Hepatitis c kezelés

Téma címkék:
2020.06.25. 07:50

Kedves Mindnyájatok!

Régebben diagnosztizálták nálam a hepatitis c t, de nem tudtam vállalni a kezelést, nem tudtam volna dolgozni interferon kezelés mellett. Most úgy alakult belevágok, megkaptam az engedélyt , a gyógyszereket kézhez kaptam, ami Eplusa+ Rebetol( ribavirium). Az orvosom azt mondta nem lesznek mellékhatásokat, mai naptól kezdem a kezelést, esetleg aki ilyen kombinációs kezelésen átment esetleg meg tudná írni, hogy milyen mellékhatást tapasztalt vagy nem tapasztalt? Dolgozni tudok e mellette mennyire befolyásolja az ember életét? Minden tapasztalat érdekel, előre is köszöm a válaszokat.

Üdv mindenkinek

Holdsugar
#29307 Holdsugar hozzászólása: 2020.06.27. 07:49

Hány hétig kapod? Milyen állapotban van a májad? Mi a genotípusod?
Rebetolból hány darabot kell szedned?
Mesélj majd a tapasztalatodról!

#29308 Vector hozzászólása: 2020.06.27. 17:31

Kedves Holdsugar!
Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat, kicsit megnyugodtam, hogy nincsenek olyan komoly mellékhatásokat és tudom élni a mindennapjaim a kezelés alatt, nem fogják annyira befolyásolni. Epclusábol napi 1 Rebetolbol reggel 2 este 3-at kell szednem. 4 genotipus, azt mondták sikerül a vírust kiirtani “ezzel a kombinációval sikerülhet” utána a májam regenerálódik és rendbe jövök. 12 hetes a kezelés.

Holdsugar
#29309 Holdsugar hozzászólása: 2020.06.27. 18:12

Epclusából én is 1-et szedtem, ribavirinből 2×2-őt. Az adagot testúly alapján határozzák meg. 12 hetes volt a kezelés. Nekem 3-as genotípusú vírusom van. Sztem itt a fórumon te vsgy az egyetlen, akinek 4-es genotípusú a vírusa. Az 1a és az 1b a gyakori nálunk.
2 hét után volt laborkontrollom, addigra már nem voltak megemelkedve a májfunkciós értékek. Ekkor 2×1-re csökkentették a ribavirint mert enyhe vérszegénység alakult ki. Nincs májzsugorom, így esetemben nem volt kötelező kellék a ribavirin, nem érte meg folytatni és megkockáztatni komolyabb vérszegénységet. 2 hét után rendeződtek az értékek és újból 2×2 szemet szedtem. A kezelés végén emeltem napi 5 szemre, végül 6-ra. (önhatalmúlag)
5 hónap telt el a kezelés óta, várom az eredményt. A májfunkciós értékek most is jók. Valószínűleg hatott és már regenerálódik a májam. A kezelés után segítheti a regenerálódást a Legalon kapszula vagy más máriatövis tartalmú készítmény. Kezelés alatt úgy tudom, hogy nem lehet szedni és arra is figyelni kell, hogy semmi olyan gyógyszert vagy gyógynövényt ne szedj, ami csökkentheti a hatását.
Számolj majd be a tapasztalataidról!

#29362 Vector hozzászólása: 2020.07.22. 15:57

Kedves Holdsugar!

3 hete szedem a kombinációt, mellékhatásokat nem tapasztaltam, az értékeim Gót, GGT, stb helyreálltak, végre a normál tartományban vannak. Hosszú idő óta most elöször végre normálisak a vérvétel eredményeim.

Holdsugar
#29366 Holdsugar hozzászólása: 2020.07.30. 19:42

Kedves Vector!
Ne haragudj, hogy csak most írok. Nagyon örülök, h rendeződtek az értékeid és mellékhatása sincs. Nekem is 2 hét alatt normál tartományba kerültek a májfunkciós értékek. Előtte 4-5 évig folyamatosan magasak voltak. Igazi csodaszer!!
Ha eddig semmi mellékhatás nem jelentkezett, akkor valószínűleg később sem lesz. Legrosszabb esetben kis vérszegénység lehet ribavirintől a végére, ami magától elmúlik. Ezt nem vashiány okozza, így tenni sem sokat lehet ellene. Spontán rendeződik a kezelés után.
Örülnék, ha később is beszámolnál a tapasztalataidról. Érdekel és más sorstársnak is hasznos lehet.
Üdv,
Hold-napsugár

Holdsugar
#29306 Holdsugar hozzászólása: 2020.06.27. 07:35

Kedves Vector!
Ugyanezt a kombinációt szedtem.
Nyugodtan ķezdd el szedni. Ennek a kezelésnek nincs vagy csak enyhe mellékhatása van. Tudsz mellette dolgozni.
Nekem az első 1-2 hétben nem volt mellékhatása. Utána kb 10 napig fájt a fejem. Ekkor egy légúti vírusos fertőzésem volt, csúnyán köhögtem. Az is lehet, hogy nem a gyszer, hanem a vírusos betegség okozta. Később csak ritkán fájt a fejem.
A kezelés 7. hetétől már eléggé fáradékony voltam. Kb 7-8. héten volt egy bakteriális fertőzésem. (laboreredményből látszik, hogy vírussal vagy baktériummal küzd a szervezet).
Ez is közrejátszhatott a gyengeségben.
A kezelés utolsó 2-3 hetében már fizikailag eléggé gyenge voltam. Talán nem is ez a legjobb szó rá. Sétánál hamar kifulladtam. Olyan volt mintha futottam volna.
A Rebetol okozhat vérszegénységet, emiatt szükséges a kezelés alatt vérképet nézni. Rossz értékeknél csökkenteni szokták a Rebetolt, ilyenkor magától javulnak az értékek és általában a Rebetol adagját is lehet emelni.
Végig dolgoztam. Utána vettek fel táppénzre. A kezelés ütközött a pszich. gyszeremmel, emiatt nem szedhettem. Nekem ez okozott komoly gondot .
A nehezen múló gyengeségben a pszichés betegségem is közrejátszott. A sétánál, lépcsőzésnél tapasztalt kifulladást biztos, hogy a HCV kezelés okozta. Korábban ilyet soha nem tapasztaltam.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close