Vajh mi történhetett?

Téma címkék:
2020.08.31. 18:50

Ez a karanténosdi eléggé bezavart a rendszeres vizsgálatokba, így az áprilisban esedékes orvosi vizsgálatra most került sor. Augusztus elején volt egy vérvizsgálat, az elmúlt pénteken FibroScan, és most jött a bukó. Ma reggel tudakoltam a doktor nénitől, hogy az ismert koronás adatok nem befolyásolják-e a mai jelenésemet, tekintve, hogy egy olyan intézménybe készülnék, ahol tavasszal igen komoly gondok voltak. Mondotta volt, hogy ez ügyben nem kaptak központi utasítást, de ha tartok egy esetleges fertőzéstől, akkor ha bediktálom a fibro eredményt és panaszom sincs, akkor ezzel le is tudjuk a kötelező megjelenést. Ebben megnyugodván elkezdtem a “napi rutint”, ám kisvártatva csengett a telefon, a doktornő hívott, hogy átnézve a labor eredményeimet, az ALAT érték (egyetlen csillagos számom) nyugtalanító és indokolatlan módon megemelkedett, ezért szükségesnek tart egy mindenre kiterjedő vérvizsgálatot, mert valami miatt a májam nem érzi jól magát a bőrömben ezt egyéb értékek emelkedése (limiten belül) is mutatja. Mivel asszisztens csak jövő héten lesz, így hétfőn kell pontosítanunk a (mielőbbi) rendkívüli vérvétel időpontját. Aki ismer, az tudja, az újaknak csak annyit, hogy 2013-ban kezdődött a kezelésem egy Interferon-Ribavirin, majd egy Interferon-Ribavirin-Copeguskombinációval, melynek eredménye sikeres gyógyulás lett. Az 50 kPa feletti fibro értékem a jelenlegi 6,4-re csökkent. Amúgy jól vagyok, de ez a paraméter emelkedés aggaszt. Csaknem Csaknem?!

museto
#29401 museto hozzászólása: 2020.09.11. 21:54

Szépséges utónyáridőt kívánok mindenkinek! Megkaptam az automatás labor eredményeket, a májenzim értékeim kissé visszahúzódtak, de még mindig magasabbak a korábbi méréseknél. A PCR eredményét tán jövő hét végén kapom meg, remélem sem hepás, sem koronás jelek nem lesznek. Üdv, mindenkinek, majd jelentkezem, Museto.

nora51
#29402 nora51 hozzászólása: 2020.09.16. 00:21

Továbbra is szorítok neked, mint 2012 óta már annyiszor!
nora51

nora51
#29400 nora51 hozzászólása: 2020.09.11. 01:28

Hát ezektől nem hinném, hacsak nem a prosztatás cucc egy ütős gyógyszer. A prosztata-összehúzók között vannak elég durvák. Na nem saját tapasztalatból beszélek, férfi ismerősök mesélték. :))
Szorítunk neked drága bajtársam.
Szeretettel: nora51

#29387 matek1 hozzászólása: 2020.09.02. 10:53

Kedves Museto! Az alapos vizsgálat jó dolog, kívánom hogy minden rendben legyen.Ennyi küzdelem után ez jár Önnek. Üdv.

#29386 klmaan hozzászólása: 2020.09.02. 08:30

Szia Museto!
Bizzunk, hogy nem lesz gond! A Fibród nagyon szép! Ugye, nem eszel koleszterinszínt csökkentőt! Utolsó laboromon kicsit magasabb lett, s az új körzetis fel akarta írni nekem a koloszterincsökkentőt. Persze, mondtam, hogy:nem! Erre “megnyugtatásként” azzal akart meggyőzni, hogy 3x-os!!! májenzimemelkedés teljesen normális lenne ebben az esetben. Na, aztán megmondtam neki, hogy én negyes századon keresztül krónikus májgyulladással éltem, emelkedett értékekkel, köszönöm a felajánlást, de nem szeretném elrontani a végre jó értékeimet. Ereim védelmébe inkább napi 1-2 dl jó vöösbort kellene inni, igaz, hogy ami valóban minőségi, kissé, vagy inkább nagyon drágább, mint egy pirula, de megéri!
Szurkolok Neked Museto, és várjuk a fejleményeket!
Üdv Mindenkinek!
Szeretettel: Klári

nora51
#29385 nora51 hozzászólása: 2020.09.02. 00:19

Museto, régi bajtársam, nem szedsz te különböző nyavalyákra különböző gyógyszereket?
Mennyi az ALAT? (ugye az a GPT???)
Szorítok neked, mint már annyiszor!
nora51

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/20779/mi-okozhat-emelkedett-majenzimertekeket

museto
#29388 museto hozzászólása: 2020.09.03. 20:39

Szervusz drága néhai gyógytársam! (A néhai itt a kinyuvasztott vírusainkra vonatkozik!) A szokásos kölyök megfázást szedtem össze az unokáktól, amit először a nejem kapott be, majd én. Már vagy harmadik hete a pusztulat határán voltam, amikor néhány szem Rubofen tablettát tuszkoltak belém. Aztán hogy ettől-e, vagy mástól, de tény, hogy csak-csak kikeveredtem a nyavalyából. Mielőtt, pánikolni kezdesz, ízeket éreztem, étvágyam volt, csak állandóan folyott az orrom. Na ezt a kalandot követte a vérvizsgálat, ami miatt aggodalmaskodik a doki ménim. Egyébként csak Legalont, meg valami prosztatás cuccot szedek, mejd ezt elregélem, lehet, hogy ez kavarhatott be. Majd írok priviben is másról. Üdv, Museto

#29389 klmaan hozzászólása: 2020.09.04. 09:31

Szia Museto!
Azt írod, hogy Rubophent ettél. Reméljük, hogy csak az emelte meg az értékedet, mert a paracetamol féle láz, és fájdalomcsillapítókban meg is lehet halni pillanatok alatt kialakló májelégtelenségben, ha sokat eszik belőle valaki, vagy több, hasonló készítményt, pl.tablettát, forró ital, orrspray formájában használ egyszerre. A paracetamolt pl. gyerekeknek nem szabad enni, de külön ki van írva a betegtájékoztatókra, hogy májbeteg, hepatitises ne egye! Nem is értem, hogy ez külön nem lett kihangsúlyozva soha! Most már recept nélkül lehet kapni az Algopirint, az a biztonságos! Paracetamolt senkinek sem szabadna enni! A terápiás dózis, és a mérgezés között vékony a sáv! Akkor meg minek kockáztatni??
Egy levéllel öngyilkos lehet lenni!
Száz szónak is egy a vége, mindenkinek, de főleg nekünk,nagyon körültekíntően kell enni a gyógyszereket!
Mielőbbi gyógyulást, és jó GPT értéket kívánok neked!
Üdv! Klári

museto
#29391 museto hozzászólása: 2020.09.04. 22:06

Köszi az aggódást Kári, én is remélem, hogy nem lesz probléma a következő vérmintában. Az a baj, hogy szinte nincs olyan gyógyszer, amire ne írnák rá, hogy valamilyen mértékben máj károsító hatású. Mostanában inkább rátérünk a különböző gyógyhatású teákra, ezekben kezdek jobban hinni, mint a különböző csoda gyógyszerekben. Igaz, ezek hatása kissé lassúbb, de legalább nem tartalmaznak egyéb károsító anyagokat. Naponta többször is főzünk több félét is, így a szükséges folyadék pótlás is megoldott. Én kifejezetten élvezem a különböző ízű tea főzeteket, minden ízesítés nélkül fogyasztom, így kiérzik a semmihez sem hasonlítható természetes ízviláguk. Aki még nem próbálta, ajánlom figyelmébe, kár lenne kihagyni. Üdv Mindenkinek Museto

nora51
#29399 nora51 hozzászólása: 2020.09.11. 01:27

Hát ezektől nem hinném, hacsak nem a prosztatás cucc egy ütős gyógyszer. A prosztata-összehúzók között vannak elég durvák. Na nem saját tapasztalatból beszélek, férfi ismerősök mesélték. :))
Szorítunk neked drága bajtársam.
Szeretettel: nora51

#29384 mumus hozzászólása: 2020.09.01. 18:58

Kedves Museto!
Remélem, és drukkolok, hogy minden jó lesz!
A májenzim értékek kisebb jelentőségű dolgoktól is elmozdulhatnak. Jó, hogy Téged most alaposabban megvizsgálnak, ez a már m e g g y ó g y u l t betegségednek köszönhető!
Üdvözlettel
Mumus

Oldfiker
#29383 Oldfiker hozzászólása: 2020.09.01. 16:42

Kedves Museto!
Érdemben hozzászólni nem tudok, sajnos, de nagyon szorítok, hogy ne történjen Veled semmi rossz!
A NAP süssön Rád!

Szeretettel: Oldfiker

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close