HCV várólista – már megint eltűntem???

Téma címkék:
2018.10.18. 21:26

Sziasztok!

Már megint eltűntem a várólistáról és nem értem miért. Elegem van a várakozásból, ezt kapom, azt kapom, mégsem kapom, másra várok…már kapni sem akarom. Sírok és dühös vagyok.

bolondos60
#27502 bolondos60 hozzászólása: 2018.10.21. 13:48

Kedves Holdsugár!
Olvastam leveledben, hogy görcsöktől szenvedsz. Azt tudod, mi okozza? Vagy Te is beletörődtél mint én?
A hepából meggyógyultam, de az iszonyú görcsök, azok maradtak. Van erre valami ötleted? Jó, ha egy órát tudok aludni naponta. Kérlek válaszolj ha tudsz.
További gyógyulást kívánok!

Holdsugar
#27503 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.21. 17:32

Kedves Bolondos!
A görcsöt nem a HCV okozta. Viszonylag gyors tempóban hagytam el az altatót és a nyugtatót. Ezeknek izomrelaxáns hatása is van, megvonáskor fordítva. Izomfeszülést, görcsöket okozhat. Most nem dolgozok, így belefért, h nagyon rosszul legyek, így nem lassú, nagyon fokozatos leállásom volt. Korábban (2 éve) és most is úgy jártam, hogy begörcsölt a lábam és úgy maradt. Próbáltam mozgatni, masszírozni, hideg víz, meleg víz. De nem hatott. Az is lehet, hogy a hányás, hasmenés és az izzadás miatt kiszáradtam, valami ásványi anyag hiányzott a szervezetemből. A megvonási tünetek nagy része 3 hét alatt lecsengett, sztem 3 hónap alatt teljesen el fog múlni. 2 éve kb 3-4 hónap kellett ehhez.
Régen volt gyakran lábgörcsöm (főleg éjjel). De az max 1 perc alatt elmúlt.
Neked mid görcsöl? Hol? Nem lehet ásványi anyag hiány? Magnézium v kalcium?
Holdsugár

Holdsugar
#27495 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 14:01

Egyre furább:
Ha az üres sornál (mintha össze lenne csúszva) balra egy gombra kattintok, Excel táblázat nyílik meg. Ott vannak azok az adatok, amiket eddig is láttam.
Valaki más látott már ilyet?

Holdsugar
#27496 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 14:20

Rejtély megfejtve:
Megnéztem számítógépen is, hátha ott mást látok, mint mobilon. A sorok össze voltak csúszva, ezért nem láttam semmit. Jobb oldalon egy kis jelre kattintva le lehet húzni a sor alját és így már látszik.
Tehát ott vagyok, csak az összecsúszott sorok miatt nem látszott. :-)

Oldfiker
#27486 Oldfiker hozzászólása: 2018.10.19. 09:46

Kedves Hold(Nap-)sugár!
MIntha távolodnál a NAP-tól! Nem szabad, hogy elhagyd magad, annyi minden nehézségen túl vagy már, s annyi szép dolog vár még Rád az életben! Ne foszd meg magad ezektől! Ha kinézel az ablakon, remélem, ott is ilyen szépen süt a napocska, tartsd oda az arcodat!
Szeretettel: Oldfiker

Holdsugar
#27488 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 10:39

Kedves Oldfikier!
A NAP épp nem süt, de még kisüthet.
A halum 5 éve nem kezelik. Antidepit évek óta nem kapok. A többi gyszert nemrég hagytam el. 2 hétig baromira rosszul voltam. A halum nagyon felerősödött (csoda, h kihúztam és nem kórház lett a vége), hetekig napi 2-4 órákat aludtam. Hànytam, hasmenésem volt és az igomgörcstől 1 lábon ugráltam. Azon, ami nem görcsölt. Sokat fogytam. Remegtem, fáztam, izzadtam. A nehezén túl vagyok, még vannak enyhébb megvonási tünetek. Terapim szerint most MINDEN terhelést célszerű kerülni mert könnyű visszaesni és a kezeletlen halukkal minden nagyon necces. Itthon állt a bál, fel sem tudtam kelni. A halura korábban szedett gyszerekkel viszont munkakèptelen voltam. (ezért állították le, hisz nem tudott senki eltartani). Hát így nem tűnik okos ötletnek a csodabogyókat beszedni, nem hiányzik, h mdg rosszabbul legyek.
Egészen más volt a helyzet, míg volt áterem…ha újra járnék, bekerülnék az EESZT-be. Akkor üzemorvos tilthat el a munkától. Na azt már nem!!! Nem véletlen, hogy nem egy orvos, terap buzdít arra, hogy hallgassam el. Indokolatlannak tartjàk a munkától az eltíltást, miközben leszázalékolásra sincs esélyem.
Remélem Te szuper jól vagy!!!

Oldfiker
#27494 Oldfiker hozzászólása: 2018.10.19. 13:06

Ok. Köszönöm, hogy részletesen leírtad a helyzeted. Biztos vagyok benne, hogy jól fogsz dönteni, s a körülmények is jól alakulnak majd! Erős vagy!
Én most tényleg szuperül vagyok, élvezem is, megyek előre – lehet, hogy túl gyorsan is. Néha emiatt elkap a szorongás, mert nem mindig vagyok kirobbanó(!) formában, de Hozzád képest egy szót sem szólhatok. Nagyon szorítok Neked!

Szeretettel: Oldfiker

Holdsugar
#27497 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 14:53

Köszönöm, hogy írtál! Vigyázz magadra!!
Előkerülvén pillanatok alatt megnyugodtam. Kezelésbe kizárólag akkor szeretnék belevágni, ha teljesen elmúltak a megvonási tünetek. Olyan állapotban szeretném elkezdeni, amiben BIZTOS vagyok abban, hogy végig tudom csinálni (akkor is ha esetleg lesz zavaró mellékhatása), minden javaslatot, ajánlást be tudok tartani és minden olyat el tudok kerülni, ami a kezelés sikerességét negatívan befolyásolja. A mostani nem ilyen, de pár hét vagy hónap múlva már lehet, hogy jól vagy jobban leszek.

Oldfiker
#27498 Oldfiker hozzászólása: 2018.10.19. 18:04

Ámen NAPSUGÁR!!!

#27481 Andras22 hozzászólása: 2018.10.19. 08:08

Tehát minden a rendben..:-)

Holdsugar
#27483 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 08:21

Hogy érted?
Amikor fontos lett volna nem kaphattam meg. Ez nincs rendben. de nem tudok mit tenni az ellen, hogy finanszírozási gondok miatt várnom kellett, illetve ittthon mèg nem volt elérhető olyan gyszer, ami jól hatna a 3-as genotípusra. Sokat szopt@am emiatt. Ciszta okozta elhúzódó vérzésre és hormonális zűrzavarra sem kaphattam gyszert, műtéti konzíliumra küldtek, de nem vállaltàk azt sem. Havi laborkontroll mellett kaphattam volna gyszert, de a laborkontrollt nem vállalta az orvosom. Más gyszerekkel is így jártam. Szerettem volna párt, gyereket szülni. Már nem szeretnék (korom miatt). A tájékoztató szerint 30 feletti gyermektelen nőbetegnek +20 pont jár, eü-ben dolgozóként is járt volna plusz pont. Egyiket sem kaptam meg. Más gondok is voltak. Nem részletezem. Ezek a problémák már nem állnak fenn. Így nem vagyok túl motivált, hogy kezeljenek….lesz@rom. Most az a fontosabb, hogy ne kelljen mellékhatással küzdenem a frissen leállított pszichó gyszerek megvonási tünete mellett.

#27485 Andras22 hozzászólása: 2018.10.19. 08:39

De minek mondtad meg a fogorvosodnak? Hány beteg van aki nem is tudja magáról és elmegy fogorvoshoz….

Holdsugar
#27487 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 10:23

1. ott dolgoztam és lehet ha nem mondom, akkor előbb-utóbb mástól tudja meg
2. nem szeretnék senkit közvetlenül v közvetve megfertőzni.
3. lehetett volna pert indítani, de ugyanott dolgozó orvosokat nem perelek

Holdsugar
#27484 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 08:32

Lehet most sem kerültem sorra…feleslegesen aggódok.

Holdsugar
#27476 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.19. 04:50

Fogorvosom az alacsony trombik miatt nem vállalta a húzást. Új vizsgálatot javasolt. Háziorvosom nem adott beutalót. Elmentem a Synlabhoz (magán). Most 180 felett van a trombik száma. Protombin időt is nézettem, az a normál értéknél alacsonyabb lett. Nem úgy néz ki, hogy vérzékeny vagyok, hanem túl gyorsan alvad a vérem. Beszéltem a fogorvossal, kérte, h mailben küldjem el az eredményt. Visszajelzést várok.

Holdsugar
#27475 Holdsugar hozzászólása: 2018.10.18. 23:43

Maviretre várok. 16 hetes kezelést kért az orvosom. Ez úgy látom, h jól hat a vírusaimra. Igazi csodabogyó.
Ribavirin sem kell hozzá. Ha nem kerültem sorra, csak levettek, akkor jó lenne, ha már nem kerülnék vissza. Ha sorra kerültem (remélem nem), akkor passz.
Legutóbbi kontrollon már le akartam vetetni magam, de orvosom túl bíztató, kedves. Hát így nem megy a NEM-et mondás.
Az utolsó eredményeim egész jók, dolgozni hagynak HCV-vel. Ter. illetékes helyen nem látott el a fogász és a szájsebész sem. Évekig kínlódtam a rossz fogakkal, mire találtam magánrendelést. Ez a gondom megoldódott.
Aki zaklatott és feljelentett a rendőrségen (mhelyen veszélyeztetek màst a vírusaimmal) már nem fog feljelenteni. Öngyilkos lett (sikeres).
Áterhez nem járok, így már olyan gondom sincs, h féltik a májam és nem kapok gyszert.
Hepászom szerint nem gond, h már nem járok áterhez, elég ha hozzá járok kontrollra. Ebben nem értek vele egyet, de áterhez már nem fogok járni (EESZT-be bekerül). Gyszert már csak nagyon ritkán veszek be, másoktól szerzem.
Kezd okafogyottá válni a kezelés.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close