vírusszám csökkenés

Téma címkék:
2015.11.19. 19:37

Sziasztok!

Szeretném kérdezni, hogy lehetséges- e, hogy a hepa c vírus kezelés nélkül is csökkenő vírus számot mutat?

Májusban a biopszia 1,6 milliót mutatott, most októberben pedig 224 ezret. Tudom, hogy ez jó hír, de félek örülni. Én eddig úgy tudtam, hogy csak a kezelés hatására tudnak csökkenni a “dögök”.

Akinek van infója, kérem ossza meg velem! Köszönöm. Irám

#22116 Dragav hozzászólása: 2015.11.23. 03:45

Szia Marti van ilyen nekem 16 eves koromtol egesz 30 eves koromig kimutathatosag alatti ertek volt de viszont mindig PRC pozitiv,aztan 3 eve mar 75 ezer volt ra ket evre meg 725 ezer szoval lehet hogy lepest tart az immunrendszer a virussal ,de elobb utobb kitanuljak a dogok es olyan surun valtoznak hogy az immunrendszer lemarad.
Ennek koszonhetoen a majam teljesen epp maradt ..2 -os kezeles 6. honapjaban jarok 0 a virusszamom.

Mindenkeppen kell a kezeles annelkul nincsen gyogyulas!!!
Ha van is spontan gyogyulas az eldol mar a fertozes elso 6. honapjaban.

El kell kezdened a kezelest mindenkeppen minnel kevesebben vannak talan annal konnyebb kiirtani is oket,bar ez nem mindig van igy :(

nora51
#22103 nora51 hozzászólása: 2015.11.21. 02:22

Márti, lehet hogy baromi jó az immunrendszered, és tesz róla, hogy csökkenjenek a dögök.
Valahol olvastam, hogy a hepa C fertőzés esetén vannak spontán gyógyulások is! Talán azért, mert a nagyon erős immunrendszer legyilkolja a dögöket. (genotypustól is függ, gondolom).
Örülj a csökkenő tendenciának, de bizony nem úszod meg a kezelést!
Az interferon-ribavirin kombóval a fele ha meggyógyul, a most legújabb interferonmentes kezeléssel gyakorlatilag mindenki!
Azonban mivel az intf-rib. olcsóbb, ezért mindenkinél azzal kezdik, hátha attól is meggyógyul. Ha nem, akkor egyszer majd rákerül a sor az interferonmentessel, és vesszenek a dögök! Ámen.

bolondos60
#22099 bolondos60 hozzászólása: 2015.11.20. 13:09

Kedves Márti!
Én már túl vagyok, sikerült. A 12 évi várakozás végére majdnem vírusmentes voltam, pedig én is több millióval kezdtem. Ennek ellenére kezdték el a kezelést, melynek köszönhetően már lassan 2 éve 0 a vírusszámom. Tehát mint mondta az előttem szóló, az 1 is több, mint lennie kell.
További sikeres gyógyulást.

klmaan
#22098 klmaan hozzászólása: 2015.11.20. 03:27

Üdv Kedves Sorstárs!
A vírusszám bizonyos intevallum között mozog/hat. Lehet, hogy ma néznék meg több, vagy kevesebb lenne! Nem ez a fő mérce a betegség nagyságát illetően,hanem a fibrózis mértéke. Ha neked biopsziád volt, akkor a szövettani leleteden vannak számok. Több vizsgálati módszerrel vizsgálnak, ezért egyszerű, ha a neten megnézed! Ha a knodell index szerinti, akkor a 4. szám jelenti a mértékét a kötőszövetesedésnek. A 0 a jó!
Saját példám: az utolsó vírusszámom 14 millió, (3 éves), a májam állapota az utolsó kezelés óta, (7 éve!) gyakorlatilag nem romlott, F/2.
Lehet, hogy nem hatottam most megnyugtatóan, de a sok érték együtt jelentenek valami támpontot.
Maradj közöttünk, s írj máskor is!
Szeretettel: Klári-klmáan (dolgozznet@gmail.com)

panzer
#22095 panzer hozzászólása: 2015.11.19. 23:17

Kedves Márti ! Tudomásom szerint ritkán,de van ilyen.Viszont 1 vírus is eggyel több a szükségesnél.A hepa C rendkivűl jól alkalmazkodik,ezért sem tudnak ellene védőoltást kifejleszteni.Remélem, megölöd az összes dögöt,de ,továbbra is fontos,hogy a hepadokid rendszeresen látogasd !

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close