Fogínyvérzés

Téma címkék:
2016.10.31. 18:53

Sziasztok, üdv mindenkinek!
Annyit szeretnek kérdezni, hogy csont fájdalomra és kora reggeli véres köpetre milyen vitaminokat érdemes pótolni, mert egyre rosszabb. Hcv pcr negativ. Maradok tisztelettel.

nora51
#25017 nora51 hozzászólása: 2017.06.15. 18:18

Haraszika, válaszoltam a citromailen neked, miután megnéztem a leletedet!
Üdv: nora51

nora51
#25008 nora51 hozzászólása: 2017.06.10. 22:23

Én csak annyira értek a Fibroscanhez, hogy a lényeg az, hogy F0 és S0 a legjobb eredmény. Ha te 3-mas zsírmájról lejöttél 0-ra, akkor minden elismerésem a tied! Ezt hogy csináltad?
Megoszthatnád velünk!
Azért küldd el nora51@citromail címre, kiváncsi vagyok rá!
A helikobactered kikezeléséhez is gratulálok! Jó, hogy ezzel sincs már gond!
Hanem sajnos a szád aggasztó állapotban van. Reggel-este 2-2 percig kell úgy fogat mosni, hogy ne nyomd rá erősen a kefét, és lehetőleg ne vízszintesen, hanem függőleges kis mozgásokkal cirógasd a fogaidat kivül-belül. Feltétlenül használj fogmosás után Listerine szájvizet, lila színűt. Ha nem bírod a csípős változatot, akkor a LISTERINE ZERO-t vedd, azt kellemesebb fél percig szájban tartani.
Ezt írtam neked novemberben, mikor fogínyvérzésre panaszkodtál, és írtam az okairól:
Pl. fogkő, ínytasakosodás, akár C vitaminhiány. Javaslom, ha az általam ajánlott szerek nem segítenek, mihamarabb köss ki a fogászaton. Lehet, hogy leszedik a fogkövedet, beecsetelik az ínyedet, valamit kell csinálni ezzel!
Majd számolj be,mit mondott a fogdoki. Vigyázz, mert csúnya fogágybetegséget, fog-kihullást kaphatsz, ha ez így marad! Nem riogatlak, de mégis…Bízd ezt a fogorvosra!
Na szóval olyan állapotban van az ínyed, hogy fordulj fogdokihoz. Ne akarj ezen spórolni, mert ez nem tűr halasztást!!!!!!!!!!!
Remélem, elég C vitamin jut beléd, arra is ügyeljél. De hangsúlyozom, hogy orvos tudja csak kikezelni a rettenetes ínygyulladásodat! Ne félj ettől, mert ha nem mész orvoshoz, csak rosszabb lesz…
Üdv:
nora51

#25009 haraszika hozzászólása: 2017.06.10. 23:03

Szia Nora a kérdésedre válaszolva hogy hogy lettem F0 F3 rol.A diéta egyszerü.Nem ettem semmi hust csak halat fél évig.Hal zöldség.Le raktam a kávét csak ilyen laza kávét iszok már.Minden reggel éhgyomorra ittam 2 deci tiszta cékla levet de termelöit.A legfontosabb a cukor meg a csoki elhagyása meg gyors kaja semmi.Napi rendszeres viz fogyasztása.Mert ugy mosni nem lehet viz nélkül ruhát se de a májadat sem.Mostmár eszek hust de csak baromfit.Sült égetett ételek tilos.A legalon sem szede csak ha panaszom van.Én végig darált mária tövist ettem azt is éhgyomorra.De sajnos igy is sok a panaszom és már nincs ötletem semmi eltérés nincs csak egy centis hemangioma a májamon amit egy éve vettek észre.A fogászaton is jártam kaptam öblögetöt mosom mindig de csak vérzik jobban hajnalban.Azt vettem észre hogy megyek össze komolyan zsugorodom.Vékonyodtam sokat.Nem a diéta okozza.Már kifogytam az ötletböl.Azért irtam nektek megint.Elöre is köszönöm maradok tisztelettel.

nora51
#25012 nora51 hozzászólása: 2017.06.11. 22:22

Szia Haraszika, megkaptam a fibroscanes leletedet. Picit várjál, mert ez németül van, ezért neki kell feküdnöm lefordítani. Addig is, amíg lefordítom, a következőt kell megjegyeznem:
Nem F3-ról lettél F0, hanem S3-ról S0- Az F a fibrózist, a máj kötőszövetes átépülésének a mértékét jelöli, míg az S jelöli a steatosis, vagyis a májzsírosodás mértékét.
Tehát te S3-masról levarázsoltad S0-ra a májadról a zsírt, ez fantasztikus! Miből gondolod, hogy nem a zsírtalanító diétától fogytál le? Hiszen ez fogyókúra! Nagyon jó, egészséges fogyókúra. Magadtól találtad ezt ki, vagy az orvos tanácsolta? Na ezt én is megcsinálom, mert nekem is S3-m van.
Ami nagyon nem tetszik, az az ínyed állapota, ez már kezelést, talán ecsetelést, fogkőleszedést, gyógyszeres kezelést kíván, mert nagyon súlyos! A rossz szag is arra utal, hogy nagyon komoly bakteriális fertőzésed van a szádban, így csak azt tudom javasolni, hogy menj vissza szépen, és panaszkodjál! Ez így nem maradhat, erre úgy látszik az öblögetés nem elég!!!
Ez a hemangioma meglepett. És mit mondanak, azzal kell valamit csinálni, vagy nem vészes?
Na akkor majd jelentkezem, ha lefordítottam.
Üdv: nora51

#25013 haraszika hozzászólása: 2017.06.11. 23:42

Szia nora51 elöször is köszönöm a segitség.A diétát én dolgoztam ki.Magamnak a netröl.A hemangiomára azt mondták nincs teendö vele.

#24071 haraszika hozzászólása: 2016.11.07. 20:28

Szia draga nora 51 termeszetesen mint mindig rad halgatom es elkezdem a tenni valokat.Addig is kivanok mindenkinek sok eröt egesseget,Majd irok hogy mire juttotam.

gondos.bocs
#24064 gondos.bocs hozzászólása: 2016.11.07. 14:47

Szia nora51 kaphatnek egy elérhetőseget pm.köszönöm

nora51
#24101 nora51 hozzászólása: 2016.11.10. 23:47

Szia gondos.bocs! Most vettem észre a beírásaidat. nora51@citromail.hu Ide írhatsz nyugodtan.
Üdv: nora51

gondos.bocs
#24184 gondos.bocs hozzászólása: 2016.11.24. 16:42

Szia Nóra, írtam .Köszönöm a választ előre is.Üdv gondoska

#24024 haraszika hozzászólása: 2016.11.02. 21:07

Szia nora köszönöm hogy reagältäl a kerdesemre.Ma reggel ki tapasztaltam hogy honnan jön a ver.Ha össze szivom a szäjpadläsomat akkor verzik vagy ha hirtelen emelek.De fog mosäskor is .Viszont a välaszodban nem ertettem hogy mire erted a gyogyszer kezelest mivel a hcv pcr negativ ugy tudom nem kell kezeles .Vagy megis

nora51
#24063 nora51 hozzászólása: 2016.11.07. 01:46

Bocsi, bocsi! Elnézést! Ez az csúnya ínyvérzés akkor volt rajtam, mikor hepaC ellen kezeltek hármaskezeléssel, de minek…Most hirtelen azt hittem, ez nálad a véget ért kezelés utó-mellékhatása…Bocs!) Akkor viszont gond van. Mi a bánattól van neked ilyen, ha végül is se hepád, se hepakezelésed. (Fogdokim szerint maga a hepaC is hajlamosít ínyvérzésre…Nemcsak az interferonos kezelés…)) Akkor ennek valami más oka van. Pl. fogkő, ínytasakosodás, akár C vitaminhiány. Javaslom, ha az általam ajánlott szerek nem segítenek, mihamarabb köss ki a fogászaton. Lehet, hogy leszedik a fogkövedet, beecsetelik az ínyedet, valamit kell csinálni ezzel!
Majd számolj be,mit mondott a fogdoki. Vigyázz, mert csúnya fogágybetegséget, fog-kihullást kaphatsz, ha ez így marad! Nem riogatlak, de mégis…Bízd ezt a fogorvosra!
Szeretettel üdv: nora51

gondos.bocs
#24099 gondos.bocs hozzászólása: 2016.11.10. 11:01

Szia. Kaphatnek egy elérhetőseget. Köszönöm .

nora51
#24017 nora51 hozzászólása: 2016.11.02. 00:33

A negatívhoz ménkűnagy gratula neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jaj de jó, hát ez a legfontosabb!!!
Mondd, a kora reggeli véres köpet biztos a fogínyedből származik? Reméljük. Nekem még alvadt vér is volt reggelre a számban, (pfuj), annyira vérzett az ínyem. Vegyél a patikában C vitaminos propolisz szopogató tablettát! Étkezések közben szopogasd. Lacalut fogkrémet használj. Ne dörgöld erősen a fogadat, inkább cirógasd, mert kímélni kell most az ínyedet. Használj minden fogmosás után Listerine Total Care Zero szájöblítőt. (lila színű) Ha még akarsz költeni a fogínyedre, akkor vegyél a patikában Curasept ADS 350 fogíny-gélt és kend be az ínyed vele, a fogmosás-öblítés után. Csendben megjegyzem, hogy amíg be nem fejeződik a májkezelés és ki nem ürül belőled a gyógyszer, addig széllel szemben kell harcolni fogínyvérzés, viszketegség, hajhullás és minden egyéb rémség enyhítése céljából…Ha kicsit enyhül valamelyik borzalom, akkor az már nagy dolog.
Csontfájdalom: na ezzel csak azt lehet csinálni, hogy algopyrint veszel be, ha nagyon fáj. Ha kibírható, akkor inkább el kell viselni. (Meg kell tanulni elviselni a rémségeket, és csak akkor bevenni fájdalomcsillapítót, ha már nem tud az ember tőlük létezni.) Kezelés után ez is elmúlik majd.
Örülj a negatív leletnek, juhééééé!
Szeretettel:
nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close