Mi a megoldás?

Téma címkék:
2018.05.25. 08:17

Sziasztok!

Egy ideje igyekszem követni a hepa C-s történeteket, mivel tavaly kiderült én is érintett vagyok. Fogalmam sincs mikor lettem fertőzött…….sztem akár több évtizedes is lehet. Tegnap megkaptam a gyógyszereket. Viekirax+Exviera, előtte rákerestem, a leírásban szereplő gyógyszerméret elborzasztott. Tegnap 2x nekifutottam, h bevegyem. Most is bőgök…..nem tudok lenyelni semmi nagy gyógyszert. Párhuzamosan fut a a fülzúgásom kivizsgálása, nincs még fix válasz, de esélyt látok arra, h kitartóan gyalogolok a halláskárosodás és hallókészülék felé, a bal fülben lévő kengyel sérülése évek óta fennállhat, csak a lehajláskor történő szédülést a vérnyomásnak tulajdonítottam, a nyelési gondjaim meg…..hát arra még tippem sincs. Többször beszéltem már gyógyszertárosokkal is…….most beszereztem egy speckó zselét, ami a lenyelést segítené, de olyan szinten pánikolok, h esélytelen. Konkrétan a fulladástól félek. Akadt már el gyógyszer lenyeléskor és az ellenségemnek se kívánnám azt a halálfélelmet, pedig az csak egy Algopyrin volt. Természetesen láttam azt a kommentet, amiben ugyanezen gyógyszer-kombinációval egy sorstársunk kórházba került, majd másik gyógyszerkúra ellenére még mindig kimutatható nála a vírus. (Van már felismert gyógyszer amit nem kaphatok, komoly nehézlégzést okozott, a esti bevétel után kora reggelre)

Most itt ülök, nézem a két doboz gyógyszert, érzem a gombócot a torkomban.

Este nem voltam egyedül, de olyan ember nem volt velem, aki igazából segíteni tudna, ha baj van, most pedig egyedül vagyok……….Mi a megoldás?

#26831 bama59 hozzászólása: 2018.05.26. 22:47

Kedves Pikirt!
Én is ilyen nehézséggel küzdök.Mielőtt be veszem a gyógyszert,ránézek a 2cm hosszú és 1cm széles gyógyszeremre,én is megijedek tőle,de nagy erőt veszek magamon és gyorsan bekapom egy pohár vízzel. Próbálj másra gondolni miközben bekapod a gyógyszert.! Én már a harmadik havi kúránál tartok. Nekem is van fülzúgásom,immár 12 éve kb. De nem is kicsit,nagyon. Szüntelenül suhog a fejem. Ebbe is bele kell törődni,de nagyon nehéz. A bal fülemen hallom inkább,pedig azzal már nem is hallok. Ez nem is fülzúgás,hanem fejzúgás. Csak nem tudom miért mondják fülzúgásnak. Kitartást kívánok és ne nézegesd a gyógyszeredet,hanem kapd be gyorsan!
Üdv. Magdi.

nora51
#26824 nora51 hozzászólása: 2018.05.26. 02:20

Hogyan kell bevenni
- A tablettákat étkezés közben kell bevenni. Az étel típusa nem fontos.
- A tablettákat egészben kell lenyelni.
- A tablettákat ne rágja össze, ne porítsa vagy ne törje szét, mert keserű ízük lehet.
Kedves Pikírt, ezt olvasom az Ex-Vie kombó leírásánál a neten.
Úgy tűnik, azért ne porítsuk, törjük szét, rágjuk össze, mert keserű ízük lehet. Csak ez a baj, hogy keserű? Hát az ellen lehet tenni!
Én kipróbálnám, hogy összetöröm és mézben-lekvárban-szörpben kanállal lenyelem.
De: légyszí ezt beszéld meg gyógyszerésszel, vagy mindjárt a hepászoddal!
Na mit szólsz?
Szeretettel: nora51

pikirt67
#26827 pikirt67 hozzászólása: 2018.05.26. 09:28

Szia Nora51!
Amikor a gyógyszertárban átvettem a gyógyszert, akkor megkérdeztem és azt a határozott választ kaptam, h tilos összetörni.
Szeretettel: pikirt67

museto
#26815 museto hozzászólása: 2018.05.25. 21:17

Szia kedves Sorstárs! Gyógyszerek nélkül bizony nem leszel soha vírusmentes, téhát mindenképp be kell juttatni valami módon szervezetedbe a tablettákat. Mi még sokan a régi 3-as kezeléstől lettünk vírus mentesek, ami esetemben 1+1 éven keresztül napi 3×4 plusz 1, plusz heti 1 injekciót jelentett. De be kellett nyomatni a “mérgeket” mert ez volt a vírusoktól szabadulás egyetlen módja. Gondolom ezt a gyógyszert is lehet porítani legvégső esetben és így valamibe keverve (méz, lekvár, szörp stb.) bevenni. Ezt beszéld meg a hepászoddal. A mellékhatásoktól pedig ne félj, az itteni leírásokból láthatod, hogy akik a korábbi 2es vagy 3as kezeléseket kapták, ezt az új szerkombinációt szinte mellékhatások nélkül tudták alkalmazni. Persze ha vannak egyéb betegségeid, akkor az azokra szedett gyógyszereket meg kell beszélni orvosoddal. Kitartás, légy okos és erős! Üdv, Museto!

pikirt67
#26818 pikirt67 hozzászólása: 2018.05.25. 23:06

Szia Museto!
Megjártátok itt már sokan a hadak útját! A Ti gyógyulásotoknak Veletek örülök őszintén és hálát érzek, amiért ez a közösség létezik!
A gyógyszert tilos eltörni, porítani, ez volt az első amit megkérdeztem kiváltáskor (szinte), de a leírásban is benne van, ami a neten megtalálható. Keresem a megoldást……..de még az sem egyértelmű, h ez szervi gond nálam, vagy lelki, ahogyan Johanna is írja. Eü vonalon többen mondták már, h ez nem kimondottan befolyásolható vszínűleg mentálisan. Utoljára ez a nyaki UH vizsgálaton hangzott az orvostól, ő is joghurtot, vagy vmilyen vivő anyagot javasolt, aminek a logikáját felfogom, a gondom ott van, h ha azzal együtt is elakad, akkor mi van?
Köszönöm kedves szavaid, a Nap süssön Rád/Rátok!
Üdv: pikirt67
(Ui: leéltem úgy 50 évet, h napi szinten kaptam a kedves tanácsokat, h “egyél rendesen, hízzál már meg egy kicsit”, próbáltam több étrendet……eredmény nélkül…….tavaly őszre már iszonyúan leesett a súlyom, saját kútfő alapján kezdtem bélflóra telepítőket szedni, és javult a helyzet. Mostanában olvastam egy laboratóriumi kísérletről, aminek az lett az eredménye, számos gyógyszer befolyásolja a bélflórát, többek között a fájdalomcsillapítók is, amit fejfájás miatt szedtem eleget. Érdekes adalék, h azóta meredeken csökkent a fejfájásom is. Tavaly viszkető bőrtünetem is lett, ami a bélflóra és a súlyom javulásával minden egyéb kezelés nélkül gyakorlatilag eltűnt.)

Szabo Ibolya
#26808 Szabo Ibolya hozzászólása: 2018.05.25. 15:09

Szia sorstárs.Ugyan azt kaptam èn is èn az ötödik honapot kezdtem tegnap. Probálj ne görcsölni rá. Èn is reggel egyszere veszembe a hármat.Az hogy nem biztos a siker nemszabad îgygondolkodni .Bízzál magadba.Eggy korty folyadèk ès levele.Lègyęrős csak akarni kell .szèpnapot.

ungarjohanna
#26807 ungarjohanna hozzászólása: 2018.05.25. 14:39

Szia! Kedden fejeztem be a Viekirax+Exviera 12 hetes kúrát,valóban elég nagyok voltak ezek a bogyók,magam részéről 3db egybe nyeltem reggelente.Nem vagyok szakértő,de van egy olyan érzésem,pánik beteg vagy,tehát szakemberhez kell fordulnod,aki ezt kezeli, házi orvosoddal beszéld meg,adjon beutalót,mert így még esélyed sem lesz a hepa c-től szabdulni,12 héten keresztűl így képtelen vagy beszedegtni a gyógyszert
üdv.Johanna

pikirt67
#26817 pikirt67 hozzászólása: 2018.05.25. 22:45

Szia Johanna!
Az nagyszerű, h vége a kúrádnak, drukkolok, h negatív legyél véglegesen!
Házi orvosom tudja ezt a “nem tudom lenyelni” gondom, eddig fel sem merült, h foglalkozzunk vele 8 hetes kúra lenne elvileg…de nem is ez a lényeg, h 8 vagy 12 hét. Jövő hónap közepére van MR vizsgálatra időpontom a zúgó fejemre, ott talán látszódhat, ha van bármi eltérés, bár nem tudom, h az UH vizsgálattal is kimutatható-e, mert ott azt láttam csak, h a pajzsmirigy göbös. A tanácsot köszönöm, azért kénytelen leszek újra házi orvost is felkeresni, h találjunk megoldást.
Üdv: pikirt67

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Close
Close