Annamari elment.

Téma címkék:
2019.03.16. 19:36

A vonalas telefont ritkán használjuk, ha megcsörren általában ritka ismerős hangja szólt a kagylóban, ilyen volt Annamari is. A Vimor összejöveteleken ismerkedtünk meg találkoztunk, aztán ritkultak ezek a találkozások, mert mája egyre kevésbé bírta feladatát ellátni. A helyzet egyre súlyosabb lett, de egy transzplantáció felcsillantotta a gyógyulás, javulás reményét. A műtét sikerült, ő is, mi is boldogok voltunk, hisz jó néhány sorstársunk kapott már új májat és azóta is éli megújult boldog életét. Néhány bejegyzés itt a fórumon, a személyes beszélgetések sem vetítették előre a közelgő tragédia árnyékát.

Pedig mint derült égből villámcsapás jött a hír, hogy 3 és fél év után a megfáradt test és lélek feladta a küzdelmet, Annamari nincs többé köztünk. A telefonkagylóra nézve, hiába várjuk hívását, a csörgés után már nem fogjuk az ő nyugodt, lágy hangját hallani. Nyugodj békében egykori sorstársunk, drága Annamari!

gondos.bocs
#28204 gondos.bocs hozzászólása: 2019.03.26. 11:41

R.I.P. :’(

#28195 bazuka hozzászólása: 2019.03.23. 18:34

Nyugodjék békében….

#28192 hokuszpok1 hozzászólása: 2019.03.23. 15:48

Mélyen megrendített Annamari halálhíre. Nyugodj békében !
Hókuszpók

ungarjohanna
#28186 ungarjohanna hozzászólása: 2019.03.23. 07:20

Legyen neki könnyű a föld!

klmaan
#28184 klmaan hozzászólása: 2019.03.23. 00:55

Sziasztok!
Elég furin érzem magam, mert itt többször elhangzott a nevem, és egyértelmű, hogy nekem kellett volna itt megírni ezt a gyászt. Az a helyzet, hogy én 14-én este, jó kis sírás kiséretében, de azonnal emailon közöltem a hírt sokatokkal, majd-hála Istennek- felhívott a hír olvastán azonnal Sz. Gabi, akivel egy jót beszélgettünk, és sikerült némileg megnyugodnom. Azután nekiláttam, hogy egy szép búcsúzást írjak ide. Igaz, hogy “kivoltam”, és éjjel volt már, de határozottan emlékszem arra, hogy rákattintottam a “mentés” -re. Fogalmam sincs, hová tűnt, meg azt sem értem, hogy ezt miért ma kaptam meg, amikor Museto 16-án írta? Na! Most már mindegy!
Nagyon sajnálom, hogy elszállt az a “történetem”, ami kijött belőlem a gyászhír hallatának frisseségében.
Szóval, Anamary volt itt a Vsz-en utánam a legrégebbi Sorstárs. Nagyon sok közös élményünk volt a közel egy évtized alatt. Én szereztem neki dr-rt, és vittem el először egy konzultációra a transzplant klinikára, és később is majdnem minden vizsgálatkor elkisértem.
Ahogy Museto írja, szinte mindig a vonalas telen beszéltünk, és nagyon sokat, és sok mindenről.
Sajnos, pont az utolsó időben kevesebbet.
Magába forduló lett, a betegségét pedig végsőkig titkolta.
Nagyon szomorú vagyok, hogy az utolsó időben nem tudtam segíteni neki. Tanulság, hogy soha ne halogassuk felvenni a telefont, bekopogni a rokonhoz, baráthoz, ha rágondolunk, mert nem tudhatjuk, lesz-e “később”, lesz-e “máskor”!?!
Holnap lesz a temetése Borsodban. Úgy beszéltük meg közös Sorstársunkkal, hogy majd később, nyugodtabb körülmények között megyünk el a sírjához.

Holnap, szombaton délelőtt 11 órakor gondoljunk oda, a temetésre, Anamaryra! Aki tud imával, vagy emlékezéssel, gyertyágyújtással.

Első és hű Sorstársam innét a Vsz-ről, Te drága Anamary, nyugodjál békében, s hited szerint pihenj meg Isten szerető, és ölelő karjában!

Nem felejtlek, mindig szeretettel gondolok Rád! Klmáan-Klári
Isten veled!!

#28135 annauhrin hozzászólása: 2019.03.18. 00:33

Mélyen megrendített annamari halálhíre. Sok-sok éve olvasom a fórumot, emlékeztem Rá és most visszaolvastam 2015-től újra a hozzászólásait. Akkor kapott új májat és az első otthoni napon túrós csuszát
főzött magának.
Mi történhetett Vele? Itt a kerületünkben ismerek egy hölgyet, akinek 10 éve volt májtranszplantációja,semmi panasza nincs. Pár hónapja beszéltem vele.
Hihetetlen ez a szomorú történet.

nora51
#28136 nora51 hozzászólása: 2019.03.18. 01:49

Kedves társaim, rettenetes érzés , mikor valamelyikünk elhagyja ezt a világot, nem akarjuk elfogadni.
Megtudtuk, mi történt. Szegény Anamaryt, aki erősen leromlott állapotából valósággal felvirágzott, miután új májat kapott, (láttam a klinikán , két héttel a műtét után, alig ismertem meg, úgy ragyogott…) és boldogan ecsetelte, hogy ha hazamegy , túrós csuszát fog főzni (jól emlékszel, kedves Anna!), – a sikertörténet után sajnos tüdőrák támadta meg, és ez volt az oka a halálának.
Úgy érzem, muszáj volt ezt a hírt most közölnöm veletek. Bármilyen súlyos és rettenetes a halálának oka, hepatológiai szempontból sikertörténet az övé, és ezzel a kétségtelen ténnyel reményt adott sokunknak. Megmutatta, hogy a májtranszplantációtól nem kell félni, el kell fogadni, ha felajánlják, a műtétet fantasztikus orvosteam végzi, akik éjjel is nagyszerűen, összeszedetten, összedolgozva tudnak műteni, (ezek az ő szavai), és a máj működik.
Sajnos Anamary igen erősen dohányzott, és ez közrejátszhatott a súlyos tüdőbetegségben…
Egészségügyi dolgozóként fertőződött valaha hepatitis C-vel, amiből még interferonos kezeléssel gyógyult ki, a transzplantációt megelőzően.
Klmáan Klári volt a támasza, segítője, mert otthonról nem kapott támogatást.
Isten áldjon, drága Anamary, nagyon-nagyon fájó szívvel gondolunk rád!
nora51

Holdsugar
#28132 Holdsugar hozzászólása: 2019.03.17. 14:47

:-(

nora51
#28131 nora51 hozzászólása: 2019.03.17. 02:33

Jaj Istenem, de hát miért? Legutóbb, mikor egyszer írt, olyan örömmel jelentkezett! Aztán megint semmi…
Anamary, ahogy ő írta a nevét, vajon miért nincs köztünk? Nem tudjuk, de klmáan Klári, aki olyan sokat segíitett neki, mintha a testvére lenne, talán megtud valamit…Nem akarom, nem merem azt hinni, hogy a 3 és fél éve kapott új mája …. Lehetett más is… Jaj, Anamary, pedig úgy rábeszéltelek, hogy eljössz a hepa-klubba, megünnepelni a győzelmedet… és most majd gyújthatunk érted gyertyát….
Nyugodj békében, régi társunk, barátunk!
Mindig szeretettel:
nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close