Interferonmentes kezelésre várva

Téma címkék:
2016.11.01. 17:31

Tisztelt Makara Doktor Úr!
Két kérdésre szeretnék Öntől választ kapni.

Kb. mennyi idő múlva kaphatom az interferonmentes kezelést? 20 év óta tudott a hcv fertőzöttségem, kétszer estem át kettős kezelésen. Egyszer a hármason amely negatív eredményt hozott a gyógyszerek elhagyása utáni második ellenőrzésig, ekkor újra találtak vírust. A kezelések előtt F4-es, után F3-F4 lett a leletem. A kezelések alatt szinte minden mellékhatás jelentkezett, 3x voltam kórházban, alkalmanként 3-4 egység vért kaptam. Sok betegség jelentkezett, de ezek plusz pontot nem jelentenek. Pontszámom: 43

Másik: A neten rábukkantam ukrajnai magánklinikára, ahol 15.000 dollárért gyógyítanak Grateziano, Ukrajna területén törzskönyvezett eredeti generikus sofosbuvir hatóanyagú gyógyszerrel. Önnek mi a véleménye erről a lehetőségről?

Tisztelettel várom válaszát, melyet előre is köszönök. Üdvözlettel: nyugdíjas

#24035 Makara_dr hozzászólása: 2016.11.04. 14:21

Tisztelt Nyugdíjas,
A gyógyszerekhez való hozzáférés sorrendjét a “Prioritási Index” határozza meg, Ma a 60 pont feletti értékű betegek kapják meg biztosan a kezelést, a várakozás havonta 1 pontot ad. Célszerű a várakozás alatt a Fibroscan évenkénti megismétlése: ha rosszabbodik, előre kerül, ha viszont javul, a várakozás biztonságos.
Az ukrajnai gyógyszerekkel nincs tapasztalatom, de az rizikós lehet.
Tisztelettel
Makara dr.

klmaan
#24026 klmaan hozzászólása: 2016.11.02. 23:04

Kedves Nyugdíjas Sorstárs!

Amíg Makara Dr Úr válaszol, csak annyit szeretnék mondani, hogy ne gondolkodj azon, hogy a saját pénzeden veszel gyógyszert, amikor jogosult vagy rá itthon, ellenőrzött körülmények között! Persze, ha sokan megveszik drága pénzen külföldön, akkor gyorsabban halad a várólista. Azt kell elérni, hogy mindenki, akinek szüksége van rá belátható időn belül megkaphassa! Szerintem az is jó lenne csak! első lépésnek, hogy mindenki kerüljön fel a listára, legyen sorszáma, és akkor nyilvánosan, áttekinthető módon lehetne követni a haladást, s ez pszichésen is jó lenne, mert kiszámítható.

Szeretnék valami személyeset, talán segítő ötletet adni neked, de kérlek, hogy írj magánba nekem!
S még annyit, hogy szerintem valami hibádzik a kérvényed körül, ha ilyen értékekkel csak ennyi a pontod! Jogod van belenézni, közösen átolvasni a kérdéseket, és a válaszokat a kérvényen. Az sem igaz, hogy semmi más betegség, szövődmény nem ér pontot. Nézzed meg a Hepreget, s ott találsz egy csomó infót a listáról, a pontokról, mi számít, és mi nem?!
Mivel már 3 kezelésed volt, akkor a kérvényedet már tavaly nyáron be kellett/volna/ adni, akkor pedig a hónapok múlása is egy adag pontot hoz, vagy kellett volna hozni.
Na! Nem érdemes így találgatni!
Írj, várom leveledet!
Üdv szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close