Interferon mentes kezelés elkezdése, hogyan kezdődik?

Téma címkék:
2017.02.20. 15:33

Két év várakozás után végre megkaptam az engedélyt a kezelés elkezdéséhez. Hepatitis C vírushordozó vagyok. 2004-ben derült erre fény.

Amikor felhívott az asszisztensnő, annyit mondott csak, hogy úgy készüljek, hogy nagyon nehéz napom lesz, éhgyomorral menjek, még a cukorbetegség gyógyszerét se vegyem be reggel. Csak sejtésem van, hogy mit fognak csinálni.

Ha valaki tudja, hogy mivel jár ez, kérem, hogy tájékoztasson! Érdekel a kezelés menete is, velejárói, mi várható, meddig tart, stb.

Előre is köszönöm.

Oldfiker
#24602 Oldfiker hozzászólása: 2017.02.21. 19:08

Kedves Virág!
A gyógyszer szedésének elkezdése előtt biztosan csinálnak egy komolyabb vérvételt, vírusszám-meghatározással, hasi ultrahangot, esetleg rtg felvételt is. Az éhgyomor a vérvétel és az ultrahang miatt szükséges előfeltétel. Úgy tudom, kétféle gyógyszer adható, az egyik Viekirax+Exviera+Moderiba kombója (én ezt kaptam), a másik meghatározó eleme a Harvoni. Ezt a kezelőorvosod már eldöntötte. 12 hetes lesz a kúra, minden nap reggel és este kell bevenni a meghatározott kombinációt. Egy havi adagot adnak a kezedbe, tehát havonként kell menned, amikor vérvétel is lesz, már az elsőből néznek vírusszámot, jellemzően akkor már nem is fognak találni vírust. A gyógyszert forgalmazó cégtől is fogják tartani Veled a kapcsolatot, folyamatosan érdeklődnek, próbálnak segíteni, beszéltetnek. A mellékhatások nem nagyon markánsak, viszketés talán a leggyakoribb. A kúra befejezését követően hat hónap múlva újra néznek vírusszámot, s ha az is negatív, akkor mondják ki hivatalosan a vírusmentes állapotot. Szép és izgalmas időszak lesz, s szinte 100%-os a gyógyulás valószínűsége.
Szeretettel drukkolok Neked, s ha kérdésed van, nyugodtan írj ide!
Oldfiker

Cserepes Virag
#24603 Cserepes Virag hozzászólása: 2017.02.21. 20:36

Szia Kedves Oldfiker!
Nagyon köszönöm a gyors és biztató válaszodat. Nagyon izgulok, egyébként és már túl vagyok egy hármas , interferonos kezelésen, ami szörnyűre sikerült. Le is állították félúton, mert nem volt hatékony.
Azt pár évvel ezelőtt kihevertem, de romlott a máj állapota és most várom a végleges gyógyulást.
Te már akkor sikeresen túl vagy rajta?
Üdvözlettel: Virág

Oldfiker
#24608 Oldfiker hozzászólása: 2017.02.22. 17:07

Szia Kedves Virág!

(Nagyon szép a neved, ha nem az igazi akkor is!)

Sajnos nincs sok időm írni most, mert könyvelő vagyok és hát a határidők…
Ha érdekelnek a “részleteim”, akkor a nevemre kattintva megtalálsz minden fontosat.

Süssön Rád a NAP!

Szeretettel: Oldfiker

Cserepes Virag
#24612 Cserepes Virag hozzászólása: 2017.02.22. 22:26

Köszönöm, hogy megosztottad velem a történetedet. Hát nagyon erős lehetsz. Maradjon is ez így,. Kívánom, hogy a lehető legjobb vége legyen a kezeléseidnek. Teljes gyógyulás!!!! Nagyon drukkolok. A munkában pedig ne erőltesd meg magad. Üdv, Virág

#24601 Dorina hozzászólása: 2017.02.21. 15:55

Kedves Cserepes Virág!

Sajnos én még a várakozók között vagyok, de biztosan lesz, aki be tud számolni neked, hogy mire számíts. Én nagyon drukkolok!
Azt megkérdezhetem, hogy hány ponttal jutottál hozzá a kezeléshez?
Én is nagyon várom már azt a telefont…

Remélem mindenki jól van!
Üdvözlök minden sorstársat!

Dorina

Cserepes Virag
#24604 Cserepes Virag hozzászólása: 2017.02.21. 20:42

Szia Dorina!
Én is nagyon sokat vártam erre az időpontra, mivel a hepreg-ről már törölték az adataimat, csak emlékezetből rémlik, hogy közel 52 pont volt.

Kívánom neked és minden érintettnek, hogy mielőbb csörögjön az a telefon és sikeresen történjenek a dolgok. Jó egészséget kívánok.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close