Eddigi információk a Covid19 elleni oltásokról – Makara Dr. egyetért?

2021.02.28. 19:46

Kedves Olvasók!

Személy szerint az alábbiakat gyűjtöttem eddig össze:

Az orosz vakcinát, májbetegekre nem vizsgálták.(orvostól szerzett info)

Az OGYÉI közli,hogy kinek nem adható az orosz Szputnyik V vakcina. Lejjebb a hozzászólásomnál sikerült egy használható linket megadnom.

Vadnefelejcs írta nekem az alábbiakat, idézem.
“Én felhívtam a koronavírus információ számát (06-80-277455 és 06-80-277456 zöldszám létezik).
Itt a menükben én a 0-ásat választottam.
A kérdésben esetünkben a 60 év felett és esetleges krónikus betegségek lehetnek érvényesek.
Az oltó orvos kikérdez, másrészt a háziorvos illik, hogy tájékozott legyen.
Bár a telefonon válaszoló személy nem orvos és így ebben nem nyilatkozhat, de a kérdésre adva a választ, az eddig forgalomban lévő szerek között a hatvan éven felülieknek és krónikus betegeknek a Pfizer és a Moderna felel meg az eddig engedélyezettek között.
Mivel ezekből az országba beérkező mennyiség jelenleg nem elegendő, ezért várhatóan a sorra kerülés lassan várható. A válasz eddig terjedt ki.”

Ez az információ még akkor jött, amikor a kínai oltás nem jelent meg tömeges méretben. Gondolom, mivel kínaiból lesz nagy mennyiség, ezért a sorra-kerülés nem lesz olyan lassú…!

Továbbá azt is közlöm, hogy 82 éves krónikus vesebeteg ismerősömnek a háziorvosa jó szívvel ajánlotta az éppen megérkezett kínai vakcinát, és megnyugtatta ismerősömet, hogy ez megfelel az elvárásoknak, nyugodtan felveheti. Majd be is adta. Kis karfájdalom és fáradtságérzet volt a mellékhatás, ki lehetett bírni.

Egy 87 éves, egészséges ismerősömnek Pfizert adtak, ő is a kis karfájdalmat és fáradtságérzetet mondta, ő egy napig pihent.

Kérlek Titeket, hogy ha valamelyikteknek már van tapasztalata valamelyik oltással, osszátok itt meg. Szeretnék itt egy rémhírmentes, álhírmentes, hülyeségtől mentes, gyanakodásmentes oldalt, ahol egyedül és kizárólag valós infókkal szolgálnánk egymásnak, valamint megosztanánk az egyes oltásokkal kapcsolatos konkrét, személyes tapasztalatokat.

Kérem szépen “őrangyalunkat”, Makara Doktor Urat, hogy legyen kedves informáljon bennünket, vagyis hepatitis B-s és C-s gyógyult ill.nem gyógyult betegeket az oltásokról. Előre is nagyon szépen köszönjük!

Mindenkinek egészséget kívánok!

nora51

Holdsugar
#29642 Holdsugar hozzászólása: 2021.04.22. 10:18

Sziasztok!
Ma kapok oltást. Pfizert. Beszámolok majd a mellékhatásokról. Ha nem lesz, akkor arról.
Mindenképpen szerettem volna kapni mert sokat utazok, közösségben dolgozok. Anyu is, így mi könnyen összeszedhetjük.
Barátnőm és párja AstraZenecát kapott. Nekik magas lázuk volt, pár nap alatt múlt el.
Szép napot mindenkinek!

EN-ek
#29643 EN-ek hozzászólása: 2021.04.22. 22:07

teis BEdőltéla állami szintű +félemlítésnek ill. zsarolásnak csajj-e? :P
lelkedrajta… ártani TALÁN n fog (nem is használ) BÁR a génman. gányolmányok hosszútávú hatásai továbbra se tiszták (épp ezért ÉN ink a kínait vettem volna HA már)

1ébként ÉN CSAK EZT a vakpinát fogadnám L a összes közül! >> :D
enél yobb 1xűen NINCS! hihi (Y)

Holdsugar
#29644 Holdsugar hozzászólása: 2021.04.23. 06:06

Ez volt az első, amit kínáltak. Nem szeretném elkapni. Csoda, h eddig megúsztam.

EN-ek
#29638 EN-ek hozzászólása: 2021.04.13. 11:00

BEvall 1 kicsit csaLÓdott vagyok…

Ezeka kuttyaütő csehek még mindig előttünk dekkolnak, bitorolva a szaranyérmet!:(
DE aggodalomra semmi, OK! a LEGújabb előrejelzések szerint ugyanis a HALÁLgörbe lankadatlanul emelkedni fog egészen június közepéig! (v még tovább) Továbbá a növekedési rátában má LEhagytuk óket! (272 vs 42)
Ezért most HA 1 kicsit (még)jobban BELEhúzunk – SSten seggedelmével – előbbutóbb akár 1.-k is lehetünk!! (Y)
Tehát mki továbbra is Mennyen szépen ah illik, és óccsa BÉ magát – ah asztat bölcs Kirájunk is mekkmondta vala. (naponta 12x)

Hajj RÁ Mo, halj RÁ mogyorók! ;)

#29632 ibcsike64 hozzászólása: 2021.04.11. 09:10

Kedves hepatitis b bujjatok elő! Jo lenne tapasztalatokat megosztani. Ki es hol kaphata meg ezt a franya virust? Meg itt a Covid is ki milyen oltast kapott mar? Hogy veszelte at. Köszönöm a valaszt

EN-ek
#29625 EN-ek hozzászólása: 2021.04.06. 01:58

ÉN már n vitatkozom veletek, mert full REMÉNYTELENEK vagytok… mintha a falra hánynék! :(
Mki higgyen csak továbbra is annak akinek akar, és vigye csak a bőrét a vásárra. DE utána NE sírjon itt, h a összes rokona és ismerőse – ki szintén BEdőlt a kamu propagandának – mind a fűbeharapott!

Inkább álljon itt pár – ropogósan friss – statisztika, hátha ennek (SE) hisztek:

Akkor lássuk hogyan is állunk a Virágrangsorban (hullák száma/1M pop.)

1. Csehország (2523)
2. Mogyorószág – bizony mi lennénk ezek;) (2274)

Vagyis frankón ezüstérmesek vagyunk a globális dobogón! (Yeeeah) Mi pedig ugyebár marhajól agyonoltogatott ország vagyunk (>2x uniós átlag) NAÉS AKKOR MI VAN?? víruska magasról LEszarja… (úgyláccik ő nem néz statisztikákat, sőt – minő szégyen – nem hallgat még orbánrádiót se) ;)

Ugyanakkor azoka moccccskos nyugati libernyákok, holland és belga buzik SEHOL SINCSENEK hozzánk! Pedig szegényeknek még oltásuk sincs, hiszen arrafele se szovjet, se kínai:)
(UK 11, Hollandia 39, Németország 44, hejen szégyenkezik!)

Dehát legyen csak az ég zöld, HA azt monnyák nektek ÉS az nektek úgy jó… :P

Na viszlát ti szegény birkák! (és további kellemes néphüjítéses HALÁLt kivánok:)

EN-ek
#29623 EN-ek hozzászólása: 2021.04.04. 20:26

Ejj… mieza krónikuss KUSSolás e döglöttország döglöttoldalán éwekóta – pláne hazánk FELszabadulásának ünnepén – mberek? csaknem mindenKIKIdöglött?? ;)
Ink őrüjjetek: “Íme jesszus FELtámatt, miis FELfogunk!” (a mesébe)
És ezmég semmi… mert MI vagyunk a elsők a egész júnióba, má 2x LEhagytuk őket a csába! (a hullák számában) Azoka tutyi-mutyik SEHOLSE nincsenek!! hihi :)

SÓval sürgősen tessék BELEhuhúzni szépen stb.stb. me má kezdek unatkozni itten! :P – - -
Őrüjj! a holnap rosszabb lesz a mánál…

museto
#29616 museto hozzászólása: 2021.03.28. 19:44

Hát, megtörtént végre, szombat reggel 7.50-kor egy kórházi oltóponton megkaptam a magamét, finom Pfizer vakcinát. A bejutás volt kissé hosszadalmas, mert ugye 7 és 7.30 közé kaptam a behívót, de csak fél nyolc után kerültem a katonai sátorba. Ott hamar végeztem, mert vittem az előre kitöltött lapot, abból harcos kitöltött egy kisebb lapot, és már mehettem is az oltópontra. Én szervezettnek láttam az egész folyamatot, a gondot az emberek értetlenségében láttam. Először is, én ugye igyekeztem betartani a távolságot, erre mi lett, jött egy korombeli, de szépen tupírozott lila hajú hölgy, és látván a nagy helyet, szépen befarolt közém és az elöttem álló közé. A másik kedvencem az oltakozni vágyó, aki megy regisztrálni papír nélkül, vagy van papírja, de egy fia betű sincs kitöltve benne. Szegény katona bácsi vért izzadva igyekszik kiszedni a delikvensből a szükséges információkat, de ezzel egy olyan szócunamit indít el az oltakozni vágyó szájából, minek se eleje, sem vége. Na, végre becélozom a kijelölt épületet, ott megint egy ellenőrző pont, lázmérés, de közben a katona bácsi figyelmeztet, hogy a 3M-es szelepes maszkom nem megfelelő, sürgősen cseréljem le. No, sebaj, ezen is túl vagyunk, fel a lépcsőn, fehérköpenyes néni beinvitál, vetkőzés, szuri, vége, ki a helységből. Ott fél óra űcsörgés. Unalmamban elnézegettem folyamatosan cserélődő emberanyagot és elszörnyülködtem, az én időpontomban a megjelentek nagy része,olyan túlsúllyal döcögött, mintha én két db 20 literes marmonkannát cipelnék folyamatosan. Persze nagy részük biceg, bottal jár szegény, hát mit mondjak, szinte szégeltem magam, hogy nekem sem túlsúlyom, sem botom…..Azért ez nem természetes dolog, jobban kellene vigyázni magára mindenkinek. Egyébként jól vagyok, tegnap kissé szomjas voltam, meg érzékennyé vált az oltott karom, egyébként semmi különös. Szóval nem kell félni az oltástól, de mindenkép egyeztetni kell a háziorvossal, a vakcina típust illetően. Üdv mindenkinek, Museto

EN-ek
#29617 EN-ek hozzászólása: 2021.03.28. 21:38

:D
Részvétem! tipikuss madzsar dzsökerek, mit csodálkozó… ;)
(utálom a ámbereket minta s**rt, kerülöm is őket amennyire csak lehet)

DE…

1. miaz, h “nem megfelelő” a sima szájkosár?? tudtommal elég az is… (rendeletileg)
2. am MÉ oltattad bé magad 1általán (erre a kis időre) ?? csaknem NYUSZI vagy? :P

museto
#29618 museto hozzászólása: 2021.03.28. 22:18

Tudod ÉN-ek nevezhetsz bárminek, de hétfőn temettük a sógoromat, egy hét alatt vége lett. A szemem előtt romlott az állapota, Egy héttel előtte még együtt építettük a fóliaházat, majd jött a láz, a tüdőgyulladás, 40 fokos láz több napig, majd nehéz légzés, fulladás, mentő, kórház, másfél nap műlva hűtőház. Na, ez a perspektíva nem jön be nekem, Nem szeretem a hideget. Meg utána a meleget sem. A porcelán pehedli meg legyen az bármíly szép is, csak szükös benne a hely, meg sötét is van benne. Úgyhogy inkább választom a természetes halált, szépen, csendben, ágyban, párnák közt, ha majd eljön az ideje. Szerinted?

EN-ek
#29619 EN-ek hozzászólása: 2021.03.29. 00:31

SZERINTEM te igenis nyuszi vagy;) uú. mint a legtöbben e “remekk” kis ostoba nyugati civilizációban. (direkt nem kultúrát írtam!)

Igen…majd holnap! aztán majd holnapután. aztán meg nem lehetne majd vmikor a távoli jövőben, lehetőleg Sohanapján Kiskedden exitálni? (kb. “Ha eljön Joe Black” c. filmecskében) :P
Csakhogy ez a dolog N így működik!

SZERINTEM mkinek ki van szabva, h hány kib* napja van ebben a kib* állatkertben. A lapokat pedig már jó előre LEzsírozták odafent… :(
ÉS ha neked pl. 25550 napod van, akkor annyi VAN. és HA belegebedsz akkor SE tudod +hosszabbítani 1 qrva perccel SE! akkor SE, ha 12db oltást kérsz 13db kuruzslótól. (évente)
Ergo: tök FELESLEGES ijen hüjeségek miatt majrézni. a HALÁLT pedig leszarom. őszintén sózva örülnék neki, HA már túl lennék rajta végre (Y) (felettéb rühellem a lassú agonizálást!!)

Ami pedig a “tudományos” részét illeti ti is uú. tudjátok, h ijen fajta kártevő ellen – a tud. mai állása szerint – NINCS hatékony vaccina! ahogy azt már az elején IS +mondtam tavaj.
SZERINTEM ezért felesleges. nekem legalábbis. Dehát ahány ház, annyi szopás…szabad ország!
- – -
SÓval mi is van azzal a maszkkal?? MÉ nem jó a sima mezei? (vettem pár dobozzal, és n szeretném csakúgy kukázni) :)

nora51
#29624 nora51 hozzászólása: 2021.04.06. 00:20

Kedves jó Museto, régi bajtársam, vértestvérem! Örülök, hogy megkaptad az oltást! Én csütörtökön kaptam meg a másodikat. Nagyon sajnálom, hogy elvesztettétek a sógorodat.
Döbbenetes pár nap alatt megszokni, ha a szerettünk nincs többé. Én egy hete gyászolom az egyik unokaöcsémet, aki 28 éves volt. A jól karbantartott allergiás eredetű asztmáján kívül más baja nem volt. Megkapta a covidot, és az első tünetek megjelenésétől számítva az ötödik napon halt meg a kórházban, lélegeztetőgépen. Hát nem gondoltam volna, hogy amikor már majd kialakul a második oltás utáni védettségem, mehetek az ő temetésére.
Ami a vakcinák hatékonyságát illeti,ha csak annyira véd meg, hogy esetleges fertőződés esetén nem kell kórházba menni, és nem hal meg az ember, csak otthon kikúrálja magát, mint egy megfázásból, akkor már megérte.
Nem kaptunk TBC-t, diftériát, tetanuszt, járványos gyermekbénulást, mert oltást kaptunk ellene. De ezekből a kötelező oltásokból nem lett hiszti, elfogadtuk és kész.
Ez most nem kötelező, és mindjárt többféle is van biztosítva, na ez megosztja a népet.
A fene érti.
Szeretettel gondolok rátok, és nagyon együtt érzek veletek!
nora51

#29628 ibcsike64 hozzászólása: 2021.04.10. 10:21

Kedves Musetto szeretnek veled beszelni hogyan tudom ezt megtenni ?

nora51
#29587 nora51 hozzászólása: 2021.03.07. 03:23

Sziasztok!
Makara Doktor Úrnak itt is megköszönöm szíves válaszát!
Tegnapelőtt felhívott háziorvosom, és azt mondta, kínaival tud beoltani.Mivel több ismerősöm (volt hepás is) ezt kapta, és nem volt gond, elfogadtam. Ki tudja, meddig kellene Pfizerre vagy Modernára várni.
Tegnap megkaptam az oltást. Kis karfájdalom, icipici szédülés és fáradtságérzet (vagy lustaság?) kerített hatalmába, de más, említésre méltó dolog nem történt. Április 1-én, bolondok napján fogom kapni a másodikat. Nem kezdtem el kínaiul beszélni, tudatmódosulás sem történt, :))), mára a tegnapi kis “mellékhatások” eltűntek. Én úgy vagyok, hogy ha ezentúl évi egy-két oltást fel kell vennem, de ezzel megúszom a súlyos covid-betegséget és nem halok bele, akkor szerintem jól járok.
Tudjátok, kicsit már túl sok a halottam…rokon és barát egyaránt. Már nem tudok mosolyogni.
Én senkit nem beszélek rá semmire, az oltás nem kötelező. Lehet, hogy a mutánsok mutánsainak mutánsaival találkozunk ezután, és majd félévenként “oltakozni” kell. Úgy érzem, nincs más választásom. Még jó, hogy vannak ilyen “birkák”, mint pl. én. Ha senki nem adatná be magának az oltást, előbb-utóbb kihalnánk.
Köszönöm a hozzászólásaitokat! Maradjatok egészségesek!
Szeretettel: nora51

museto
#29613 museto hozzászólása: 2021.03.19. 23:52

Drága Nóra, többszörös nagymama és órókós vértestvérem! Ma hívott a háziorvsom, hogy kedd reggel oltás, van Szutnyik meg Astra, de ismeri előéletemet meg lerobbant májamat, így javasolja, hogy vegyem fel a kapcsolatot a kezelő örvosommal, mit javasol? Természetesen nem értem el, Ő is a tatabányai Szent darálóban robotol. Mit tegyek, fellapoztam ezt a fórumot, megtaláltam Makara doktor úr bejegyzését és beolvastam neki. Ezt emailban is kérte, elküldtem neki, és mondta, hogy várjak, ha lesz Pfitzer vagy Moderna, ekkor majd szól. Szóval mint a mesében, hoztam is meg nem is, kaptam is meg nem is, de remélem lesz a végén happy end. Jó lenne már, mert sógoromat hétfőn temetjük, a tüdőrákot megúszta, a covid meg elvitte. Csak azt nem értem, ha ennyire terjed ez a nyavalya, akkor miért engedik az embereket össze-vissza mászkálni?! Az olaszokat is csak a teljes kijárási tilalom mentette meg. Nem értem, nem értem…….Museto

Holdsugar
#29582 Holdsugar hozzászólása: 2021.03.04. 21:02

Anyukának tegnap adtak kínai oltást. Fáj a karja, gyenge. Délelőtt émelygett, szédült.

EN-ek
#29583 EN-ek hozzászólása: 2021.03.05. 01:00

Türelem… ez csak AZT mutassa, h jól “harap” a immunrenccere.
1. adagot kapta? (mer kellemetlenségek inkább a 2. lövésnél szoktak lenni, akinél vannak)

- – -

Nade esse babapiksóta!! >>

(Ettől garantáltan Ldobod a maradék-őszes agyadat!!! – csak erős idegzetűeknek!)
Kiváncsi leszek ezután a túristaforgalmukra, ti. h KIK mennek majd oda?? LEszámítolva a mazohistákat… (ésa buzikat) hihi ;) :D

Holdsugar
#29584 Holdsugar hozzászólása: 2021.03.05. 17:43

Én biztos, h nem utazok…

EN-ek
#29585 EN-ek hozzászólása: 2021.03.05. 19:11

Nos +mondom ős-szintén, 1lőre szerintem ÉN se… :D

pedig a kínai bigék határozottan N rosszak! (Y) (ojan kiss ügyülü-bügyülük vagyis . nekem vaLÓk) ;)

Csába! má +int 7vége VAN… :/

Holdsugar
#29580 Holdsugar hozzászólása: 2021.03.03. 23:12

Anyuka (65 éves) ma kapott kínai oltást és itt az idősek is azt kapják. Nem értem, h miért ezt adják, ha nem ez javasolt. :-(
Mellékhatás még nincs. Karja sem fáj.

EN-ek
#29581 EN-ek hozzászólása: 2021.03.04. 00:00

SZASZ kcs baba, na MiZu vammár +int? te is (még) ész? :P

mégis MIT csodálkozó?? 1000x (v többször) mondtam már néktek, h idehaza senki SE törődik az báteggel HACSAK nem saját maga! (Ezért [is] tessék KIművelődni – n csak henyélni – és akkor nem kell senki hüjeségére hallgatnod, hiszen mehecc a saját OKOS fejecskéd után!) ;)

Nemhát. mi baja lenne? am IMHO aza legjobb… (Y) (csak döglött vírus van benne) :D
HA! vmi normális időtávú hatása lenne – n eza neveccséges cca. 4-6 hónap – talán még ÉN is fontolóra venném.

#29578 Makara_dr hozzászólása: 2021.03.03. 19:41

Kedves (volt) betegek,
- 55 éves kor felett csak a Pfizer vagy a Moderna oltás javasolt.
- Aki szteroidot szed, vagy immunbetegsége van, élő oltást ne kapjon (angol, orosz, Johnson).
- Mindegyik oltással nagyon kevés a tapasztalat, a hosszaabb távú hatékonyságuk nem ismert.
- Valószínű, hogy a brazil mutánsra (p1 és p2 nevű törzsek) a mai oltások nem lesznek jók, az egyéb mutánsok esetén is lehet, hogy az oltás kevésbé véd.
Tisztelettel
Makara dr.

nora51
#29586 nora51 hozzászólása: 2021.03.07. 03:03

Kedves Doktor Úr, nagyon köszönjük válaszát!
Üdvözlettel: nora51

Zazie
#29575 Zazie hozzászólása: 2021.03.02. 21:59

Sziasztok !
Megkérdeztem első kezelőorvosomat vakcina ügyben. Ő a legmodernebb késztményt javasolta, hogy minél kisebb terhelést kapjon az immunrendszerem.
Későbbi orvosom szerint teljesen mindegy ( sok évtizedes HCV utánt 4 éve vírusmentes vagyok ) .
Háziorvos véleménye: ez nem kívánságműsor.
Üdv. mindenkinek : Zazie

pikirt67
#29574 pikirt67 hozzászólása: 2021.03.02. 21:54

Kedves Nora51 és persze Mindenki ebben a csodás csapatban!
Köszönöm az információkat, mert nagyon várom már, h ne kelljen félni már ettől az átok vírustól, de még regisztrálni nem mertem, az információ-gyűjtés időszakát élem én is.
A kedvelt/utált facebook-on találtam egy meglepően jó csoportot, ahol Dobson Szabolcs
(https://aok.pte.hu/hu/egyseg/50/munkatarsak/7446) oszt meg információkat, mitöbb a feltett kérdésekre is válaszol (sztem vértizzad, h mindenben közérthető maradjon a laikusok számára is), ennek dacára én is akkor lennék nyugodt, ha Makara doktor úr véleményét olvashatnánk (túl sok a pozitív tapasztalunk).

Holdsugar
#29573 Holdsugar hozzászólása: 2021.03.02. 21:48

Vajon az új mutációkra/variánsokra (nem tudom mi a szakszerű kifejezés) melyik hat?

museto
#29571 museto hozzászólása: 2021.03.02. 21:16

Drága Nóra néhai vírusmilliomos vértestvérem! Olyan kérdéseket feszegetsz, amelyek engem is izgatnak, mióta ez a vakcinázás aktuálissá vált. Van itt kérdés bőven, válasz annál kevesebb. Szóval van egy lepukkant, bár többé-kevésbé regenerálódott májjal bíró embertömeg, mely rendesen felfegyverkezett egyébb nyavajákkal is, Chrom, pajzsmirigy, tartósan alacsony trombocita szám, izületi elváltozások, stb…stb. Én is regisztráltam az “oltakozásra”, várom a behívót, de nem tudom mire. Korábban írtam volt, hogy a mi drága HCV-nk ellen hosszú évekig kutatták a megfelelő “matadort” közben elhullott fogunk, hajunk, a vírusok meg nemhogy eltüntek volna, volt akinél még jobban elszaporodtak. Most meg itt vanak ezek a néhány hónap alatt “megalkotott” csodacuccok, melyektől mindenki várja a megváltást.Hát, úgy legyen! Mondom, én is regisztrálva vagyok, várom a vakcinát, sőt ígérem, ha megkapom beszámolok! Üdv, Museto

Holdsugar
#29572 Holdsugar hozzászólása: 2021.03.02. 21:40

Kedves Musetó és Mindenki!
Az interferonmentes csodaszerek is nagyon újak voltak. Az egyiknél később derült, h az egyik szívgyógyszerrel adva veszélyes. Az egyiknél azt olvastam, h patkányoknál vagy egereknél (nem emléxek) fokozta a májrák kialakulását.
Nekifutottatok az interferonnak, mások bátran és örömmel a mentesnek is (sokan az ismerten káros ribavirinnel kombinálva) mert a C vírustól még jobban tartottunk. Sztem ezekhez a kezelésekhez képest az oltás sokkal kisebb bajt okozhat, a korona viszont ismerten komolyat.
Egyelőre koronásokkal van tele a kórház, nem oltás miatt megbetegedettekkel.
Azt viszont tényleg jó lenne tudni, hogy nekünk mi felel meg, ha nem mind, akkor melyik?
Sztem borzasztó ez a vírushelyzet, félni tőle, tilalmak, korlátozások, online ellátás stb.
Mi a csudától várhatunk az oltáson kívül megoldást a vírushelyzetre? Sztem semmitől.
Én attól tartok, hogy kevesen kérnek oltást és így nem tud lecsengeni a járvány.
Üdv.,
Vera

#29570 katih hozzászólása: 2021.03.02. 20:56

Sziasztok!
A 88 éves nagynénémmel tegnap azt közölte a háziorvosa, hogy 1 hónapon belül fogja megkapni. Kicsit kiakadtam.
Én már megkaptam az elsőt. Pfizer volt. nagyon fáradt voltam du-este (kicsit a kezelés jutott eszembe), kicsit lazább és gyakoribbb volt a székletem, és picit fájt másnap a karom. Ennyi.
Az oltóponton csak a kérdőívet kellett átadni, meg nem vizsgáltak. Amikor kérdeztem, hogy a hozzám hasonló májbetegek mit kaphatnak (F3 vagyok, 2015. januárban lett a gyógyult státusz kimondva), flegma választ kaptam az oltóorvostól, hogy gőze sincs (természetesen más szavakkal), majd ezt tompítandó azt mondta, hogy májbetegség függő, oroszt nem. Elmondtam hogy miről van szó.

Más orvostól akit kérdeztem azt a választ kaptam, hogy oroszt nem.
Mindegy, én nagyon örülök, hogy megkaptam.
katih

Holdsugar
#29569 Holdsugar hozzászólása: 2021.03.02. 18:54

Tegnap megkérdeztem a háziorvostól, hogy melyik oltást kaphatom. Pfizert és Modernát említett, de nagyon bizonytalannak tűnt.
Anya holnap kap kínai oltást. Ezt kínálták fel. Megírom majd a tapasztalatát. Bizakodóak vagyunk mert hasonló elven működik, mint az influ oltás és azt jól bírta.

#29567 Mikonu hozzászólása: 2021.03.01. 15:56

Sziasztok,
A háziorvosom azt javasolta, hogy keressem meg a kezelőorvosomat a Covid oltás ügyében, mert a HCV azért nem annyira hétköznapi betegség, hogy ő erről dönteni tudjon..
Felhívtam a főorvost, telefonon azt mondta, hogy oltassam be magam, bármelyikkel.
Jelentkeztem újra a háziorvosnál, “vette a lapot”, és közölte, hogy tudomásul vette, és a sorrendnek megfelelően sorra kerülök, előtte majd értesít.
A további fejleményekrkel majd jelentkezem.
(66 éves férfi vagyok, 2018 novemberben minősítettek gyógyultnak, azóta félévente laborellenőrzésen veszek részt, jók az eredményeim.)
Jó egészséget kívánok nektek,
Mikonu
Felgyorsultak az események. Ma este (március 2.) megkaptam a kínai vakcinát.
Folyt. köv. – ha lesz miről…
************
Folytatás – csak mert ígértem
Az oltást követő 3. napon kicsit kába voltam, ennyi mellékhatásról tudok beszámolni.
4 hét után kapom a második adag kínait. Jelentkezem majd a tapasztalatokkal.
Mindenkinek jó egészséget!
**************************************************************************
✔ Folytatás – újabb, április 6-i:
…egy másik bejegyzésben, mert ide nem enged többet

#29626 Mikonu hozzászólása: 2021.04.06. 20:25

Folytatás folytatása:

Megkaptam a 2. kínai védőoltást egy hete, március végén.
Köszönöm, jól vagyok :), és nektek is ugyanezt kívánom még hosszú ideig ;)!

Jó egészséget,
Mikonu

nora51
#29629 nora51 hozzászólása: 2021.04.10. 23:06

Neked is jó egészséget Mikonu, örülök hogy megkaptad már mindkettőt. Nem nagyon értem, hogy az oltásellenesek mitől rettegnek ennyire? Állítólag egymást hülyítik a Facebookon sokan, meg azt képzelik, hogy chipeket juttatnak így beléjük…Kész horror. Érdekes, gyerekkorában mindenki szó nélkül elfogadta a kötelező védőoltásokat. Ez nem kötelező, csak ajánlott. Mégis úgy tiltakoznak ellene, mintha valaki leteperné őket és erőszakkal beléjük szúrná. Komolyan nem értem! De nem is érdekes. Van egy ilyen rokonom, aki annyira oltásellenes, hogy velem összeveszett, mert én beoltattam magam. Haragszik rám! Na most egy hete megkapta a covidot. Rettenetesen rosszul van.
No comment.
Minden jót neked!
nora51

Holdsugar
#29565 Holdsugar hozzászólása: 2021.02.28. 20:20

Sziasztok!
Anyunak (65 éves) a Sinofarmot kínálták a napokban e-mailben. Jelezte, hogy kéri. Várjuk, h értesítsék a beadásról. Ha megkapja, megírom, h tapasztalt-e mellékhatást.
Engem az érdekel, h én egészséges vagy krónikus betegnek számítok F2-es májjal.

nora51
#29566 nora51 hozzászólása: 2021.02.28. 21:07

Na igen, ez nagyon fontos kérdés. Aki meggyógyult a hepatitis C-ből, de a mája F1, F2,F3,vagyF4, azt vajon krónikus betegnek lehet-e tekinteni, egészen addig, míg F0 nem lesz?
Ez itt a kérdés.
nora51
Érdemes a vakcinákról az OGYÉI közléseit olvasni, a http://www.ogyei.gov.hu honlapon!

Ime, az orosz vakcinával kapcsolatos fontos tudnivalók!
https://hvg.hu/tudomany/20210209_Szputnyik_V_orosz_vakcina_tajekoztato

nora51
#29564 nora51 hozzászólása: 2021.02.28. 03:01

Figyelem! Félreértések elkerülése végett ez nem az oltástagadás helye lesz, hanem a valós információké, személyes tapasztalatoké!
Köszönjük!:
nora51

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

 

Várószoba.hu
Email: varoszoba.hu@gmail.com

Médiapartner: Akadémiai Kiadó Zrt.

 

Krónikus betegek támogató, közösségi oldala.

precognox

Close
Close