Kezdet mindig nehéz !

Téma címkék:
2015.10.16. 13:57

Sziasztok ! Én most vagyok először itt, már nagyon sokat olvastam erről a betegségről. Most kapom majd a antiviralis kezelést, valaki tudna erről valamit mondani ennek a kezelésről vagy a folyamatáról?

Üdv: Emőke

Sziasztok ! Emőke vagyok. Véletlen kihagytam, csak azt akarom meg írni, hogy 1997-ben kaptam vért, hát ez is felmerült bennem, esetleg ez miatt kaptam a Hepatitist. Nekem nincs tetoválásom és fogalmam sincs mitől kaphattam el. Hepatitis c mellett van még egy betegségem, a b12 vitamin injekciót most két havonta kapom, sajna életem végéig.

Nekem semmi tünetem nem volt a májammal. A munkahelyemen a a főnökömék vették észre, hogy besárgultam de halványan és mindjárt kérdezték jól vagyok e. Azt válaszoltam igen. Mondja egyik főnököm, hogy hepatitis c vagyok,  amit nem akartam elhinni. Másnap elmentem a körzeti orvoshoz, mondtam neki, hogy mi van és így elküldött a laborba teljes kivizsgálásra. Sajnos a laboreredményem nem volt jó, így beutaltak a kórházba, ott is kivizsgáltak és ott kiderült hogy hepatisis c vírusos vagyok és súlyos. Ahová járnom kell majd kezelésre ott a főorvos ahogy meglátta az eredményeimet azt mondta, hogy nagyon súlyos. Akkor megint el voltam keseredve és akkor elküldött 2015.10.08 -án Fibroscan 17,3 kPa ( 4 ) IQR /med 14% SR: 83 igen előrehaladott fibrosis / cirrhosis.
2015.10.15-én vissza mentem a kezelő orvosomhoz Cirrhosis hepatis miatt antiviralis kezelést terveztek, elindították,  mondta az orvosom hogy 10 napra be kell feküdnöm mert így tudják kiirtani a vírust és megmutatják hogyan tudom magamnak beadni  az injekciót. Mellé gyógyszert is kell szednem, plusz a Silegon 70 mg-ot, amit most is szedek .

A kórházban milyen kezelést kapok, meg tudja írni nekem valaki?

A kezelőorvosom mondta, hogy a Hepatitis c nem fertőző, csakis vér útján terjed. Meg is kérdeztem, hogy ezzel lehet e dolgozni, mondta, hogy  igen, csak nem terheltetem meg úgy magam. Csak most attól tartok, ha elmegyek melózni akkor a kollégák hogy fognak reagálni, mert míg nem fekszem be a kórházba addig szeretnék dolgozni. Attól is tartok, ha megtudják, nem mehetek többet oda vissza vagyis felmondanak. Meg tehetik ezt velem.

Üdv Emőke

 

klmaan
#22305 klmaan hozzászólása: 2015.12.15. 00:10

Szia Emőke!
Valójában, mi van Veled? Szerintem, az idén már nem kell elkezdened, de tévedhetek!
Régen jelentkeztél! Vigyázzál magadra, s legyen szép Karácsonyod!
kíváncsiak vagyunk a csütörtöki “élménybeszámolódra”, mert ahogyan Museto írta, nálad ez a kezelés-kezdés másként néz ki, mint a többieknél, de az is lehet, hogy csak a távolság miatt kell befeküdnöd pár napra, a kezdeti napokra. Na! Majd kiderül!
Várjuk leveledet! Tudod, magánban is, ha szükségét érzed!
Üdv szeretettel: Klári

Emoke
#22302 Emoke hozzászólása: 2015.12.14. 19:23

Azóta is jó érzem magam semmi panaszom nincs közérzetem is jó

Emoke
#22301 Emoke hozzászólása: 2015.12.14. 19:22

Sziasztok ! Elnézést ha nem igen voltam itt csak dolgoztam de szigorú feltételekkel nem emelhetek a munkahelyemen a főnök rendes volt velem ilyen téren kollégáim .hogy fogadtak ? kedvesek voltak másik .hogy megszeretném kérdezni vagy ebbe tudtok segíteni a munkahelyemen üzemi orvos volt kint rám került a sor meg kérdezték volt e alkalmassági vizsgálat nekem itt a cégnél mondtam nem meg kórházban voltam mondtam mivel én besárgultam azt meg kérdezték mivel mondtam mivel annyit mondtak és még itt melózok mondtam igen mivel ez nem fertőző csak vírus hordozó és kollégáim mondták nem biztos igy melozhatok ez igaz másik ma voltam laborba és Csütörtökön meg megyek Szombathelyre kezelőorvosomhoz azt akkor meg mondják hogyan tovább gondolom akkor mondják meg mikor kell befeküdnöm :(

museto
#22304 museto hozzászólása: 2015.12.14. 22:01

Szervusz Emőke! Jó,hogy ismét felbukkantál, mivel eléggé kacifántosan kezdődik a kezelésed és kissé eltér az itteni tapasztalatokkal összevetve. A kezelés kórházi indítása valószínű azért lehet indokolt esetedben, mert találhattak valamit, ami esetleg hatással lehet az alkalmazandó gyógyszerekre, pontosabban az általuk kiváltandó reakciókra. A munkahely az egy kényes dolog, most még elnéző mindenki, de elég néhány buta és tudatlan megjegyzés valaki részéről s már el is indult a lavina. Hidd el, nekem vannak ezzel kapcsolatban tapasztalataim. Ha a tájékozatlanság az emberi butasággal párosul, az “csodákra” képes. Museto

Emoke
#22326 Emoke hozzászólása: 2015.12.17. 23:22

Szia Museto ! Tisztában vagyok azzal bekel feküdnöm kórházban gondolom mivel kapom a B/12 injekciót most meg a cukrom is meg gondolom a táv is most meg ,hogy cukros is vagyok szerintem ez miatt is A munkahelyemen ? vannak egy kettő aki kedves de nagyon észre veszem a reakciójukat aki olyan csak nem gondolják észre veszem ha kérdeznek is valamit nagyon szűkszavúan válaszolok nem mondok semmit nekik Üdv :Emőke

klmaan
#21866 klmaan hozzászólása: 2015.10.21. 22:47

Sziasztok!
Üdv Mindenkinek!
Sikerült kapcsolatba kerülni Emőkével. S így remélhetőleg tudok megfelelő infót is adni neki, helyzetéhez viszonyítva, annak tudatában.
Szép estét minden Sorstársnak! Klári

#21862 katih hozzászólása: 2015.10.21. 12:54

Szia Emőke!

Korábban részletesen leírtam a kezelést, amit a protokoll alapján mindenki elsőre kap. A legtöbb esetben nem kell befeküdni az elején kórházba, infúziót sem adnak.
Olyan szokott lenni, hogy ha messze laksz a kórháztól, akkor az első alkalommal a kezdéshez befektetnek 1-2 napra, hogy megtanuld illetve, hogy ha gond van tudjanak azonnal reagálni. Valószínűleg ott se lesz más, mintha otthaon adnád be magadnak a szurit.
Infúzió stb. az biztos, hogy valami más betegségre szükséges, nem erre.

üdv

katih

Emoke
#21863 Emoke hozzászólása: 2015.10.21. 13:23

Szia Katih ! Csak annyit azért írtam az infóziót met azt hittem ezzel tudják a vírust kiirtani az a protokkol mi ? valami erős gyógyszer amit adnak ? igen messze lakom 3-órás út oda vissza
amugy meg másik betegségem van az a B/ 12 vitamin amit minden 2-hónapba kapom meg

Üdv Emőke

#21864 katih hozzászólása: 2015.10.21. 13:48

Szia Emőke!

A 21832es hozzászólásban hosszan leírtam neked a protokollt leegyszerűsítve. Ha a hivatalosat szeretnéd látni, akkor az alábbi linken megtalálod:

https://hepreg.hu/custom/hepreg/doc/hepatitis-C_finanszprot%2020150916.pdf

Emoke
#21865 Emoke hozzászólása: 2015.10.21. 14:12

diagnozisok megnevezése

Idült vírusos C-típusú hepatitis nekem ez van

museto
#21860 museto hozzászólása: 2015.10.21. 12:13

Hát Emőke, továbbra sem értem a kórházi befektetés szükségességét. Nálam a folyamat a következő volt: Az első vérvétel alkalmával kiderült, hogy a véremben vírus ellenanyag van, B és C típusú hepatitiszre. A második vérvételnél kiderült, hogy a B ellenanyag egy korábbi fertőzés maradványa, viszont a C mellet konkrét vírusokat is találtak. Ez alapján és a FibroScan eredmény miatt egy hónap alatt megkaptam az antivirális kezelésre az engedélyt, majd a gyógyszereket és kezdhettem a kúrát heti egyszeri injekcióval és a napi adag Ribavirinnel, otthonomban, nem kellett semmi infúzió meg kórházi befekvés. Igaz, az alacsony trombocita szám miatt kéthetente, de néha hetente mentem vérvizsgálatra. Kezelésem 6. hónapjára annyira leromlott az állapotom, hogy a tartós betegállományom miatt havonta felülvizsgáló orvos elindítatta a leszázalékolási folyamatot a háziorvossal. Igen, kellett mennem bizottság elé két alkalommal is, míg végül a hármas típusú kezelésem 4. hónapjában megkaptam a leszázalékolási határozatot (jelenleg rehabilitációs ellátásnak csúfolják). Tehát ez egy hosszadalmas és szerintem megalázó folyamat lesz, de ha felvállalod, van esélyed a sikerre. Persze a határozat eredménye nem csak az egészségi állapotodtól, de életkorodtól és is függ. A legfontosabb viszont hogy meggyógyulj, és ha ehhez a tartós kíméletes életmód szükségeltetik, akkor félre kell tenni az anyagiakat a gyógyulásra kell koncentrálni. Üdv, Museto

gaboca
#21849 gaboca hozzászólása: 2015.10.20. 08:27

Cirosissal én már nem dolgoztam. Leszázalékoltak. Van esélyed rá mert más problémád is van. Igaza van az orvosnak. Neked egy életed van , a vållalatnak sok, akiével játszhat.

Emoke
#21856 Emoke hozzászólása: 2015.10.20. 22:22

Szia Gaboca ! Csak azt szeretném meg kérdezni, hogy honnan tudom engem leszázalékolnak ? akkor nekem elkell menni egy bizottsághoz hogy megálapitsák? Üdv:Emőke

klmaan
#21837 klmaan hozzászólása: 2015.10.19. 14:45

Szia Emőke!
Na! Most, hogy a VSZ összefésülte a 2 történetedet, eltüntek az én válaszaim a beírásodra. Persze, jött másoktól sok infó.
Ha még nem adtad be, akkor kérj kártérítést, mert, mint vért kapónak megjár.
Várunk közénk a VIMOR-ba! Tudom, hogy írtad, hogy vidéki vagy, de sokan járunk 200-250 Km-ről, így e téren is találsz bőven Sorstàrsat! Melyik égtájról jönnél? Zala, Békés, Somogy, Szabolcs, Heves, Borsód? Lehet tàrsad, látod!
Na! Minden jót, s vàrjuk a hireket, kérdéseidet!
Üdv Neked! Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

Emoke
#21845 Emoke hozzászólása: 2015.10.19. 19:26

Szia klára ! Akkor megint leírom neked 2015.10.08-án volt fibroscan Epikrízis 17,3 KPa ( F4 ) IQR :2,5
IQR / med :14% SR: 83% Ertékelés: Igen előrehaladott fibrosis / cirrhosis.

Diagnózisok megnevezése Idült vírusos C- típusú hepatisis

2015.10.15-én visszamentem a kezelőorvosomhoz meg látta a eredményeimet
Epikrízis : Cirrhorisis hepatos miatt anitivialis kezelést inditottak el és mondta egy hónap mulva jelentkezzek mivel bekell feküdnöm a kórházba mivel csak igy tudják kiirtani a vírust a kórházba infúnzióval kezelnek ?

Üdv:Emőke

klmaan
#21855 klmaan hozzászólása: 2015.10.20. 10:58

Szia Emőke!
Az eredményeiddel kapcsolatban akartalak megnyugtatni, hogy ez valóban nem jó, de egyáltalán nincs veszve semmi! A kezeléssel meggyógyulsz, de ha nem, akkor us kisebb lesz az a Kpa szám! Az új gyógyszer meg sokkal jobb, de arra ne is kerüljön sor! Most az a lényeg, hogy be kell adni a kártérítési igényt!!
A részleteket magánban megírom, elmondom.
Olvassál bele a történetembe: Klmáan
Minden jót, nyugis napokat és nagy reményt kivánok Neked!!
Üdv. Klári-Klmáan ( dolgozznet@gmail.com)

Emoke
#21857 Emoke hozzászólása: 2015.10.20. 23:30

Szia Klári ! Semmi gond mert gondoltam nem jó meg ahogy az orvosom is mondta nagyon súlyos meg ahogy én láttam amikor fibroscan ott láttam a monitoron hát akkor gondoltam nem igazán jók az eredményeim még kétszer is megnézték a dokim azt mondta 50 —60 % ban vírust tudják kiirtani ezért kell az injekció amit meg kell tanulnom itthon magamnak betudjam adni meg plusz gyógyszert nagyon bízom benne csak jobb lesz csak pozitívan gondolok a másik a kórházban infúzióval kezelnek ? vagy gyógyszert adnak ? naponta egyszer ? kezelő orvosom mondta ,hogy ne aggódjak lehet ,hogy belázasodok vagy érzem hogy fájnak a végtagjaim vagy zsibbad a lábam vagy fáradékony leszek a kórházba csak ezt kapom semmit nem csinálnak vagy vesznek is vért ?

Üdv:Emőke

museto
#21858 museto hozzászólása: 2015.10.21. 07:59

Szervusz Emőke! Nekem kissé fura ez a kórházi befektetés, ha a vírusokon kívül más gondod nincs. Én 50,4 kPa fibroScan értékkel kezdtem a 2-es kezelés, ami a nálad mért érték 3-szorosa, tehát eléggé lestrapált, cirrózisos májjal futottam neki a kezeléseknek. Nekem a második, az un. 3-as kezelés (Pegasys-Ribavirin-Victrelis) kombináció irtotta ki a vírusokat és 3 évvel az első mérés után már “csak” 17,2 kPa a fibro értékem, tehát beindult szépen a máj regeneráció. Kórházban ennek ellenére egy percet sem voltam, igaz én sem tudtam dolgozni, le is százalékoltak, de ez egy másik történet. Szerintem a gyógyulás a legfontosabb, mielőbb el kell kezdeni a kúrát, a kártérítési tortúra elég necces, a sikerbe ne nagyon éld bele magad, de mindenesetre azt is meg lehet próbálni. Üdv, Museto

Emoke
#21846 Emoke hozzászólása: 2015.10.19. 20:14

Szia Klári ! dolgozznet@gmail.com) erre az emailre írjak ?

klmaan
#21861 klmaan hozzászólása: 2015.10.21. 12:40

Szia Emőke!
Vàrom a leveledet, igen, a megadott email cimemre! Szeretnék veled beszélni, mert úgy látom, hogy nagyon meg vagy rémülve, sok a kérdésed. Itt kapsz is sok-sok választ, de aki eddig nem találkozott ezzel a betegséggel, el tudom képzelni, hogy milyen nagyon “kinainak” hangozhat ez neked! S amit Museto kérdezett vissza, az meg a mi kérdésünk. Vagy van más betegséged is? Szóval! Egyszerübb lenne ezt szóban tisztázni, mert nem érzem, hogy előbbre lennél, lennénk. Van egy másik ötletem is! Nézzed meg a VIMOR honlapot! Ott van egy információs vonal. Azt felhívod, ès azonnal, szóban kapsz infót a kérdéseidre. Én megint azt mondom, hogy a kártérítésre koncentráljál most első lépésként! A kezelés elkezdésnél pár nap, vagy hét nem probléma, de ezt még most, arànylag jobb állapotban kell elindítani, aztàn majd megy az a maga útján, te meg csinálhatod a kezelést.
Várom jelentkezésedet!

Üdv szeretettel: Klári

#21832 katih hozzászólása: 2015.10.18. 16:46

Szia Emőke!

Azért nem írtunk eddig sokat a kérdéseidre, mert nem tudjuk, hogy melyik kezelést fogod kapni. Ha eddig még semmilyen kezelést nem kaptál és a májad állapota sem elképesztően rossz illetve más kizáró betegséged sincs, akkor nagy valószínűséggel az úgy nevezett kettős kezelést fogod kapni. Ha nincsenek kizáró okok, akkor mindenki ezzel kezdi, mert ez is több millió Ft-ba kerül és a betegek kb. 50 %-a meggyógyul tőle.
A kezelés 2 összetevőből áll: egy naponta 2szer szedendő tablettából, ennek a hatóanyaga a ribavirin (mi csak ribancnak hívjuk :) ) ez általában vagy a rebetol vagy a copegus névre hallgat és a hetente egyszer saját magadnak beadandó interferon injekcióból (ez a pegintron vagy a pegasys névre hallgat) A legtöbbször a pegintron a rebetollal a pegasys a copegussal van párosítva, de azért van, hogy másképp. Ezt a bizottság határozza meg. A ribavirin ha leegyszerűsítem, akkor a vírusok szaporodását gátolja, az interferon pedig eleve van a szervezetünkben, ez most több lesz és “immunerősítő” vírusölő hatása van. A kettő együtt hat csak, külön-külön nem. Nagyon fontos betartani az egész kezelés alatt az orvos utasításait és pontosan szedni a szereket!!!!!!!!
A kezelés jó esetben 48 hetes. Nem egy leányálom, de végig kell csinálni, mert ez ellen a vírus ellen nem használnak a “csodaszerek”, és szétrágják a májat.
Mikor rövidebb a kezelés, mint 48 hét: Ha a kérdéses időpontokban (4. hét, 12. hét, 24 hét) nem csökken a vírusszámod a protokollálltal előírt mértékben. A 12. hétre már 0 kell, hogy legyen. Illetve, ha a szervezeted nem bírja!
Sajnos ez is előfordulhat, mert a kezelés semmiképpen sem leányálom, de ahány ember annyiféleképpen bírja. Van aki nehezen, de végigdolgozza (én például így voltam egy 72 hetes 2es kezelés alatt és egy 48 hetes 3as kezelés alatt), és van aki végig táppénzen van. Szóval ez változó.
Ha dolgozol, akkor úgy érdemes időzítened a kezelés kezdetét, hogy az injekciót pénteken munka után add be. Azért, mert utána belázasodhatsz és az azt követő 1-2 nap láz nélkül is elég vacak. Ráadásul a hatások a beadás után kb-4-5 órával jelentkeznek, így jó esetben át lehet aludni a legrosszabbat. Az utána következő napokon is lehetsz fáradt, fájhat a fejed és még sok minden lehet, de azért végig lehet és kell csinálni. Fontos a jó kapcsolat az orvosoddal! Beszéld meg vele azt is, hogy bármilyen más gyógyszert vagy gyógyhatású szert mit szabad és mit nem szedni. Mert megváltoztathatják bizonyos dolgok a gyogyók hatását illetve megerőltethetik a májadat is. A lázcsillapítást is kérdezd meg. Nekem pl. az első 1-2 alkalommal azt mondta, hogy ha lehet ne vegyek be, hogy lássuk meddig megy, de a többinél már rögtön ahogy érzem, hogy indul vegyem be és akkor nem is fog felmenni. Az indometacint sokan szeretik adni, mert az az egyéb influenza szerű tüneteket is csillapítja és viszonylag kíméli a májat is, és van kúp formája is. De szerintem Te azt tedd amit a Te orvosod Neked mondd. Menet közben biztos, hogy fognak meglepetések érni, mindig más és más mellékhatás jöhet elő, de bátran kérdezd az orvosodat mindig és minket nekünk is vannak hasznos tippjeink, praktikáink amik engedélyezettek! :) Hát most elsőre ennyit. Milyen a májad állapota? (fibroscan, vagy biopszia eredménye), mennyi a vírusszámod (PCR eredmény).
katih

gaboca
#21847 gaboca hozzászólása: 2015.10.20. 08:06

Hát nem vagyok biztos, hogy végig fogja csiinálni, mert már így is vérszegény. Az a ribanc meg leviszi a vörös vérsejtet. Ezert a 3.ik kezelést én már anélkül kaptam. Az apk tól nem kell félni, mert az változó. Nekem volt 18, aztán lement 12-re, legutóbb 72 volt. . Valószinüleg a hármas kezelés lesz. Sokkal hatásosabb, mármint másnak. Én hánytam egyfolytában. Végül abba kellett hagyni, mert kiszáradtam. Be a korházba, infuzió, aztán már mehettem is haza. Nem tartottak benn. Gondolom a fertőzések miatt.most az egy tablettás kezelést kapom,+ az a ribanc. A tablettát észre se vettem, a ribanc lehet kifog rajtam, de 3 hónapot ki lehet birni. A fáradsághoz hozzászoktam már.

gaboca
#21848 gaboca hozzászólása: 2015.10.20. 08:16

Hogy infulenza féle mellék hatás a z enyhe kifejezés. Mint akit agyon vertek, olyan. Ajánlom az agoflex izom eés ízületi tablettát.most kezdtem az 5.- ik kezelést, nekem elhihetitek. Ami új kijött azt mind kipróbáltam.

Emoke
#21907 Emoke hozzászólása: 2015.10.26. 18:28

Szia Kati ! Sajnos az én májam nagyon előrehaladott

#21821 katih hozzászólása: 2015.10.17. 11:58

Kedves Emőke!

csatlakozom a többielhez! Itt mindig, fogsz találni valakit aki az éppen aktuális kérdésedre tudja a választ. lehet, hogy többen is lesznek. Nagyon sokat segít ez a fórum a betegségben. Keress minket bátran. Ha kicsit többet írsz magadról, hol tartasz, milyen a fibroscaned stb, mire vagy konkrétean kíváncsi éppen akkor, mi is többet tudunk majd válaszolni.
Ezenkívül javaslom neked a betegszervezetünket a VIMORT, ahol rendszeresen lehet előadásokat hallani és egy klubunk is van. Ha érdekel itt mindig megjelennek a rendezvények, de ha írsz a vimorklub@gmail.com ra akkor attól kezdve közvetlenül is írunk neked emailen értesítést.

üdv

katih

Emoke
#21826 Emoke hozzászólása: 2015.10.17. 20:38

Kedves Katih ! Nagyon szépen köszönöm a segitségedet sajnos elmenni nem tudok Bp re mivel táv nagy de lehet akkor emailbe kérném amit meg is köszönöm
Üdv Emőke

bolondos60
#21816 bolondos60 hozzászólása: 2015.10.17. 09:14

Kedves Enikő!
Vagy gyógyultak vagyunk, mert az is már jó sok van. Én már több mint egy éve gyógyulttá vagyok nyilvánítva, de ugyanúgy elolvasok minden hozzászólást. Igaz, néha nem merek írni, mert úgy érzem, már nincs jogom, de ha bármiben a segítségedre lehetek, természetesen mindent megírok.
Sok sikert

museto
#21819 museto hozzászólása: 2015.10.17. 11:17

Bolondosi! Itt a helyed, mi már örökre “vértestvérek” lettünk és punktum! Üdv, Museto

Emoke
#21824 Emoke hozzászólása: 2015.10.17. 20:26

Üdv: Bolondos60 meg köszönném ha tudnál segitteni meg tudod írni nekem ? nagyon szépen meg köszönném a segitségedet köszönöm Üdv :Emőke

Emoke
#21831 Emoke hozzászólása: 2015.10.18. 10:47

Üdv Bolondos 60 ! Ha nem nagy kérés akkor a segítségedet kérném megírnád nekem mégis milyen az a kezelés ? mégis ,hogy zajlik le ? Üdv Emőke

museto
#21807 museto hozzászólása: 2015.10.16. 22:42

Kedves Emőke! Mi itt valamennyien vagy kezeltek, vagy kezelés alatt levők vagyunk, úgyhogy tapasztalatunk van bőven. Hogy mi ez a dolog, és mi a kezelés lényege, visszaolvasva történeteinket, hozzászólásainkat, hamarosan képbe kerülsz. Ha megtisztelsz bennünket, hogy néhány sort írnál magadról, akkor mi is többet tudunk majd segíteni, mert segítségre bizony szükséged lesz a kezelések folyamán. Különböző hatóanyagú gyógyszer kombinációkat alkalmaznak az orvosok, ennek megfelelően minden beteg eltérő módon reagál ezekre. A fiatalabb egészséges szervezet jobban bírja gyűrődést, mintegy idősebb, betegesebb. Ezért is olvashatsz nagyon eltérő dolgokat írásainkban, mert nem vagyunk egyformák. Mindenesetre örülj, hogy megkaptad a lehetőséget a kezelésre, mert ez az egyetlen módja a vírusoktól való megszabadulásnak. Jó, hogy ránk találtál, majd megtapasztalod, milyen segítőkész, ó csapatba. csöppentél. Üdv, Muset

Emoke
#21825 Emoke hozzászólása: 2015.10.17. 20:31

Kedves Museto ! Néhány sort írtam magamról remélem ezzel így most tudtok tanácsot adni nekem Üdv Emőke

Emoke
#21859 Emoke hozzászólása: 2015.10.21. 11:29

Szia Museto ! semmi gond mert gondoltam nem jó meg ahogy az orvosom is mondta nagyon súlyos meg ahogy én láttam amikor fibroscan ott láttam a monitoron hát akkor gondoltam nem igazán jók az eredményeim még kétszer is megnézték a dokim azt mondta 50 —60 % ban vírust tudják kiirtani ezért kell az injekció amit meg kell tanulnom itthon magamnak betudjam adni meg plusz gyógyszert
Akkor megint leírom neked 2015.10.08-án volt fibroscan Epikrízis 17,3 KPa ( F4 ) IQR :2,5
IQR / med :14% SR: 83% Ertékelés: Igen előrehaladott fibrosis / cirrhosis.
Diagnózisok megnevezése Idült vírusos C- típusú hepatisis
2015.10.15-én visszamentem a kezelőorvosomhoz meg látta a eredményeimet
Epikrízis : Cirrhorisis hepatos miatt anitivialis kezelést inditottak el és mondta egy hónap mulva jelentkezzek mivel bekell feküdnöm a kórházba mivel csak igy tudják kiirtani a vírust a kórházba infúnzióval kezelnek ? még annyit én mondtama dokimnak olyan 50—60% lékban lehet kiirtani mondta igen nagyon jó mondom és ez miatt kapom majd az injekciót életem végéig meg a gyogyszert és utánna csak havonta kell kontrollra mennem ha minden jó akkor meg majd csak 6 hónaponkét kell mennem kontrollra amugy ez mellet kapom a B /12 vitamin inejekciót ami két havonta kapom igy le is százalékolnak ha netán úgy van akkor bizottsághoz kell mennem ?
Üdv:Emőke

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close