Hepa bés vagyok és még sok mindent nem tudok erről a betegségről

Téma címkék:
2015.10.16. 19:50

Sziasztok! Éva vagyok,41 éves és 6 hete kerültem kórházba hepa bé-vel.Ma 2 hete haza engedtek azzal,hogy sürűn kell kontroll vizsgálatokra járnom aztán 6 hónap múlva meglátjuk mi lesz velem.Most betegállományban vagyok mert a munkahelyemről is kirúgtak a betegségem miatt.(főállású házvezetőnő voltam egy családnál már másfél éve).Aztán most csak annyit tudok,hogy pihennem és diétáznom kell jó sokáig,de senki nem tudja meddig.Gőzöm nincs,hogy mikor állhatok munkába és hova…. Félek akárkivel is találkozni mert lehet,hogy megfertőzőm őket.Nem merem megpuszilni a gyermekeimet,kezet fogni akárkivel stb.

Szóval srácok minden, de minden érdekelne ezzel a betegséggel kapcsolatban szóval írjatok bátran!!!!

Betti1985
#21925 Betti1985 hozzászólása: 2015.10.28. 19:41

Szia Éva!

Én Hepa B-sként már túl vagyok az interferon kezelésen. A kezelés után negatív volt az eredményem, de sajnos éppen ma kaptam a rossz hírt, hogy a fél éves kontrollom pozitív lett, úgyhogy ott tartok, ahol a part szakad.. :( remélem Neked nagyobb szerencséd lesz… mennyi a vírusszámod? vagy ezt még nem is nézték Nálad? Én úgy tudom, 3000-es érték a határ, az alatt nem alkalmaznak kezelést.

museto
#21926 museto hozzászólása: 2015.10.28. 22:21

Hát drága Betti, ez nem igazán jó fejlemény, de vigasztalódj, hogy kezelésed alatt csak megtizelődött a vírus állományod és kevésbé károsodott a májad. Ahhoz még igencsak fiatal vagy, hogy “parlagon” hagyjanak, biztos kapsz még valamiféle kezelést, fel a fejjel. Az időzített bomba sajnos mindegyikünkben ketyeg, nem lehet tudni, kinél mely szegletében a testnek bújt meg néhány “mikroterrorista”. Ezzel együtt kell élnünk, és folyamatosan felvenni a harcot – ha kell – ellenük. Nagyon szorítok érted kedves, kitartás! Üdv, Museto

#21815 bazuka hozzászólása: 2015.10.17. 07:15

Kedves Éva!
Ez a betegség testnedvekkel terjed legfőképp. Ritka esetekben másképp is lehetséges. Lehetett akár egy nem kellően sterilizált orvosi eszköz. Érintéssel nem fogják elkapni…(érdemes lenne egy munkaügyi per..). Bár azt is hozzá kell tenni, hogy a vírus 4-7 napig is életképes testen kívül is. Szűkebb környezetben levő fertőzési források lehetnek, közös törölköző, manikűr eszközök, borotva, fésű. A családodban is majd szeparáljátok el egymástól ezen holmikat. Ki tudja nem e épp a munkaadó volt fertőzött….

#21814 bazuka hozzászólása: 2015.10.17. 07:08

Kedves Éva!
Én épp antivirális kezelés alatt álló krónikus hepaB-s beteg vagyok. Nos, 6 hónap azért várnak, hogy kiderüljön nem e fordult át krónikus stádiumba. Ez a fertőzöttek 10-15%-nál áll elő. A legtöbb esetben immunrendszerünk legyőzi a vírust. Ha, nem lesz további gyulladásra utaló jelek, s a szerológia kimutatja az AntiHBs-t (vagyis a vírus felületi fehérjére adott immunválaszt) akkor “gyógyultnak” tekinthető. Ha a HBs antigén 6 hónap után is kimutatható akkor krónikussá vált a betegség. Virusszámtól és a májenzimek mértékétől függően alakulnak a továbbiak. Az oep tábla egyébként szépen leírja a kritériumokat. Érdemes tanulmányozni. Nem minden esetben kell interferon kezelés. Nekem sem az zajlik, hanem nukleozidanalóg, ami megakadályozza a vírusDNS beépülését. Bár, azt írják általában, hogy nem annyira rossz mint az interferon, azért ez sem kellemes…

nora51
#21813 nora51 hozzászólása: 2015.10.17. 00:33

Kedves Éva! Sajnálom, hogy így történt. Ki fognak gyógyítani, nyugodj meg! Az alábbi mondatot másoltam ki a Hepatitis leírása c. írásból, innen a Várószobáról.
“HBV-fertőzés esetén alfa-interferon vagy lamivudin kezelés jön szóba. ”

A mi itteni hepa B-s társainkat interferon injekcióval kezelték, amit hozzánk hasonlóan saját maguknak kellett beadniuk heti 1X, több hónapig.
Gyerekeidet nyugodtan megpuszilhatod, hisz be vannak oltva!

Ha interferon injekciós kezelésed lesz, feltétlenül írd meg, arról nekünk, C-seknek is sok tapasztalatunk van, mi is döfködtük/döfködjük magunkat vele, szorgalmasan.
Addig is nyugodj meg, van megoldás! Hepa B-s gyógyult barátaink már kirepültek innen, de tán csak akad valaki közülük, aki jelentkezik. Hahó, Bések!!!!! Valaki jelentkezzen, legyen szíves!!!!!
Üdv: nora51

nora51
#21808 nora51 hozzászólása: 2015.10.16. 23:38

Kedves Éva! Bár HCV-s vagyok, de kiegészíteném Museto szavait azzal, hogy sajnos a Hepatitis B nemcsak vérrel terjeszthető, hanem minden más testváladékkal is, ezért nemi úton is terjed. Amennyiben aggódsz családod tagjaiért, úgy kérd háziorvosod útján az ő vérvizsgálatukat HBV szűrése céljából. Ha nem fertőződtek meg tőled, akkor védőoltás javasolt. (Ellentétben a HCV-vel, ami csak vér útján fertőz, és nincs ellene védőoltás)
Picit furcsállom, hogy a hepa B-vel 2 hétig voltál kórházban, és diétáznod kell ! Ilyet még nem hallottam. Nem hepatitis A-ról van szó????????????????????????????????????????
A hepatitis B ugyanolyan lappangó vírus, mint a hepa C. Véletlenül derül ki.
Hepatológusod nyilván elmondta, hogy interferon injekciós kezelés fog következni. Amennyiben ilyet nem helyezett kilátásba, csak annyit mondott, hogy diétázzál, akkor neked nem hepa B-d van.
Szeretettel üdv:
nora51

#21812 Eva Minker hozzászólása: 2015.10.17. 00:22

Kedves nora51! Hát papirom van arról,hogy hepa bém van és nemi úton “szereztem” attól az embertől akivel majdnem 2 évig éltem együtt…..,de ez egy másik történet…. A gyermekeimet nem kell leoltani mert már 14 éves korukban kaptak védőoltást az általános iskolában.A volt munkaadóim már leoltatták magukat amig én 3 és fél hétig kórházban voltam és mielőtt kirúgtak.
A hepatológusom nem említett semmilyen injekciós kezelést.6 hónapig kell 2-3 hetente vérvételre és kontrollra járnom.6 hónap elteltével “majd kiderül” cimszóval,hogy kell e injekciós vagy gyógyszeres kezelés a továbbiakban.
Nah ennyit tudok és ezért is várok kommenteket a továbbiakban,hogy kissé okosabb legyek.
Üdv és köszönöm!!!

museto
#21806 museto hozzászólása: 2015.10.16. 22:31

Szervusz kedves Éva! Döbbenet, hogy még mindig mekkora a sötétség az emberek fejében ezekről a betegség típusokról, ennek lettem én is áldozata, de úgy látom, te is. A lényeg az, hogy mi csak és kizárólag vérrel fertőződtünk és fertőzhetünk. A kézfogással, simogatással nem lehet a vírusokat közvetíteni, ettől ne félj. A legfontosabb, hogy mielőbb irtsák ki belőled a vírusokat, mert ezek amíg a szervezetedben vannak, folyamatosan rágják, rongálják a májadat. Én HCV-voltam ugyan, de kezelésem két éve alatt nyugodtan dajkáltam az unokáimat, az érintéses arccsókkal való üdvözléskor sem ugrott el előlem senki. Vannak itt a csapatban HBV-s kezeltek is, szerintem hamarosan jelentkezni fognak és kapcsolatba kerültök egymással. Mindenesetre nagyon ajánlatos egy un. FibroScan méréssel májad állapotát bevizsgálni, mert ez fontos adalék kezelésed mielőbbi megkezdéséhez, úgyhogy nyüstöld az orvosodat, azt javaslom. A felajánlott kezelést okvetlen vállald el, mert ez az egy módja, hogy megszabadulj a vírusoktól. Üdv, Museto

#21809 Eva Minker hozzászólása: 2015.10.17. 00:07

Kedves Museto! Köszönöm válaszod már ez a pár mondat is sokat jelent nekem. Hétfőn megyek kontrollra meg is említem a dokimnak ezt a FibroScan mérést.
Remélem hamarosan tényleg jelentkeznek HBV-s sorstársak is és a kezdeti elkeseredettségem elmúlik.
Üdv,Éva

#23791 ibcsike64 hozzászólása: 2016.08.31. 16:27

Kedves Museto ! :) én is rohadtul félek, hogy a pici unokámat megfertőzöm ../ nem adok neki vért, nem engedem, hogy a számban turkáljon, nem köpök a szájába stb. most 1.5 éves .. nekem jelenleg nagyon kevés a vírusszámom, 300-és 4000 körül szokott lenni. Több mint 20éve élek ezzel a rohadékkal .. nem kaptam még semmiféle kezelést .. jó lenne megszabadulni az élősködőtől, / Hepa b-s krónikus vírus hordozó vagyok . /

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close