Betegtörténet

Téma címkék:
2016.01.12. 22:24

“Sziasztok! Szeretném megosztani veletek a kálvàriámat, hogy mással ne fordulhasson elő ez az emberhez méltatlan és felháborító történet ! 11 évvel ezelőtt foltos haj és szakáll vesztéssel indult a történetem. Góckeresés minden irányba negatív,bőrgyógyászom syphilis leoltásra küldött, természetesen negatív lett. Megalázó volt mivel jól működő házasságban élek! Ezek után közölte, hogy autoimmun beteg vagyok ,és szteroidot kaptam. Rosszul lettem 1 hét után és abba hagytam a gyógyszert,a szőrzetem visszanőtt 4 hónap múlva magától.

A történtek után 7 évre egyik napról a másikra gerincsérvet kaptam amit meg is műtöttek. A műtét után balatoni nyaralás során kullancsot találtam magamban! Innentől indult el a pokol. Folt nem volt, így nem foglalkoztam vele. 3 hónappal a csípés után prosztata gyulladást kaptam. Ennek oka ismeretlen maradt, de viszont másfél hónapos antibiotikum kúra alatt rettenetes migrén, szédülés, pánikrohamok, fülzúgás, remegés volt rajtam. Pszichiátriára irányítottak, ahol a gyógyszeres kezelést nem fogadtam el! Ez kb 1 év alatt lecsengett, újra önmagam lettem. 2014 nyarán újabb kullancs a hátamban, amit gyomorgörcsök és tarkófájdalom követett. Diagnózis a körzeti orvosomnál: ,, jönnek a frontok mennek a frontok”! Saját költségemen nyaki MR-t és gyomor tükrözést végeztek. Eredmény: kezdődő nyaki sérv, gyomor gyulladás, vastagbél polip! 2015 februárban ismét foltos hajvesztés és pokoli mellkas szúrás miatt ismét felkerestem a körzeti orvosom. Tüdőröntgen és ismét góckutatás történt negatív eredménnyel. Körzeti orvosom tanácstalanul közölte velem, hogy a stressz miatt van és keressek fel egy pszichológust. Hónaljfájdalommal, izomremegéssel, visszatérő szemgyulladással és vándorló izomfájdalmakkal bővültek a panaszaim. Reumatológushoz küldött, akinek az első kérdése a kullancs volt!

Természetesen igen volt a válaszom. Rubeola, toxoplasma, chlamidia pn. Borrelia, mikoplasma pn, vizsgálatot kért (SZTK). 3 hónapot vártam az eredményre, miközben nehéz légzés, rekedtség, hidegrázás, memóriazavar, félrenyelések és borzalmas izomfájdalmak kínoztak. Az eredmény átvészelt mycoplasma, rubeola és aktiv chlamydia fertőzés. BORRELiA negatív!

Gyógyszert nem adott mert szerinte kifele jövök a fertőzésből. 1 hét múlva éjjel lezsibbadt az arcom, a két karom és a bal lábam. Az ügyeleten kaptam 2 db frontint, hogy menjek haza és aludjam ki magam. Rettegve feküdtem le és akkor már a munkám miatt is nagyon aggódtam! Másnap SZTK -reumatologus közölte, hogy lehet egy gyenge sztrókom van. Az összeomlás szélén voltam! Koponya és nyaki MR- t csináltattam rá 1 hétre saját pénzen. Az eredmény negatív, a nyaki sérveket kivéve. Akkor már kezdtem nyomozni a borrelia után, így felkerestem a magyar ,,Dr. lyme szaktekintéjt” aki 5 perces beszélgetés után közölte, hogy ez nem lyme, viszont fogászati góc biztosra vehető! Vért vett és egy Budai fogklinika számát a kezembe nyomta! 2-3 nap múlva vasárnap reggel megjött az e-mail, hogy nincs és nem is volt lyme fertőzésem!!! Ismét körzeti orvoshoz mentem aki közölte, hogy szerinte sclerozis multiplexem van és menjek el immunvizsgálatra. Az elhangzott diagnózisok alapján már nem is szabadna élnem, gondoltam.

2 hét múlva immunológiára jelentkeztem, ahol vért vettek és újab borrelia, chlamydia vizsgálatot végeztek. Az eredményre 4 hetet kellett várni, de közben érzékenyített vestern blott vizsgálatot csináltattam egy specialistával is borrelia irányába. A leletek 3 hét után érkeztek meg. Az érzékenyített wb vizsgálat pozitív lett borrelia irányába, az immunologiai vizsgálat Elisa teszttel szintén pozitív, megerősítő tesztel negatív! Az immunológus közölte, hogy NINCS és NEM IS VOLT immunbetegségem. Mosolyogva megkérdezte, hogy hány kapcsolatom volt, mert a nemi bajok is tudnak ilyet csinálni! Felháborodva hagytam el a rendelőt, ahol a diagnózis: reaktív baktérium fertőzés !

Szememben úszkáló foltok lettek, hullámzó homályos látással, szemészetre mentem. Diagnózis: negatív. Ismét körzeti orvoshoz mentem, aki közölte az érzékenyített Wb lelet láttán, hogy ő erre nem ad antibiotikumot mert ettől a mennyiségű gyógyszertől szívritmus zavarom lesz! Ezt a gyógyszert a specialista javasolta, de ő egyéb okokból nem tudta felírni. (szeretném ezúton is megköszönni neki odaadó munkáját,és emberségét) Miután minden ajtó bezárult előttem, az utolsó pillanatban bejutottam az Istenhegyi útra és egy szimpatikus Doktornő 0kezelésbe vette a syphilisel, strókkal, multiplex-el, idegbajjal diagnosztizált lyme kóromat! Ami nem mellesleg a tüneteim, és a leletek alapján tankönyvi eset a dr szerint! Mindenkinek jobbulást kívánok!”

A fenti történet a Lyme Betegek Oldalalához érkezett a Facebookon, valamint megtalálható még itt is.

#29423 ildi389 hozzászólása: 2020.10.25. 13:52

Kedves Lymebeteg! Végül segített az antibiotikumtól? Minden jót kívánok!
Üdv

#22501 lymebetegek hozzászólása: 2016.01.14. 18:33

A végső diagnózisa lyme-kór lett, ahogyan a tünetei is teljesen erre utaltak, valamint több pozitivitása is volt lyme irányában. Csak a félrediagnosztizálás veszélyeire szeretné felhívni az illető a figyelmet, és hogy milyen kálvárián ment át, mire meglett a probléma, persze csak magánrendelésen, hiszen a TB-s rendelésen semmire sem jutott.
A lyme-kórnak (főleg a későn diagnosztizáltnak) elég jellegzetes tünetei vannak, viszont a lyme-folt csak a betegek 40-50%-ánál jelentkezik.
http://www.lyme-kor.eoldal.hu/cikkek/a-lyme-korrol/tunetellenorzo-lista.html

#22500 katamama hozzászólása: 2016.01.14. 15:54

Javaslom itt a varoszoba.hu-n a “Lyme kór, félrekezelt SM beteg ” témakört elolvasni, talán van ott 1-2 használható tipp, javaslat. Üdv.: katamama

#22499 katamama hozzászólása: 2016.01.14. 15:44

Kedves “lymebetegek”! Pontosan mi az utolsó diagnosztizált eredmény? mert ebből a leírásból sok-sok vélt betegségeket, kezeléseket lehet olvasni, a több tünet kivizsgálása biztos nem kis idő, de, mint laikus, biztos nem kis idő kell ahhoz, amig valami nem látható fájdalom helyének, okának pontos megnevezését megtalálják a dokik.
Mert, ha az ember elájul, vagy eltörik a lába, konkrét egyszerű eset. De, a felsorolt tüneteket én is olvastam akár gyógyszereken olvasható kisérő betegségeknél, hogy mit idézhet elő, egy-egy gyógyszer a háttérben.
Amit itt olvashatunk, nem értem mi benne a tanulság, hogy nem menjünk orvoshoz?
Azért, javaslom itt a varoszoba.hu-n a “Lyme kór, félrekezelt SM beteg ” témakört elolvasni, talán van ott 1-2 használható tipp a betegséggel kapcsolatosan. Üdv.: katamama

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close