EESZT – Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Téma címkék:
2018.09.12. 09:25

Sziasztok!

Leírom röviden, hogy mi az EESZT, hátha valaki még nem hallott róla.

EESZT: Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

Az eü intézményeknek tavaly év végén kellett csatlakozni. Ebbe az egészségügyi nyilvántartásba kerül be, ha elmész orvoshoz (eseménykatalógus) illetve dokumentum feltöltésre is van benne lehetőség. Pl: laborlelet, radiológiai lelet, kh-i zárójelentés, ambuláns lap, mikrobiológiai lelet.

Tapasztalatom szerint van olyan szakrendés, ahol ambulans lapot visznek be, szkennelve.

2018 novembertől a magánrendeléseknek és az üzemorvosnak is csatlakozni kell. Úgy tudom, hogy idővel a mentőszolgálat, fogorvosok, védőnők is csatlakozni fognak.

A kiváltott és a még ki nem váltott vények is bekerülnek az EESZT-be, így akár recept nélkül, személyivel és TAJ számmal is kiváltható a gyszer. (tapasztalatom szerint nem mindenhol)

Ügyfélkapus regisztrációval a beteg is be tud tekinteni az EESZT-be. Önrendelkezésre is van lehetőség, teljesen vagy részlegesen korlátozható az orvosok betekintése. Vannak olyan esetek (pl szülés, eszméletlen állapot stb), amikor a tiltás ellenére jogszabály engedi a betekintést az orvosok vagy hatóság részére.

Ha nincs korlátozva a betekintés, az egyik orvos rálát a másik orvos által elvégzett vizsgálatra, akkor is ha ez 2 különböző intézményben törtènt.

Számos előnye van. Pl elmentem reggel laborba, az du 1-kor itthon megnéztem az eredményt. Kinyomtatásra is van lehetőség.

nora51
#27323 nora51 hozzászólása: 2018.09.12. 23:06

Köszi köszi, hogy ezt , helyesebben EESZT megosztottad velünk!!!
Izgalmas lesz. Persze lesznek buktatói is: pl. valaki nem váltja ki a gyógyszerét, mert nincs rá pénze, vagy trehány disznó, és akkor rögvest lebukik, mikor a háziorvos belenéz az EESZT-jébe. Akkor lesz sarokba állítás.
Na de egyelőre még nem fenyeget ez a veszély senkit, mert novembertől megy csak élesben.
Még egyszer köszönjük!!!!!!!!!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

Precognox

Close
Close