Kezelés után

Téma címkék:
2020.04.15. 20:35

Kedves Gyógytársak!

Epclusa és ribavirin kombót szedtem. Lassan már 3 hónapja befejeztem a kezelést.

Azt szeretném megtudni, hogy aki legyengült a kezeléstől, mennyi idő alatt javult az erőnléte?

Az enyém sokat javult, de közelében sincs a kezelés előttinek. Előtte 5 km-t kocogtam-gyalogoltam. Most 1300 méter felénél már csak gyalogolni tudok.

6 kg-ot híztam a pszichó gyszerektől, most súlyproblémám sincs. Inkább arra kell figyelni, h ne hízzak el mert az egyik gyszerem miatt ez nagyon gyakori.

#29304 Vector hozzászólása: 2020.06.24. 12:59

Kedves Holdsugár!
Nekem hepatitis c t állapították meg már régebben, de most kezdem el a kezelés Epclusa+ Rebetol (ribavirium). Azt szeretném tudni, hogy milyen mellékhatásokat tapasztalták a kezelés alatt?

nora51
#29181 nora51 hozzászólása: 2020.04.15. 22:27

Fél évembe került. Szerintem légy türelmes.Mindig addig csináld, amíg nem merülsz ki. Egyre később fogsz kimerülni. De minek ezt siettetni,erőltetni!?
Az olympia elmarad! :)))
Érezd jól magad, és addig csináld, amíg jól érzed magad.

Holdsugar
#29182 Holdsugar hozzászólása: 2020.04.15. 22:33

Igazad lehet, mint mindig.
A fizikai és lelki egészségem érdekében teszem, illetve további hízás ellen. Nem bajnokságra készülök. 175 cm/60 kg vagyok. Ez normál súly. Irodai munkához sem kell jó kondiban lenni, inkább a hátam etősíteni, nyújtani. Kocogok, sétálok, súlyzózok, guggolás felállás, fekve lábemelés, nyújtás. Heti 2-3x. Nyújtást kellene minden nsp.

EN-ek
#29183 EN-ek hozzászólása: 2020.04.16. 07:48

MIA hájzet Hótsugár? má +int unatKozsó?:) (1000 éve, stb…)
Yól telta tojásünnep, LElocsoltada nyulat?? :D

HA eng kérd, a véleményem 1értelmű és virágos (mint mindig) A francznak kő annyit rohangálni, csak árt a egésségnek! már rég FELtalálták a omnibuszt sa villámost >> vis csaka zidióták futkosnak! :P
HA pedig – naív módon ujjra fitt és üde akarsz lenni höhö, nos ahhoz sajn újra kell születned! mer magától ojjan má soha n leszesz! wan rá 1 huszasom (na EZ tuti!;)

am mijen mérték1ség aza cm/kg? még sose hallottam róla… :)

#29201 Mikonu hozzászólása: 2020.04.21. 14:16

Szia ENber,

megint bearanyoztad a napom :) !

köszi,
Mikonu

Holdsugar
#29202 Holdsugar hozzászólása: 2020.04.21. 14:39

Elírtam. 175 cm/60 kg.

Holdsugar
#29180 Holdsugar hozzászólása: 2020.04.15. 17:03

Továbbra is érdekel, h az egészséges kifáradás és az agyonhajszoltságnak hol a határa. Azaz mennyi a túl sok?

nora51
#29185 nora51 hozzászólása: 2020.04.16. 23:40

Én itthon a lakásban tornázom meg szobabiciklizem, közben Bachot hallgatok, vagy TV-t nézek, hogy ne unjam szét az agyamat, mert a testedzésnél nincs unalmasabb dolog a világon.A szobabiciklire ráteszem a könyvet, és közben olvasok, így sokkal később fáradok ki. Hogy hol a határ, gőzöm sincs, mindenkinek máshol van. Egyre vigyázz, hogy ne használj tapaszokat, mert kinyírod magad. Engem sokkolt, mikor egy olympia előtt Kolonits György itthoni edzés közben meghalt. Úgy evezett teljes erőbedobással itthon, hogy valami tapaszokat tett az izmaira, amik érzéstelenítették,és ő így nem érzett fáradtságot, se fájdalmat, se izomlázat. Becsapta a szívét, ami nem bírta már a tempót és megállt. Úgy tudom, 36 éves volt.
Hát ő átment azon a határon és az életével fizetett.
Nyilván érzed, ha már nem egészséges kifáradást érzel, hanem valami kellemetlent, akkor hagyd abba.
Aki nem hivatásos sportoló, az addig csinálja az edzést, amíg jóleső fáradságot nem érez.

Holdsugar
#29188 Holdsugar hozzászólása: 2020.04.18. 21:14

Nagyon jö ötlet a kellemest a hasznossal kombinálni! Én is szoktam pörgős, vidám zenére tornázni, súlyzózni.

Köszönöm, hogy megosztottad ezt a történetet!
Szomorú és tanulságos.

Suliban és edzésen (3 évig intenzíven sportoltam) tízenévesen agyonhajszoltak. Mindent beleadtam mert sok dologban maximalista vagyok. Ez sokáig nem volt gond mert jó kondiban voltam. Később viszont csökkent a telhesítményem mert ki voltam merülve fizikailag. Erre senki nem hívta fel a figyelmemet. Nem is értettem sokáig, h miért gyengülök rendszeres sport mellett.

Nyáron mindfulness (vannak nem formális gyakorlatok is) futottam. Ez segít elviselni a fájdalmat, kellemetlen érzéseket, így nagyobb teljesítményre vagyok képes. Gyakorlatilag módosult tudatállapotban vagyok. Sajnos egyszer eléggé túltoltam épp emiatt. Órákig lihegtem, kiesett a szívem a helyéről, remegett alattam a lábam, fejem lüktetett.

Az elmondott történet és a saját tapasztalatom miatt a napokban úgy döntöttem, h később is fogok mindfulness futni (pontosabban kocogni), de csak előre kitűzött távot és azt is csak akkor, ha úgy érzem, hogy nem kell minden erőmet beleadni.

Más: nagyon izgulok. Azt olvastam, h megkapják a diplomát azok, akik eddig nyelvvizsga hiányában nem vehették át. Nagyon remélem, h ez rám is vonatkozik. Érdeklődtem mailben a tanulmányi osztályon. Remélem hamarosan választ kapok.

Oldfiker
#29190 Oldfiker hozzászólása: 2020.04.19. 09:42

Szia Napsugár!
Örömmel olvasom, ahogy szépen, tudatosan lépegetsz előre, s hallgatva másokra is tovább építkezel! Csak így tovább, jó úton vagy!
A kisebbik fiam már tegnap kapott egy email-es értesítést a diplomával kapcsolatban, azt írták, hogy mindenki megkapja, akinek csak ez a feltétel hiányzott a hivatalos papírhoz!
A NAP süssön Rád!
Oldfiker

Holdsugar
#29193 Holdsugar hozzászólása: 2020.04.20. 12:13

Szia!
Mai napon én is kaptam egy automatikus üzit a sulimtól. Eddig attól tartottam, h csak az egyetemet/mesterképzést végzettek kspják meg. Az enyém 4 éves főiskolai/alapképzés. Korábban a sulim Főiskola volt. Ebből már rég rájöhettem volna, h rám is vonatkozik a diploma kiadása. Életem legszebb, legboldogabb napja lesz, ha megkapom. Ettől függetlenül szeretnék angolból erős középfokig eljutni.
Nagyon vigyázz magadr!
Napsugár

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close