mellékhatások

Téma címkék:
2016.08.17. 15:30

Sziasztok,

Most járok a 20. szurinál. Szinte a régi mellékhatások közül (fejfájás, láz stb…) már semmi nincs, viszont a vérképem nem a legjobb. A fehérvérsejtek alacsonyak, ezért most csak 100 mikrot kell szúrnom a 120 helyett. És ami elég látványos az a hajhullás! Van erre valami okosság, hogy legalább lassíthassam vagy törődjek bele, hogy ez van?

nora51
#23814 nora51 hozzászólása: 2016.09.05. 00:09

Kedves Waters! Sajna a hajhullás olyan dolog májkezelés közben, hogy ameddig lövöd magad a szurival, és közben ribancvirint eszel, addig kenhetsz bármit a hajadra, az hull, mint elsárgult levél. Énnekem 3X volt sikertelen kezelésem, a hajhullásom viszont baromira jól sikerült, szinte világított a fejbőröm, mint a holdvilág. Emiatt az emberiség furcsán kezdett rámnézni, így beszereztem egy jó kis parókát, és menten visszajött az életkedvem. Fél évvel a kezelés leállítása után kezdett nőni új hajam. Hiába kentem naponta fejbőrömet hajnövelő szerekkel, szedtem hajnövelő bogyót, a haj csak hulldogált csendesen. Ebbe bele kell nyugodni, vagy parókát kell hordani.
Bizalom52 kávézacc-élménye engem most nagyon felkavart, mert ilyet még nem hallottam. Lehet benne valami, mert egy újonnan kapható hajsampon éppen koffeinnel van gyártva, hajnövelés céljából. A kávézacc viszont olcsóbb. Bár babrás lehet azt végül kimosni, kikefélni…De ha Bizalomnak bejött, ki kell próbálni. Ezt továbbfejlesztve az talán praktikusabb, ha az ember egy jó csésze meleg kávéval bedörzsöli fejbőrét, majd nylonzacskót és sapkát húz rá, és fél óráig legalább így hagyja. Aztán megmossa samponnal. Akkor nem kell a zaccot kotorgatni a hajszálak közül. Próbáld ezt ki , lehetőleg minden fejmosáskor!
De valószínüleg ez igazán akkor használ, ha már nem bombázod a szervezeted a hajirtó interferonnal és ribancvirinnel.
TV nézés közben biztos ráérsz arra, hogy kefével naponta 15 percig a fejbőröd vérellátását serkentsd! Az is csak használ, és ellene tesz a hajirtó gyógyszereknek. Ne fémtüskés kefe, hanem műanyagszálas kefe legyen!
Közben jó vírusirtást kívánok, mert hidd el, most az a legfontosabb!
Gyógyuljál!
nora51

#23805 haraszika hozzászólása: 2016.09.03. 09:28

Sziasztok üdv mindenkinek.Egy pár kérdésem lenne felétek c vel kapcsolatban.2004 ben anti hcv
kimutatásom pozitiv lett.Kesöbb teljes kivizsgálás történt.Hcv pcr negativ lett.Egy honapja találtal heliko bakter azzal kezelnek.Azon kivül a fibroscan f 3 sulyos statosis volt tavaly nyáron.Több éve diétázom az orvosok nem mondannak semmit azt gondolják hogy alkoholista voltam valamikor.Ami nagyon nagyon zavar az az hogy a kollégáim megszolnak hogy mi a bajom beteg vagyok vagy miért vagyok ilyen vékony a csontjaim ropognak fájnak.Szoval arra gondoltam hogy nem veszek házat semmit megveszem az ujj gyogyszert és meg gyogyulok mert biztos hogy van bennem virus.Más mi kinoz engem évek ota egyre kisebb vagyok minden éven vékonyodom.Elöre is köszönöm maradok tisztelettel.

museto
#23807 museto hozzászólása: 2016.09.03. 20:43

Kedves Harasztika! Előkerestem korábban megírt történetedet, mert a mostani beírásod eléggé aggasztónak tűnik számomra. A HCV vírust egy eléggé bonyolult vérvizsgálattal ugyan, de ki tudják mutatni, mielőtt költségekbe merülnél az első legyen, hogy tisztázzák, van-e benned vírus, vagy nincs. Az én májamnál ramatyabb csak néhány embernél volt, de teljes vírusmentesség (egy kettes és egy hármas kezelést hagyva magam mögött) után a korábbi 50,4-es kPa értékről két év alatt 13,4-re javult. Tehát ha meg van a baj forrása és abból kigyógyul az ember fia, akkor a máj nagyon is tudja a dolgát és szépen regenerálódik. Véleményem szerint a Te bajodat még nem találták meg és ezért ment át általános tiltakozásba a szervezeted. A betegség tudat miatt erősen stresszes állapotban is lehetsz, ez meg gyengíti az immunrendszert, az meg aztán végképp betesz a szervezetnek. Ha a környékeden nem találsz megfelelő orvost, ne menj külföldre, az itteni sorstársak bizonyára tudnak neked ajánlani megfelelő szakembert, aki egyben gasztroenterológus is és így jó eséllyel lépsz a gyógyulás felé! Fel a fejjel, biztosan lesz megoldás a bajodra! Üdv, Museto

#23853 haraszika hozzászólása: 2016.10.03. 17:00

Köszönöm musetto meg fogadom és keresek györ moson sopron megyében egy jo orvost

klmaan
#23808 klmaan hozzászólása: 2016.09.03. 21:38

Szia Harasztika!
Én is elolvastam régi történetedet, meg az akkori válaszokat. Nóra már akkor leírta neked, hogy valószínű heliko baktered van. Na! Ez “bejött”! Bízzunk, hogy ezzel most előbbre leszel, jobban is leszel majd! Azt nem értem, ha ennyire rosszul vagy, rossz a gyomrod 1 éve. akkor miért csak 1 hónapja kezelnek a heliko miatt? Az eü totyojázott, vagy te nem mentél el akkor, amikor kellett volna, pl.1 éve már? A zsírmáj az másik téma! Azzal kapcsolatban mire jutottál? Mit mond az orvosod? Csak úgy zárójelbe jegyzem meg, hogy akiről tudok borsodi májbeteget, mind a debreceni klinika hepatológiájára járnak. Valószínű, nem véletlen! Persze, az a lényeg, hogy járjál, és tegyél meg mindent!
A zsírmájaddal semmit sem fog csinálni az új HCV ellenes szer! Vizsgáljanak meg újra HCV-re, ha ennyire izgulsz miatta, de abban is igaza van Nórának, hogy neked más bajod van, ahogyan már körvonalazódik is! Próbáljad elérni, hogy elküldjenek egy Ct-re, vagy MRI-re!
Nagyon szurkolok, és kíváncsi vagyok a fejleményekre! Írjál majd!
Üdv szeretettel: Klári-klmáan

#23852 haraszika hozzászólása: 2016.10.03. 16:58

Szia klmann annyi változás van hogy már Sopronban élek és bizok benne hogy találok egy jo dokit.A heliko bakter véletlenüll derült ki fel is szedtem a gyogyszereket reggel megyek dokihoz megirom nektek hogy mi lett.A ct nem rossz ötlet meg fogom valahogy oldanni.Köszönöm.

klmaan
#23854 klmaan hozzászólása: 2016.10.03. 17:52

Szia Haraszika!
Akkor minden jót neked az új lakóhelyeden! Találjál egy jó orvost bajaidra!
Van egy gyakorlati javaslatom! Csinálj egy új oldalt magadnak, vagy a régire írjál, mert itt Watersén vagyunk, s egy kicsit fúra, hogy nem az ő gondjaira válaszolunk, hanem a te helikodról dumcsizunk. Tudod, ez nem egy olyan fórum, ahol “ömlesztve”jönnek egymás alatt a beírások, ez annál komolyabb! Kapom az értesítést a VSZ-től, hogy a “mellékhatások” témához hozzászólás történt. Kinyitom, elolvasom a “történetet”, s keresem hozzászólást, s az derül ki, hogy vendégeskedünk Watersnél.
Ha szeretnél ehhez segítséget, szívesen segítek! dolgozznet@gmail.com
Üdv szeretettel: Klári

nora51
#23813 nora51 hozzászólása: 2016.09.04. 23:48

Kedves Haraszika! Jobb későn, mint soha. Mármint a helicobaktert kikezelni. Csak szelíden megjegyzem, durvanagy gyomorfekélyt lehet tőle kapni. Remélem, ezt megúszod. Ami a zsírmájat illeti, az én steatosisom is S3. Erre azt mondta hepászom, hogy havonta egy kilót fogyjak le egy évig, és sokat mozogjak. Van 12 kiló fölöslegem, úgyhogy ez a 12 kiló mehet a francba. Namármost neked nincs is felesleged. Ilyen esetben nincs kizárva, hogy olyan gyógyszerrel kell a steatosist elmulasztani, amit az orvos ír fel. Beszélj hepatológussal és ne akarjál a saját szakálladra (májadra) vírusölő gyógyszert beszerezni, mikor lehet, hogy nincs is vírusod, ember! Bízd ezt az orvosra, küldjön el a laborba! Ultrahangra is menjél, kérj beutálót. Ne találgass! Ha Borsodban nincs orvos, akiben megbízol, én is azt mondom, irány Debrecen. Csupa jót hallok róluk.
Eszel rendesen? Epéd rendben van? Evés után nem fáj a gyomrod? Mert gyanítom, hogy a helicobaktertől netán van már valamennyi fekélyed…Remélem, ezúttal tévedek.
Írd meg ide, ha jutottál valamire, és ne kezeld magad HCV ellen, micsoda marhaság! És honnan tudod, hogy neked azt hogy kell szedni? Ne már! A helicobakteredet el kell mulasztani, erre koncentrálj!
Minden jót:
nora51

#23851 haraszika hozzászólása: 2016.10.03. 16:53

Szia nora köszönöm neked is hogy válaszolsz a kérdésemre.A te kérdésedre válaszolva.Igen étvágyam mindig is volt hálistennek.És voltam gyomor tükrön is.A helikobakertnki fujásos tesztre megyek reggel .kiderül.És igazad van megint hcv pcr negativ lett MRI negativ lett.A gyomrom nem fájt evés után.Még irok nektek hogy reggel mit mond a doki.

bizalom52
#23744 bizalom52 hozzászólása: 2016.08.18. 18:11

Szia Waters!
Mindkét szuris kezelésemnél nagyon hullott a hajam. Mivel sokat forgok a konyhában, hát levágattam majdnem kopaszra. Utánna olvastam, hogy sampon helyett próbáljam ki kávézaccal bedörzsölni a fejem, sampon helyett. Gyönyörűen megindult a növekedés, a hajhullás szinte teljesen megszünt és sokkal erősebb, dúsabb hajam lett. Nekem bejött!
Üdv: Margó

klmaan
#23741 klmaan hozzászólása: 2016.08.18. 10:51

Szia!
A hajhullást szerintem sem lehet megállítani, de azért vigyázzál a samponokra. Csak természeteset használjál! Én is kaptam ajándékba parókát, de nem használtam. Nyárra vettem egy divatos szalmaszerű kalapot, télen meg van más fejfedő.Itthon legtöbbet kendőben voltam, mert hullott mindenfelé. A egy idő után már nem mertem a konyhát megközelíteni. Azon a nyáron volt talán a legtöbb meggy termésünk, és kellett segítséget hívnom a magozáshoz. Le is vágtam rövidre, hogy a pár szál régi ne csufoskodjon. Aztán az lett a kezelés befejezése után, hogy szépen nőtt és dúsult, sőt még göndörödött is. Na! Inkább hullámosodott. Nagyon élveztem, mert egyenes volt a hajam. Persze, már az első “babahaj” rég levágásra került, de “ugrósabb” maradt, mint volt előtte. Nekem ennyi lett a kezelésből pozitívum! Persze, élnék inkább HCV nélkül egyenes hajjal, de úgy látom, ez is a “nem kívánság műsor” kategória!
A lényeg, hogy emiatt ne izguljad túl magadat!!!
A vérképromlás az teljesen általános mellékhatás, csak a mértéke változik, változhat egyénenként. Arra az orvos is odafigyel, és módosít az adagon, ha kell.
Sikert neked!! Hajrá!!!
Üdv: Klári

#23740 katih hozzászólása: 2016.08.18. 09:19

Szia Waters!

Hát igen, a hajhullás…. Nem igazán lehet ellene semmit tenni. Kb ekkor kezdődik. Aztán majd lesz egy pont amikor lelassul, de el nem múlik. Ezenkívül vékony, gyengeszálú lesz. De a kezelés után szebb lesz mint új korában! :)
Igazából nekem a fodrászom varázsolt, olyan frizurát, hogy kevésbé legyen feltűnő. Vannak köztünk többen is, akik a parókáig is eljutottak. Hát ezzel nem vigasztaltalak, de ez ilyen…

katih

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close