Hepatitisz

Téma címkék:
2016.06.28. 18:47

Sziasztok. Az én történetem 15 eves koromban kezdődött, amikor az apukámnál kiderült, hogy hepatitisz c-ben szenved. Az egész családot kivizsgáltak és nálam hepatitisz b-t találtak. Azt mondták vírushordozó vagyok. Gyógyszereket írtak, 6 hónapig kellett szedni. Azt mondta az orvos, hogyha betartom amit kell, el fog múlni. 6 hónap után már nem akartam menni vizsgálatokra, azt mondtam, hogy nem érdekel h. mi lesz. Én hülye persze fiatal voltam, azért gondolkoztam így. Most 27 éves vagyok és apukámnak már belső vérzései vannak az előrehaladott cirrozis miatt :( Megijedtem és elmentem csinálni egy vizsgálatot, mert ezzel a fejjel már nem gondolom úgy hogy nem érdekel. És hát a vérteszten nem találták meg :) Nagyon örülök, sosem volt semmilyen tünetem… De azért most örülök nagyon, hogy a vértesztem negatív. Hihetetlen, mert több évig úgy voltam vele, h beteg vagyok. Azt mondta a mostani orvosom, hogy a vértesztek sem 100 százalékosak…. Mert akkor megszívtam, ha ez így van. Gondolom, csak megtaláltak volna ha ott van… Ti mit gondoltok?

#23583 levi67 hozzászólása: 2016.07.10. 14:37

Szia Nora
Nagyon nem tudtam kivenni édesapád kortörténetét és korát….. Sokat segitene ha megirnád kicsit részleteseben azt is.Ha jól értettem akkor a te sorsod és az esetleges virusos fertözésed is érdekel,ami egy külön fejezett. Én annyit tudok mondani hogy nekem C virusom van aminek egyszer sikerült a kezelése interferonnal,most másodjára kevésbé volt sikeres és én még nem jogosultam az uj tabletás kezelésre.De etöl eltekintve családom van és az én esetemben senki a családból nem fertözötöt meg eddig a virussal amit kilinikailag is ki lehet mutatni szerintem nincs okod félni ha bizonyos ovitézkedés be volt tartva.Már az elérhetöségemet tudod kérlek irjál nekem arra,akkor a legjob tudásom szerint tudok segiteni.

Norah2
#23544 Norah2 hozzászólása: 2016.07.04. 00:39

Megtalaltam Bekescsaban a hepatologiat. Augusztus ban tudok elmenni oda. Be kell jelentkezni oda igaz? Kulfoldieknek gondolom sokba kerul ..

#23545 katih hozzászólása: 2016.07.04. 00:44

Drukkolok. Biztos be kell jelentkezni, szerintem jó minél hamarabb. Nem tudom, hogy külföldinek ez hogy van. Nincs magyarigazolványod? Bár nem tudom pontosan, hogy azzal mit lehet és mit nem.
katih

Norah2
#23546 Norah2 hozzászólása: 2016.07.04. 00:56

Jaj de bolond vagyok, elfelejtettem hogy 2őss állampolgár vagyok, vagyis magyar is :) Mindenesetre mégegyszer köszönöm hogy írtál nekem, sokat segített nagyon. Majd megírom, h mi volt. Isten áldjon :*

Norah2
#23541 Norah2 hozzászólása: 2016.07.04. 00:25

Koszonom szepen. Megértettem! Igy fogok tenni. Otthon megcsinalom megegszer es igy ahogy leirtad. Es majd irok h mi volt

#23533 katih hozzászólása: 2016.07.02. 20:53

ezt itt elrontottam, lennt a hozzászólásodnál van a válaszom

klmaan
#23494 klmaan hozzászólása: 2016.06.30. 21:58

Szia Gyógyult Sorstárs!
Reméljük a legjobbakat, hogy a “rendes” vizsgàlat is jó etedményt fog mutatni! Ehhez persze el kell menned a hepatológiára, de megéri, hogy tisztán lássál, és megnyugodjál.
Írjad majd meg, hogy mi lett az eredmény!
Szurkolok!!
Üdv szeretettel: Klári-Klmáan

Norah2
#23537 Norah2 hozzászólása: 2016.07.03. 23:45

Koszi :)

#23491 katih hozzászólása: 2016.06.30. 18:14

Szia, a gyorstesztekben lehet hiba tényleg. Szerintem menj el a hepatológiára vidd a régi papírjaidat, esetleg háziorvosi beutalót is és akkor biztos, hogy csinálnak rendes vírusvizsgálatot (PCR)is!

katih

Norah2
#23532 Norah2 hozzászólása: 2016.07.02. 20:00

Juj! Akkor ez nem biztos?? Nem eleg egy laborvizsgalat? 3 fèle hepatitiszt neztek meg a vèremben… Ohh :( itt nem is mondott semmit se az orvosom… Ilyenkor rosz h kulfoldon vagyok… Mi az a hepatologia? Bocsi ha buta kerdeseim vannak de tenyleg nemtudom… Akkor hiaba orultem… :( mit csinaljak szerintetek? Segitsetek szegeny anyukamnak nem is mondom meg inkabb

#23534 katih hozzászólása: 2016.07.02. 20:54

Szia, nem tudom, hogy kinnt pontosan milyen vizsgálatot végeztek. A leírásod alapján írtam amit írtam. Gyorstesztet írtál. Az fél óra alatt mutatja ki azt, hogy van-e ellenanyag a véredben. Ha ezt csináltak abban lehet akár (kis %ban) hiba is, mint a háziorvosod is mondta. Az ilyen tesztnek, ha meggyógyultál is életed végéig pozitívnak kéne lennie a HBV-re (hepatitis b vírus), mert azt mutatja, hogy találkozott a szervezeted a vírussal. Tehát, ha egyszer már fertőzött voltál nem lehet negatív.
Ha úgynevezett PCR vizsgálatot végeztek (szerintem ez kinnt is ugyanaz, de nem biztos), akkor az lehet negatív, és az biztos. Azt rendes vérvétellel nézik és itthon többhét6hónap amíg eredménye lesz. Ez azt mutatja ki, hogy van-e még most is vírus benned. Ez lehet negatív, és akkor gyógyult vagy! Ez az összes májvírusnál így van. Amit nem tudok a Bnél,(én C-s voltam)az az, hogy ott van olyan is, hogy csak hordozó valaki, de beteg. Ezt fontos lenne tudnod, mert a B vírus szexuális úton is terjed!
Meg kéne tudnod, hogy pontosan milyen vizsgálatot végeztek. A hepatológia, az itt Magyarországon azok a centrumok, amelyek kifejezetten májra szakosodva foglalkoznak a betegekkel. Pl. a víruskezeléseket itt lehet igényelni, godozni, végezni stb. Erről írtam, hogy a Mo-i centrumokat megtalálod a http://www.vimor.hu címen. Az, hogy ez ott ahol Te vagy hogy működik sajnos nem tudom. De ha nem vagy messze, akár itthon is megnézetheted magad. Remélem segítettem. Ha kíváncsi vagy még valamire írj nyugodtan!
katih

Norah2
#23535 Norah2 hozzászólása: 2016.07.03. 23:39

Szia Katih jaj nagyon szépen koszonom hogy visszairsz es hogy szansz ram idot!! Hat vettek vért az itteni korhazban tolem csutortokon es hetfo delutan volt meg az eredmeny le kuldtek a hazi orvosnak. Aztmondta h minden negativ a hvb nel neztek valami Ag nemtudommit meg meg valami mast is bekarikazott! Kar h nem fenykepeztem le en hulye. Es nem is adta visza azt mondta nincs ertelme mert nem vagyok beteg.. Meg aztmondta hogy immunizálást lát de azt h mire mondta nemtudom mert annyira orultem hogy aztmondta h mind negativ h mar nem is figyeltem.. Koszonom megegyszer valaszod nagyon sokat jelent mert ezzel a titokkal egyedul vagyok. Senki sem tudja es nem is merem igy kerdezni csak itt. Félek mert otthon kimutatták h van aztmondtak h vírushordozo vagyok tizenhány éve es most meg itt aztmondta h nem.. Mit szolsz menjek otthon is? Megegszer koszonom szépen a ram szant idot

Norah2
#23536 Norah2 hozzászólása: 2016.07.03. 23:44

Aztmondta még hogy a máj értékeim is nagyon jók, nemvagyok jartas egyáltalán az ilyen korhazi dolgokban ez meg uj nekem. De azert nem szeretnek ugy elni h közben egy virus lassan de biztosan tonkretesz.

#23538 katih hozzászólása: 2016.07.04. 00:13

Szia Nóra!

Még mindig nem tudom a kinti protokollt. Az immunizálás az szerintem azt jelenti, hogy van ellenanyag a véredben. Ez lehet attól, ha oltottak, de attól is ha beteg voltál, és attól is, ha vagy. Szóval ez így nekem nem mond semmit. Mondtad neki, hogy mi volt veled régen, vagy csak szűrést kértél? Szerintem vagy kérdezd ki részletesen úgy, hogy elmondod neki, hogy miért érdekel, esetleg a régi leleteddel körítve (ha nincs nálad kérd meg, hogy szkenneljék be otthon), vagy nézesd meg itthon, de itt is úgy, hogy elmondod és viszed az előzményeket, mert akkor tudják tényleg rendesen kiértékelni az eredményt.
katih

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close