Az én történetem

Téma címkék:
2015.10.09. 06:41

Kedves Betegtársaim!

Azért írom meg a történetemet, hogy erőt adjak azoknak, akik még csak a kezelés elején vannak, vagy esetleg most kapták meg a hírt, hogy C vírusokat találtak a vérükben, illetve mindenkinek, aki ezzel a betegséggel és a kemény kezeléssel küzd!

A történetem nagyon régre nyúlik vissza, de kezdjük azzal, amikor kiderült a baj. Minden szép és jó volt körülöttem, feleségemmel, aki éppen akkor hordta ikerlányainkat a pocakjában, lelkesen tervezgettük új életünket. Sajnos kaptunk egy nagyon szomorú hírt, egy kedves rokonunknak tragikus hirtelenséggel, minden előzmény nélkül meghalt a férje, 3 pici gyerekének édesapja. A szíve vitte el, ereje teljében, egyik pillanatról a másikra. Egy teljesen egészségesnek tűnő, életerős 40-es férfiról van szó. Ez annyira megrázott engem, hogy én, aki betegesen rettegtem a tűtől, elhatároztam, hogy elmegyek a háziorvoshoz egy vérvételre. Emelkedett májenzim értékeim voltak, és, mint a kartonomból kiderült, már jó pár évvel ezelőtt is ilyen volt, csak éppen senki nem foglalkozott vele. Sajnos azóta csak rosszabbodott a helyzet. Elküldtek ultrahangra és Hepatitis-C szűrésre is, ami pozitív lett. És itt jön a történetbe, amit az elején már említettem, hogy régre nyúlik vissza. Ugyanis, miután megszülettem, kiderült, hogy Édesanyám a terhessége alatt elkapott egy vírust, ami miatt nem fejlődött ki rendesen az egyik vesém, ezért ki kellett venni. A műtét alatt, amit pár naposan végeztek el rajtam, kaptam a fertőzött vért. Tehát gyakorlatilag világ életemben Hepatitis C-s voltam, és ekkor már 38 éves!!!! Nem kell mondanom, mi zajlott le bennem és mennyire ledöbbentett a hír engem és a családomat is. A feleségemet is ellenőrizték de szerencsére nem kapta el tőlem a vírust.

A korábbi vérvétel alapján pajzsmirigy túlműködésem is volt, amit ki kellett kezelni, mert az interferon felboríthatja a pajzsmirigy hormonokat is. Közel egy évig tartott míg gyógyszerekkel sikerült normális eredményeket beállítani.

Indulhatott a 2-es kezelés. A kezdő vírusszámom nagyon magas volt, 2.000.000 felett, a Fibroscan eredményem F2 elején volt, ami az évtizedek óta bennem lévő rengeteg vírus ellenére nem is volt annyira rossz. Eközben már megszülettek a Lányaim, akik nem kevés boldogságot csempésztek a mindennapjaimba, és erőt adtak ahhoz, hogy elkezdjem a kezelést. A fentebb már említett tűfóbiám nem könnyítette meg a dolgom, de szerencsére kedves feleségem vállalta, hogy hetente ledöf az injekcióval, hogy ne magamat kelljen szurkálni. Így kezdtünk neki tehát a kezelésnek, két pici babával, egy nagy adag gumikesztyűvel és fertőtlenítővel, a hűtőben pedig az első adag PegIntron injekcióval és Rebetol tablettával amiből a maximális 3×3 darabot kellett beszednem.

Sok-sok mellékhatás előjött a kezelés alatt, gyakorlatilag minden hétvégémet lázasan, erőtlenül az ágyban fekve töltöttem. Péntekenként volt a szuri, szerencsére a munkámat, még ha sokszor erőmön felül is kellett teljesítenem, elvégeztem. A munkahelyemen senki nem tudta, min megyek keresztül. Sorra jöttek az újabb mellékhatások, izomfájdalom, bőrviszketés, a lábamat sebesre vakartam, szétrepedt a fülemen a bőr, ami időről időre be is gennyesedett. Sokat fogytam, állandó szájszárazsággal küzdöttem, a combomon az injekció beadásának területén teljesen kihullott a szőrzetem és a hajam is megritkult. Nem volt étvágyam, és néha arra sem volt erőm, hogy a számhoz emeljem a kanalat. Pszichés tüneteket is okoztak a gyógyszerek, türelmetlen, ingerlékeny voltam. Közben zajlott az élet, a Lányok növögettek, szerencsére még picik voltak ahhoz, hogy felfogják mi történik. Feleségem állta a sarat, hiszen szinte minden rámaradt, és még engem is ápolnia kellett. Nagyon hálás vagyok neki ezért, sosem fogom elfelejteni, mit meg nem tett értem és a kis családunkért. Szerencsére már az első vírusszámlálás kecsegtető eredményt hozott, a sokmillióból mindössze 25 db fránya kis dög maradt, utána pedig végig 0-ás eredményeim voltak. Közeledett a kezelés vége, voltak mélypontok, volt hogy fel akartam adni, de a Hit és a Család erőt adtak ahhoz hogy folytassam. Amikor az utolsó vírusszámlálásom eredménye is 0 lett, hatalmas kő esett le a szívemről! Az orvosom figyelmeztetett, mivel nagyon régóta bennem van a vírus, és a szövetekben is megbújhatott, csak a 6 hónapos kontroll után mondhatjuk ki biztosan, hogy gyógyult vagyok. Úgyhogy ha nem is teljesen felhőtlenül, de jött a nyàr, szépen lassan visszakaptam az erőmet, a szőrömet :) és az életkedvem is lassan-lassan visszatért. Azóta a májenzimjeim visszaálltak a normális értékre, és az ismételt Fibroscan alapján a májam állapota is javult, F1-es kategóriába került. A mai nap pedig piros betűs ünnep számomra, hiszen megkaptam az orvosomtól az utolsó vírusszámlálás eredményét, mellyel egy hosszú és küzdelmes harc végéhez értünk: “HCV RNS negatív, azaz Ön végleg meggyógyult!”

Köszönöm ha elolvassátok, remélem sikerül erőt meríteni belőle, hogy igenis meg lehet gyógyulni ebből a betegségből még a legreménytelenebb szituációból indulva is! Köszönöm a Családomnak a támogatást és az orvosomnak, Dr. Horváth Gábornak, hogy meggyógyított és végigkísért ezen a hosszú úton.

nora51
#21793 nora51 hozzászólása: 2015.10.15. 23:37

Nagyon szépen írtad le a történetedet, Winner. Jó olvasni ilyet. Én úgy tudok örülni, mikor valakinek sikerül! Szívből gratulálok, légy nagyon boldog és egészséges a kedves kis családoddal együtt!!!!!!!!
Remélem, egyszer én is happy-enddel fogom befejezni a történetemet. Három sikertelen kezelés után várok a negyedikre, az interferonmentesre, türelmesen. Csak a májam fogy, a türelmem nem. A harmadik kezelés előtt 12 millió 700ezer vírust számoltak egy milliliter véremben! Na ezt überelje valaki! Mindezt egy vérátömlesztéstől…Bizony, sokan vagyunk így.
Érezd jól magad, és vigyázz nagyon a visszakapott egészségedre. Ne tetováltass, ne tetess fel testékszert, stb. Mert így lehet újra megkapni a vírust.
Szeretettel jkívánok szép, egészséges életet:
nora51

#21817 Winner hozzászólása: 2015.10.17. 09:59

Kedves nora51!

Meghatottak a szavaid! Igen, hihetetlen, hogy az ember kap egy kevés vért és milyen következményei vannak. A kitartásod példaértékű! Tiszta szívemből kivánom hogy az újabb kezelésed sikeres legyen! Sőt, tudom hogy sikeres lesz, sikerülnie kell! Tudsz valamit, hogy mikor jutsz hozzá ehhez az újfajta, interferon mentes kezeléshez? A jókívánságokat köszönöm, a kezelés sikerességét megünneplő tetoválás felelőtlen ötletét pedig már ki is verted a fejemből :) Minden szépet és jót kívánok! Winner

#21783 Dragav hozzászólása: 2015.10.12. 18:10

Igy igaz a felesegek elott le a kalappal,en a 20. szurinal jarok nekem hal istennek csak az elsonel volt influenza szeru tunetem ,gondoltam is ha ez igy marad akkor nem tudom mi lesz….na aztan utana a 3. szurinal mar semmi bajom sem volt a 2.-nal is csak egy kicsit faradt voltam.
Igy a 20. fele ,utan annyi van hogy ha felmegyek a 3.-ra akkor elegge veszem a levegot es le kell ulnom 34 evesen ez eleg durva lenne normal esetben.
Kicsit szaraz a borom ,de csak furdes utan aztan elmulik magatol,meg annyi hogy ingerlekeny vagyok es a felesegem egy csodalatos asszony hogy ezt elviseli ,pedig neha meg magamat is nehez :)

En az elso 4 het utan mar 0-as voltam meg a 12. utan is bizom benne hogy igy is marad :)

Neked meg gratulalok tovabbi szep eletet kivanok neked es csaladodnak!

#21786 Winner hozzászólása: 2015.10.13. 09:04

Kedves Dragav!
Köszönöm szépen a jókívánságokat! Hogy írtál azt is :)
Remélem a továbbiakban is megúszod minél kevesebb mellékhatással! Teljes szívemből drukkolok hogy sikeresen zárd a kezelést! Nagyon jó hogy már 0 vírusszám! Csak így tovább az úton :) Figyelemmel követem majd az írasaidat az oldalon :)
Szép napot: Winner

#21742 katih hozzászólása: 2015.10.09. 16:47

Kedves Winner!

Köszönjük, hogy megosztottad a történeted! Sok-sok gratuláció!!!!!! Sok boldogságot a jövőre!

katih

#21743 Winner hozzászólása: 2015.10.09. 18:53

Kedves Katih!

Nagyon köszönöm :) Viszont kívánom Neked is, és gratulálok a gyógyulásodhoz :)

Winner

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close