Hetvenesnek és másoknak

Téma címkék:
2018.02.05. 20:43

Kedves Mindannyian!

Főleg Hetvenesnek szerettem volna írni, mert korban Ő áll legközelebb hozzám.

Szóval megkaptam én is az interferonmentest,de a Ribavirint is szednem kell mellé. Nem tudom ilyen idősen hogy fogom annak mellékhatásait viselni. F4-es vagyok. E mellett mégis megvagyok, nincsenek különösebb bajaim (ízületi gondok, vérnyomás,cukor, leszámítva, de ebben a korban már nem ritka).

Itt már pár év is sokat jelent, 3hét múlva kezdem a kezelést, de ha ettől leszek rosszabbul, akkor az már nekem nem éri meg. Nálad olvastam Hetvenes, hogy voltak bajok a Ribavirintől. Írnál nekem, hogy mire kell számítanom, vigyáznom? Nem tudom, hogy húznám tovább szenvedés nélkül, kezeléssel vagy a nélkül? Ezt lenne jó mérlegelni.

Ha tudna ebben valaki tanácsot adni azt megköszönöm!

#27548 Hetvenkilences hozzászólása: 2018.11.06. 22:30

Kedves Mindenki!
Lelkiismeret furdalásom van, hogy nem írtam a kezelésem óta, de nekem nehezen megy az ilyesmi. Végül
is túl vagyok rajta,kitartottam, nem panaszkodom. Sajnos nekem kb.1-2 hónapot kell várnom az eredményre. Vajon miért olyan sokára, ha már máshol csak néhány nap?
Van egy nagyon-nagy félelmem és kérdésem. A kezelés előtt és alatt is ugyanazzal a tűvel mértem a vércukor szintemet.Nem mondta senki, hogy ez baj lehet. Előtte sem cseréltem, mert csak magamnak mértem, más nem használta, és amúgy sem látok jól,nem is tudom kicserélni. Vissza fertőződhettem-e saját magamtól? Úgy tudom, csak nagyobb vérmennyiség fertőz. Mi lesz, ha emiatt az egész tortúra hiábavaló volt???
Hetvenkilences

#26219 Mama37 hozzászólása: 2018.02.17. 21:55

Kedves Hetvenkilences!
Most olvasom a kérdésed és aggodalmaidat a korod miatt. Az én édesanyám elmúlt 80 éves. Hamarosan kezdi ő is a kezelést. Én is nagyon féltem az elején, hogy nehogy több gondja legyen a gyógyszerektől, bár tudom ennél nagyobb gond már nemigen lehet. Mindenki megnyugtatott és csak bízni tudok, hogy lesz még regenerálódás utána, na és nem szenved a mellékhatásoktól sem.
Szeretettel:Mama37

Hetvenes
#26146 Hetvenes hozzászólása: 2018.02.08. 18:04

Kedves Hetvenkilences !

Kérdésedre válaszoltam a “Harvónia” történetben de ide is bemásolom.
Szerintem vágj bele !
Üdvözlettel : Hetvenes

3 hét után már elég fáradékony vagyok , de főleg szédülős . Vigyáznom kell az én megszokott hirtelen mozdulataimmal . Gondolom már a Riba szedegeti szét a vörösvértesteket . Majd kiderül a jövő heti kontrolon , de nem volt labor csak vérnyomás mérés .
5 hete megy a Harvoni-Ribavirin kettős .
Mivel éreztem a Riba hatásait és a kezdéskor a max. 5-szörösei voltak a májenzim értékek , kértem háziorvosomtól egy labor beutalót . Az eredmény : a májenzimek nagyrészt beálltak a normál tartományba , ez megnyugtat : dolgozik a Harvoni . A vérkép értékei szinte pontosan megegyeznek a hármas kezelésem 6. heti értékeivel . Vagyis csökkent a vörösvértest szám , a hemoglobin és a fehérvérsejt szám (ez az immunrendszer gyengülését okozza , fogékonyság a fertőzésekre).
Így már érthető a fáradtság , megszédülés , viszketés és új jelenségként a rendszeres székrekedés .
Túl sokat nem tehetek . A széteső vörös vértestek pótlását valamennyire segíti a napi 2 x 3 mg Folsav , amit anno Makara főorvos úr javasolt . A székrekedés ellen aszalt szilva és Mira víz . A viszketés enyhítésére testápolók .
Véget ért a tortúra , már ami a Ribavirin tablettákat illeti . A mellékhatásait illetően még semmi javulás .
Az utolsó hónapra jöttek a nehezebb dolgok , amiben benne lehet a 75 év és a gyors F4-re romlás is .
Fokozódott a gyengeség az energiahiány , 100 m séta után egy nap fekvés .
A megbolondult hőszabályozás (talán keringés ?) okozott gondokat , egyszer totál becsomagolva vacogtam , másnap kitakarózva is lángoltam .
Legtőbb gondot az immunrendszer legyengülése okozta , előjött a herpesz , gombák , felfázás . Több hete makacs prosztata gyulladás fájdalommal . . .
Egy héttel a gyógyszerek elfogyta után kezdtem magam kicsit jobban érezni kivéve a gyulladást . . .

Ezekből láthatod az én tapasztalatomat . A lényeg : a felmerülő problémákra használni kell mások ötleteit . Nem ajánlott a megeröltető mozgás . Nagyon ügyelni kell a különféle baktériumos fertőzések elkerülésére , állítólag a vírusokat a Riba elrendezi .
Tanácsot nem adhatok , nem ismerlek . Ha úgy gondolod elég aktív vagy még és szép évek várnak rád egészségesebben akkor vágj bele . A fenti problémák nem olyan vészesek , sokkal többet jelenethet a vírusoktól és gyulladástól megszabadult májjal könnyebb élet .
Én nem azért írtam le nyűgjeimet , hogy bárkit elriasszak . Hanem hogy akinek a kezelés során problémái adódnak láthassa : nincs egyedül és a problémák megoldhatók .

varoszoba
#26147 varoszoba hozzászólása: 2018.02.08. 18:40

Kedves Hetvenes, utólagos engedelmeddel ide is bemásoltuk a válaszodat, így Hetvenkilences történetét olvasók is egyből megtalálják. :-)
Üdv: VSZ

#26158 Hetvenkilences hozzászólása: 2018.02.10. 18:45

Kedves VSZ!
Nagyon köszönöm, hogy ide is bemásolták a szöveget, így én is könnyebben megtaláltam, köszönöm!
Hetvenkilences

varoszoba
#26165 varoszoba hozzászólása: 2018.02.13. 12:59

:-)

#26156 Hetvenkilences hozzászólása: 2018.02.10. 18:10

Kedves Hetvenes!
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, és a segítő mondataidat. Majd lesz valahogy! Azért remélem a legjobbakat, és bízom, hogy lesz majd erőm hozzá.
Hetvenkilences

pikirt67
#26117 pikirt67 hozzászólása: 2018.02.06. 01:55

Kedves Hetvenkilences!
A kérdésedben segíteni sajnos nem tudok, de nagyon drukkolok, h választ kapj. Nem könnyű döntés előtt állsz és információk, tapasztalatok nélkül……hát nem egyszerű.
Üdv: pikirt67

#26157 Hetvenkilences hozzászólása: 2018.02.10. 18:40

Kedves Pikirt67!
Köszönöm!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close