Csak egy gyors kérdés!

Téma címkék:
2017.01.24. 22:39

Sziasztok,

Szeretném megkérdezni tőletek, hogy átlagban kb ki mennyit fogyott a 2-es kezelés alatt? Én durván a 42 hét alatt 8 kg-ot. Ez reális lehet? Egyébként minden rendben velem. Már nagyon várom a végét. A mellékhatások közül a bőrviszketés megmaradt, de az olívaolaj csodát tett, szinte észre sem veszem már. Jelenleg aranyérrel küzdök. Régen nem “találkoztunk” már, de most beköszönt rendesen. Nem tudom, hogy ez összefügghet-e mint mellékhatás (mármint, hogy ilyen nagyon erősen tombol?)

Válaszotok előre is köszönöm.

#24449 Minimano hozzászólása: 2017.01.28. 15:37

Szia Waters!
Szerintem is normális a suly veszteséged. Én is a kettes kezelés alatt kb. 8 kg-ot fogytam. Azóta eltelt egy év és vissza hiztam 3 kg-ot. Az étvágyam nagyon megnőtt, de Nórit idézve nagyon vissza kell fogni magam, mert ha hízok, akkor a májam elzsirosodhat, és az nem lenne jó. Április elején megyek fibroscan vizsgálatra. Hát nagyon kiváncsi vagyok. A májfunkcióim már a kezelés alá.tt normál tartományban voltak, és azóta is vannak. Ami uj: a vesémen az UH egy cystát mutatott ki, remélem nem lesz belőle semmi rossz…. Hogy őszinte legyek nekem sok mellékhatãs maradt vissza. Pl. Fűlzúgás, szívritmuszavar, ízületi fájdalom, általános gyengeség, idegesség -vagy lehet hogy már ez depresszió -, és nem utolsó sorban /ami nagyon kellemetlen/ székrekedés. Bármit csinálok, heti 2 alkalommal van csak székletem. Bocs. Hogy ilyen intim dolgot írok, de ez az igazság, és ez nem volt a kezelés előtt.
Te nagyon jól veszed az akadályokat, és tudod mindenkinél másképp van… Lehet, hogy Te meg sem fogod érezni, ha vége lesz a kezelésnek. Kívánom, hogy egy dög se maradjon Benned, és minél előbb rendeződjön az “aranyeres” gondod. További jó egészséget kivánok.
Üdvözlettel: Minimanó

Lujza
#24448 Lujza hozzászólása: 2017.01.28. 10:50

Szia Waters!
Én 72 hetes 2 kezelés alatt 14 kg. fogytam ,de az orvosom nem mondta hogy baj van .
Már lassan másfél éve hogy vége a kezelésnek és eddig 6 kg-ot híztam .
Szorítok neked hogy sikerüljön a kezelés .
Jó egészséget kívánok :Lujza

museto
#24446 museto hozzászólása: 2017.01.27. 23:47

Szia Waters! Én sem a kettes, sem a 3-as alatt nem fogytam sokat, csupán 4-5 kg-ot (a 70-ből). Annál több bajom van most a kilókkal, jó két éve vagyok “mentes” és jelenleg 82-83 kg között tartom magam nagynehezen.Kezelés alatt annyit ettem mint a ló, de nem fogott rajtam. Most kevesebbet eszem (a nejem szerint nem!) de igen jó ízűen és rohadtul fog rajtam. Nagyon várom a tavaszt, a kerti munkát, mert akkor talán többet mozgom és nem kell annyira vigyáznom a kilókra. Még jó, hogy a két nagy mellé “keletkezett” egy immár másfél éves unokám és utána bizony lehet szaladgálni, vagy ha megunja, cipelni a több mint 10kg-os elevenségét. Egyébként minden mérhető paraméterem szuper, ahogy a nagykönyvben meg van írva, csak az izületeim makacskodnak, de ez már így lesz az idők végezetéig, legalább is az okosok szerint. Szóval bírd ki ezt a kis időt, utána meg vigyázz magadra, mert a regenerációnak is vannak csapdái! Üdv, Museto

nora51
#24439 nora51 hozzászólása: 2017.01.26. 01:10

Szia Waters, én csak egy kilót fogytam. Sajnos. Reméltem, hogy karcsú leszek mint a nádszál, mint megboldogult menyasszonykoromban, de ez az én formám: amitől mások rémesen lefogynak, attól én csak egy kilócskát. Történt ez azért, mert az első interferonos kezelésemkor nagyon lepusztult a pajzsmirigyem, totál alulműködött (a mai napig is!), és gondolom ezért nem fogytam le. Életem végéig pajzsmirigyhormont kell szednem emiatt.
A te fogyásod tök szokványos. Majd arra vigyázz, hogy mikor már túl vagy az egészen, ne kezdd el örömödben túlenni magadat, mert akkor meg meghízol, és zsírmájad lesz. Ezt nem én mondom, hanem előadást tartó orvosaink intenek óvva mindenkit a túl jóízű táplálkozástól a kezelés után, ugyanis sokan meghíznak, és a zsírmáj veszélyes.
Nézd Waters, az interferonos kezeléssel teljesen belekavarnak az ember szervezetébe, így megvan a valószínűsége annak, hogy az aranyeres panaszok fellángolása is összefügg a szervezetedet érő folyamatos sokkhatással. A mellékhatások elképesztő sokasága alakul ki, sokaknál megegyezően, de vannak egyedi panaszok is. Bizony nem te vagy az első emlékeim szerint, aki aranyeres problémákkal küzdött a kezelés alatt. Kezelni kell, nem vitás. Arra figyelj, hogy ne legyen se székrekedésed, se kemény székleted, mert nem szabad erőlködni! Igyál 2és fél,inkább 3 liter folyadékot naponta, mert ez a kezelés azt megkívánja. Ha nem iszol eleget, besűrűsödik az anyag, és erőlködni kell. Remélem, tudod, milyen a rostdús étkezés, és mik azok az ételek, amivel ellensúlyozni lehet a székrekedést, a kemény székletet.Ha nem tartod undorítónak, napi 3X1 evőkanál olivaolajat nyelj le, az segít a szorulásnál. (Nekem annak idején az orvos javasolta!)
Minden jót neked, és pusztuljanak ki a dögjeid mind egy szálig!
Ezt kívánja neked:
nora51

#24441 Waters hozzászólása: 2017.01.26. 09:15

Nagyon szépen köszönöm ;-)

#24436 gyogyult_hcvs hozzászólása: 2017.01.25. 20:56

Szia Waters!
Kb 15 kg-t fogytam a 2-es kezelés alatt ami a kezelés után vissza is jött. Lassan 10 éve vírusmentes vagyok és az aranyérrel hasonló problémáim vannak mint neked, így nem hiszem hogy az a kezelés mellékhatása lenne.
Üdv: Tibi

#24437 Waters hozzászólása: 2017.01.25. 21:15

Szia,

Nem is gondolom,hogy mellékhatás. Csak még ennyire mint most soha a 20 év alatt amióta kezdődött nem jött ki. Illetve eddig a reparon kenőcs elég volt most meg semmit nem használt. Ma irtak fel Aurobin kenőcsöt kiváncsi leszek. (Most adtam be a 43. heti szurit! Már csak 5 hét van vissza a kezelésből :-) )

klmaan
#24438 klmaan hozzászólása: 2017.01.26. 00:27

Hajrá Waters! Minden jót neked a gyógyulás útján!!
Üdv szeretettel. Klári

#24442 Waters hozzászólása: 2017.01.26. 09:16

Milló köszönet mindenért

#24434 katih hozzászólása: 2017.01.25. 08:22

Szia, én a 72 hét alatt kb 12-15 kg-t fogytam. A hármas alatt viszont majdnem ugyanennyit híztam (a gyogyót zsírtartalmú kajával kellett bevenni és az utolsó este 11 kor volt)
katih

klmaan
#24433 klmaan hozzászólása: 2017.01.25. 08:12

Szia!
Ez a fogyàs szerintem az átlag alatt van. Én az olyantól 7 hónap alatt 32 kg-ot fogytam, de ahogyan magam előtt látok pár kezelés alatti Sorstársat, mind fogyott valamennyit. Én a mentestől is fogytam 5-6 kg-ot, pedig ez csak 12 hét. S mint megtudtam, ez is lehet mellékhatás. Állítólg durva fogyás is volt a mentessel is, de az most nem én voltam.
Minden jót neked, teljes gyógyulást, gyors rehabilitációt a mellékhatásokból!!
Üdv. Klári

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close