Szilvi

Téma címkék:
2019.01.15. 15:15

Sziasztok! Hepa C

Liver Stiffes : 21,8

IQR 2,9

IQR /LS med 13% SO steatosis nincs F4 sulyos fibrozis . Szeretnem tudni valakinek volt e hozzam

hasonlo erteke. Hol tart most . Portalis hypertonia gyanu miatt gyomortukrozesre kell mennem . Szeretnem tudni ha valakinek kialakult ilyen mik voltak a tünetek . Köszi!

museto
#27898 museto hozzászólása: 2019.01.16. 22:05

Kedves Szilvi! Az előzőekben, a sorstársak által leírtak abszolút helytállóak, így ezeket én is csak ismételni tudnám. Inkább saját helyzetemről néhány szót, a részleteket a keresőbe beírt “Museto” nicknév alatt megtalálhatod. Lényeg a lényeg, nálam 2013 elején derült ki a fertőzöttség, onnantól vagyok ennek a fórumnak is tagja. Az első vizsgálatok 4-5 szörös májenzim (ASAT; ALAT; SGGT) értékeket mutattak a referenciához képest, és a hab a tortán egy 50 kPa feletti FibroScan érték. Mindezt egy viszonylag alacsony vírusszám eredményezte, ennek ellenére a hagyományos 2-es kezelés (Interferon-Ribavirin) hatástalan volt, de az ezt követő 3-as (Interferon-Ribavirin-Boceprevir) azonban megszabadított a vírusoktól. Persze a végére fizikailag és lelkileg is leamortizálódtam, ám – nem kis részben az itteniek segítségével – sikerült kimászni a gödrökből. A jelenlegi protokoll és az alkalmazott gyógyszerek szinte mellékhatások nélkül eredményezik a gyógyulást, és a mostani problémáid a vírusmentesség után szinte egytől egyig meg fognak szűnni. Jelenleg már csak fél évenként járok vérvételre, évente Ultrahang vizsgálat, és saját szorgalomból FibroScan. Ez utóbbi mérés eredmény szerint májam már 8,7 kPa értékre javult, ami rendkívül boldoggá tett, hisz ilyen mérvű javulásra kezelőorvosom és én magam sem számítottunk. Szóval van fény az alagút végén, kitartás! Üdv, Museto

#27902 Noir67 hozzászólása: 2019.01.17. 08:41

Jó reggelt!
Köszönöm nagyon a biztatást, Az a helyzet , hogy mikor megtudtam , hogy hepa c -és vagyok szabalyszeruen lesokkolodtam. Aztan mikor kiderult h 200 ezer virusszam keves kicsit megnyugodtam meg persze attól hogy 97 % ban teljes gyogyulas az új gyogyszertol. Aztan a fibroScan eredmenytol ujjabb sokk. Nagyon orulok , hogy ratalaltam erre a kozossegre mert nagyon nyugtato olvasgatni h legtobb esetben javulas kovetkezik be a vitusirtas utan. Engem most az nyugtalanit nagyon hogy tudom milyen allapotba van a májam (f4) es még 1 honap mulva kapom a gyógyszert . Eddig szinte észre se vettem magamom hogy beteg vagyok. Most bennem a félsz hogy 1 honap alatt nagyon sokat fog romlani a májam . Tudom hogy sokan sokkal tobbet is vartak a gyogyszerre de mégis szorongok nagyon . Tovabbi szép és aggódás mentes napot minden sorstársnak!

#27889 Noir67 hozzászólása: 2019.01.15. 20:22

Köszönöm ! Komolyan veszem nagyon megijedtem ettől a diagnózistól

#27888 annauhrin hozzászólása: 2019.01.15. 20:15

Kérted még, hogy milyen tünetek vannak.
A folyadék felszaporodás miatt nekem az első tünet az volt, ha pl. siettem elérni egy buszt vagy villamost, akkor nagyon fulladoztam. Mivel már nem vagyok fiatal, először azt gondoltam a korom miatt van. De hamar rájöttem, hogy velem egykorúnak kinézők nem fulladoznak úgy, mint én.
A folyadék szaporulat abban is megmutatkozott, hogy a zoknik gumírozása mély árkot hagyott a bokám felett. Talán ez volt a legelső tünet.

Amikor a nyelőcső vérezni kezdett, annak tünetei: rendkívül rossz közérzet, émelygés a gyomorban. fekete
széklet, naponta többször is /ez már orvosért kiált!/ szép lassan felkúszó lázas állapot kialakulása.

Ezeket elfelejtettem kérésedre leírni, ezt pótolom most.
Továbbra is sikeres kezeléseket és gyógyulást kívánva: Anna

#27890 Noir67 hozzászólása: 2019.01.15. 20:28

Még ezt a folyadékfelszaporodast nem eszleltem magamon sehol nem dagad semmim se a bokám se a hasam. Kb 3 hónapja voltam pulmonologian mert szaraz kohogesem van es sokszor úgy erzem mintha a torkomba dobogna a szivem . Ott azt mondtak kezdodo aszthma es kaptam revifluxot amit be kell lélegezni. Igazabol ilyen tunetem van semmi tobb. Az orvosom kuldott gyomortukrozesre majd akkor tudom meg kialakult e nalam ez a portalis hypertonia . Majd írok jovoheten mi lett az eredmeny!

#27891 Noir67 hozzászólása: 2019.01.15. 22:24

Köszönöm ! Neked is és minden sorstársunknak a legjobbakat kívánom!!!

#27887 annauhrin hozzászólása: 2019.01.15. 19:54

Nekem 2011-ben volt hasonló eredményem F4 és szintén súlyos fibrozis, továbbá nyelőcső varix gyanú a feltételezett portális hypertonia miatt.
A vírus számom 439 ezer volt. A Hepatitis C betegséget 2008 nyarán állapították meg, de én több kollégámmal beszélve bíztam az immunrendszerem erősítésében különféle alternativ módszerek bevetésével, hogy leküzdhetem a betegséget.
2011-ben azonban a jobb tüdőm majd teljes egészében folyadékkal telitődött, amit az év januárban a Korányiban leszívtak, ott igazolódott be egyértelműen, hogy a máj súlyos állapota miatt következett be. Ezután kerestem fel egy hepatológust, aki azonnal májátültetést javasolt.
Ettől a hírtől halálra rémültem , a javasolt gyomortükrözésre sem mentem el. Ebből júniusra nagy galiba kerekedett. Nyelőcső vérzést kaptam, a Sebészeti Klinika intenziv osztályán az ellátó orvosnak köszönhetem, hogy élve megúsztam a felelőtlenségemből eredő tragédiát.
A két kórházi “kalandom” után már komolyan keztem venni a fertőzést. Beláttam, hogy itt már a májátültetés látszik a legbiztosabb gyógyulásnak. Ab ban az időben még nem voltak a jelenlegi interferon mentes gyógyszerek, csak a hármas kezelés, ami nálam már eleve lehetetlen volt a trombocyta számom igen alacsony értéke miatt.
Elkezdtem a transzplantációs fázis vizsgálatokat. Az egész nyaram azokra ment el, mert nem kórházba fektetett be a hepatológus orvosom, ahol pár nap alatt végigcsinálták volna, hanem minden egyes szakvizsgálatra külön kellett elzarándokolnom sokszor 35 fokos melegben. 1-1 vizsgálatra 2×3 is el kellett mennem, mert éppen nyári szabadságon volt akinek alá kellett volna írni a leletet. Rémdráma volt a 2011-es nyara.
A végeredmény: nem kerültem fel végül a transzplant listára, azzal az indoklással, ha tovább romlik az állapotom majd akkor.
Ezek után letettem a műtétről. Tovább folytattam az immunrendszerem erősítését, de a felírt gyógyszereket mellé rendszeresen bevettem a korábbi rossz szokásommal ellentétben.
Közben teltek az évek , a hepa c fórumot rendszeresen olvastam. Itt tudtam meg, hogy már létezik egy hatásos gyógyszer a nyavalyánkra. Fellelkesültem a betegtársak szívós akarásától, hogy megszabaduljanak a “dögöktől”, ahogyan hívták a vírust.
Itt kértem és kaptam segítséget és hepatológust váltottam. Sok vizsgálat történt, ahol többek között kiderült, hogy a korábbi F 4 helyett már csak F 3 a máj állapota, a vírus számom pedig 100 ezerrel kevesebb lett. Mégis volt értelme erősíteni a védekező rendszeremet. De azt beláttam az évek folyamán, hogy a vírusokat csak a megfelelő gyógyszerrel lehet kirtani.
Jelenleg túl vagyok a Harvoni 3 hónapos kezelésen, a vírus számom gyakorlatilag 0, még 15-t számoltak, de ennek már semmi jelentősége nincs. A korábbi ájulásig érzett fáradtságomnak is vége. Egyre több energiát érzek, pedig betöltöttem a 72. évemet.

Azt tudom tanácsolni, ha nem sértelek meg vele, hogy vedd komolyan ezt a rút nyavalyát. Nem kibírhatatlan a gyomortükrözés. Nekem van egy csodás orvosnőm, aki a Sebészeti Klinikán végezte rajtam a beavatkozást 3x is. Az új hepatológusom is kért egy ilyen vizsgálatot, én megint Őhozzá mentem, mert ismertem, hogy milyen könnyű keze van. Szerencsémre az is rendben volt, nem kellett semmi további beavatkozás.
Sok sikert a teljes gyógyulásodhoz.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close