helikobakter

Téma címkék:
2016.10.04. 17:54

Sziasztok, ma voltam a kifújásos teszten, negatív lett, már nincs heliko bakter. És hál’ Isten hcv pcr negatív, hasi ultrahang negatív, vérkép szintén. Kívánok mindenkinek ilyen eredményeket és egészséget is. Márciusban fibroscan. Diétát tartom. De a májpanaszaim nem múlnak csak akkor, ha alig eszem valamit, de akkor nem birok dolgozni. De kitartok, addig is várom a tanácsaitokat. Hátha megint adtok egy jó kis induló pontot, ahogy legutóbb. Már egy helikobakterrel beljebb vagyok, már fél siker!
Maradok mély tisztelettel.

#23889 haraszika hozzászólása: 2016.10.07. 11:47

Köszönöm szépen az ötletet panzer valahogyan megkérdem dr urat hogy miért viszket a májam sokat.

panzer
#23885 panzer hozzászólása: 2016.10.07. 03:07

Kedves haraszika! Most jutott eszembe, hogy talán hegesedik a májad és az viszkethet . Meg kellene kérdezni Makara főorvos urat. Engem is érdekel, hogy ez miért van, mert nálam is egy darabig így volt,de ma már ez nem áll fent.

#23880 haraszika hozzászólása: 2016.10.06. 16:34

Kedves nora51 és panzer nagyon szépen köszönöm a tanácsotokat sokkal többet kapok töletek mint példa a házi orvosom.Ma voltam nála el mondtam neki is a panaszaim vittem a papirokat és mondtam neki szeretnék egy CT vizsgálatot.Erre ö elutasitott.Nem erösködtem megyek másikhoz.Addig is én is gondolkozom hogy mi lehet még esetleg,Most is viszket a májam hálistennek ez jo jel.Maradok tisztelette,

museto
#23875 museto hozzászólása: 2016.10.06. 08:42

Sziasztok! Igen, a máj az egy csodás alkatrész, öngyógyulásra képes, főleg ha biztosítják számára a kedvező feltételeket. Az enyémet – mint azt már többször is leírtam – a vírusok rendesen szétrágták, mégis az ötven feletti értékről közel 3 év alatt 13 kPa körülire javult. Igaz, a kezelések ideje alatt találtak nálam vese és epe köveket is, de ezek is eltűntek már mára. Hogy miként, azt ne kérdezzétek, én arra gyanítok, hogy a vírusok eltűnésével az immunrendszerem is észhez tért, immáron rendesen teszi a dolgát, és aktiválja a szervezet védekező-karbantartó mechanizmusát. Persze ehhez az is kell, hogy ne legyen egyéb szervi baj, ami további próbák elé teszi a szervezetet. Ilyen egyszerű, ugyanakkor összetett ez a mi nyavalyánk. Sikeres kilábalást mindenkinek, én már – remélem – kifelé ballagok a mocsárból… Üdv, Museto.

panzer
#23877 panzer hozzászólása: 2016.10.06. 11:20

Musetó,régi sorstársam! ! Eltüntek a vírusaid, az epeköveid és a Kpa-ból is elhagytál egy csomót ! Megelőztél engem mindenben, de ennek viszont nagyon örülök! Mégis, mit jelent az nálad, hogy kifelé ballagok a mocsárból ? Nagyon rezignáltan hangzik . Nem tán’ az éveidet is leadnád és mondjuk 17 éves akarsz lenni? Szerintem te már a mocsár szélén cincogsz és onnan drukkolsz a sorstársainknak !

museto
#23882 museto hozzászólása: 2016.10.06. 22:01

Dehogy vagyok rezignált Panzer koma! Valóban a mocsár szilárdabb részén járok már, de az F4 az F4, azt tudod mit jelent, még vannak a májban nem funkcionáló részek, amiknek fel kell szívódniuk, különben még képesek valami galibát okozni. Tényleg sokkal jobban vagyok, mint korábban, de azért az ízületi gondjaim csak megmaradtak hol jobban, hol kevésbé, de meg vannak. A korommal abszolút meg vagyok elégedve, csak azt sajnálom, hogy ahhoz meg kellett kicsit öregedni, hogy unokáim legyenek. De hát az élet már csak ilyen, valamit, valamiért. Már csak egy évet kell várnom, hogy végre elérjem a tényleges nyugdíj korhatárt, remélem addigra tovább javul az egészségem és élvezhetem a jól megérdemelt nyugdíjat (!). Bár addig még sok víz lefolyik a kertünk végén csörgedező Dunán, jöhetnek meglepetések ez ügyben is, de legyünk optimisták, csak lesz valami eredménye a negyven egynéhány ledolgozott évnek, még ha a végébe bele durrantott is ez a fránya HCV. Annak örülök, hogy számomra vége a megpróbáltatásoknak (kivéve az étkezésre való szigorú odafigyelést), de remélem, az én sikerem erőt ad a még “versenyben” levők részére. Üdv, Museto

panzer
#23865 panzer hozzászólása: 2016.10.05. 17:32

Kedves haraszika! El fog múlni a májad viszketése, mint a nátha ( na, nem olyan gyorsan ) feltéve, hogy a vírus valóban eltünt a szervezetedből. A fáradságot minden étkezés után érezni fogod még egy darabig, mert a máj a kaja után turbómelóra kapcsol. Fontos a máj elzsírosodásának a megakadályozása ( diéta,mozgás stb.) ! A döntő mégis az, hogy a vírus eltünt -e vagy sem ? Minden ezen múlik ! Amennyiben eltünt a vírus ( a vér 3 enzíme és végső soron a PCR mutatja ) nyugodjál meg, -ami önmagában is gyógyító szegmens – és várj,várj és mégegyszer várj türelemmel !

#23867 haraszika hozzászólása: 2016.10.05. 20:31

Köszonom a biztatást.megfogadom.

#23863 haraszika hozzászólása: 2016.10.05. 16:59

Szia nora 51 elöször is köszönöm hogy reagáltál.És neked is és mindenkinek tiszta szivböl kivánom hogy ezek a dögök pusztuljank ki mindenkiböl.Kérdésedre válaszolva a következök a májpanaszaim ezek 2004 ota vannak napi szinten.Van mikor spontán levegö vételkor szur fáj görcsöl.De föleg étkezés után tiz husz percel.Hiába probáltam vega lenni halat etem meg zöldséget nem volt sokkal jobb.Most eszek hust is de csak csirkét na akkor nagyon nagy székrekedésem van ezért ritkábban eszem hust.Föként halat gombát rizzsel stb.Tartom a diétát.Kávét csak napi 1.Alkohol 12 éve semmi.Csoki sem csipsz semmi.Se cukor mindent letettem már de nem sokkal jobb.Pedig tavaly még az is fájt ha jobb oldalamon feküdtem miota kiderült a zsirmáj azota szigoru diétát tartom és már nem fáj ha fekszem.De még mindig vannak panaszok.Iszom a pannonhalmi teát.És articsoka máriatovis keveréket eszem meg legalon 140 .Napi 2 3 liter viz aplackozott.Márciusba megyek vissza fibroscan ra remélem legalább a zsirmáj lassan eltünik.Maradok tisztelettel.

nora51
#23893 nora51 hozzászólása: 2016.10.07. 23:51

Haraszika, még csak annyit, hogy nincs kizárva, hogy a helikobaktered, mely tud ám gyomorfekélyt okozni, valahol kimarta a gyomornyálkahártyádat. Ez az erróziós rész, amig be nem gyógyul, ez bizony csinálhat neked evés utáni fájdalmat, nyilván érzékeny!
A másik gyanúm az epe, lehet epehólyaggyulladás is, igaza lehet Panzernek. Ezeknek kivizsgálásához szerintem nem kell mindenáron CT, de azért pipa vagyok a házidokidra. A neten olvass már utána az epebajoknak, meg a gyomorfekélynek, helikobakternek.
A kávé jó a májnak, ezt orvos szájából hallottam! (Makara dr.úr)
Ja! Most jut eszembe, létezik valami PSC nevű baj, ami az epeutak szűkületét jelenti. Ilyen esetben a GGT és az AP magasabb a leletekben. Erre adják az Ursofalk nevű gyogyit.
Szóval lehet ám több oka is a fájdalomnak…Jó lenne, ha hepatológussal el tudnál nyugodtan beszélgetni a panaszaidról. Ne hagyd magad lerázni. Jó lenne, ha szakember nyugtatna meg, vagy mondana valami hogyantovább-ot.
Üdv szeretettel: nora51

#23897 haraszika hozzászólása: 2016.10.08. 15:41

Nagyon köszönöm drága nora utána nézek a dolognak.Addig is kivánok neked és mindenkinek sok sok egésséget.Maradok tisztelettel.

panzer
#23862 panzer hozzászólása: 2016.10.05. 15:53

Kedves Nóra és sorstársaim ! Ez valószínúleg az amikor haraszika mája még nem tudja jó hatásfokon feldolgozni amit megevett és még egy darabig úgy viselkedik ( amíg újjá nem épül ), mintha még vírusos lenne. Ahhoz tudnám hasonlítani,mint amikor az éhező hirtelen táplálékhoz jut és a normális adagtól is megfájdulhat a gyomra. Az idő előrehaladtával ez el fog múlni,de a folyamat nagyon lassú. Még az is előfordulhat, hogy a vírus a máj egy részénél visszafordíthatatlan károsodást okozott . Remélem, hogy ez nincs így, de abban az esetben is jól el lesz haraszika és teljes életet tud élni.
Azt a látszólag ellentétes problémát kell haraszikának megoldania, hogy minél kevesebbet egyen( “lehetőleg semmit” ),de közben azért ne haljon éhen . Az a kevés élelmiszer amit magához vesz tápláló és laktató legyen azaz tápértékekben gazdag! Szerintem mindent ehet természetesen módjával. Tulajdonképpen diétázásra szorul.
Nekem is nagyon lassú volt a felépülés és a napokban csinálták meg a fibroscant. A vírus jelenlétekor 69,7 Kpa volt ami “lement” -kapaszkodjatok meg a foteletekbe-24,5 Kpa-ra ! A Steaosis (májzsírosodás) S3-ról S1-re ! Minden egyes paraméter javult, de kellett neki 1,5 év mire megindultak “becsületesen”.
Szia panzer szintén neked is köszönöm és kivánok neked is minden jot és egésséget virus nélkül.Te nagyon rá tapintottál a lényegre mert majdnem igy van .Arrol van szo hogy mikor a görcsös nyilalo fájdalo kicsit elmulik akkor De ne neves ez komoly.VISZKETNI KEZD SZO SZERINT A MÁJAM VISZKET.GONDOLOM GYOGYUL DE MIKOR BE INDUL EZ A FOLYAMAT UTÁNA MEGINT BÁNTJA VALAMI ÉS EZ IGY MEGY 2004 TÖL ÉS SOK ORVOS MEG SE HALGAT.MERT A HCV PCR NEGATIV.DE AKKOR MI BÁNTJA FOLYAMATOSAN A MÁJAMAT.JA A SZÉKLETEM TISZTA SÁRGA FOLYAMATOSAN KB 1 ÉVE ILYEN HOMOK TÖVIS SZINE VAN A DIÉTA ELLENÉRE IS. MARADOK TISZTELETTEL.

Panzerkám, régi bajtársam, de jó, hogy felbukkantál, derék Harvoni-harcos! Mert tudd meg Haraszika, Panzer végigjárta a gyógykezelések minden poklát (akárcsak én), és aztán jött a harvonikus kezelés, melynek nem volt mellékhatása, de hatása annál nagyobb. Panzer bőszen dolgozott mellette, és közben meggyógyult. Érezd jól magad Panzer, és örülj, vígadj, mert megnyerted a fertelmes dögök elleni csatát. Ez a fibroscan-eredmény…maga a CSODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kedves Haraszika! Miután a helikobaktered távdiagnosztizálásával beletrafáltam az igazságba, és azóta már ki is irtották belőled, most újabb gondolatom támadt. Mi van, ha nem a májad hülyéskedik, hanem valami epe-történet kerekedik éppen benned? A székleted tiszta sárga, ez nekem gyanús. Ha epeköved lenne, azt az UH kimutatná…Vagy csak epe-”homok”? Kontrahál rendesen az az epehólyag? Nehogymá az epéd szórakozzon, azért gyanakodjál te is légyszíves! Hogy a máj görcsöl, ilyet még az öregapám se hallott. Azt az epehólyag szokott, az epevezeték…Na ennek legközelebb kérdezz utána a dokinál, meséld el neki a panaszaidat. Képzeld, újabban gyógyult hepás-barátaim közül már 3-nál epekő keletkezett. Így most rád gyanaxom, hogy nem a májad szúr és görcsöl, hanem az epéd, ami szintén jobboldalon van , mint tudjuk. (Most legszívesebben azt mondanám, szedj egy hétig Cholagol cseppet, de inkább beszéld ezt meg orvossal!!!!!!!) Ne legyen igazam. De nem bírok szabadulni a gondolattól. Hepászok szerint a máj néma, nem fáj, és ezért nehezen derül ki, ha baja van…
Ettől még lehet, hogy Panzernak van igaza, ő már csak tényleg tudja, milyen egy vírustól megszabadított máj viselkedése a szabadulás után…De mondd Panzer, neked is szúr, görcsöl, akár levegővételtől is???
Ezt az epe-gyanút ki kéne zárni, Haraszika!
Üdv: nora51

Kedves Nóra, haraszika és sorstársaim! Sokáig úgy viselkedett a jobboldalam a gyógyulásom után is, mint a vírus jelenlétekor, de ma már azt sem tudom, hogy van-e bármilyen oldali testrészem. Mondom nektek ez egy nagyon lassú folyamat. Valóban lehet epegyulladás, mint ahogy te mondod Nóra, mert a májgyulladásnak társutasa az epe (kő )gyulladás. Az epekővet viszont szépen ki tudják mutatni, diagnosztizálni. A máj nem tud “fájni”, mert nincsenek idegek benne.
Hihetetlennek tartom a mai napig, hogy annyi gyilkolászás után nem tudták megölni az összes dögöt, de egy 3 hónapos röhejesen vidám harvonikus bogyószedéssel nyomtalanul kivégezték őket ! Mindennapi gondolataimban rácsodálkozom a Harvonira ! Lenyügöző és egyben elgondolkodtató, hogy miért nem első nap kaptam meg a gyógyszerkirályt (tudom, mert nem létezett ) ? Örülök neki, hogy a sorstársaim már szerencsések és nem kell nekik megküzdeniük az életükért ráadásul nem kell az életüket adniuk, mint a régi időkben. Nóra! Te hogy érzed magad és milyen folyamatban “lészel” ? Nem tudod, hogy mi van az Annamaryval ?

nora51
#23872 nora51 hozzászólása: 2016.10.06. 00:36

Panzerkám, régi bajtársam, de jó, hogy felbukkantál, derék Harvoni-harcos! Mert tudd meg Haraszika, Panzer végigjárta a gyógykezelések minden poklát (akárcsak én), és aztán jött a harvonikus kezelés, melynek nem volt mellékhatása, de hatása annál nagyobb. Panzer bőszen dolgozott mellette, és közben meggyógyult. Érezd jól magad Panzer, és örülj, vígadj, mert megnyerted a fertelmes dögök elleni csatát. Ez a fibroscan-eredmény…maga a CSODA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedves Haraszika! Miután a helikobaktered távdiagnosztizálásával beletrafáltam az igazságba, és azóta már ki is irtották belőled, most újabb gondolatom támadt. Mi van, ha nem a májad hülyéskedik, hanem valami epe-történet kerekedik éppen benned? A székleted tiszta sárga, ez nekem gyanús. Ha epeköved lenne, azt az UH kimutatná…Vagy csak epe-”homok”? Kontrahál rendesen az az epehólyag? Nehogymá az epéd szórakozzon, azért gyanakodjál te is légyszíves! Hogy a máj görcsöl, ilyet még az öregapám se hallott. Azt az epehólyag szokott, az epevezeték…Na ennek legközelebb kérdezz utána a dokinál, meséld el neki a panaszaidat. Képzeld, újabban gyógyult hepás-barátaim közül már 3-nál epekő keletkezett. Így most rád gyanaxom, hogy nem a májad szúr és görcsöl, hanem az epéd, ami szintén jobboldalon van , mint tudjuk. (Most legszívesebben azt mondanám, szedj egy hétig Cholagol cseppet, de inkább beszéld ezt meg orvossal!!!!!!!) Ne legyen igazam. De nem bírok szabadulni a gondolattól. Hepászok szerint a máj néma, nem fáj, és ezért nehezen derül ki, ha baja van…
Ettől még lehet, hogy Panzernak van igaza, ő már csak tényleg tudja, milyen egy vírustól megszabadított máj viselkedése a szabadulás után…De mondd Panzer, neked is szúr, görcsöl, akár levegővételtől is???
Ezt az epe-gyanút ki kéne zárni, Haraszika!
Üdv: nora51

panzer
#23876 panzer hozzászólása: 2016.10.06. 10:59

Kedves Nóra, haraszika és sorstársaim! Sokáig úgy viselkedett a jobboldalam a gyógyulásom után is, mint a vírus jelenlétekor, de ma már azt sem tudom, hogy van-e bármilyen oldali testrészem. Mondom nektek ez egy nagyon lassú folyamat. Valóban lehet epegyulladás, mint ahogy te mondod Nóra, mert a májgyulladásnak társutasa az epe (kő )gyulladás. Az epekővet viszont szépen ki tudják mutatni, diagnosztizálni. A máj nem tud “fájni”, mert nincsenek idegek benne.
Hihetetlennek tartom a mai napig, hogy annyi gyilkolászás után nem tudták megölni az összes dögöt, de egy 3 hónapos röhejesen vidám harvonikus bogyószedéssel nyomtalanul kivégezték őket ! Mindennapi gondolataimban rácsodálkozom a Harvonira ! Lenyügöző és egyben elgondolkodtató, hogy miért nem első nap kaptam meg a gyógyszerkirályt (tudom, mert nem létezett ) ? Örülök neki, hogy a sorstársaim már szerencsések és nem kell nekik megküzdeniük az életükért ráadásul nem kell az életüket adniuk, mint a régi időkben. Nóra! Te hogy érzed magad és milyen folyamatban “lészel” ? Nem tudod, hogy mi van az Annamaryval ?

nora51
#23892 nora51 hozzászólása: 2016.10.07. 23:31

Köszi Panzer, én tökjól érzem magam! Kutya bajom, és ha nem tudnám hogy már megint 4 millió 820 ezer vírusom van a februári PCR szerint, azt hinném, nincs is hepám. Az infmentes várólistán még rajta se vagyok, noha hepászom 2014 novemberében terjesztett föl az OEP-hez infmentes kezelésre. Vannak nálam jobban rászorulók. Én a félidőben lestoppolt telás hármaskezeléstől ijedtemben F3-ból F2-be gyógyultam vissza, így most ennek örvendezem, és magasról teszek rá, hogy mikor kerülök sorra…mert ugyan mit is tehetnék mást…
Annamarynál abszolút sikeres volt a transzplant, egy éve műtötték. Akkor meg is látogattam a klinikán, és el voltam ragadtatva tőle. Fel volt dobva, éveket fiatalodott. A hosszú otthoni lábadozás és kényszerű elszigeteltség közepette klmáan szerint depressziós lett, és nincs kedve írni. Én párszor megpróbáltam rávenni, hogy írjon egy pár sort hogylétéről, de semmi válasz. Nagyon sajnálom, hogy ezek szerint lelkileg nincs jól.
Ennek családi háttere is van, érzésem szerint…
Remélem, te élvezed az életet, és a kezdeti pár kiló feleslegedet már lefutkároztad! Tudod, zsírmájat nem szabad növesztenünk, mert akkor jaj.
Szeretettel üdv: nora51

nora51
#23861 nora51 hozzászólása: 2016.10.04. 23:59

Jaj de jó, se helikobakter, se hcv vírus! Hát gratula, Haraszika, ez nagyon király!
Légyszí írd már meg itt, hogy milyen májpanaszaid vannak neked??? Mit érzel? Netán székletprobléma, vagy puffadás, vagy mi? Csak találgatok itt, mert nem tudom, mi az a májpanasz. 38 éve vagyok kitartóan hepa C-s, és még eddig nem volt májpanaszom. Hótt komolyan! Csak a leletekből tudom, hogy baj van. 3 sikertelen kezelés után már megint 4 millió 820 ezer vírust mutattak ki. És nem tudom, milyen az a májpanasz! – Ha netán a steatosisod még mindig megvan (Májzsírosodás), akkor a hepász kellene javaslatot tegyen, hogy mit kéne azzal tenni. Mivel nem piálsz, nem drogozol, nem vagy kövér, vigyázol az étkezéssel, itt az ideje, hogy megbeszéld a továbbiakat hepászoddal. Ugyanis van gyógyszer a steatosisra. De csak a hepász döntheti el a hogyan tovább-ot!
Legalont mindenképp szedjél, napi 2-3-mat a 140mg-sból. Azt szereti a máj.
Tehát írd meg légyszí, milyen panaszaid vannak, amit májpanasznak nevezel. Kitartás, jó úton haladsz!
Szeretettel: nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close