Hepatitis B pozitív kismama

Téma címkék:
2017.05.12. 16:19

Sziasztok!

Remélem, valaki elolvassa a történetemet, mert nagyon el vagyok keseredve. 36 éves, 19 hetes kismama vagyok, és a rutin hepatitis teszten derült ki két napja, hogy pozitív vagyok. Elvileg krónikus hepatitis b fertőzött. Egyszerűen nem akarom felfogni!! 9 hónapja voltam szintén hepatitis szűrésen (szintén terhesség miatt, ami rosszul végződött), akkor negatív volt az eredményem. Semmi nem történt ebben a 9 hónapban, ami indokolná a fertőzést, monogám kapcsolatban élünk, gyerekvállalás közepén vagyunk, nem drogozunk, nem voltam még csak fogászaton sem azóta. Képtelenség ez az egész, és nagyon meg vagyok rémülve a következményektől. A nőgyógyászom szerint a baba védve van, meg kap majd védőoltást, a párom vérét most vizsgálják. És velem mi lesz??? Csak arra tudok gondolni, hogy 10 évem van hátra. Hétfőn megyek a hepatológiára, szóval még semmit nem tudok.

Írjatok valami bíztatót, kérlek!!

#25345 Edvin hozzászólása: 2017.09.07. 22:39

Kedves Nóra!

Hivatalosan még 4 hetünk van a szülésig! Nagyon várjuk már, hogy megérkezzen! Mindenképpen jelentkezem, ha megszületett! És örülök, örülök!! :)

nora51
#25348 nora51 hozzászólása: 2017.09.08. 00:07

Wow! Még 4 hét! Jaj, nagyon szorítok nektek! Éljenek a csecsemőőőőőőőők!!!!!! (meg a szüleik, persze)

#25716 Edvin hozzászólása: 2017.12.02. 00:01

Kedves Nóra és Mindenki!

Ígértem, hogy jelentkezem szülés után. Itt vagyok, már 2 hónapos a kislányom, aki gyönyörű és egészséges, nagyon boldogok vagyunk, hogy van nekünk! :)

A hepa B-re visszatérve, úgy tűnik tényleg negatív vagyok, mivel most jött meg az őssejttároláshoz szükséges teszteredményem (több vírusra teszteltek: Hepa B, C, Hiv, Sifilis meg az Isten tudja még mik), és minden negatív. Tehát most egy újabb laborban teszteltek, és ott is negatív lettem. Elképzelésem nincs, az első helyen mért lettem pozitív kétszer is, de az tuti, h nem hagyom szó nélkül a dolgot. Nem elég, hogy 2 hónapot rettegtem terhesen emiatt, de a szülésnél pozitívként kezeltek, és sajnos mivel nem a saját orvosomnál szültem, aki ismerte a sztorit, nem tudtam megértetni velük, hogy nem vagyok pozitív. Betelefonáltak a laborba, ahol a pozitív eredményem készült és persze azt mondta a labor, h igen, pozitív vagyok. Nyilván a László kórházba nem telefonáltak be, ahol ezután két negatív eredményem készült az összes markerre, pcr vizsgálattal. Szóval ezek úgy kezeltek mint egy leprást, az egyik ápolónő gumikesztyűben vette ki a telefontöltőmet a táskámból. A lázlapomra, papírjaimra hatalmas piros betűkkel ráírva hogy hepatitis B pozitív. Akkor is kellemetlen ez, ha az ember tényleg pozitív, nemhogy úgy ha nem az. Nem tudom, ilyen esetben lehet-e kártérítést kérni, érdemes-e ezzel foglalkozni, de minimum szeretnék néhány kellemetlen percet okozni annak, aki tévedett. Szóval most mindent meg fogok tenni azért, h abban a laborban negatív státuszom legyen, nem szeretném, ha ez a dolog még egyszer előkerülne bármilyen szinten.

Köszönöm a támogatásotokat, mielőbbi gyógyulást kívánok Nektek! :)

nora51
#25729 nora51 hozzászólása: 2017.12.05. 20:38

Éljen a picilány és a szülei!
Nagy szeretettel gratulálok ! Legyen a kicsike boldog és egészséges egész életében a szüleivel együtt!!!

Elhiszem, hogy igen zavaró volt. De tudod, ők nem rosszindulatból, undokoskodásból teszik ezt, hanem bárminemű fertőzés-terjedés elkerülése érdekében. Igaz is, ha te most ennyire hepa B-sként voltál kezelve a szülőszobán, akkor a kicsikédnek azonnal adtak hepaB elleni oltást?Mert akkor az lenne a korrekt eljárás, még ha téves is. Erre kíváncsi vagyok, írd meg!

Ha úgy érzed, hogy vannak kérdéseid jogi témában, úgy menj a http://www.vimor.hu weboldalra, és ott keresd meg dr.Kókai Balázs ügyvéd elérhetőségét, akitől tanácsot kérhetsz!
Ha jogi útra akarod terelni a dolgot, jó ha megvannak az összes leleteid! Kár, hogy a negatív leletet nem tudtad felmutatni a szülés előtt.

Minden jót nektek, és most ne is bosszankodj tovább, örülj a szép kis babádnak!
Jó egészséget, sok örömöt nektek:
nora51

#25731 Edvin hozzászólása: 2017.12.05. 21:51

Kedves Nóra!

Tudom, hogy ők miért voltak elővigyázatosak, de attól még nekem rossz érzés volt teljesen fölöslegesen!! A kisbabámat beoltották, de azt beszéltük meg az infektológussal még a László kórházban, hogy ha már így alakult, oltassuk be születésekor, mert hát 13 éves koráig is történhet fertőzés, jobb ha be van oltva, és így hivatkozhatunk a leleteimre. Szóval azt írta a papíromra, hogy kérjük az oltást. Azóta már megkapta az emlékeztetőt 1 hónapos korában, meg majd fél évesen fogja a következőt.
Látták a negatív leleteimet is, minden papírom ott volt, de vmiért azokról nem vettek tudomást. Még a vajúdóban voltam, jött egy kis doki, vmit mondott, hogy a vírusra való tekintettel stb….mondom milyen vírus? Hát hogy a hepatitis. Mondom én nem vagyok hepatititses. Erre hogy ők felhívták a labort ahol készült a tesztem és azt mondták h pozitív vagyok. Mondom, igen, de azóta kivizsgáltattam és negatív, ott az összes papír. Hát hogy ők pozitívként fognak kezelni. Mondom remek. Erre jöttek nagy beöltözve…aztán később már nem is magyarázkodtam, tudtam h fölösleges. Vegülis a védőnő mondta meg a frankót, jó volt a nagy körültekintés, legalább én nem kaptam el semmit. :)
Mindegy, nem volt ez olyan tragikus, de azért viszonoznám a kellemetlen pillanatokat annak, aki hibázott. Meg elveszettem a hitem az összes szűrővizsgálatban. Mert ez fordítva is megtörténik, hogy nem veszik észre ha az embernek van vmi baja.

Köszi a kontaktot jogi dolgokban, fel fogom keresni az ügyvédet.

Köszönöm a törődést Nóra, nagyon aranyos vagy, sokat jelentett!

Remélem sikerül kiűznöd a vírust!!! Jó egészséget kívánok!!
Üdv, Edvin

#25339 Edvin hozzászólása: 2017.09.07. 14:28

Sziasztok! Újra itt vagyok. Megismételték a Szent László kórházban a hepa b tesztet, és újra negatív eredményt adott. A doktornő szerint hál istennek a rutin kismama tesztem lett fals pozitív (na de kétszer???), tehát nem kell aggódnom. Azért kértem, hogy a kislányomat oltsák be a születéskor, biztos ami biztos. Kértünk őssejttárolást, majd ennek alkalmával is le fognak tesztelni mindenféle vírusra, hát nagyon kíváncsi leszek az eredményre, az már ugye a harmadik labor lesz, ahol megvizsgálnak. Ha az is negatív lesz, szoptatás után beolttatom magam, az tuti!! Biztos megvolt ennek az egész tortúrának az oka, lehet hogy az, hogy a kislányom megkapja most, születésekor az oltást, ne várjon 13 éves koráig. Legalább is próbálok valami értelmet keresni ebben az egészben, amin végigmentem. Persze, boldog vagyok, hogy negatív vagyok, csak nem igazán értem.

Köszönöm nektek a támogató szavakat, sokat jelentett. Mielőbbi gyógyulást kívánok mindenkinek!

Üdv,

Edvin

nora51
#25344 nora51 hozzászólása: 2017.09.07. 22:23

Edvin, örülj, örülj! Ha nem érted, nem baj, ezen már nem érdemes tovább agyalni. Lépj tovább! A baba mikor születik meg? Esetleg már mindenórás vagy? Jaj de izgi, hamarosan ő lesz a világod közepe, nem pedig mindenféle mocsadék vírusokkal leszel elfoglalva…Az nem baj, ha mindjárt megkapja a B elleni oltást, így aztán már tényleg nyugodt lehetsz.
Kérlek, ha meglesz a baba, azért írj ide egy sort róla, légyszíííííí! Később már nem lesz erre időd, mert őbabasága ad elég tennivalót, és pihenned is kéne.
Kívánok nagyon kellemes, szép szülést!
Szeretettel: nora51

#25273 judita hozzászólása: 2017.08.16. 16:22

Kedves Fórumozók!
Engem a kislányom miatt érdekelne az interferonmentes kezelés, pontosabban a külföldről behozható gyógyszerről szeretnék információt kérni. Kérlek Benneteket, akinek ebben van információja illetve tapasztalata legyen szíves ossza meg velünk, írjon a következő e-mail címre: juditxyz@gmail.com
Hálás köszönettel:
Judit

#25002 Edvin hozzászólása: 2017.06.09. 16:22

Sziasztok! Nagyon jó híreket kaptam! A Szent László kórházban történt teljes körű kivizsgálásom után az eredmény NEGATÍV!!! Teszteltek a hepa B összes markerére, de még C-re és HIV-re is, minden negatív, sehol egy vírus! Hasi ultrahangom tökéletes. Életemben nem voltam ilyen boldog!!!
A doktornő javasolta, hogy szeptemberben ismételjük meg a teszteket, fő a biztonság, ha netán bármi bizonytalanság felmerül majd, akkor a babát beoltják a szülésnél. De azt mondta, h most annyira negatív minden, hogy csak a terhesség miatt nem mondja azt, hogy felejtsem el az egészet egy életre. A párom is negatív.
Most akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy abban a laborban, ahol a terhességi rutintesztet csinálták mit rontottak el? Ezt a hónapot, ami mögöttem van, senkinek nem kívánom, az a szerencse, hogy a babámnak nem lett (remélem) baja a stressztől, amit átéltem. A körzeti dokim viccelődött,hogy még mindig jobb, mintha valakinek levágják a lábát tévedésből….hát én annyira nem találom viccesnek.
Azér még jelentkezem a szeptemberi eredményekkel, de remélem, vége ennek a rémálomnak.
Köszönöm a támogató szavakat nektek, tiszta szívből kívánok mindenkinek mielőbbi gyógyulást!

nora51
#25005 nora51 hozzászólása: 2017.06.10. 21:50

Ez csodálatos!!!!!!!! Gratulaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Annyira örülök! El tudom képzelni, mit álltál ki! Csak egy laboros tudna erre válaszolni, hogy mit szúrtak el a terhességi rutintesztnél……
Kívánok neked további nagyon boldog áldott állapotot! És most már ideje, hogy a kisbabáddal foglalkozz!
Mi is lesz a neve?????????????????
Szeretettel és nagyon nagy örömmel:
nora51

#25006 Edvin hozzászólása: 2017.06.10. 21:59

A neve Dóra vagy Sára lesz, még nem tudtunk dönteni. :)

Köszönöm a támogatást, Nóra, nagyon aranyos vagy!! Mielőbbi gyógyulást kívánok!! Néha azért benézek hozzátok, már úgy hozzám nőttetek, félig meddig így is sorstársnak érzem magam. Meg hát a szeptemberi eredményeimről azért még beszámolok!

Üdv mindenkinek!

#24991 Edvin hozzászólása: 2017.06.05. 21:23

Sziasztok!!
Holnap megyek ultrahangra, és már kész lesznek a véreredményeim is! Szorítsatok, hogy jó híreket kapjak!

#24961 ibcsike64 hozzászólása: 2017.05.19. 18:28

Szia :-) fel a fejjel kismama 22evvel ezelott nekem is akkor derult ki hogy b vagyok. Ha gondolod adok emailt .. es beszelgetunk. ibcsi64@gmail.hu

#24962 Edvin hozzászólása: 2017.05.19. 22:07

Kedves Ibcsike64!
Köszönöm az emailcímet, írni fogok!! Nagyon örülök, hogy van kedved beszélgetni. A vége gmail.com ugye, jól sejtem, hogy csak elírás? Nehogy ne érjen célt majd a levelem. A napokban jelentkezem!

#24958 Edvin hozzászólása: 2017.05.17. 23:38

Na most látom, hogy lemaradt a tegnapi hozzászólásom vége? Mindegy, leírom megint, mert szeretném, ha tudnátok, hogy nagyon sokat segítettetek ebben a szörnyű néhány napban úgy is, hogy nem tudtatok róla. Minden este olvasgattam a történeteiteket, és nagyon megnyugtatott a pozitív hozzáállásotok. Nagyon féltem, és tényleg csak úgy tudtam megnyugodni, hogy titeket olvastalak. Köszönöm nektek!

#24953 Edvin hozzászólása: 2017.05.17. 01:12

Kedves Nóra!
Köszönöm a támogató szavakat. Voltam a hepatológián, nagyon megnyugtatott a Doktornő, mind a babával mind magammal kapcsolatban, hogy nincs miért aggódnom. Az eredményeim alapján azt mondta, hogy az életben nem lesz problémám a vírus miatt, max hordozó vagyok, bár kicsit kétkedve fogadtam, mivel mindent olvastam a hepa b-ről csak bíztatót nem, de én nem vagyok orvos. Vettek vért, további markereket vizsgálnak, meg azt is, hogy kell-e az utolsó trimeszterben gyógyszert szednem, hogy biztosan elkerüljük a kislányom megfertőzését. Június 6-án csinálnak egy májultrahangot, de annyira jók a májeredményeim a laborleletemen, hogy biztos rendben van minden, azt mondta. Egyébként kicsit ellentmondásosnak találta a leleteim, szóval még bármi kiderülhet. De vagy ötször rákérdeztem minden formában, hogy mi vár rám hosszú távon, majd járok kontrollra, figyeljük a májam, és kezelés, stb…de határozottan állította, hogy nem fog kelleni. Most már reménykedem benne, hogy a részletes vérteszt is ezt erősíti majd meg. Mindenesetre most megnyugodtam, de ez a pár nap nagyon kicsinált.

Egyébként nagyon örülök, hogy rátok találtam, nagyon féltem ezekben a napokban, és esténként titeket olvastalak.

nora51
#24957 nora51 hozzászólása: 2017.05.17. 23:22

ÉREZTEM!!!! Ha te tényleg pozitív vagy nem rég óta, akkor még nem károsodtál, és ráér itt bármiféle kezelés. Ha kell egyáltalán. Légyszí, ezen az oldalon időnként írjál magadról és a babáról, meg arról, hogy alakulnak a dolgok. Annyira örülök, hogy a doktornő megnyugtatott, nyilván jól állsz! A hepa B és C valóban veszélyes , de ha időben felfedezik, akkor ki lehet belőle jól jönni, és nem lesz semmi szörnyűség! Te meg nagyon is időben vagy, úgyhogy most már ideje a babáddal foglalkozni!!!!!!!!!!
Minden jót neked, és örülj a kicsinyednek! Nem lesz semmi baja, majd kap oltást!
Szeretettel: nora51

nora51
#24952 nora51 hozzászólása: 2017.05.17. 00:46

Dehogy csak 10 éved van hátra, ez marhaság! Honnan veszed ezt? Megértem, hogy kiborultál, mert végre jön a babád, és nem tudsz neki nyugodtan örülni, mert aggódsz, és nem érted a helyzetet. A legfontosabb, hogy most nyugodjál le, mert meg fognak gyógyítani, a babád meg védőoltást kap. Ha a párod nem hepa B-s, akkor azonnal oltassa be magát ellene.
Ha 9 hónapja még negatív voltál valóban, akkor a májad tök jó állapotban kell még legyen, ugyanis ezek a krónikus májgyulladások elég lassan rongálják a májat. Én ugyan hepa C-s vagyok 38 éve (vérátömlesztéssel kaptam), de még mindig nincs panaszom, csak az,hogy még nem vagyok meggyógyítva. Egyébként a máj egy csodálatos szerv! Képes még regenerálódásra is!
Hagyd a sötét gondolatokat, fel fogod nevelni a gyerekedet! Ne végrendelkezz, ezt a 10 évem van hátra című sületlenséget meg felejtsd el, mert nem igaz.Azon tökölj, hogy fogják hívni a kisbabádat ha fiú lesz, hogyan ha kislány lesz.
Mit mondtak a hepatológián? Tegnap volt hétfő!
Szeretettel üdv: nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close