KEZDET….!

Téma címkék:
2015.10.15. 17:59

Sziasztok!

A jövő héten 22.-én kezdődik a kezelés…! 48 hét, eddig türelmetlenül vártam, most kicsit (NA JÓ NEM IS KICSIT) beparáztam.
Tőletek sok infót begyűjtöttem, jót-rosszat. Így legalább nem vakon kell belevágnom. Nagyon jó, hogy itt meg lehet osztani a tapasztalatokat, félelemeket és a jó történéseket is. Arra gondoltam, hogy folyamatosan megírom ide a tapasztalataimat. Aki tud, légyszi kövessen…..!

üdv:itrám

 

klmaan
#21828 klmaan hozzászólása: 2015.10.17. 23:33

Szia Márti!
Ezek a tünetek a HCV tünetei is lehetnek. Nagyon sok Sorstársat a reumaorvosok szűrnek ki.A szádra, fogaidra nagyon vigyázz, mert azt is “megdolgozza” a kezelés. Figyeljél nagyon a folyadékbevitelre! Min. 3liter naponta! Ha nincs elég nyálad, akkor kell nyálképző, mert különben baj lehet majd a fogaiddal.Ha lehet, természetes tartamú fogkrémet használj!
Most ennyi jutott eszembe.
Nyugi! Este igyál valami nyugi teát! A pannonhalmiak Vesperás teája nagyon jó! Aludni kell!
Szia! Üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#21833 marti1962 hozzászólása: 2015.10.18. 19:00

Szia Klári!

Köszönöm ezzel megnyugtattál.Már kezdtem azt hinni hogy hipochonder lettem.
Ahogy telik az idő egyre többször érzem gyengének magam.lehet,hogy valóban többet foglalkozom magammal mint eddig.Kedden be kell mennem a klinikára “speciális vérvételre,aminek csütörtökre meg lesz az eredménye.Azt mondták úgy készüljek 4-5 napig kell bent lenni,utánna ha minden ok a többit szurit már itthon is be lehet adni.Remélem minden simán fog menni.
Amint történik valami írok.
Üdv:Itrám

#21822 katih hozzászólása: 2015.10.17. 12:00

Szia Márti!

A leírt tüneteid sajnos mind a HCV fertőzésre jellemző tünetek. Ezek kezelés nélkül is megvannak sajnos.

katih

#21834 marti1962 hozzászólása: 2015.10.18. 19:03

Szia Katih!
Az aggaszt,hogy az utóbbi időben sokkal intenzívebbek ezek a tünetek.
Még 4 nap és elkezdjük írtani a dögöket!!
Üdv:itrám

#21818 Winner hozzászólása: 2015.10.17. 10:33

Kedves Marti!

Ugyan én csak nemrég csatlakoztam a közösséghez, de már túl vagyok egy 48 hetes kettes kezelésen, amit nemrég sikerrel zártam. Ha gondolod olvasd el a történetemet, tapasztalataimat a kezelésről. Figyelemmel kísérem az írásaidat, ha bármiben tudok segíteni, írjál nyugodtan!
Mielőbbi negatív eredményt kívánok, soksok 0-val! Winner :)

7agi7
#21795 7agi7 hozzászólása: 2015.10.16. 06:23

Kedves Márti!
Bátorság! Tényleg nagy kaland. De bizonyíthatom, hogy letelik a 48 hét. Nekem épp most telt le, és bár második nekifutás volt, közben kórház is volt, néha nagyon sz.r volt, de kibírtam, és negatív lettem. Amikor elviselhetetlennek tűnt, akkor is volt mindig tovább. Jó, hogy rátaláltam erre a közösségre, itt mindig bátorítást kaptam, és sok jó tanácsot. Te is fogadj el tőlem egy jó tanácsot: mindenben kövesd az orvosod utasításait, és a kóklereknek be ne dőlj! Csak azt szedd, amit az orvosoddal megbeszéltél. Cod tea nuku, orvosi pióca és társai nuku.
Kívánom, hogy egy év múlva együtt ünnepeljünk!
Szeretettel, Ági

#21803 marti1962 hozzászólása: 2015.10.16. 18:07

Kedves Ági!

Köszönöm a tanácsokat,most még nem nagyon tudom miről is beszélsz,de nem szedek be semmi mást.Azt hiszem elég lesz azt végigcsinálni amit mondanak.Te milyen eredményekkel indultál? Miért kellett elsőre abba hagyni a kezelést?Neked sem kellett előtte kivizsgálásra menned?Nekem májusban csinálták a biopsziát azóta nem történt semmi,egészen a múlt hétig,amikor is szóltak ,hogy 22 én kezdődik a kezelés.Remélem tényleg el tudják kezdeni.
Üdv:Itrám

7agi7
#21823 7agi7 hozzászólása: 2015.10.17. 14:50

Kedves Márti! Sok értem aggódó ismerős, vagy csak nagyon okosnak látszani akaró ember árasztott el mindenféle tanáccsal, gyógymóddal. Amikben én nem hiszek! Amik ha hatnának, akkor a TB nem költene fejenként 10-20 milliót a mi gyógyításunkra. Ezek a gyógymódok, szerek arra valók, hogy a bőrünk alól is kihúzzák a pénzt. Sajnos nem könnyű ezeket a jóakarókat lerázni. És lám, meggyógyultam a szereik nélkül is. (Ezt csak halkan mondom, mert a fél év múlva esedékes kontroll után lehet csak bátran kijelenteni.) Persze táplálkozz egészségesen, de vitamint is csak azt szedhetsz, amit az orvos megenged. A vitamint pl nem. A táplálékkiegészítők nagy része is csak humbukk, ráadásul sok vasat is tartalmazhatnak, amit neked most kerülnöd kell, mert az nagyon kedvez a vírusok szaporodásának. Amennyi a céklában, spenótban, stb. élelmiszerben van, annyi nem árt. Azt biztosan mondták, meg olvastad is, hogy alkohol nulla!
Most, hogy ezeket írom, látom, mennyire kiművelődtem én is a kérdésben, pedig az elején én is nagyon zöldfülű voltam.
Az első, kettős kezelést azért állították le,mert nem csökkent oly mértékben a vírusszám, ahogy azt vártuk. 3,5 millió vírusszámmal kezdtem, a 12. hétre 35 ezerre le kellett volna menni, ám nekem 170 ezer volt. Ez azt jelenti, hogy nem reagáltam megfelelően, fölösleges volt folytatni a kezelést. Rá másfél évre, tavaly okt. végén kezdődött az újabb, hármas kezelés, annak is a borzalmasabb változata (Incivo gyógyszerrel, amit már nem is használnak). De nagy örömömre, már a negyedik héten negatív lettem, és ez mindvégig így maradt. Én nagyon gyenge voltam, nem tudtam mellette dolgozni.
A kezelés előtt csak Fibroscan vizsgálatom volt. Mivel cukorbeteg vagyok és a pajzsmirigyre is gyógyszert szedek, ezeket is be kellett állítani. De ha nincs semmi extra bajod, nincs szükséged más vizsgálatra. Esetleg kérhet az orvosod egy hasi UH-t.
Drukkolok neked, gondolok rád, sok erőt! Szeretettel, Ági

klmaan
#21794 klmaan hozzászólása: 2015.10.16. 01:19

Üdv Kedves Sorstárs!
Köszöntünk nagy szeretettel közöttünk!! Várjuk a benyomásaidat, kérdéseidet, aggodalmaidat, de a jót is! Soha ne gondoljad, hogy felesleges, ciki lehet egy kérdés! Nem tudsz olyan mellékhatást, érzést, aggodalmat itt leírni, amit valaki a klubból nem élt volna át.
Nagyon szuper Csapat vagyunk!
S ha már így jártál, akkor a legjobbat teszed magadnak, ha kihasználod a Közösségünk adta segítséget, s a többi jó lehetőséget! Gyere el majd a VIMOR összejövetelekre! Itt olvashatod majd a dátumokat!
Visszatérve a kezelésre. Ne aggódj előre, mert nem érdemes! Lehet, hogy könnyen meguszod. Sokan dolgozzák végig az 1 évet táppénz nélkül, csak itt több problémás eset van leírva, de a nagy átlag ennél jobb!
A lényeg, hogy mi segítünk. Szeretettel kivánok/kivánunk Neked könnyű, mellékhatásoktól mentes kezelést, s mielőbb egy nagy NEGATÍV eredményt!!!
Üdv: Klári-Klmáan

#21804 marti1962 hozzászólása: 2015.10.16. 18:14

Köszönöm!
Sajnos a klubba nem tudok elmenni,nagyon messzi”vidéki “vagyok.
Remélem végig tudom csinálni és dolgozni,mert az előző munkahelyemet azért veszítettem el mer 3 hétig tp-en voltam.Igy 50 után nem volt könnyű másikat találni,ezt nagyon féltem.Persze nyilván az egészségem a legfontosabb,és lehet egy hét múlva a legkisebb gondom lesz a munkahely…..!
Igyekszem nem túl aggódni,bár nem túl sok sikerrel..!
Üdv:Itrám

museto
#21792 museto hozzászólása: 2015.10.15. 21:51

Persze, hogy követünk, drága sorstársunk, Te is meg fogsz szabadulni ezektől fránya kis betolakodóktól, mint az itt fórumozók szerencsésebb nagyobbik fele. Örülj, hogy lehetőséget kaptál a kezelésre, lesz néhány kellemetlen napod, de ettől nem kell parázni. Ha nincs egyéb szervi bajod, és mentálisan is felkészültél erre a nagy “kalandra” akkor vágj bele a közepébe bátran! Ha olvastad történeteinket, akkor láthatod, hogy egyéne válogatja, ki hogy reagál a gyógyszerekre. Van aki simán veszi az akadályokat, van akit a munkavégzésben is gátolnak az esetenként jelentkező mellékhatások. Na, ezekre kell nagyon oda figyelni, és bármi, a korábbiaktól eltérőt tapasztalsz magadon, rögtön konzultálni kell róla kezelő orvosoddal. De ahogy itt olvasható, mi is megosztottuk, megosztjuk egymás közt gondjainkat, tapasztalatainkat, ahogy tudunk, segítünk egymáson. Van egy betegszervezetünk is (ami igen egészséges módon működik) ott is szívesen látunk, ha eljössz, de erről majd a többiek biztosan fognak írni. Ennek keretében okos és hasznos előadásokat hallgatunk és lelkes orvos patrónusaink a személyes beszélgetésre is adnak lehetőséget, főleg klubfoglalkozások keretén belül. Szóval jó, hogy ránk találtál, nem hagyunk kétségek közt magadban gyötrődni! Szeretettel köszönt a csapatban Museto

#21805 marti1962 hozzászólása: 2015.10.16. 18:23

Köszönöm a választ!
Ha nem ciki kérdezni,megkérdezném,hogy …..- még el sem kezdődött a kezelés,de kb két hete nagyon fájnak az izületeim,csuklóim,térdem! Iszonyú fáradékony vagyok,de nem tudok aludni.A számban meg folyamatosan jönnek elő kicsi hólyagok,,pedig a corsodilt állandón használom.
A fejem az napi szinten fáj!! Egyenlőre csak ennyi a nyűgöm!!Remélem azért el tudják kezdeni a kezelést.
Szóval drága sorstársaim aki tud mondjon valami okosat.
Köszönöm:itrám

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close