Mit kell tennem?

Téma címkék:
2018.01.23. 15:58

Üdvözlök Mindenkit!

Új vagyok az oldalon és ezennel szeretnék kérdezni.

A 80-as években kaphattam a hepatitis c-t vérátömlesztéssel. Öt éve állapították meg. Korom miatt kezelést nem kaphattam. A sajtóban olvastam, hogy az idén sok betegnek lehetősége nyílik arra, hogy gyógyszerhez jusson, de várólistára kell kerülnie. Azt szeretném kérdezni, mit kell tennem, hogy felkerüljek. A segítséget előre is köszönöm!

#26013 haraszika hozzászólása: 2018.01.24. 23:13

Sziasztok üdv mindenkinek olyan kérésem volna hogy votunk a párommal fibroscan vizsgálaton én harmadjára a a párom elöször.Az ö eredménye statosis f3 f4 körött.A fibrozis f3 tehát sulyos.És szeretnénl érdeklödni hogy ez még vissza fordithato e teljesen vagy sem. Hcv pcr negativ mind kettönknek.Elöre is köszönöm maradok tisztelettel.

nora51
#26016 nora51 hozzászólása: 2018.01.25. 22:29

Haraszikának: a steatosist, azaz májzsírosodást S-sel jelzik. A S3 az súlyos májzsírosodás.(S4 nincs,vagyis S3 a legsúlyosabb) Ám fogyasztó ésszerű diétával és rendszeres (átlag napi fél óra) izzasztó testmozgással MEGSZÜNTETHETŐ!!!!! Azaz saját maga megszüntetheti az előbb említett két módszerrel.
A F3 a máj kötőszövetes átépülését jelenti., mely visszafordítható. De ez a fibrózis mitől is keletkezett???
Ha mindketten negatívak vagytok, akkor örüljetek nagyon! Máriatövismag-kapszula segíti a máj regenerálódását fibrózis esetén..
Üdv: nora51

klmaan
#26007 klmaan hozzászólása: 2018.01.24. 00:24

Kedves Zelde!
Nagy szeretettel köszöntelek közösségünkben. Jó helyre találtál, de kár, hogy nem 5 éve! Egyetértek Katihval! Annyit azért hozzáteszek, hogy vidéken nem biztos, hogy kisebb városi kórház rendelkezik HCV kezelésére hívatott szakrendelővel, ezért ha utazni is kell, a listából válasszál kórházat és orvost, de még így is jobb előtte informálódni, és olyanba menni, ahol nagyobb betegszámmal dolgoznak. Persze Bpen is lehet különbség egyes kórházak között.
Más! Ha 5 éve vagy felfedezve, és kaptál valamikor vért, akkor kaptál kártérítést? Kértél?Ehhez is kaphatsz itt segítséget, infót.
Nagyon szurkolok, hogy mielőbb “jó kezekbe” kerülj, és meggyógyulj!!
Ha más kérdésed is van, esetleg könnyebb magánban feltenni, nagyon szivesen válaszolok, esetleg tudok küldeni infós anyagot.
Üdvözlet szeretettel! Klári (dolgozznet@gmail.com)

nora51
#26017 nora51 hozzászólása: 2018.01.25. 22:42

Kedves Zelde! Klári kérdezi, kaptál-e kártérítést. Ez manapság nem úgy zajlik, hogy kérsz és kapsz kártérítést, hanem úgy, hogy ha 1992 előtt kaptál vért, és ezt dokumentummal tudod igazolni, akkor ügyvédet fogadsz és bepereled a magyar államot, ha állami kórházban fertőztek meg. Még ezenkívül is van egy fontos feltétele a per megnyerésének. A betegség tudomásulvételétől számított egy éven belül kell beadni a keresetet. Ha megnyerted a pert, akkor kapod a kártérítést, mely egyénenként más-más összegű. Ha kérdésed van, és friss információkat szeretnél kapni erről, menj a http://www.vimor.hu weboldalra, és ott legalul megtalálod Dr.Kókai Balázs ügyvéd elérhetőségeit.
De tőlem is kérdezhetsz, itt ezen az oldalon.
Szeretettel üdv: nora51

#26003 katih hozzászólása: 2018.01.23. 19:09

Szia Zelde!

El kell menned az orvosodhoz, vagy ha már nincs meg akkor valamelyik hepatológiai centrumba a leleteiddel és egy háziorvosi beutalóval és elmondani, hogy hallottad, hogy új gyógyszerek vannak és szeretnél felkerülni a várólistára. A hepatológiai centrumok listáját megtalálod a http://www.vimor.hu oldalon.
Nem tudom, hogy a korod miatt miért nem kaphattál (túl öreg vagy túl fiatal voltál), de ilyenről még nem nagyon hallottam eddig.

üdv

katih

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close