Kétségbeesés

Téma címkék:
2018.07.23. 22:38

Egy ismerősöm felhívta figyelmemet a plazmaadás fontosságára… ezért jelentkeztem donornak. Elmentem a plazma centerbe ahol kivizsgáláson estem át és ahol vért is vettek tőlem, hogy megnézzék alkalmas vagyok e donornak. Azt a felvilágítást kaptam hogy kb 1 hét múlva megjön a véreredményem és azt követően már tudok is időpontot foglalni. Eltelt az 1 hét jelentkezni akartam, mikor a rendszer nem engedett időpontot foglalni. Nagyon meglepődtem, ezért felhívtam a plazmacentert, hogy mi történt és akkor ért az első hideg zuhany. Közölték velem. h fáradjak hozzájuk az orvoshoz. Nagyon megijedtem nem értettem mi a probléma. Ott az orvos megnyugtatott hogy biztos valami hiba történt, de újra kell vizsgálni a levett véremet, majd értesítenek. Ekkor elmentem a háziorvosomhoz kérni egy labor beutalót, hogy nézzünk egy nagy labort. Másnap meg is jött az eredményem semmi kóros nem volt. Vártam 2 hetet, de senki nem keresett a plazmásoktól ezért újra telefonáltam, h mi a helyzet. Akkor újra az ottani orvoshoz irányítottak. Aggodalmasan kérdeztem, h mire szűrnek, mert én voltam laborban és minden rendbe van. Akkor árulta el, h az első minta a hepatitis c-re pozitív lett, de csinálnak egy kontroll vizsgálatot. De nyugodjak meg… 1 hét múlva értesítettek h sürgősen keressem meg őket. Akkor tudtam meg h másodszorra is pozitív lett. Akkor egy világ omlott össze bennem. Közölte az orvos, jelentette a Ántsz-nél és h nem lehetek véradó se plazma donor és keressem fel a háziorvosom.

1991 ikerterhességem miatt császároztak a debreceni Klinikán és akkor kaptam vért 2 tasakkal is. Ezek szerint akkor fertőződtem meg. Nagyon kétségbe vagyok esve, mi lesz ezután.

Voltam a háziorvosomnál, aki elirányított a Hepatológiai szakrendelésre. Július 7én voltam, ahol vettek tőlem vért aminek még nincs meg az eredménye illetve elküldtek hasi ultrahangra. Várom a tipizálás eredményét illetve hogy ezek után mi történik majd velem. Milyen kezelést fogok kapni. Nagyon rossz ez a bizonytalanság. Gyermekeim is elmentek szűrésre, remélem nem lesz pozitív az eredmény. Félek a kitaszítottságtól és a bizonytalanságtól! Sorstárak jelentkezését várom, akik tudnak nekem segíteni megbeszélni a továbbiakat.

nora51
#27050 nora51 hozzászólása: 2018.08.08. 16:43

Hogy vagy, Ani? Megnyugodtál már??? Irjál!
nora51

nora51
#27016 nora51 hozzászólása: 2018.07.30. 22:32

Kedves Ani! Nahát, észre sem vettem, hogy írtál, de ciki…
Viszont csupa jó hírrel tudok szolgálni neked!
Ahogy barátaim elmondták már itt előttem, Te beleestél abba a korszakba, amikor : hamarosan hozzájuthatsz a nagyon hatásos és nem mellékhatásos szupergyógyszerhez,
még dobozdíjat se kell fizetni, annyira ingyen van, csak 12 hétig fog tartani a gyógyszerszedés, injekcióznod nem kell magad, mint nekünk annak idején, biopsziát nem csinálnak neked, mert már feltalálták a FibroScant, (máj-ultrahang),
tuti vírusmentes leszel, és ha ez neked még nem elég, akkor a fertőzöttséged tudomásulvételétől számított egy éven belül eljárást indíthatsz a Magyar Állam ellen egy jó ügyvéd segítségével, és pernyerés esetén szép kártérítés jár neked! Esetem nagyon hasonló a tiedhez, szinte ugyanez volt velem is, csak nem ikreim voltak. Mivel megőriztem a transzfúzióról szóló papírt, (ez a bizonyíték) és ajánlottak egy erre szakosodott ügyvédet, megnyertem a pert, és kaptam szépen kártérítést. Ha érdekelnek a részletek, írj nekem a vimor2003@gmail.comra. De ne késd le azt az egy évet, mert elévül.
Ne ess tehát kétségbe, mert minden rendbe jön, meglásd! Hepatológusod minden szavát tartsd be. Fel fog téged terjeszteni a Hepatitisz Regiszterre, és még az idén elkezdheted a gyógyszert szedni. Miután vírusmentessé válsz, a májad elkezdi regenerálni önmagát.
Te csak bízd magad kezelőorvosodra, és maradj itt velünk, bármikor kérdezhetsz, válaszolunk, nem vagy egyedül! Itt csupa hétpróbás hepás van, és már egy csomóan meggyógyultunk.
Ha családtagjaidat elküldöd HCV-szűrésre, jól teszed! Ingyen megcsinálják nekik, ez nálunk is így volt, a háziorvos utalta be őket ilyen vérvételre.
A gyerekeid születése után kaptad a vért, a tejbe nem megy át, nem valószínű hogy megkapták, de jó azt leellenőrizni.
Ha még kérdésed van, csak rajta, ne kímélj!
Szeretettel:
nora51
Ui: NYUGI!!!!!!!!!
Ja, ha Debrecenhez tartozol, ott van Tornai István professzor, kiváló hepatológus!

ungarjohanna
#27015 ungarjohanna hozzászólása: 2018.07.30. 20:54

Szia kedves Ani!Üdv a klubba!
Nyugodj meg te nem leszel olyan sokáig klubbtag,mint azok akik a klubot alapították! Ahogy Oldfiker írta 12 hét alatt túl is vagy a vírusokon.Reméljük a csakád többi tagja nem fertőződött meg.Az egész csak egy rossz emlék lesz neked.
üdv. Johanna

Oldfiker
#27013 Oldfiker hozzászólása: 2018.07.30. 18:02

Kedves ani.69!
Nagyon át tudom érezni, hogy min mész most keresztül, s rajtam kívül még nagyon sokan itt a csoportban is kezdték így ezt a gyötrelmes, de most már szinte biztos sikerrel kecsegtető utat. Nálam 1994-ben véradóként szűrték ki a vírust, akkor kerültem ilyen szituba, amilyenben most Te is vagy. Az azóta eltelt közel 25 év alatt négyszer kaptam interferonos – saját szlengünkben csak patkányméregnek nevezett – vírusírtó kezelést, amelyek mind eredménytelenek voltak, ellenben egy csomó mellékhatással jártak, pl pajzsmirigy problémák, stb. stb. Aztán szép lassan odaért a májam, hogy már csak a transzplant segített rajtam, de még az új májamat is ette ez a HCV nevű féreg. Néhány éve már elérhető az interferon-mentes kúra, én is most fejeztem be, s jelenleg már vírusmentes vagyok. Az az idő is eljött már, hogy minden fertőzöttet el tudnak látni ezzel a gyógyszerrel, úgyhogy a sokkhatás után minél előbb nyugodj meg, hamarosan Te is hozzájuthatsz és egy 12 hetes kúra után máris vírusmentes lehetsz! Fordulj hepatológus szakorvoshoz, és írj ide nyugodtan, bármilyen kérdésed felmerül. Nagyon sok tapasztalt és segítőkész sorstárs van itt az oldalon. Látom, hogy egy hete írtad ki a történetedet és még nem reagált senki. Én kb egy hete nem tudtam belépni az oldalra, technikai problémát jelzett a kereső.
A lényeg, hogy bízzál magadban és a lehetőségeidben, s hamarosan már csak egy rossz emlék marad a HCV!
Addig is a NAP süssön Rád
Szeretettel: Oldfiker

#27012 mumus hozzászólása: 2018.07.30. 17:57

Kedves Ani.69!
Érthető a kétségbeesésed, mi is így voltunk ezzel, amikor megtudtuk! Viszont nagyot változott a helyzet, a HPC gyógyítható, és a gyógyszer hozzáférhető! Ha jók a laboreredményeid, akkor biztosan egész jól vagy, és 2-3 hónap alatt teljesen meg fogsz gyógyulni! A hepatitis regiszterbe felvetteknek már rövid idő után rendelkezésre áll a gyógyszer, ami gyakorlatilag mellékhatások nélkül eltünteti a vírusokat a véredből! Amíg meg nem nyugszol, inkább ne mondd el a családodon kívül másnak, később majd tudatosan dönthetsz erről. Teljes gyógyulást kívánok!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close