,majd 6 hét múlva lesz időpontom.De ha megyek a hepatológiára elmondom az orvosomnak.
Ha csak lehet nem szednék a reumára semmit.Majd össze szoritom a fogam.Úgy gondolom a májamat kell előbb megmenteni a további romlástól.De az orvosom megmondja a teendőket.
Szóval örülök természetes mert ezt vártam már kb 2 éve.
fogok jelentkezni a fejleményekkel,Kívánom a várakozók is mielőbb megkapják az esélyt a gyógyuláshoz.
Üdv Mindenkinek.Hókuszpók

nora51
#23252 nora51 hozzászólása: 2016.05.07. 23:35

Na a ribanc engem is nagyon lerongyolt, a telás hármaskezelés alatt 73-mas hemoglobint csinált, erre megvonta teljesen az orvosom 3 hónapra, így a 24.héten pozitív lettem, pedig a 12.héten már nem mutattak ki vírust. Stop-szabály és kudarc. Így a ribavirin nálam is mumus. Ám hepászom érdekesen nyugtatott meg nemrég: ha majd az infmentes gyogyi mellé ribavirint kapnék, attól nem kell nagyon megijedni, mert a ribavirin interferon nélkül nem olyan durva! Aztán azt is mondta, hogy nem kell mindenáron ribavirin azinfmentes szerek mellé.
Hát ez érdekes. Úgy legyen! Ha ez sem nyugtat meg, kérd meg kezelőorvosodat, hogy ne adjon a Harvoni mellé ribavirint! A Harvoni igen hatásos ribavirin nélkül is.
Nem tudom, 12 hétig kapod-e majd, vagy 24 hétig. Nagyon sajnálom, hogy ennyi egyéb nyavalyára is tekintettel kell lenned…Ez olyan igazságtalan…Viszont nem 48 hétig tart a kúra, ez jó!
Kívánom, hogy kellemesen átvészeld az időszakot…Nagyon drukkolok neked!
Szeretettel:
nora51

#23401 Mariat hozzászólása: 2016.06.08. 21:45

Kedves Hókuszpók!
Igen, februárban nézik meg újra.
A 39 %-ot mire kaptad? Nekem azt mondta a hepatológus, hogy max. 50 %-ot kaphatok a májamra. Én cukorbeteg vagyok, laktózérzékeny és magas-vérnyomásos, na meg, ki tudja, mi lesz, augusztus végére. Most azt hiszem, éppen ízületi gyulladásom készül a kezemben, az ujjaim alatti rész nagyon fáj.
Igen, naponta 1-2 újabb mellékhatásom van. Már 14-nél tartok. A legrosszabb a viszketés, és az álmatlanság. Igen, én is fázom elég gyakran. Nappal pihennem kell, mert éjszaka nem tudok.
Neked nem lehetne a piacon, vagy zöldségboltban zöldséget-gyümölcsöt árusítani kesztyűben? Itt mifelénk sokan kesztyűben árulnak.
A háziorvos azonnal elindítja a leszázalékolásodat, vagy tartósan táppénzen kell lenned?
Neked mikor volt kártérítési pered?
Marcsi

#23425 Mariat hozzászólása: 2016.06.14. 10:23

Kedves Hókuszpók!

14-én voltál végül is a reumatológián? Hogyan alakulnak a dolgaid? Én most tiszta kiütéses lettem, apró piros pöttyökkel. Azt hiszem, ízületi gyulladás is kezdődik a kezemben: az újjaim alatti rész nagyon fáj, éjszaka is lüktet.

Veled mi újság van? Gyűlnek a mellékhatások?

Üdv.: Marcsi

#23427 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.06.14. 13:10

Szia Marcsi!
Igen voltam a reumán. Röntgent kért a főorvos .csipő,nyak,kéz,térd ,ami nagyon érzékeny.
Holnap viszem a házi orvoshoz nem tudom mikor inditja a leszázalékolást.Majd mondja mit akar.
Hát nekem a pikkelysömörhöz társul a reuma.Kezeléseket fogok majd kapni,de csak a inf mentes vége után.
Nekem egyelőre nincs még több mellék hatás eddig.
Marcsi Te kihez jársz Debrecenbe.?
Kiütésem nekem az 3-as kezelésnél volt.Szóltam a dokinak és nagyon jó kencét meg gyógyszert adott.Mindenképpen jelezd a dokidnak.
Üdv.Hókuszpók

#23433 Mariat hozzászólása: 2016.06.15. 15:13

Szia Hókuszpók!
Hát nekem is hármaskezelésem van tulajdonképpen, mert 3 fajta gyógyszert kapok. Köztük más néven a Ribancvirint is. Én már előtte is viszkettem, és kaptam szteroidos krémet, de a doki most sem írt fel mást csak az Elocomos-szal kevert babakenőcsöt.Nagyon drága, és nagyon rövid ideig elég. A gyógyszereim gyártói honlapján láttam a temérdek mellékhatást, amit okoznak minden szerven ezek a csúcs, új gyógyszerek. Már 15 mellékhatásom van.
Egyébként egy nagy tudású hepatológushoz járok, Dr. Tornai Istvánhoz, aki itt a legelismertebb szaktekintély. Állítólag ettől az új gyógyszeres hármastól mindenki meggyógyul. Azt mondta, hogy egyelőre nem szedhetek semmilyen gyógyszert mellé.
Majd meglátom, ezek után mit fog mondani.

Marcsi

#23436 hokuszpok1 hozzászólása: 2016.06.15. 18:19

Szia Marcsi!
Szintén a Tanár úr betege vagyok. Most hétfőn voltam .Te mikor mész legközelebb?Nekem majd jun. 28-án kell mennem. Át érzem amit érzel,mikor viszketős voltam majd falra másztam. Az a baj,hogy most semmit nem szedhetünk 3 hónapig.Látod még a reumatológus is azt mondta,hogy nem terheli a szervezetet még sima gyógytornával sem.Majd ha vége lesz.
Más.A körzetisem azt mondta ma ,hogy a leszázalékolást nekem kell elinditani,mivel már egyszer voltam bizotság előtt.Adott nyomtatványt amit ki kell tölteni és elküldenem.Majd kitöltöm és elküldöm.
Milyen gyógyszert kell még a ribanc mellé szedned? Nekem a Harvonit.
Üdv hókuszpók

7agi7
#21644 7agi7 hozzászólása: 2015.09.23. 20:42

Kedves Visszaesők! Megkérdezhetem, hogy a kezelés során mikor lettetek negatívok? Ez most nagyon izgat. Van olyan visszaeső is, aki a 4. héttől negatív volt?
Ági

#21648 Rozsa62 hozzászólása: 2015.09.24. 13:53

Szia 7agi7!Én a kezelés 4.héttől negatív voltam,végig.A kezelés végénis.Rá 6 honapra megjelentek a vírusok.Én bocis voltam.Üdv:Rózsa62

7agi7
#21650 7agi7 hozzászólása: 2015.09.24. 20:58

Nagyon sajnállak. Meg izgulok is, mert már nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy meggyógyultam. Jó, tudom, nem szabad inni a medve bőrére. Üdv, Ági

nora51
#21653 nora51 hozzászólása: 2015.09.25. 01:46

Szia Ági, én a 4.héten és a 12.héten negatív voltam a telaprevirrel, a 24. héten pedig már pozitív. Ez azért volt, mert a 73-mas hemoglobin miatt közben 12 hétre teljesen le lett állítva a ribancvirin szedése.Így a még megbúvó, kimutathatatlan vírusok megkönnyebbültek, és ismét szaporodni kezdtek. A 24. héten 72/ml lett az eredmény. Stopszabály.
Még nem láttam olyan telást, aki ha 24.héten negatív volt, visszaesett volna. Nyugiiiiiiiiiiiiii!
Szorítunk ám neked, piszkosul!!!!
nora51

#21659 hokuszpok1 hozzászólása: 2015.09.25. 18:15

Szia Ági!
Nem szeretnélek elrémiszteni,de én telás voltam.A 4.héttől végig nullás.A 6 havi ellenőrzésre visszaeső lettem. Mit ne mondjak letaglózott nagyon .De nagyon szorítok Neked.Szívből kívánom hogy SIKERÜLJÖN!!!!!
hókuszpók

#21624 Rozsa62 hozzászólása: 2015.09.18. 17:43

Szia hetvenes!Berhatod a táblázatba a hármaskezelés után 6honapra visszaeső lettem,hiába csináltam végig a kezelést,visszatért a vírus.Üdv:Rózsa62

Hetvenes
#21634 Hetvenes hozzászólása: 2015.09.21. 20:27

Szia Rózsa !
Nehéz szívvel , de bejegyeztem a visszaesőt . Megértem elkeseredésed , a 6 hónap utáni visszaesés nagyobb pofon mint a kezelés alatti stop . Szerencsére láthatsz zöld fényt az alagút végén .
Sajnos táblázatunk már nem gyarapodik sikerekkel . Sokunknak már csak a várakozás és a remény maradt .
Kérdezd meg kezelőorvosodtól a beadott kérvény számát , azzal tudod megnézni a Hepreg Várólistán az új kezelésre vonatkozó sorszámod . Bár többünknek egyenlőre még semmit nem ír , remélhetőleg hamarosan beindul . Igaz ugyan hogy egy sorszám önmagában nem sokat jelent.
Üvözlettel : Hetvenes

#21621 Rozsa62 hozzászólása: 2015.09.18. 17:10

Szia Hokuszpok1!Úgy látom azonos cipőben járunk.Énis a hármaskezelés utáni féléves eredményemben visszatért a vírus,visszaeső lettem.Jövőhéten beadjuk a kérvényt az interferon-mentesre.Sikeres vírusirtást mindenkinek!Üdv.Rózsa62

#21626 hokuszpok1 hozzászólása: 2015.09.19. 18:42

Szia Rózsa!
Igen azonos a helyzetünk.Nekem is be lett adva a kérvény.Úgy tudom szeptember utólsó csütörtökén lesz a bizotsági ülés.Ha jó az információm.Megkérdezhetem hová jársz hepatológiára?-én debrecenbe.
További szép napot Mindenkinek. Hókuszpók

#21630 Rozsa62 hozzászólása: 2015.09.20. 07:51

Szia hokuszpok1!22.-én megyek controllra,és akkor lesz a kérvény megírva,leadva.Énis Debrecenbe Kenézybe járok.Üdv:Rózsa62

#21633 hokuszpok1 hozzászólása: 2015.09.20. 16:51

Szia Rózsa 62! Nekem a Klinikára kell járnom.Végtelenül rendesek,segítő készek.Úgy tudom szept.24-én lesz bizotsági ülés.akkor dől el a dolog.Itt úgy működik,hogy leveszik a vért,és ha meg van az eredmény utána kapom a levelet,vagy telefont a továbbiakról.Igaz én kb 130km-rről járok be.Űdv.Hókuszpók

#21615 hokuszpok1 hozzászólása: 2015.09.17. 19:10

Üdv Mindenkinek!
Szeptember elején voltam a hepatológián,és a pontjaim alapján van esélyem az új kezelésre.A hármas után 6 hónapra visszaeső lettem.Ha meg tudom az eredményt jelentkezem.
További eredményes vírusirtást Mindenkinek!!!!
Üdv Hókuszpók

nora51
#21628 nora51 hozzászólása: 2015.09.20. 01:16

Kedves Hókuszpók, megkérdezhetem, hogy hány pontod van? Nekem 31, és úgy gondolja doktorom, hogy 2016 vége felé sorra kerülök.(infmentesre)
Üdv:
nora51

#21632 hokuszpok1 hozzászólása: 2015.09.20. 16:43

Kedves Nóra51! Sajnos a pontszámaimat nem tudom,mivel a tanárúr nem részletezte ki.Azt tudom,hogy F4-es a fibrosken,és hepaB -m is van+ pikkelysömör.Ha legközelebb mennem kell akkor rákérdezek. Üdv hókuszpók

#21614 Rozsa62 hozzászólása: 2015.09.17. 16:08

Tisztelt Makara Doktorúr!Tul vagyok hármaskezelésen:a kezelés alatt és végén negatív volt az eredményem,de utána a féléves pozitív lett.Ez teljesen kiütött,nem vagyok magamnál,nem értem miért?Az orvosom azt mondta,hogy beadjuk a kérvényt az interferon-mentesre.Mi az esélyem?Két ketteskezelésen,hármaskezelésen is tul vagyok,a kezeléselőtt F4-es voltam,a kezelés végén F3.Nem tudom mit tegyek?Válaszát előreis köszönöm!Rózsa62

#21611 Makara_dr hozzászólása: 2015.09.16. 15:16

A hepreg működik, a főoldalon ott az új finaszírozási protokoll linkje is.
Makara dr.

nora51
#21609 nora51 hozzászólása: 2015.09.16. 00:20

Nagyon jó híííííír!
Reméljük, a Hepreg is használható lesz most már!
Köszönjük!
nora51

museto
#21610 museto hozzászólása: 2015.09.16. 08:09

Jaj, nagyon drukkolok minden érdekeltnek, hogy mihamarabb hozzájussatok az új kezeléshez. Remélem, Katih infója nem fog már “módosulni”! Üdv, Museto

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close