Új tag. HCV

Téma címkék:
2018.02.05. 14:04

Sziasztok! Férjem nevében írok, akiről tavaly júliusban derült ki a betegségeAkkor egyik napról a másikra hasa – lába bevizesedett, véres vizelet.. szem és bőr sárgaság jelentkezett. Először húgyúti fertőzéssel kezelték. 2018 jan. engedélyeztéķ az interferonos kezelést amitért be kellett feküdnie a kórházba, de a vérképe miatt nem adták. Azt mondták felteszik az interf. mentes várólistára… Ahogy titeket olvastalak, mindenki volt olyan vizsgálaton ami a máj állapotát mutatja. F1-4-IG. Ez feltétele a listára kerülésnek??
Nem tudjuk hogy működik, azt mondták intézik.
Állandó vízhajtót szed. Alog tud vmit enni, lefogyott rendesen. Lenne étvágya de ha eszik, rosszul lesz. Légyszi írjatok, hogy többet tudjunk
Csak a net google segít. Meg TI remélem.

Előre is köszönjük!

klmaan
#26185 klmaan hozzászólása: 2018.02.14. 18:22

Kedves Enci!
Válaszoltam a gyomortükrözéssel kapcsolatos kérdésedre pár napja, de nem reagáltál. Nagyon szeretnék segíteni!
Szurkolok nektek, Férjednek!
Írj!
Üdv szeretettel. Klári ( dolgozznet@gmail.com)

endrebandi52
#26184 endrebandi52 hozzászólása: 2018.02.14. 16:30

Kedves Enci3! Én már benne vagyok a” jóban. De előtte négy Interferon kombinált kezelésen vagyok túl.AFibroscan vizsgálat a máj biopsziat váltja ki.Pontokat kapsz minden eltérés után,és ettől függ mikor kerülsz sorra. Nem az a döntő mikor fedezték fel a HCV fertőzést. Szépen leírták a többi sors tarsaink, hogy mi a teendő. Jó egészséget kívánok neked! Bátran előre, csináld minél előbb!!!- endrebandi.

klmaan
#26163 klmaan hozzászólása: 2018.02.12. 15:37

Kedves Enci!
A gyomortükrözés annyiban ad tájékozódást, hogy megmutatja a nyelőcső ereinek milyenségét. Ha azok tágultak, az rossz máj állapotra utal. Ha tágult, akkor előfordulhat gyomorvérués, nyelőcsővarix vérzés, és az súlyos baj! Akár halállal is végződhet. Megkétdeztétek, hogy miért nem küldi már el Fibroscanra?
Melyik centrumba jártok? Máskor ne engedjed meg, hogy kiküldjön! Ebbe csak a férjed szólhat bele! Ez a tetejében egy olyan, krónikus betegség, amit nem us lehet egyedül csinálni! Kell a család segítsége, és nagyon kell a társ/ gondozónak a tudása, és “képben” kell lennie, hogy tudjon segíteni!! Ne hagyjátok magatokat!
Vátozatlanul fejajánlom a magáncímemet, hogy tudjak több infót is küldeni!
Várjuk a további hireket, fejleményeket!
Üdv! Klári (dolgozznet@gmail.com)

#26164 enci3 hozzászólása: 2018.02.12. 22:10

Köszönöm! Jelentkezem…felirtam a fibroscant meg a z étkezés kérdést de nem kérdezhettem.A férjem annyit kérdezett hogy milyen állapotban van a mája? Erre mondta a drnő hogy de jó hogy szólt akkor kérünk időpontot gyomortükrözésre…pénteken megy.

#26162 enci3 hozzászólása: 2018.02.12. 14:26

Sziasztok! Köszönöm szépen a hozzászólásokat, számomra nagyon fontosak sajnos szinte csak a netről tájékozódhatunk…Ma voltunk vérvételen és a doktornőnél, aki simán kiküldött a vizsgálóból…,,inkább ne jöjjön be”ezt mondta.Annyi van hogy semmit nem tudunk a férjem májának hogylétéről…gyomortükrözésre küldte..Sokat olvasgattam, de nem tudom hogy ez a vizsgálat hogy tudja a máj állapotát megmutatni? Hát most ennyi..

nora51
#26130 nora51 hozzászólása: 2018.02.07. 01:02

Kedves Enci!
Nekem 39 éves fertőzöttségem van, de soha nem voltak ilyen panaszaim, mint férjednek. Csak az interferonos kezelésektől váltam szabályosan élőhalottá, már bocs, de zombit is írhatnék. Ha nem kezeltek, akkor nem volt igazán panaszom. Tényleg minden szervezet más!
Klári célzott itt a kártérítésre. Ezt perrel kell elérni. Ám csak akkor megnyerhető a per, ha állami kórházban 1992 előtt kapott vért a férjed, és ezt igazolni tudja egy erről szóló dokumentummal. Ez esetben érdemes nekivágni. Egyébként reménytelen.
Ha nem kapott vért, vérkészítményt 1992 előtt, akkor nem lehet kártérítést várni. Ha igen, akkor tudok ebben jártas ügyvédet. Érdekel?
Szeretettel üdv: nora51

#26129 Kalapos hozzászólása: 2018.02.06. 18:15

Érdekes ez a HCV.
Többen is írtátok, hogy lefogytatok, vizesedés, sárgaság meg egyéb.
Ez a mocsok kis vírus ezek szerint nagyon másként működik ember és ember között.
Nekem 20 év alatt szinte semmilyen tünetem nem volt. Az én rosszullétem kizárólag arra az időszakra vonatkozik amikor szúrtam magam anno, az viszont ütős volt, mondhatni K.O. Most ugyan rátudnék fogni bőr ill. kisebb emésztési problémákat, de ebben sem vagyok biztos, csak gyanús.
Kitartást!!

klmaan
#26127 klmaan hozzászólása: 2018.02.06. 16:06

Kedves Enci!
Csak annyit még, hogy itt van Sorstárs, aki a kártérítés ügyben tud segíteni, ha kell. Emiatt sem kell aggódnotok, ha kapott vért a Férjed.
Üdv! Klári (dolgozznet@gmail.com)

klmaan
#26126 klmaan hozzászólása: 2018.02.06. 15:54

Kedves aggódó Enci!
A Fibroscan vizsgálat természetes velejárója annak, hogy képben legyünk a máj állapotáról, feltéve, ha nem csináltak biopsziát. Fibroscan vizsgálat nélkül nem is lehet beadni a kérvényt.
Tavaly, 2017 decemberében kivezették az INF kezelést, ezért nem is értem, hogy most januárban ez miként került egyáltalán szóba!? Na, de már a “mentesre” vártok, szerencsére! Virusszám vizsgálat, genotipus vizsgálat megtörtént? Milyen eredménnyel?
Arról nem írtál, hogy hol kapta, vagy kaphatta, és mikor a HCV-t? Ha vérrel, vagy vérkészítménnyel juthatott hozzá, akkor beadtátok a kártérítési igényt, amit 1 éven belül kell beadni!?
Ha írsz a magáncimemre, akkor küldök még több infót, és személyreszabottan tudnék válaszolni kérdéseitekre, aggodalmaitokra.
A Fibroscan már minden HCV centrumban ingyen elérhető, s én úgy tudom, hogy sürgős esetben, mint a ti esetetek is, szinte azonnal hozzá lehet férni. Más eset az olyan, mint az enyém, vagy már gyógyult Sorstársaimé, akiknek az ellenőrzés, az utánkövetés miatt kell a vizsgálat. Nekünk pár hónsp ide, vagy oda teljesen mindegy, ha a laborértékeink rendben vannak, de az újaknak ez feltétele a további lépésekhez. Ha mégsem megy SZTK-ra gyorsan, és akartok mielőbb tisztán látni, akkor megírom, hogy hová menjetek maszek alapon.
Megkérdezhetem, hogy hová jártok orvoshoz? Van egy gyanúm, hogy nem HCV centrumban vagytok, mert azt nem tudom elképzelni a mai világban, hogy centrumban el akarnak kezdeni egy INF kezelést Fibroscan nélkül.
Sokat ragozom már, de nekem egy kicsit/nagyon nem tetszik itt valami! Van más betegsége is a Férjednek?
Írjatok, és tisztázzuk a dolgokat, és segítek infóval, amiben csak tudok.
Annyit még, hogy a HCV gyógyítható, és mindenkinek a rendelkezésére áll a kezelés, és egyre gyorsabban, olyan gyorsan, mint még soha!!!
Még annyit, hogy jó helyen vagytok itt, és kaptok sok segítséget, infót és biztatást. Sokat megélt, látott és győzött-HCV-ét legyőzött Sorstárs van itt, akiknek “mániájuk” a Sorstársak segítése, bátorítása, közösségben tanulni, hallgatni okosságokat, vagy akár ünnepelni, vagy csak úgy beszélgetni.

Üdv szetetettel, és reményt, gyógyulást kívánva Férjednek! Klári (dolgozznet@gmail.com)

pikirt67
#26116 pikirt67 hozzászólása: 2018.02.06. 01:52

Szia Enci3!
Nekem azt mondták, h feltétel a Fibroscan vizsgálat eredménye is. December elején áprilisra tudtak volna időpontot adni, ezért intéztem magán (fizetős) úton.
Étvágy/emésztés témában: iszonyúan lefogytam én is, rosszul lettem már szinte mindentől, saját szakállamra bélflóra telepítőt kezdtem szedni és javulást mutatkozik.
Üdv: pikirt67

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close