HCV – 1997 óta tudom

Téma címkék:
2016.02.15. 14:01

Én 28 éves vagyok, 1997-ben egy szűrővizsgálaton derült ki, hogy hcv pozitív vagyok. Addig soha nem voltam kórházban, ezért gyanítható, hogy anyukámtól – ő kapott vért – örököltem/kaptam meg. Már részt vettem két kezelésben, de sajnos egyik sem volt sikeres. Most várok, hogy az új gyógyszert megkaphassam, de engem még az orvosom nem regisztrált a kezelésre tudtommal.

Köszönöm a hozzászólásokat!

#22830 mariatovis hozzászólása: 2016.03.02. 19:23

Hello Plepsz!
Érdekes, hogy írod az anyukádtól örökölted. Én eddig úgy tudtam a főorvos úr által, hogy egyetlen példa sincs a világon arra, hogy HCV fertőzött szülőknek HCV fertőzött gyerekük született volna. Továbbá azt is mondta, hogy a szexuális úton való fertőződés sem bizonyított. Viszont bizonyosság, hogy a feleségem tiszta, tőlem nem fertőződött meg a mai napig. Igaz a durva szex ki van zárva nálunk. Javaslom neked és mindenkinek aki várakozik a kezelésre a nick nevemet. : )) 11.4 Kpa F3 stádium, 4370431 dög fürdőzik bennem, és kitűnően érzem magam. Jó erőbe vagyok fizikailag, szellemileg. Tökéletes labor eredményeim vannak folyamatosan. Pld. 20-on májenzim értékeim vannak szinte mindig. Nagyon ritkán érzek a jobb oldalamon minimálisan nyomást, és néha érezhetően feszült vagyok minden ok nélkül. De ezt leszámítva minden rendben van velem. Ezelőtt 10-12 évvel sokkal több problémám volt a HCV-től. Ja, és még az inzulint is lövöm napi négyszer. Az is tökéletes, csak a melegfront borítja fel az egész cukorháztartásomat. Különben szerintem a legjobb, a leghatásosabb, hogy a kelleténél többet nem szabad az egésszel foglalkozni.

#22844 Plepsz hozzászólása: 2016.03.03. 17:37

Hello mariatovis!
Hát ezt mindig megjegyzik az orvosok hogy nem hallottak még ilyen esetröl de erre szoktam “viccesen” mondani hogy itt vagyok én pèldának.
És sajnos nekem romlottak az eredményeim az eddigi 11,4Kpa most 2 évre 19 re modosult de azt mondták az orvosok hogy így több pontot kapok és ezáltal hamarabb kaphatok gyógyszert. A betegséggel én nem sem szoktam sokat foglalkozni mert tudom ha ezen agyalok az nem jó.

klmaan
#22755 klmaan hozzászólása: 2016.02.20. 23:49

Szia!
Még annyit, hogy nagyon hasznos lenne, ha el tudnátok járni Anyukáddal is akár a VIMOR rendezvényekre. Ott sok hasznos infóhoz lehet jutni, valamint a személyes kapcsolatok szintén nagy erőt adhatnak!
Üdv szeretettel: Klári-klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#22757 Plepsz hozzászólása: 2016.02.21. 00:06

Szia klmaan!
Anyukám sajnos már meghalt elvitte a betegség. Engem Székesfehérváron kezelnek. Eddig nem is hallotam a VIMOR ról de a következőre ha tudok elmegyek. Az lehetséges hogy nincs semmilyen tünetem ennyi idő után se, és ha lennének tünetek akkor mennyi idő alatt jelentkeznének és mik eleinte?
Plepsz

#22775 Dragav hozzászólása: 2016.02.23. 20:36

Persze hogy lehetséges a tünetek ha jelentkeznek ,hányinger ,bőrkiütés,rosszullétek akkor az sajnos már eléggé előrehaladott állapot F4 végefele.
F3 -al jó esélyed van az Interferon mentes kezelésre,ha még nem ajánlották szólj a kezelőorvosodnak.
Nem súlyos esetekben inkább fáradékonyság jellemző ,de az is akkor ha éppen a májenzimek magasabbak a kelleténél.

klmaan
#22783 klmaan hozzászólása: 2016.02.24. 21:11

Szia!
Dragav már megválaszolta, de azért én is megnyugtatlak. Ha eddig nincs semmi érezhető tüneted, akkor remélhetőleg nem is lesz! Beindul az INF mentes kezelés-sorozat, és Te is odakerülsz a sor elejére! Hála Isten, a máj egy csodálatos szervünk, s egy egészen kicsi jól működő része is tudja végezni a feladatát. Bízunk itt többen abban, hogy nem kell megtapasztalnunk a rosszabbodás következményeként látható és érezhető kemény tüneteket!
VIMOR honlapján olvashatsz az egyesületről.
Üdv szeretettel: Klári-Klmáan

museto
#22784 museto hozzászólása: 2016.02.24. 21:44

Szia Plepsz! A VIMOR valóban egy okos és jó dolog, én is ajánlom figyelmedbe. A májról fentebb írottak szintén helytállóak sőt a magam példáját is említhetem, mert én 3 éve kezdtem a kezelést egy 50,4 kPa-ra lepusztult májjal, ma már vírusmentes vagyok és a májam is 17 körüli értékre javult. Ez még nem a végső érték, de az idő a legjobb gyógyír, a regeneráció beindult, persze kedvezni kell a májnak. Alkohol semmi, zsíros fűszeres ételek lehetőleg mellőzve, stressz és túlhajszoltság kerülendő. Ez a hosszú élet titka ami még ránk is vonatkozik. Vágj bele, győzni fogsz! Üdv, Museto

klmaan
#22754 klmaan hozzászólása: 2016.02.20. 23:42

Kedves Plepsz!
Ezeket az értékeket a vérből nézik. Kérdezzed meg nyugodtan és bátran a kezelőorvosodat! Ha nincs, akkor kérjed! Nagyon szomorú és “érdekes” lenne, ha ezek még mindig nem lennének meg! Szerintem ott kell lenni valahol a leleteid valamelyikén! Melyik centrumban kezelnek? Azt írod, hogy Anyukádtól “örökölted”. Ezek szerint Anyukád is HCV-s? Ö már meggyógyult? A HCV-t máshol is el lehet kapni, nem kell ahhoz kórházban lenni!
Kérdezzél máskor is, szívesen válaszolunk, ha tudunk! Itt sokat “megélt” Sorstársak vannak, hátuk mögött sok tapasztalattal, tudással, sikerekkel, kudarcokkal, akár szenvedéssel. Abban is egyek vagyunk, hogy tudjuk, hogy “együtt könnyebb!”!
Várjuk további kérdéseidet, s beszámolódat betegségeddel kapcsolatban.
Üdv szeretettel: Klári-klmáan (dolgozznet@gmail.com)

#22741 Dragav hozzászólása: 2016.02.19. 18:27

Szia

Plepsz

Hogy derült ki hogy HCV -és vagy?Magas májenzim ?Rossz vérkép?Vagy fáradság rosszullétek?
Ha édesanyád HCV.és akkor hogy hogy nem kérték a közeli család vértesztjét?
Milyen stádiumban vagy?F0-F4?
40 éves kor alatt nagyon jók az esélyek 30 alatt még jobbak hogy a 2-es kezelés sikeres legyen.
Én 34 vagyok a 2-es kezelésem 4 hetében már vírus nem detektálható volt a véremben .
Én 572.000-es vírusszámról indultam,jelenleg a 10. havi adagom felét már megettem napi 5 db ribavirin és heti egy 180mg interferon injekcio még van hátra 2 és fél hónapom.
Máskor egy év milyen hamar elmegy ilyenkor meg milyen roha……dt hosszú….

A két kezelés mit takar ?Interferon vagy interferon+ ribavirin,vagy 3-as kezelést is kaptál?
Ha kaptál kezelést biztos tudod a vírusszámodat meg a genotipusát az sem mindegy.
Leállították a kezelésedet a stop szabály miatt vagy negatív lettél de a fél éves kontrolra vissza jöttek a dögök?
Amit írtál az nagyon kevés információ ahoz hogy a sorstársak tanácsokkal lássanak el.

#22744 Plepsz hozzászólása: 2016.02.19. 22:17

Heló Dragav
Hát csak mivel édesanyámnak betegvolt ezért elvitt egy vérvételre és ott derült ki. Nekem f3 as a fibroscan em 11 kp. És kaptam 3 as kezelést aminek eleinte jó eredménye volt de utána jött a stop szabály mert több volt a vírusszám mint a megengedett. Én nem tudom a vírusszámot meg g genotipust se azt se tudom hogy az hova van írva.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close