Protokoll – nem értem

Téma címkék:
2019.05.30. 17:14

Annak örülök, hogy most nem kell interferonmentes kezelés mellékhatásával küzdenem és a Mavirettel (engedélyt erre kaptam) összeütköző hangulatstabilizátort leállítani. Elképzelésem sincs, hogy mit kezdenék hónapokig enélkül.

Ettől a helyzettől függetlenül is értetlen vagyok. A Harvoninak (és az Epclusának) is igazolt a hatékonysága a 3-as genotípusú vírusoknál. Igaz, ez nem olyan magas mint az 1-es genotípusnál. DE: pillanatnyilag más gyógyszer nem érhető el. Úgy tudom, h előrehaladott állapotban Harvonit kapnak a 3-as genotípusúak, a többiek semmit. Az nem lehet cél, hogy addig romoljon az állapotom míg sürgőssé válik a kezelés. Igaz, ez lassan előrehaladó betegség. Más kérdés, hogy egyszer már gyógyszertől jól elszálltak a májfunkciós értékeim és egy valószínűleg 6 hónapos fertőzéssel pikk-pakk 2-es stádiumban talátam magam. Ez gyógyszermentesen ill. alkalmi szedéssel nem romlott. A labor és Fibroscan eredményem is javult azóta. Most egy még problémásabb gyógyszert szedek, aminél gyakori a májenzim emelkedés még egészsegeseknél is, de évekig mégsem várakozhatok gyszer nélkül, főleg ha épp erősek a tünetek. Remélem erre nem fog ilyen érzékenyen reagálni a májam.

Azt értem, hogy ez egy drága gyógyszer és nem hat igazán jól, de ugyanez volt a helyzet az interferonnal is. Sőt, ott még attól is tartani lehetett, hogy szövődmenye lesz.Mégis megkapták a betegek, hisz egyéb kezelesi lehetőség nem volt. Van egy rakás más betegség, ahol szinten drága a kezelés (műtét), bizonytalan a kimenetel, mégis kezelik a beteget. Emiatt nem értem, hogy ezt miért nem kaphattam meg.

Úgy tudom, hogy a gyszerkeretszerződesben az áll, hogy hatástalanság esetén egy másik betegnek ingyen biztositanak kezelést, azaz a sikertelen kezelés nem kerül pénzbe. Lehet ez csak az 1-es genotípusra vonatkozik. Egy biztos, ilyen kikötést nem talaltam.

Lehet, hogy költségtakarékossagi okból nem kapok gyógyszert, az is lehet hogy más oka van.

perlaedit
#28352 perlaedit hozzászólása: 2019.05.31. 20:57

Ez igaz lehet, de mi köze a Hepatitiszhez?

Holdsugar
#28353 Holdsugar hozzászólása: 2019.05.31. 22:07

A kérdés nekem szól vagy EN-eknek? HCV-m van, 3-as genotípusú vírusom.

EN-ek
#28354 EN-ek hozzászólása: 2019.05.31. 23:04

HA!

#28350 Makara_dr hozzászólása: 2019.05.31. 16:02

A Harvoni nincs törzskönyvezve 3-as genotípusú HCV kezelésére. A Sovaldi és Maviret igen. Ezek limitált beszerzése most is folyik a NEAK részéről és remélhető, hogy az év második felében nagyobb mennyiség is beszerzésre kerül, így mindenki megkaphatja ezen szereket, akik számára ezek szükségesek.
Tisztelettel
Makara dr.

Holdsugar
#28347 Holdsugar hozzászólása: 2019.05.30. 22:05

Nagyon lelkes olvasóm vagy. Hol maradt a HOLTsugár megszólítás?

EN-ek
#28346 EN-ek hozzászólása: 2019.05.30. 21:45

Megkezdődött az emberiség faji kettéválása (Dr. Simoncsics Péter, Jakab István)

Az emberek lelkületében egyre egyértelműbb a különbözőség. Az emberek el vannak zárkózva egymás elől. Nem értjük egymást, elveszett a közös nyelv. Kettéválik a tudatos és a nem tudatos, a felébredett és az alvó, a hitehagyott és a hitét visszanyert emberek köre. Az emberek két olyan alfajra fognak válni, hogy az egyik nem tud majd a másiknak vért adni sem.
Az emberek többsége mit sem lát, hall és érzékel ebből a folyamatból, hiszen ehhez már az érzékszerveken túli finomérzékelés felébresztése szükséges. Aki felébred a gyógyulás útjára lép, a többiekkel pedig végez a régi szisztéma.

(Wan benne valami, baba!)

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close