Hepatitis B pozitív kismama

Téma címkék:
2017.05.12. 16:19

Sziasztok!

Remélem, valaki elolvassa a történetemet, mert nagyon el vagyok keseredve. 36 éves, 19 hetes kismama vagyok, és a rutin hepatitis teszten derült ki két napja, hogy pozitív vagyok. Elvileg krónikus hepatitis b fertőzött. Egyszerűen nem akarom felfogni!! 9 hónapja voltam szintén hepatitis szűrésen (szintén terhesség miatt, ami rosszul végződött), akkor negatív volt az eredményem. Semmi nem történt ebben a 9 hónapban, ami indokolná a fertőzést, monogám kapcsolatban élünk, gyerekvállalás közepén vagyunk, nem drogozunk, nem voltam még csak fogászaton sem azóta. Képtelenség ez az egész, és nagyon meg vagyok rémülve a következményektől. A nőgyógyászom szerint a baba védve van, meg kap majd védőoltást, a párom vérét most vizsgálják. És velem mi lesz??? Csak arra tudok gondolni, hogy 10 évem van hátra. Hétfőn megyek a hepatológiára, szóval még semmit nem tudok.

Írjatok valami bíztatót, kérlek!!

#25273 judita hozzászólása: 2017.08.16. 16:22

Kedves Fórumozók!
Engem a kislányom miatt érdekelne az interferonmentes kezelés, pontosabban a külföldről behozható gyógyszerről szeretnék információt kérni. Kérlek Benneteket, akinek ebben van információja illetve tapasztalata legyen szíves ossza meg velünk, írjon a következő e-mail címre: juditxyz@gmail.com
Hálás köszönettel:
Judit

#25002 Edvin hozzászólása: 2017.06.09. 16:22

Sziasztok! Nagyon jó híreket kaptam! A Szent László kórházban történt teljes körű kivizsgálásom után az eredmény NEGATÍV!!! Teszteltek a hepa B összes markerére, de még C-re és HIV-re is, minden negatív, sehol egy vírus! Hasi ultrahangom tökéletes. Életemben nem voltam ilyen boldog!!!
A doktornő javasolta, hogy szeptemberben ismételjük meg a teszteket, fő a biztonság, ha netán bármi bizonytalanság felmerül majd, akkor a babát beoltják a szülésnél. De azt mondta, h most annyira negatív minden, hogy csak a terhesség miatt nem mondja azt, hogy felejtsem el az egészet egy életre. A párom is negatív.
Most akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy abban a laborban, ahol a terhességi rutintesztet csinálták mit rontottak el? Ezt a hónapot, ami mögöttem van, senkinek nem kívánom, az a szerencse, hogy a babámnak nem lett (remélem) baja a stressztől, amit átéltem. A körzeti dokim viccelődött,hogy még mindig jobb, mintha valakinek levágják a lábát tévedésből….hát én annyira nem találom viccesnek.
Azér még jelentkezem a szeptemberi eredményekkel, de remélem, vége ennek a rémálomnak.
Köszönöm a támogató szavakat nektek, tiszta szívből kívánok mindenkinek mielőbbi gyógyulást!

nora51
#25005 nora51 hozzászólása: 2017.06.10. 21:50

Ez csodálatos!!!!!!!! Gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Annyira örülök! El tudom képzelni, mit álltál ki! Csak egy laboros tudna erre válaszolni, hogy mit szúrtak el a terhességi rutintesztnél……
Kívánok neked további nagyon boldog áldott állapotot! És most már ideje, hogy a kisbabáddal foglalkozz!
Mi is lesz a neve?????????????????
Szeretettel és nagyon nagy örömmel:
nora51

#25006 Edvin hozzászólása: 2017.06.10. 21:59

A neve Dóra vagy Sára lesz, még nem tudtunk dönteni. :)

Köszönöm a támogatást, Nóra, nagyon aranyos vagy!! Mielőbbi gyógyulást kívánok!! Néha azért benézek hozzátok, már úgy hozzám nőttetek, félig meddig így is sorstársnak érzem magam. Meg hát a szeptemberi eredményeimről azért még beszámolok!

Üdv mindenkinek!

#24991 Edvin hozzászólása: 2017.06.05. 21:23

Sziasztok!!
Holnap megyek ultrahangra, és már kész lesznek a véreredményeim is! Szorítsatok, hogy jó híreket kapjak!

#24961 ibcsike64 hozzászólása: 2017.05.19. 18:28

Szia :-) fel a fejjel kismama 22evvel ezelott nekem is akkor derult ki hogy b vagyok. Ha gondolod adok emailt .. es beszelgetunk. ibcsi64@gmail.hu

#24962 Edvin hozzászólása: 2017.05.19. 22:07

Kedves Ibcsike64!
Köszönöm az emailcímet, írni fogok!! Nagyon örülök, hogy van kedved beszélgetni. A vége gmail.com ugye, jól sejtem, hogy csak elírás? Nehogy ne érjen célt majd a levelem. A napokban jelentkezem!

#24958 Edvin hozzászólása: 2017.05.17. 23:38

Na most látom, hogy lemaradt a tegnapi hozzászólásom vége? Mindegy, leírom megint, mert szeretném, ha tudnátok, hogy nagyon sokat segítettetek ebben a szörnyű néhány napban úgy is, hogy nem tudtatok róla. Minden este olvasgattam a történeteiteket, és nagyon megnyugtatott a pozitív hozzáállásotok. Nagyon féltem, és tényleg csak úgy tudtam megnyugodni, hogy titeket olvastalak. Köszönöm nektek!

#24953 Edvin hozzászólása: 2017.05.17. 01:12

Kedves Nóra!
Köszönöm a támogató szavakat. Voltam a hepatológián, nagyon megnyugtatott a Doktornő, mind a babával mind magammal kapcsolatban, hogy nincs miért aggódnom. Az eredményeim alapján azt mondta, hogy az életben nem lesz problémám a vírus miatt, max hordozó vagyok, bár kicsit kétkedve fogadtam, mivel mindent olvastam a hepa b-ről csak bíztatót nem, de én nem vagyok orvos. Vettek vért, további markereket vizsgálnak, meg azt is, hogy kell-e az utolsó trimeszterben gyógyszert szednem, hogy biztosan elkerüljük a kislányom megfertőzését. Június 6-án csinálnak egy májultrahangot, de annyira jók a májeredményeim a laborleletemen, hogy biztos rendben van minden, azt mondta. Egyébként kicsit ellentmondásosnak találta a leleteim, szóval még bármi kiderülhet. De vagy ötször rákérdeztem minden formában, hogy mi vár rám hosszú távon, majd járok kontrollra, figyeljük a májam, és kezelés, stb…de határozottan állította, hogy nem fog kelleni. Most már reménykedem benne, hogy a részletes vérteszt is ezt erősíti majd meg. Mindenesetre most megnyugodtam, de ez a pár nap nagyon kicsinált.

Egyébként nagyon örülök, hogy rátok találtam, nagyon féltem ezekben a napokban, és esténként titeket olvastalak.

nora51
#24957 nora51 hozzászólása: 2017.05.17. 23:22

ÉREZTEM!!!! Ha te tényleg pozitív vagy nem rég óta, akkor még nem károsodtál, és ráér itt bármiféle kezelés. Ha kell egyáltalán. Légyszí, ezen az oldalon időnként írjál magadról és a babáról, meg arról, hogy alakulnak a dolgok. Annyira örülök, hogy a doktornő megnyugtatott, nyilván jól állsz! A hepa B és C valóban veszélyes , de ha időben felfedezik, akkor ki lehet belőle jól jönni, és nem lesz semmi szörnyűség! Te meg nagyon is időben vagy, úgyhogy most már ideje a babáddal foglalkozni!!!!!!!!!!
Minden jót neked, és örülj a kicsinyednek! Nem lesz semmi baja, majd kap oltást!
Szeretettel: nora51

nora51
#24952 nora51 hozzászólása: 2017.05.17. 00:46

Dehogy csak 10 éved van hátra, ez marhaság! Honnan veszed ezt? Megértem, hogy kiborultál, mert végre jön a babád, és nem tudsz neki nyugodtan örülni, mert aggódsz, és nem érted a helyzetet. A legfontosabb, hogy most nyugodjál le, mert meg fognak gyógyítani, a babád meg védőoltást kap. Ha a párod nem hepa B-s, akkor azonnal oltassa be magát ellene.
Ha 9 hónapja még negatív voltál valóban, akkor a májad tök jó állapotban kell még legyen, ugyanis ezek a krónikus májgyulladások elég lassan rongálják a májat. Én ugyan hepa C-s vagyok 38 éve (vérátömlesztéssel kaptam), de még mindig nincs panaszom, csak az,hogy még nem vagyok meggyógyítva. Egyébként a máj egy csodálatos szerv! Képes még regenerálódásra is!
Hagyd a sötét gondolatokat, fel fogod nevelni a gyerekedet! Ne végrendelkezz, ezt a 10 évem van hátra című sületlenséget meg felejtsd el, mert nem igaz.Azon tökölj, hogy fogják hívni a kisbabádat ha fiú lesz, hogyan ha kislány lesz.
Mit mondtak a hepatológián? Tegnap volt hétfő!
Szeretettel üdv: nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Akadémiai Kiadó Zrt.

H-1519 Budapest, Pf. 245

Telefon: (06 1) 464 8200

Email: varoszoba@akademiai.hu

© Akadémiai Kiadó Zrt.

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala, az Akadémiai Kiadó gondozásában. Orvosok szakmai portálja: nota.hu

Precognox

Close
Close