Harvoni kezeles

Téma címkék:
2017.08.05. 13:46

Hello kedves sorstàrsak!

Szeptemberben kezdem Harvonin-os kezelésem , ami 2honapig lesz. Kérdésem, hogy van e kôztetek aki mar tûl van rajta es hogy birta a mellékhatàsokat?

Es persze ami a legfontosabb, megszabadult e a virustôl?

Szep napot es kitartast mindenkinek!

#25690 Kankalin hozzászólása: 2017.11.24. 16:19

Kedves Fórumozók!

Érdeklődnék, hogy volt-e valaki olyan, akinek a Harvoni+Ribavirin kombináció mellékhatásokkal járt?
Édesanyám 70 éves, 1 hónapja kezdődött a kezelése. A napi adagja 1 Harvoni és reggel 2 + este 3 Ribavirin. Beszedte az összes 1 havi adagot, de az utolsó 2 hete kínkeserves volt a Ribavirin miatt. Nyugtalanság, agresszió, dühkitörés, erős gyomorfájások, nem tudott aludni, a szívét is érezte. Visszament az orvosához a következő havi adagért, de ismét kell neki szedni hozzá a Ribavirint, 1 szemet vett le belőle. Az első két napban már ismét jelentkeztek ezek a tünetek … nem tudjuk, hogy ha csak a Harvonit szedné-e be, akkor az elég lenne-e és nem értjük, hogy meddig erőltessük neki, nem akarjuk hogy rosszul végződjön.
(megjegyzésképpen: pánikbeteg, depressziós hosszú évtizedek óta, a májbetegsége kb. 25 éve fennállt, de komoly tüneteket sose okozott)
Kíváncsi lennék véleményekre, hogy valaki tapasztalt-e már ilyet.
A válaszokat előre is köszönöm!

klmaan
#25691 klmaan hozzászólása: 2017.11.24. 21:33

Kedves Kankalin!
Nagyon sokfajta mellékhatást okozhat a ribavirin, de ha ilyen erőseket? akkor szerintem nem szabadna eröltetni. Főleg akkor, ha különösebben nincsenek májproblémái. Mivel ezek a gyógyszerek is okoznak pszichés tüneteket, ezt meg kellett volna beszélni a kezelőorvosával. lehet, hogy más gyógyszer kellett volna, vagy kellene az adagot módosítani-mármint a pszichés gyógyszerét. Ezen nem szabad csak “úgy” átsiklani!! Holnap a VIMOR-ban a májbetegség, HCV és a pszichés összefüggések a téma.
Ne hagyjátok magatokat!
A nagy többség-én sem-nem szedi a ribavirint, és meggyógyultunk.
Ha tudok még segíteni, írj a magán-emailomra: dolgozznet@gmail.com
Üdv szeretettel: Klári

#25692 Laci72 hozzászólása: 2017.11.24. 21:50

Kedves Kankalin!
Amikor a ribavirin mellékhatásai mutatkoztak, akkor szüneteltettem a szedését. Ezzel is vírusmentes lettem 12 hétig szedett Harvonival.
Gyógyulást kívánok!

#25693 katih hozzászólása: 2017.11.25. 19:04

Igen, ma ilyenekről volt szó. Többek közt a gyógyszer interakciókról is. Szed Édesanyád valamilyen más gyógyszert a depressziójára vagy leállították most a kezelés miatt? Lehet, hogy olyan pszichiáterhez kellene fordulni, aki a HCV kezelésekben jártas. (nem sok ilyen van) Általában a kezelést végző centrumokban van. Nem tudom hol laktok, de a mai előadó a Jahn Ferenc Kórházban van (korábban a Szent Lászlóban volt és jártas benne. ) Dr. Gazdag Gábornak hívják. A ribavirint önhatalmúlag biztos nem hagynám el, nagy a kockázata gyógyulás szempontjából.

Hetvenes
#25530 Hetvenes hozzászólása: 2017.10.21. 09:31

Tisztelt Makara Főorvos Úr !

Hamarosan elkezdődik Harvoni kezelésem .
Kérem legyen szives megírni , hogy a kezelés alatt fogyasztható-e :
C vitamin , D3-2000IU vitamin , esetleg Supradyn , Máriatövis , alkalmanként megfázáskor gyömbér ?
Felvehető-e az influenza védőoltás ?

Köszönettel : Hetvenes

klmaan
#25531 klmaan hozzászólása: 2017.10.21. 23:32

Kedves Hetvenes!
Ha hozzászólásban írsz Makara dr-nak, vagy észreveszi, vagy nem. Írjál “történetet”, ahol a címben már írjad, hogy tőle kérdezel!
Bevéstél engem a táblázatodba?
Üdv és hajrá a teljes gyógyulás felé!!! Klári

#25541 Makara_dr hozzászólása: 2017.10.26. 10:55

Tisztelt Hetvenes,
Vitaminok szedhetők és ásványi anyagot tartalmazó multivitaminok is, ezzel szemben gyógynövények nem ajánlottak a Harvoni kezelés idején (Máriatövis sem).
Tisztelettel
Makara dr.

Hetvenes
#25549 Hetvenes hozzászólása: 2017.10.26. 21:00

Tisztelt Főorvos Úr !
Köszönöm válaszát , ehhez tartom magam .
Kellemetlenül érint , hogy a gyömbér , hársfatea stb. tiltott a Harvoni mellett . Sajnos könnyen elkap a megfázás (talán utóbbi időben jelentősen rosszabbodott májam miatt) , ilyenkor egy AszpirinC szokott segíteni , de nem használhatom mert vérzékenységet okozott . A bőséges orrvérzést órák múlva tudtam elállítani . Így most tanácstalan vagyok és egy kisebb megfázásból komolyabb gond is adódhat .
Kérem segítsen , mi az amit gond nélkül használhatok ilyenkor .
Köszönettel : Hetvenes

klmaan
#25525 klmaan hozzászólása: 2017.10.19. 15:25

Kedves Mama37!
Ez valóban nem jó eredmény, de nem kell parázni, mert ha nincs semmi tünet, akkor még nincs szövődmény-remélhetőleg, s a kezelés után visszafejlődik, vagy nem rosszabbodik. A legnagyobb érték a 75!
Reméljük, hogy az UH jó lesz!
A gyógyszerek miatt szintén ne aggódj, sőt, ha egy újabbat kap még jobb is lehet, mert az már az első generáció javított változata. Különben eddig a többség nem a Harvonit kapta, hanem a Abbwie cég gyógyszereit, mert az adta olcsóbban, ezt csak bizonyos esetben adták, pl. ha ribavirin is kellett hozzá, vagy a másik nem hatott, vagy olyan genotipus, amire ez nagyobb hatással van, pl. ha valaki 1a genotipusú. Én sem ezt a harvonit kaptam!
Mint már írtam, ez krónikus betegség, de ha most beindul a vizsgálati menet, felkerül a listára olyan elől lesz, hogy akkor már meg is fogja kapni.
Azért nagy felelőtlenség a körzetis dokitól, hogy nem követelte meg a hepatológusi felülvizsgálatot rendszeresen, Az “agyam áll meg”! Jó, hogy nem várta meg azt, amikor már normális enzimértékek lettel volna, s még örültek is volna, hogy “hiszen magától meggyógyult”, aztán azért lettek volna a jó értékek, mert már “ami nincs, az nem is mérhető”-ugyebár! A lényeg, hogy te ügyi voltál, és már jó úton vagytok.
Már közeledtek a gyógyszerhez, amit majd a doki eldönt, hogy melyiket, meg persze, a Hepreg bizottság-de ez legyen az ő dolguk, meg felelősségük!!
Minden jót nektek!! Szurkolok!
Üdv szeretettel: Klári

klmaan
#25524 klmaan hozzászólása: 2017.10.19. 13:37

Kedves Mama37!
Nagyon felelőtlen a körzetis dr-ok, de már jó úton vagytok! Ez az érték valóban sok, de a vége 75! S mint írtam, ez egy krónikus baj, talán még időben van Anyukád, ha nincs még szövődménye. Más laborértéke milyen? Hol van valami jel?
Azt gondolom, hogy amikor a vizsgálatok befejeződnek, és listára kerül “pikk-pakkra” megkapja, mert rendesen magas lesz a pontja. Azt, hogy melyik gyógyszert, azt majd a dr meghatározza, vagy a bizottság. Ezen szerintem kár parázni! Az eddigi többség nem a harvonit ette, hanem az Abbwie cég gyógyszereit, én is! A Harvonit bizonyos esetekben adták, vagy második menetben. A ribavirin sem alapból tartozéka. Lehet, hogy a még újabb gyógyszer még jobb is, hiszen az első generációsnak a javítása már.
Úgy látszik, hogy a kérvény beérkezése után elég gyorsan listára kerülnek a betegek. Kérjétek el a dokitól azonnal a beadási sorszámot, hogy ti is otthonról is figyelemmel tudjátok kísérni az alakulást.
A lehetőségeken belül minden jót, gyors kivizsgálást és gyors listára kerülést kívánok!
Valamit itt is kérlek, hogy írjad meg a történetet saját “TÖRTÉNET”-be, hogy miért jobb úgy, azt a másik levelemben írtam le.
Üdv szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

klmaan
#25523 klmaan hozzászólása: 2017.10.19. 13:19

Kedves Zsoma és Mama37!
Üdv n Nektek a Közösségben!
A ribavirin nem alapból tartozéka az interferon mentes kezelésnek. Azoknak adják, vagy javasolják, akiknek valamilyen ok miatt az előzmények miatt jobbnak látja a dr, hogy ezzel is megerősítse. A többség nem eszi mellé a ribavirint.
Zsomának! A 3-as kezelés is INF volt, alapban, tehát természetes volt, hogy az első beadása után jött a láz. Már utólag mindegy, de ezt normális hepatológián úgy csinálták, vagy csinálják, mert a kettes még mindig forgalomban van, hogy órákig ott kell maradni a kórházban megfigyelésen, és az inj-val együtt már adják is a lázcsillapítót. Nekem is felment 39 fölé, és nem engedtek haza éjszakára sem. Többet nem lettem lázas, csak hőemelkedésem volt tőle.
Ezekért a gyógyszerekért nem kell fizetni Magyarországon. Ez sok-sok milliós kezelés, és ingyen van. Keressél másik orvost, és remélhetőleg megoldódik a gondja Anyukádnak!!
Mindkettőtöknek javaslom, vagy kérem a saját/Anyukáitok érdeketekben, hogy a történeteteket írjátok meg saját “TÖRTÉNET”-ben, mert most másnak az oldalán vagytok, s így csak azok látják beírásotokat, akik “petevirág”-ot akarják olvasni.
Ez a közösség nem egy hagyományos fórum-hála Isten! A “történeteket” a VSZ moderátor teszi fel, és azt mindenki megkapja, aki valaha felregisztrált a VSZ Hepatitis közösségébe, de a hozzászólásokat csak azok, akik a “történet” alatt bejelölik, hogy “feliratkozom”.
Valamint Makara dr is figyelemmel kíséri a beírásokat, s az új történet mindenkinek jobban “szem elé” kerül.
Talán még annyit, hogy anno én hoztam létre/össze ezt a közösséget, ezért is érzek felelősséget, hogy mindenki a legtöbb infóhoz jusson, s ez úgy lesz jobb, ha van saját oldalatok.
Szeretnék még másban is segíteni, ötletet adni, ezért ha gondoljátok, írjatok magánban, s válaszolok.
Üdv szeretettel: Klári (dolgozznet@gmail.com)

#25512 Rozsa62 hozzászólása: 2017.10.13. 16:35

Sziasztok!Mint már írtam,túl vagyok a Harvonikezelésen egy honapja!Mavoltam controllvizsgálaton,megjött az eredményem,0.Nagyon örültem,legközelebb hat honap mulva lesz vírusszámlálás,.Üdv:Rózsa62

nora51
#25517 nora51 hozzászólása: 2017.10.16. 02:09

Rózsa, Rózsa, juhászkutya legyek, ha hat hónap múlva nem leszel szintén negatív!
Gratulaaaaaa! Nagyon örülök!!!!!!
Szeretettel: nora51

#25518 Rozsa62 hozzászólása: 2017.10.16. 17:10

Szia Nora!Úgy legyen!Köszi a gratulációt!Viszont kívánom,Nekedis sikeres kezelést kívánok,negatív eredménnyel!!!Szeretettel:Rózsa62

apa45
#25395 apa45 hozzászólása: 2017.09.24. 02:08

Szia! Szeptember 15-en fejeztem be a 12 hetes Harvoni kezelest,napi 1 szem reggel.Emellett volt napi 2×3 szem Ribavirin.Nagyon jol birtam es semmi komoly mellekhatas nem volt.Amikor kezdtem kozel70.000 volt a virus szamom es most pedig azt irja a labor jelentesen hogy virus nem talalhato.Kovetkezo 12 het utani napon ujra meg kell ismeteljem a virus szamlalast.Most a doki nem irt fel semmi gyogyszert egyenlore,ugyanis azt mondta hogy meg kell nezzuk mikent regeneralja magat a maj.A harvoni+ribavirint mindig percre pontosan szedtem ugy reggel mindketto mint este csak a ribavirint.Semmifele gyogyszert nem vettem be rajtuk kivul amig tartott a kezeles,megcsak teakat sem ittam nehogy tartalmazzon valamit.Tehat en csak ajanlani tudom ezt a kezelest mert tuti kiirtja a kis mocsok virusokat.

#25447 Mama37 hozzászólása: 2017.10.03. 10:42

Kedves Apa45!
Szeretném megtudni mennyibe került ez a 12 hetes Harvoni kezelés? Meg még annyit, hogy a kezelés alatt sokszor kellett-e menni kontrollra?Idős édesanyámnlál már ezek is számítanak.Sőt idősebb korban talán a ribavirinnek is vannak súlyosabb mellékhatásai?
üdv.:Mama37

#25366 Mama37 hozzászólása: 2017.09.12. 21:22

Kedves Mindannyian!
Nekem is az édesanyámról van szó, de ő 80 éves /épp holnap lesz a szülinapja:)/ Szeretném kérdezni, hogy mit gondoltok, ilyen idős korban nem veszélyesebb-e a kezelés. Olvastam már teljes mellékhatás nélküli kezelésről is a Harvonival, meg gégebevérzésről is. Milyen mellékhatásokra kell még számítanunk?
Zsoma, a Te helyzeted nagyon hasonló az enyémhez, csak egy kicsit fiatalabb az édesanyád. Amiket írtál, azért azok nagyon megijesztettek! Mi még nem vagyunk fenn a listán sem. Csak most értesültünk erről a Harvoni gyógyszerről, pedig 16 éve derült ki a fertőzés, de hogy ténylegesen mióta vannak vírusok, azt senki se tudja.Ha még ezután kerülünk fel a listára, mennyi idő a várakozás? Van remény, hogy még az ő életében megkapja ezt a gyógyszert? Minden érdekel, köszönöm, ha ír valaki!!

nora51
#25376 nora51 hozzászólása: 2017.09.15. 22:48

Mama 37-nek: remélem, van kezelőorvosa édesanyádnak. Nem írod, kapott-e már interferon-ribavirines kezelést. Mivel a sorrakerülés rengeteg paramétertől függ, ezt így megmondani nem lehet, hogy mennyi idő múlva kerül sorra. Orvosod vajon egyáltalán beadta-e már a kérvényt az ő kezelésére? Ha bővebbet írsz, érdemben tudnék válaszolni.
Üdv: nora51

#25445 Mama37 hozzászólása: 2017.10.01. 22:43

Kedves Nora51! Nagyon köszönöm,hogy írtál, sajnos csak most találtam rá a válaszodra! Nem kapott még édesanyám interferon-ribavirines kezelést, mert nem mertük vállalni a mellékhatások miatt. Van kezelőorvosa, csak már évek óta nem jelentkezett nála, csak a háziorvossal ellenőriztettük fél évente a májfunkciókat, amik 70 és 80 körül mozognak/GOT,GPT, GGT/Tehát, nincs még beadva a kérelem. Most beszéltem rá, hogy menjünk el újra a kezelőorvoshoz, mert van ez a Harvoni gyógyszer. Szeretném megtudni, milyen tortúrával jár, hogy ő is megkapja a gyógyszert, mert utaznunk kell Gyulára egy bő órát, és a kora miatt ez már nehézkes, ha sokszor kellene megtenni.Én soha nem bocsátanám meg magamnak, ha hagynám ezt a lehetőséget elveszni. De, ha csak felzaklatnám a sok vizsgálattal, azzal csak ártanék. Abban a hitben él, hogy , ha eddig nem lett baja, akkor már kibirja még a hátralévő idejében.Nem akartam megijeszteni, hogy ez nem egészen így van,hiszen minél tovább vannak benne a vírusok, annál nagyobb kárt okoznak.Amúgy jó általános állapotban van, de magas vérnyomásra és cukorra is szed gyógyszert.A fibroscan vizsgálat mit mutat ki? Még a méhpempőről olvastam jókat, honnan érdemes rendelni és melyik fajtát? Nagyon köszönöm előre is a választ!
Mama37

nora51
#25519 nora51 hozzászólása: 2017.10.18. 00:07

Mama37-nek: a fibroscan vizsgálat megmutatja a máj jelenlegi állapotát, hogy mennyire van májfibrózisa, (kötőszövetes átépülés), esetleg májzsugora. 0-tól 4-ig osztályozza az állapotot . Az F4 a legsúlyosabb állapot, de abból is van visszaút! Olyan ez, mint egy ultrahang, ahhoz hasonlít. – Én még nem ettem méhpempőt, ebben nem tudok tanácsot adni. Legalont, Silegont szedhetne, (máriatövismag), mert az sejtszinten hasznos a májnak. Csakis gyógyszertárból vegyetek ilyeneket, mert arra van garancia.Méhpempőt, vagy propoliszos mézet is onnan vennék.Vérvétel szokott még lenni, más nem. Ha biopsziát akarnának csinálni, azt utasítsátok vissza. Nem veszélytelen, pláne az ő korában. De manapság már a biopsziát kiváltotta a Fibroscan. Tartok tőle, hogy ahhoz utazni kell, mert ahol éltek, ott nincs ilyen készülék. A Harvoni kezelés 15-20 millióba kerül, az államnak.
Mindenképpen konzultálni kéne a kezelőorvossal!!! Fibroscanre is ő ad beutalót.
Bocsi hogy most válaszoltam csak, de el voltam utazva Baranyába.
Üdv: nora51

#25522 Mama37 hozzászólása: 2017.10.19. 11:58

Kedves Nora51 és Klári!
Nagyon-nagyon köszönöm a válaszodat! Éppen tegnap voltunk a fibroscan vizsgálaton és rettenetesen rossz hírt kaptunk. Nagyon előreheledott májzsugor:F:4 és abból is 36,9-es. Ezt nem is tudom mit jelent, de azt láttam hogy már a 20 körüli érték is F:4-nek számít.
Írjatok valamit, mire számíthatok????? Holnap megyünk még laborba és ultrahangra, majd utána állítólag felvesz a listára. Viszont azt mondta, hogy nem a Harvoni lesz a gyógyszer, hanem egy másik/ a nevét nem mondta/, sőt kérdeztem a hatóanyagára, az is más mint a Harvoninak. Ez is nagyon elkeserített!!!! Állítólag most megy a tárgyalás, hogy ki ajánlja a legolcsóbb árat a gyógyszerre, és majd akkor lehet töbet tudni. Annyit azért hozzátett, hogy ezt is próbálták már és ugyan olyan hatékony. Azért mégis vannak fenntartásaim, mert itt mindenki a Harvoniról számol be nagyon jókat. NAGYON FÉLEK!
Kedves Klári! Tudom, hogy a máj milyen nagyszerű szerv és nagyon jól regenerálódik.Remélem, ebből az állapotból is. Nem tudom, volt-e már valakinek ilyen eredménye, amiből felgyógyult? Még nincsenek különösebb tünetei anyukámnak.Remélem ki tudjuk várni a sorunkat!!!

klmaan
#25520 klmaan hozzászólása: 2017.10.18. 19:21

Kedves Mama37!
Én is meg akarom erősíteni Nóra véleményét. Hazánkban akinek jár, és megkaphatja az interferon mentes kezelést-(ez van több féle is), pl. a Harvonit, azt a kezelőorvosa felzteteti a listára. ehhez egy kérdőívet tölt ki, amire sok minden adatot felír, de a legtöbb az a laborvizsgálatból kiderül. Fibroscanra és Uh-ra kell elmenni. Megnyugtatásként mondanám neked, hogy a máj egy nagyon csodálatos szerv, és sokáig kompenzál, így tüneteket sem okoz. Ha Anyukádnak nincs más tünete, csak az emelkedett enzim értékek, akkor feltehetően nincs baj. Azért a saját megnyugtatásotokra el kellene menni a kezelőorvoshoz, és kérni egy új labort, és UH és Fibroscan vizsgálatot.Ez egy krónikus betegség, és nagyon lassan halad előre, s bizonyos kórok idős korban lassabban haladnak, vagy rosszabbodnak, mint a fiatal szervezetben. Persze, az átlag, az átlag, az ember pedig egyedi teremtés. Egy vizsgálat mindenre fényt derít! Kívánom, hogy ne legyen rossz az eredménye, de ha igen, akkor pedig van megoldás-persze ahhoz orvoshoz kell menni!
Minden jót, és várjuk az eredményt.
Üdv: Klári

#25284 Rozsa62 hozzászólása: 2017.08.19. 12:43

Szia petitevirág!Én most a Harvoni kezelés 9.hetében járok.Tényleg nincs semmi mellékhatás.Nekem a kezelés 3 honap(12hét).Szeptember 13.-án fejeződik be.Majd a további fejleményekről írok,kitartás!Üdv:Rózsa62

#25324 Zsoma hozzászólása: 2017.09.01. 08:50

Szia Rozsa62! Érdeklődni szeretnék, hogy a kezelésedben csak a Harvoni tablettákat kell szedned, vagy kombinálták Ribavirinnel? Köszi: Zsoma

#25325 Rozsa62 hozzászólása: 2017.09.02. 14:44

Szia Zsoma!Reggel 1szem Harvoni meg 1szem Ribavirin,este 2szem Ribavirin,ezenkívül szedem a Legalont.És veled mi újság?Írjál magadról,teis ezt a kezelést kapod?Üdv:Rózsa62

#25356 Zsoma hozzászólása: 2017.09.11. 13:43

Szia Rózsa! Köszönöm hogy válaszoltál. :) Az anyukámról van szó, ő miatta léptem be erre az oldalra is. Ő most 73 éves. 40 évvel ezelőtt egy problémás nőgyógy.műtét miatti vért kapott. 12 éve derült ki egy labor eredmény kapcsán hogy fertőzött. Akkor kapott interferon kezelést, de csak pár hétig bírta, olyan gyenge és vérszegény lett, hogy be kellett fejezni. Teltek az évek, a doktornő akihez járt, Dr. Abonyi Margit biztatott hogy hamarosan lesz új szer, mellékhatás nélkül. 4 évvel ezelőtt mondta is anyunak hogy itt van az új szer, amit azonnal meg is kapott szuri formájában ott a rendelőben, mellé meg kapott még párat hogy azt majd otthon kell beadni, plusz ribavirin gyógyszert. Ez volt délután. Mire estére hazaért olyan rosszul lett, 40 fokos lázzal, hogy az ágyig alig bírt elmenni. Mondanom se kell, hogy hallani se akartunk arról hogy még egy szem tablettát (nem hogy a szurit) beszedjen. Hetekig tartott mire rendbe jött. Megint teltek az évek, és én olvastam az új gyógyszerről, a Harvoni-ról. Aztán a doktornő is mondta, hogy ez már jó lesz, ennek tényleg nincs mellékhatása. Anyu meg is kapta, aztán amikor otthon mutatta nekem is, megdöbbenve láttam hogy a ribavirint megint mellé adta. Kb. három hétig bírta anyukám, egyre gyengébb lett megint (ribavirin komoly mellékhatása), mígnem egyik hajnalban hívott apu hogy nagyon rosszul van anyu, rohammentővel mentünk a Honvéd kórházba. Napok alatt jött rendbe, vért adtak neki mert annyira vérszegény lett. Amikor még csak 1 hete szedte anyu a gyógyszereket és láttam hogy gyengül, felhívtam a doktornőt, hogy a ribavirint kell e mindenképpen szedni, mert azt olvastam a gyógyszer protokoll leírásában (ez a gyógyszergyári) hogy sok esetben elég a Harvonit önmagában szedni, csak ez esetben hosszabb ideig tart a kezelés (24 hónap). Nagyon lekezelően beszélt velem, és azt mondta hogy akkor semmi értelme a kezelésnek. Úgyhogy mivel Kórházba került és ott is megerősítették hogy ez gyógyszer mellékhatás volt, abba hagyta a kezelést. Nem kockáztattuk az életét. Ne haragudj hogy ilyen sokat írtam. Most újból keresem a lehetőségeket, és valószínűleg egy másik orvos személyében. Neked nem okoz gondot a ribavirin tényleg?

#25448 Mama37 hozzászólása: 2017.10.03. 10:49

Kedves Zsoma! Tőled s érdeklődöm, hogy mennyibe került édesanyádnak az egy havi Harvoni+Ribavirin gyógyszer?Az édesanyám már 80 éves, ebben a korban már veszélyes lehet a ribavirin mellékhatása??.Döbbenten olvasam Édesanyád rosszulléteit, nem szeretnénk mi is így járni.
Köszönöm, ha válaszolsz.Üdv.: Mama37

apa45
#25396 apa45 hozzászólása: 2017.09.24. 02:36

Szia Zsoma!Csak azt szeretnem kerdezni hogy teged nem figyelmeztetett az orvosod arra hogy semmifele gyogyszert(egy par kivetel) ne szedjel a kezeles ideje alatt,foleg nem olyanokat amik hatassal vannak a majra? Itten tajekozodhatsz http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/harvoni_90_mg_400_mg_filmtabletta/59174

#25254 petitevirag hozzászólása: 2017.08.08. 09:07

Kôszônôm vàllaszod! Remélem nàllam is igy lesz! Tovabbi szép napot!

#25252 mami1mami hozzászólása: 2017.08.08. 07:34

Űdv. Semmi mellékhatás nem volt 3 hónapig szedtem.. Eltűntek a vírusok
. Sok sikert.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close