Hepa C F0 – budapesti hepatológus?

Téma címkék:
2016.01.06. 16:23

Kedves Sorstársak!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, ahol komoly beszélgetéseket, tanácsokat, információkat olvastam.
Nálam 2015 októberében diagnosztizálták a hepatitisz c vírust. Fibroscan f0, várom az interferonos kezelés jóváhagyását.
Közben elgondolkoztam, vajon nem kellene-e több orvossal is konzultálnom, mielőtt belemegyek egy 1 éves kezelésbe, ami nem is biztos, hogy sikeres lesz.
Mit szóltok, milyen alternatívák vannak, milyen kezelések, amik esetleg magánúton is megvásárolhatóak és hatékonyabbak?
Én erdélyi vagyok és jelenleg magánklinikára járok gasztroenterológushoz, de lelki megnyugvást jelentene egy magyar komoly orvos véleménye .

Esetleg ha tudnátok ajánlani budapesti hepatológust, nagyon megköszönném.
Kívánok egy boldogabb 2016-os évet mindenkinek és gyógyulást!

Lujza
#22455 Lujza hozzászólása: 2016.01.07. 15:06

Kedves Zsuzsa !
Bele kell vágni a kezelésbe .
Én 72 hetes Kettős ( Interferon ,ribavirin ) kezelésen vagyok túl és februárban derül majd ki hogy sikeres volt-e ,amiben nagyon reménykedek .
Az egy év még nem is volt olyan nehéz ,de utána keményebb volt
Nekem a szívemmel mindig is baj volt és a kezelés felerősítette a fájdalmat ,de mióta a kezelés vége hála Isten nem fáj :) .
Mikor mondta az orvosom hogy ö azt ajánlja hogy 72 hetes kezelés legyen egyből beleegyeztem .
Ha megállok az egy éves kezelés után és nem sikerül magamat hibáztattam volna ,de így ha ne adj Isten nem sikerül tudom hogy nem adtam fel pedig a vége már nagyon nehéz volt.
Nem akarlak elijeszteni ,kibírható .
A májam is gyógyult 6,7 KPa F1-röl 5,4KPa F0/1-re.
Bíz az orvosodba itt is úgyis a kettős kezelést kezdenék el .
Kitartást kívánok Lujza !

zsuzsika32
#22456 zsuzsika32 hozzászólása: 2016.01.07. 15:46

Koszonom ,hogy ilyen keszsegesesen valaszoltatok ,nem konnyu rendes informaciohoz jutni ha igyekszel titokban tartani a betegseged.
Meg egy kerdesem lenne ,megpedig :A fibroscan melle automatikusan kellett fibromax vervizsgat vegeztetnetek ? En oktober ota varom a kezelesem es karacsony elott egy nappal hivtak a klinikarol hogy keri a bisztositohaz a fibromax vizsgat is.
Most nem tudom eldonteni hogy a klininika nem eleg felkeszult vagy pedig nalunk itt Romaniaban valtoztak a kriteriumok.

Ti tudjatok hogyan fertozodtetek meg? En nagyon szeretnem tudni 2012 ben szultem meg az elso es egyetlen gyermekem,(szerencsere o nem HCV-S sem a ferjem) utana jartam fogaszaton es manikur-pedikuron.
Az orvosom a manikur pedikurre tippel.
Most itt allok 3179933 ul/ml ARN VHC eredmennyel es F0 finroscannel .

Makara doktor urnak lehet irni is? Es hogyan?

Elore is koszonok minden valaszt .

#22458 Makara_dr hozzászólása: 2016.01.07. 22:10

E-mail címem: itt megtalálható: http://www.hepatologia.hu
Itt egyébként számos kollega elérhetősége is megtalálható.
Makara dr.

zsuzsika32
#22465 zsuzsika32 hozzászólása: 2016.01.08. 23:03

Köszönöm szépen válaszát dr.úr nemsokára jelentkezni fogok.

zsuzsika32
#22457 zsuzsika32 hozzászólása: 2016.01.07. 15:55

Kedves Lujza ,kivanok egy jo eredmenyt februarra es mindenkeppen tudasd majd . Koszonom a valaszod, en is megvarom a biztositohaz valaszat ,aztan meglatjuk addig is mindenkepp konzultalok egy magyar orvossal ,lelki megnyugvast jelente.

Lujza
#22607 Lujza hozzászólása: 2016.02.04. 18:07

Kedves Zsuzsa !
Végre meg van az eredmény és kimondhatatlanul boldog vagyok mert MEGGYÓGYULTAM !
Jól teszed ha beszélsz más orvossal is .
Én Debrecenbe a Klinikára jártam és járok és hálás vagyok az orvosomnak és a kedves asszisztensnőnek .
Nekem nagyon sokat jelentett hogy minden problémámmal bátran fordulhattam hozzájuk és mindig segítőkészek voltak .
Szorítók neked hogy ugyan ilyen eredményed legyen majd neked is .
Szeretettel Lujza

#22440 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2016.01.06. 21:39

Szia Zsuzsika32! A kettős kezeléstől is meg lehet gyógyulni, én alig túl a 40-en 2007-2008 ban kaptam ilyet és azóta vírusmentes vagyok. A mellékhatások viszonylag enyhék voltak és végig tudtam a kezelés alatt dolgozni. Bár a májam nem regenerálódik, de 5 év alatt (2013-ban fibroscan) alig valamit romlott. Nem bántam meg, hogy a 30-40% eséllyel felkínált kezelést végigcsináltam.
Üdv: a gyógyult

museto
#22439 museto hozzászólása: 2016.01.06. 20:46

Kedves Zsuzsika 32! Ági és Gyula által leírtak abszolút ülnek, Makara doktor úr valóban a téma egyik prominens értője. Én egy kettes kezelést a 44. hétig kaptam, akkor bekövetkezett egy “vírusrobbanás”, mely az induló vírusszám tízszeresét eredményezte. Ezután következett az un. 3-as kezelés, melyet sikerült eredményesen végigküzdenem és már több mint egy éve vírusmentes vagyok. Bár kevés vírus dolgozott bennem, a májamat rendesen tönkre tették, több mint 50-es kPa értékről indultam, ami az F4-es tartomány felső harmada. Mostanra már szépen regenerálódott a májam, már 17-es értéken állunk, ez még mindig a veszélyes F4-es tartomány, de végtelenül boldog vagyok, hogy drága kis májam észhez tért és szépen teszi a dolgát. A Te F0-ásod még nem ad okot az aggodalomra, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy valamikor mi is ilyen szép májjal rendelkeztünk és ezek a fránya vírusok tettek tönkre bennünket. Igen bennünket, mert a károsodott máj megannyi más járulékos betegség okozójává is vált, így a legfontosabb a vírusoktól való megszabadulás. Én egyébként kezelésem megkezdése óta iszom a Pannonhalmi májvédő teát, és a máriatövis tartalmú Legalon gyógyszert. A teát és a gyógyszert is bármelyik magyar gyógyszertárban megvásárolhatod vény nélkül. Ezek nem siettetik, de elősegítik a máj munkáját, regenerációját. Ne aggódj, nem késtél le semmiről sem, a fiatal egészséges szervezet könnyebben viseli ez ilyen típusú kezelést. Gyógytársi üdvözlettel Museto

7agi7
#22438 7agi7 hozzászólása: 2016.01.06. 20:08

Kedves Zsuzsika! Nincs alternatíva, alternatív gyógymód pláne nincs. A kezelést végig kell csinálni. A Gyula által említett orvost én is szívből ajánlom! Bátorság! Sok sikert! Üdv, Ági

#22437 GYULA66 hozzászólása: 2016.01.06. 19:18

Üdv Zsuzsika32! Csak gyógyszeres kezelés van a hepa c re. Én lassan 50 leszek és két kezelést csináltam végig, az első kettős kezelés interferon/ribarvirin. A 12. héten leállították, mert sok vírus maradt. A második kezelés 3-as kezelés volt interferon/ribarvirin meg még egy gyógyszer. Azt a 40. hétig bírtam. Leállították a vérkép romlása miatt. Jelenleg vírusmentes vagyok, februárban lesz vírusszámlálásom, akkor dől el, sikerült-e a kúra. Az új gyógymód 3 hónapig tart, sokkal kevesebb mellékhatással, csak irtó hosszú a várólista és a te F0-ás fibroscanoddal a sor vége felé kerülsz. Azért én a te helyedben belevágnék, mert minél hamarább meg van fogva az a vírus, annál jobb. Igaz, nem könnyű a sok nem kívánt mellékhatás. Van itt a csoportban egy komoly orvos, Dr Makara, kérd ki a véleményét, ő itt a profi. Ne add fel, meggyógyulsz előbb vagy utóbb. Ja, és ennek a kezelésnek az ára kb 10 millió forint!!! Üdv Gyula

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close