A kórházban

Téma címkék:
2016.04.06. 07:20

1. Nap :7:30-ra bejöttem. Ki nem pakoltam egyenlőre mert még talpon vagyok:-)

Levettek egy csomó vért, most annak az eredményét várom, és utána jön a csodálatos szuri. Ja, és nem mehetek ma este haza, csak holnap. Ez egy kicsit elszomorít de majd csak túl élem. ( remélem mást nem szedek össze, mert olyan “lakótársaim vannak, hogy csak kesztyűben mernek hozzájuk nyúlni)

#23104 haraszika hozzászólása: 2016.04.11. 19:15

Sziasztok üdv mindenkinek.A érdeklödni szeretnék pár dolog után töletek.Ahogy mondtátok ugy csináltam mindent kivizsgáltattam magam megint hcv pcr negativ.Hálistennek.Viszont a fibroscan az következö.Az eredmény mérsékelt foku fibrosisra utal f 1.Az eredmény jelentös foku steatosisra utal s 2..3..Viszont az ezelötti vizsgálaton még nem volt ilyen progresszio.,Szoval azz lenne a kérdésem hogy mivel már mindent ki probáltan nem iszom alokoholt 12 éve miota máj problémám van nem kávézom stb.Mária tövis 500 mg osat szedek diétázom keményen hust nem eszem már fél éve mivel félek a zsirmájam még rosszab lessz esetleg.És alga kapszulát szedek ugyanis nyki gerinc és izületi problémák is vannak már ez az alga kapszula sokat segit de nem tudom hogy hosszu távon nem e káros a neve IMUNNE .Egyébként dolgozom nincs nagy probléma csak szeretek elöre gondolkozni meg ugye minden nap töbször is megfájdul a májam de ujjabban a tüdöm jobb also sarkába sugározz vagya a máj also része szokott még ha jol tudom az az epe.Ettöl független sokat javult az állapottom a diéta hatására is.Elöre is köszönöm nektek.Kitartást kivánok mindenkinek.És elnézést német a bilentyüzetem.

nora51
#23135 nora51 hozzászólása: 2016.04.18. 23:57

Haraszika, nem ártana neked egy hepatológussal mélyen elbeszélgetni. Nagyon helyes, hogy kerülöd a piát, szedsz máriatövist, de nem biztos hogy annyira keményen kell diétáznod és a húst megvonni magadtól. Kávézni is nyugodtan kávézhatsz, Makara doktor úr szerint az direkt jó! Napi két kávétól semmi bajod nem lesz! De mi a bánattól fáj neked a májad naponta többször is? Hát bizony lehet, hogy epegörcsöd van? Netán epeköved? Szerintem ezt, amit itt leírtál, beszéld meg hepatológussal. Vigyázz a súlyodra, mozogni is kell, mert a steatosis ugyanúgy veszélyes a májra, mint a fibrózis. Több oka is lehet, ezért szakorvoshoz húzzál el de gyorsan, hogy megbeszéld vele, mi fáj neked, és mitévő légy!
Üdv: nora51

bagoly04
#23091 bagoly04 hozzászólása: 2016.04.08. 10:36

Kórházban
Zsolt a századfordulós, ferencjózsefi fénykorban épült kórház óriási, üres folyosójának egyik nagy, boltíves ablakánál álldogált. Fázós kezeit hol összedörzsölgetve, hol az előtte levő öntöttvas radiátoron melengetve nézelődött kifelé a téli szürkeségbe!
A délutáni csendes pihenőben a betegek a gyorsabb gyógyulás reményében megpróbáltak egy kicsit aludni, vagy olvasgattak. A folyosó nyugalmát nem zavarta meg a zárt ajtók mögül kissé kihallatszó horkolás, vagy a nővérszoba felől alig hallható – a kis pihenőt kihasználók – vidám kacagása és cseverészése sem.
Ebben a viszonylagos csendben akadálytalanul hömpölyögnek benne a súlyos gondolatok, mintegy kiutat keresve a hosszan tartó betegségéből, a körülötte zajló emberi tragédiák, szenvedések a túlterhelt nővérek megfáradt arcának látványától, és a kis fizetésű osztályos orvos gépiesen letudott vizitjétől. Ezt a hangulatát erősítette a beköszöntő sötétedés is. Ekkor kezdtek hunyorogva, sorra kigyulladni a kórházkert lámpásai. A fényben föltűntek hirtelen a gyönyörű, jégvirágba borult fák. Abszurd módon a látványról hirtelen a tavaly tavaszi, virágba borult gyümölcsfák jutottak az eszébe, amikor – egy pilisi kirándulás közbeni pihenőt kihasználva – félrevonult kedvesével a túratársaktól, és egy domboldalon leülve, egymást átölelve élvezték a csendet, a gyönyörű tájat és a virágba borult természet örök szépségét. Nagyon boldogok voltak!
Ennek az álomszerű látomásnak a hatására pár másodpercre eltűnt az életéből a kilátástalanság, a sötét folyosó nyomasztó képe és még percekig megmaradt benne az a kellemes érzés, amit ez a visszaemlékezés kiváltott belőle. Ezek a hirtelen jött, jelenszépítő gondolatok valók arra, hogy ha csak pillanatokra is, elfelejtessék a betegsége, a velejáró kellemetlenségekkel együtt. (Andy Jazz “Humor receptre” c.könyvéből)

museto
#23092 museto hozzászólása: 2016.04.08. 12:07

De milyen találó leírás, van ilyen….

7agi7
#23090 7agi7 hozzászólása: 2016.04.08. 09:15

Szia Waters, drukkolok neked! Minden nap kevesebb dög!
A fogvacogás rémes, de nekem csak az első szuri után volt, majd valamikor a 40. héten. De magas láz (39 körüli) az első harmadban sokszor.
Én nagyon utáltam beadni a szurit, sose tudtam megszokni, pedig 48-szor csináltam. De a férjem nagyon rendes volt, minden előkészítő műveletet megcsinált, aztán konyhakészen adta a kezembe a tűt, nekem már csak szúrni kellett.
Valószínű, hogy a vérképed romlani fog, és a bogyók számát is csökkentik majd idővel, de az orvosod tudja, bízz benne, és mindent aszerint csinálj, és mindent mondj el neki! Nem egy nászút a történet, olvashattad a beszámolóinkból, de egyszer véget ér, és jó esetben győztesen kerülsz ki belőle. Én is a második kezelést sikerrel abszolváltam.
Minden jót neked! Ági

klmaan
#23088 klmaan hozzászólása: 2016.04.07. 21:56

Hajrá! Szurkolunk!
Ha van bármi új tüneted, furcsaság, ami eddig nem volt, csak kérdezzél itt bennünket, s pillanatok alatt “összedobjuk” az enyhítésre való ötleteket.
Reméljük, hogy Te könnyen megúszod, s a nehezét a vírusok “élvezik” majd, és kipusztulnak!
Üdv szeretettel: Klári-Klmáan

#23342 Waters hozzászólása: 2016.05.26. 10:41

Sziasztok!

Bent van a 8. heti szuri. Az interferont egész megszoktam, már csak fejfájást okoz szerencsére. Ámde a bogyók. Leírom, hogy jártam hátha tudtok segíteni. A hónapban 2x előfordult,hogy a 24órás munkában szint 0 óra jutott pihenésre. Hajnalban a szükség szólított, majd az illemhelyre érve mintha a villanykapcsolót lekapcsolták volna elájultam. Pár mp-ig tartott a dolog mert mire a kollégák oda értek a zuhanás hangjára már éledeztem. Az elsőt elbagatelizáltam, de a második alkalom már megrémisztett engem is. Elmentem a házi orvoshoz aki nagyon kedves volt és táppénzre is vett,hogy pihenjek, de azt mondta, hogy a hepatológus mondjon Á-t vagy B-t, hogy a gyógyszer ezt okozhatja-e mert akkor további kivizsgálás kell. Na már most azon kívűl, hogy gyenge vagyok fizikálisan más tünete nagyon nincs nappal és ez az éjszakai rosszullét is csak akkor jött amikor nem sikerült aludnom semmit. Szerintettek lehet a gyógyszer?
Más: a táppénz. Mivel olyan a munkám hogy saját orvosunk van a házi orvoson kívül, a házio. által írt táppénzes papírt le kell adnom nála. Mikor meglátta nem tudom leírni milyen arcot vágott, és kérte hogy meséljek én meg elmondtam neki. Ő már több hónap táppénzről beszélt amit én nem szeretnék. Azt is bevallotta, hogy csak a továbbképzésein találkozott a hcv-vel és az alkalmazott gyógyszerek mellékhatásairól sincs tapasztalata. Nekem 2 hét múlva dolgoznom kell mert az állásom függ tőle. Amire ez az orvos azt mondta, hogy a fönökasszony ( hepatológusom) eldönti. Szerintetek, hogy kezdjek a hepatológián a főorvosnál?

#23343 katih hozzászólása: 2016.05.26. 12:35

Szia Waters!

Megértem a félelmedet, mert én is munka mellett csináltam végig mind a 72 hetes kettes, mind a 48 hetes 3as kezelésemet. Nem volt egyszerű, de nekem is határozott idejű volt a munkaviszonyom, így nem engedhettem meg a táppénzt.
De, én nem 24 óráztam! Ez szerintem veszélyes így! Muszály pihenned! Nem kifejezett mellékhatásnak gondolom, hanem annak, hogy ez alatt a kezelés alatt nagy szükség van a pihenésre! Ha a vérképed is romlott már, akkor az is fokozott fáradtságot okoz! Szóval vigyázz! Szerintem a hepatológusodnak mondd el őszintén, hogy mi a helyzet és mit javasol, hogy lehetne áthidalni?
Kitartást, és pihenj is!!!

katih

museto
#23348 museto hozzászólása: 2016.05.26. 21:13

Figyelj csak Waters! Ha hiszed, ha nem, belőled is csak egy van, mint bármelyikünkből, épp ezért erre az egyre nagyon, de nagyon kell vigyázni. Ami történéseket leírtál veled kapcsolatban, az azt jelzi, hogy szervezeted tartalékai kimerülőben vannak, még ha nem is akarod ilyen-olyan megfontolásból figyelembe venni! S.O.S helyzet van, döntened kell, vagy végig viszed a kezelést csökkentett üzemmódban, vagy összeszedsz magadnak egy vagy több maradandó károsodást, melyektől az életben többet nem fogsz szabadulni. Nekem a munkahelyembe került a kezelés, végig itthon voltam hol dögledeztem, hol nem, de nem tudtam, igaz nem is bírtam volna magam csapágyasra hajtani. A vége így is az lett, hogy rokkant nyugdíjas lettem, az izületeim rendesen leamortizálódtak, de még mindíg jobban jártam, mint egyik környékbeli beteg társam, aki abban a téveszmében volt, hogy nélküle leáll a hivatal és orrvérzésig (a szó szoros értelmében!) dolgozott. Aztán lett egy szép temetése és érdemei elismerése mellett porcelán urnáját behelyezték egy takaros kis üregbe….Nem a legjobb perspektíva ugye? (ja, és a hivatal továbbra is működik, mintha mi sem történt volna) Én most léptem a 63. évembe, 3 év nyűglődés után vírusmentes vagyok, igaz a májam még mindíg a veszélyes F4-es kategóriában van, de hála a kezeléseknek, szépen megindult a regenerációja. Kedves Waters, én nem tudom a korodat, nem ismerem az egészségi állapotodat, családi hátteredet, de szervezeted legutóbbi jelzései arra kell hogy figyelmezzenek, hogy most van itt az ideje, hogy értékeld át helyzetedet és döntsd el, vállalod becsülettel a kezeléssel járó mindennemű megpróbáltatásokat, vagy feláldozod magad a pillanatnyi nehézségek oltárán és hagyod, hogy a vírusok szép lassan felzabálják a májadat…meg Téged is. “lenni, vagy nem lenni…ez itt a kérdés”. Szorítok érted, és remélem jól fogsz dönteni!!! Üdv,Museto

klmaan
#23350 klmaan hozzászólása: 2016.05.26. 22:52

Szia Waters!
A vérnyomás csökkenés mellékhatás, ezért azt ki kell valahogyan védened! Emeljed a kávé mennyiséget, ha nem kávéztál, akkor vezessed be! Az még +-ba májvédő is! Lassan álljál fel, fekvésből soha ne egyszerre! Reggel kezdheted a napot már az ágyban kávéval! Nem baj, ha nem friss! Én soha előtte nem kávéztam. A kezeléskor szoktam rá, mert annyira lement, hogy én is ájultam el. A harmadik kezelés kezdetekor ettem már a vérnyomás csökkentőt, de nagyon gyorsan rendeződött a vérnyomásom, és a kezelés után csak 2 év múlva kellett újra. Ez másokkal is megtörtént, hogy a kezelés alatt jó lett az addigi magas vérnyomás. Ha csak ez a gondod, akkor ezt lehet befolyásolni. Mérjed rendszeresen a vérnyomásodat! Ha a vérképed is romlott, akkor az is okozhat szédülést, de arról nem írsz. Pihenni valóban kell, és a sok folyadék fogyasztás!! 3 l naponta!! A táppénz a háziorvos, vagy üzemorvos dolga, ebbe szerintem a hepadr nem szokott beleszólni-de “ahány ház annyi szokás!” Fontos persze a korod, ahol laksz, hogy milyenek ott a munkalehetőségek, stb! Ezért ezt valóban neked kell eldönteni! Ahogy az elmúlt évtized alatt látom, hallom, inkább munka mellett csinálta a többség a kezelést, mint nem. Museto! Te alapból már nagyon rossz állapotban voltál, természetes volt a te helyzetedben a táppénz, de a többség szerencsére “egészséges”-ként kezdi meg a kezelést. Én így utólag már sajnálom, hogy akkor az 1 év táppénz végén kihasználtam a lehetőséget és elmentem rokkant állományba, s ezzel vállaltam a szegénységet, és egy kicsit a leamortizálódott életet. Na! Nem lehet már visszacsinálni! Van itteni Sorstársunk, aki az ellenőrzések idejére vett ki mindig egy-két nap szabit, így minden hónapban volt pár nap pihi ideje a hétvégéken túl, + a nagy szabadság, s így vitte végig ő is a 72 hetet. Ez annyira egyéni, hogy itt neked kell mérlegre tenni a dolgokat! A vérnyomásodat meg javítsad, ne, hogy megint elájuljál!
Üdv szeretettel: Klári

#23352 Waters hozzászólása: 2016.05.27. 09:47

Köszönöm a válaszokat mint mindig. :-)
42 éves vagyok és ezen kívül (HCV), nem igen kerestem én fel orvost. Bár 40 után többször mentem mint valaha előtte, ráadásul hepatológiárade ez egy másik történet. A 4. heti vérképem nem volt olyan rossz, hogy csökkenteni kellett volna a gyógyszert a hepatólogus szerint, én viszont ennyi + és – jelet soha nem láttam a vérképeben mint most. Amin csodálkoztam vviszont hogy nem volt PRC. Kedden megyek a 8. heti kontrollra nagyon kíváncsi leszek. En mint laikus is erre gondolok, hogy biztos a vérnyomás illetve a kevesebb hemoglobin ami ezeket a tüneteket okozzhatja mert előtte soha, de soha nem volt ilyen gondom, hogy elájulnék. A baj csak az, hogy az orvos akiben megkéne bíznom megbeszélnem hogy olykor olykor egy kis pihenő jót tenne semmit nem tud erről a betegségről se az alakalmazott gyógyszer mellékhatásairól mert nem találkozot vele és talán jobban megvan ilyedve mint én:-) ez persze csak az első benyomás, és nem gondolom, hogy kedden én kapok majd egy olyan papírt amivel megtudom nyugtatni, hogy kicsi az esélye a szervi bajnak. Persze vállalok én minden vizsgálatot, mert az én egészségem. Csak most ez az egy hét kellene júniusban, amikor nem volna jó táppénzen lenni. És persze ha nem megy, nem megy de legalább megpróbáltam. Na majd kedd délután többet tudok. Mindenkinek kitartás aki benne van hajrá előre pusztítsuk őket, aki várakozik sok türelmet el fog jönni a ti időtök is.

klmaan
#23358 klmaan hozzászólása: 2016.05.27. 22:21

FIGYI!
Ha a körzetised ennyire “laikus”, akkor vigyed el neki a gyógyszereid tájékoztatóját, azt a füzetet amit kaptál a kezelés elején az orvosnál. Ebben a kezelésben a mellékhatások nem olyan szintűek, mint egy fájdalomcsillapítónál! Azt az ember vagy elolvassa, vagy nem, de túl komolyan nem veszi. Ami itt le van írva mellékhatás lehetőségnek, az mind bejött már, de nem nagy néha, hanem gyakran! Nagyon sokunknak az összes!! Ezt mondjad el a körzetisnek! A vérnyomásodat meg mérjed, vagy emeljed a kávét! Hála, van egy csomó olyan mellékhatás, amit valamilyen szinten lehet javítani, ellensúlyozni. Azért is írtam itt lejjebb egy levelemben, hogy amikor bármit érzel, látsz magadon, ami eddig nem volt, írjad meg, mert lesz rá ötletünk. Nekünk itt sokkal jobban, mint akármelyik dr-nak! Mi átéltük, ők nem! Az egész klub ötlet is onnét indult, hogy a sok tapasztalatot át lehessen adni, én átadhassam, amit kikínlódtam, vagy utólag, amikor visszajött az eszem rájöttem, hogy mit kellett/lehetett volna! Az itt hozzászólók 99 %-a átesett min. egy kezelésen, amit te most csinálsz. Igyekszünk segíteni!
Szóval! Hajrá előre a vírus irtásban, és semmi pánik! Mellékhatás van, lesz, de remélhetőleg neked jó eredmény is társul melléje nem a végén, hanem mielőbb!!!
Írj, várjuk beszámolódat, kérdéseidet!
Üdv szeretettel: Klári (ha magánban is akarsz, vagy szükségét érzed, akkor nagyon szívesen!: dolgozznet@gmail.com)

nora51
#23359 nora51 hozzászólása: 2016.05.28. 00:22

Kedves Waters, fogadd meg Klári tanácsait, nagyon jókat ír! Én még annyit tennék hozzá, hogy ha házidokid megsajnálna a lerongyolt vérképed miatt és arra vetemedne, hogy vasat szedessen veled, hogy jobban bírd a munkavégzést, akkor azt sajnos vissza kell utasítanod!!!!!!! Hepatológusaink szerint a vas kifejezetten előnyös a vírusok szaporodásának és életfeltételeinek. Magyarul: a dögök kedvence!… jó ha tudod. Inkább próbálj meg munkaidőn kívül többet pihenni, alukálni, és jókat kávézni. Vitamindúsan kajálj, és a munkavégzés közben is állandóan igyál, igyál, igyál. Ásványvíz, gyümölcslé, tea. A grapefruittól tartsd távol magad, mert ezzel a kezeléssel nem kompatibilis. Piros, lila gyümölcsök és zöldségek fogyasztása javallott!!! (Ezt az én hepászom mondotta, ugyanis az ilyen színű termések nagy antioxidáns hatással bírnak.)
Igen, a ribancvirin nagyon kínos, az csinálja a vérszegénységet. Nekem 74-re vitte le a hemoglobinomat, hogy a súly essen bele. – Jót tanácsol Klári, hogy vidd el a házidokidhoz a gyógyszereid használati utasítását! És ha kaptál ismertető füzetet a hepa-rendelésen, azt is!
Amúgy van egy fórum, a http://www.druginteractions.org ahol megnézheti házidokid, hogy mi egyeztethető össze és mi nem a kezeléseddel. Ehhez jól kell tudnia angolul, és ki kell ismernie magát ezen a weboldalon. Az én házidokimnak elment tőle a türelme, és inkább felhívta a hepászomat, és megkérdezte , mit írhat fel erre-arra a mellékhatásra.
Remekül megkonzultálták. Ezt azért írom, mert ha házidokid nem jártas a HCV-kezelés témájában, akkor vagy kurkássza a weboldalt, vagy hívja fel a hepászodat.
Más: nem kényszeríthetnek betegállományba, viszont mondd meg őszintén, hogy szeretnél dolgozni, de ájulásmentesen. Oldják meg.
Minden jót neked!!!!!!
nora51

nora51
#23361 nora51 hozzászólása: 2016.05.31. 02:13

Még egy konkrétabb weboldal is van, ahol kiderül, mi egyeztethető össze a kezeléseddel:

http://www.hep-druginteractions.org

Ajánld háziorvosod figyelmébe!

nora51
#23082 nora51 hozzászólása: 2016.04.06. 21:48

Hajrá Waters! Le a dögökkel! Majd jönnek a tünetek, nyugi. Kívánom, hogy ne érezd magad olyan cefetül, mint én ,anno. Érdekes, nekem nem kellett kórházba mennem. A klinikán elmagyarázták, hogy kell beadni, aztán napok múlva jött a péntek, és akkor lőttem be magamat otthon, egyedül. Előtte idegességemben még imádkoztam is. Aztán rájöttem, hogy sokkal egyszerűbb ez a tortúra, mint előtte gondoltam, és nem is borzasztó.
Vigyázz, nehogy a lakótársaktól még rádragadjon valami nyavalya, elég neked a hepa, még sok is.
Szívből kívánom, hogy kellemesen csalódj, mint Máriatövis kolléga, aki váltig csodálkozik, hogy miért is nem érez semmi mellékhatást…Sőt, egyenesen csalódott! Szerintem ő a világegyetemben az egyetlen, aki kellemesen csalódott…Na ugyanezt kívánom neked is, és minél hamarabbi dögmentességet! Aludj jól!!!!!
Szeretettel:
nora51

Ja, majd elfelejtettem. Ha az elmúlt egy éven belül derült ki a hepa, és netán állami kórházban vérátömlesztéssel kaptad 72 és 92 közötti időszakban, akkor perelhetsz kártérítésért!!! Én nemrég nyertem meg a peremet. Van jó ügyvédem, ha érdekel.

#23084 Waters hozzászólása: 2016.04.07. 05:23

Na kiütött engem is. 5 óra múlva úgy rázott a hideg hogy beszélni nem tudtam. 2 óra remegés után jött a láz. Még mindig 37.6 pedig már reggel 5 óra van. Meg a fejemet érzem egy kicsit.

#23087 Waters hozzászólása: 2016.04.07. 17:42

Du-n 5 van- még mindig hőemelkedésem van egyébként más tünet még nem jelentkezett (eddig) remélem így is marad :-)
El sem hiszem, hogy elkezdtem, és ebben nagyon sok munkátok van. Nagyon köszönöm mindenki támogatását, boztató sorait. Öljük a dögöket.

#23128 Waters hozzászólása: 2016.04.18. 08:58

Sziasztok!

2 hét távlatból van minden. A 2 szuri után hamarabb jött a vacogás és másnap pedig egész nap lázzal küszködtem. A szuri helye 4. nap után bepirosodott és nagyon lassan akar múlni. Kijött a herpeszem, fáj az ínyem ahonnan hiányzik a fogam, étvágytalanság, meg ilyen kis ajándékok vannak. Azért reméltem, hogy könnyebben megy majd tényleg nem egyszerű. De legalább pusztulnak remélem legalább is

klmaan
#23129 klmaan hozzászólása: 2016.04.18. 10:37

Szia Waters!
Ezek a tünetek teljesen beleillenek a kezelésbe. Lehetne még rosszabb is, pl. hányással, hasmenéssel. Általában ezek csökkenni szoktak az idő előrehaladtával, aztán jön/het más.Most viszont csak ezzel foglalkozzunk! Tapasztaljad ki, hogy mikor érkezik a legkellemetlenebb része, a csúcs? Ahhoz igazítsad a beadást, s így azt átalszod, meg az éjszaka többi részét.Ennél a kezelésnél egy-két órát csúsztathatsz, így találjad meg a jó beadási órát! Igyál nagyon sokat, a 2-3 liter legyen meg! Az étkezés legyen sokszor! Igyekezzél mindig enni, ha megkívánsz valamit, ha összességében nincs étvágyad! Előfordulhat, hogy olyan ételek jutnak eszedbe, amit nem szoktál enni, vagy talán nem is szerettél, és félretolod, az addig kedvelted. Ez lehet, de egyáltalán nem biztos! Azért írom, hogy ne csodálkozzál, főleg ne ijedjél ettől meg! Lehet ebben az időszakban kényeztetni magadat! Kérdezzél nyugodtan rá mindenre, ami feltűnik, vagy eddig nem éreztél! Ha olyan érzésed lenne, hogy “4szemközt” jobb lenne kérdezni, megbeszélni, akkor írjál magánban, s tudunk dumcsizni! Nekem a 3 kezeléssel sajna rendesen van tapasztalatom, így legalább mások javára használhatom a sikertelen kezeléseimet! Olvashatod történetemet a jeligémnél.
Jössz/jöttök pénteken VIMOR klubba?
Várom/várjuk további híreidet, kérdéseidet! Csak pozitíven!!!
Üdv szeretettel: Klári-Klmáan (dolgozznet@gmail.com)

museto
#23133 museto hozzászólása: 2016.04.18. 20:41

No, ez már az, ami…..Én egy sikertelen kettős és egy sikeres 3-as kezelés után vagyok, a legérdekesebb jelenségek egyike volt a nem létező fogaim fájása. A helyzet az, hogy ezek a mellékhatások eléggé alattomosan jelentkeznek, a pszichés dolgokat magadon kevésbé fogod észre venni, inkább csak abból, hogy a környezeteden fogsz észrevenni változásokat, mivelhogy a te megváltozott viselkedésedre meglepetten fognak rácsodálkozni. A VIMOR-t és a Klubbot is melegen ajánlom figyelmedbe, sok értelmes, okos emberrel lesz alkalmad megismerkedni, akik előtte, közben, vagy esetleg már utána vannak a kezeléseknek, nekem is sokat segített ez a közösség kezelésem alatt. Most már egyre ritkábban vagyok jelen ott, mert meggyógyultam ugyan, de kissé leamortizálódtam, az ízületeim oda vannak, meg rokkant nyugdíjas is lettem, így lehetőségeim is kissé beszűkültek. Én azt javaslom, nagyon figyelj a kezelések során tapasztalt elváltozásokra, konzultálj róluk folyamatosan orvosoddal és tedd meg a javasolt lépéseket. Kitartást és sok erőt kívánok a továbbiakhoz, Museto

nora51
#23136 nora51 hozzászólása: 2016.04.19. 00:06

Sajna mind teljesen “normális”, amiket leírsz, Waters! Ezeket biza mi is átéltük, még cifrábbakat is. Ha neadjIsten depressziósnak éreznéd magad egy kis halálvággyal fűszerezve, jelezd a hepászodnak! A depi nagyon veszélyes, alattomos dolog, nem szabad eluralkodni hagyni, segítséget kell kérni!!!!!! Remélem, ez nem fog nálad befigyelni, de hát ez is benne van a pakliban, azért károgok…
Minden jót neked, és minden rosszat a dögjeidnek!
nora51

nora51
#23089 nora51 hozzászólása: 2016.04.08. 00:07

Na te szegény ember, vacogtál biztos. Igen, nekem is összekocódtak a fogaim rendesen, és annyira reszkettem, hogy az már inkább rángatódzás volt. Megnyugtatlak, ez egy idő múlva hozzászokás folytán már nem lesz mindig ilyen rémes. Legjobb ilyenkor jó sok folyadékkal körbevéve nyugodtan kushadni, lehetőleg minél többet aludni, és nem csinálni semmit. Másnap már jobb lesz! Ha bármi problémád, kérdésed van, nyugodtan írd meg ide. A kezelés ideje alatt napra ne feküdj. Ha majd strandszezon lesz, árnyékban, félárnyékban pihegjél. Semmilyen gyógyszert, gyógyteát, vitamint stb. ne szedj be előzetes orvosi egyeztetés nélkül! Csak amire hepászod rábólint. Más nyavalyákra rendszeresen szedett, megszokott gyógyszereidet is beszéld meg vele, mert nem biztos, hogy kompatibilisek a kezeléssel. Pl nekem másik vérnyomáscsökk.gyogyit írtak fel, ami nem rontotta a kezelés hatását.
Rossz szájíz, émelygés, szédülés, végtagfájdalmak, hátfájás, fejfájás, elesettség előfordulhat. De nem kötelező, nem vagyunk egyformák.
Minden jót neked, és minden rosszat a dögöknek!
nora51

#23078 Waters hozzászólása: 2016.04.06. 17:45

A vérvétel után mellkas rtg-n, ekg, vérnyomás mérés.
Kb 4 órája hogy megtanítottak szúrni élesben. Pegintron+ napi 6 szem bogyó. Eddig semmi tünet. Az előbb mérték a testhőt 36.9. Maradjon is így végig a kezelés alatt a dögök meg pusztuljanak.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close